Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pjulcsy

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nagyon régi, és nagyon új jegyzetek a kismadárról, akiről nem írok már havi összegzést. - Lili már nagyon ügyesen tud sütit sütni - mesélem az apjának. - Töled tanultam, anya! - a mikulás meg hozott neki egy kiskötényt, ha láttatok volna, mennyire örült neki!!! pont…..
Előretolt helyőrség 9 hónapos 2013.03.04 14:33:41
Nahát, már többet volt kint, mint bent. 11kiló, centire valahol a 80 alatt van, de ruhában 80-as. Azt hiszem, most kicsit megállt az őrült növekedés. Ebben a hónapban rengeteget változott a viselkedése. Valamikor a hónap elején megtanult kúszni előre (csak a megfelelő motiváció…..
Mosolyog. Kerek. Kedves. Békés. Gyönyörű. Éjjel 6-7 órát alszik, eszik, aztán megint alszik. Megnézi néha az öklét. Aztán betömi a szájába. Mindkettőt. Majdnem hét kiló. Puha. Jóillatú. Vicces. Figyel. Türelmes. Beszél. (E! Gö!) A szemével…..
pjulcsy 2012.09.02 07:29:57
Lili épp benne volt egy nagyobb hasfájós sírásban, mikor hazaérkezett TB. Átadtam neki a kis bőgőmasinát, dajkálta egy darabig, majd elszavalta neki a "Mátyás király Gömörben.." kezdetű nagy sikerű opuszt. Azt a csöndet hallanátok, ami azóta van! :)..
ó, nyáron élni jó! ..
pjulcsy 2012.07.08 23:41:45
Én egyébként már családi kötődések folytán is orvospárti vagyok, de az osztrák fegyelmezett ragaszkodás a protokollhoz most néha kicsit sok.Úgy kezdődött, hogy Magyarországon a 36. héttől számít nem koraszülésnek, Ausztriában a 37-től. Lili a 36+3. napon született, teljesen…..
Hier kommt die Maus,hier kommt die Maus,klingelingeling -ist die Lili zu Haus? És azóta csak heverészünk körülötte, és nézzük. Mert olyan gyönyörű!..
pjulcsy 2012.06.02 08:57:05
Előretolt helyőrség Így megy ez 2012.05.28 21:44:00
Május huszonnyolcadikán sétálok haza a Traviata premierbulijáról, langyos májusi hajnal. Reggel egy óra alvás elteltével azt álmodom, hogy anyukámmal beszélgetek telefonon, és azt mondja, hogy mindjárt jön valaki és szedjek össze cuccokat, mert menni kell szülni. Szerintem…..
pjulcsy 2012.05.28 22:44:59
@TáltosBandi : Ez azért vicces, mert akárhányszor leírják azt a szót, hogy pulcsi, én mindig pjulcsynak olvasom:)
Az eredeti elképzelés az volt, hogy még szülés előtt horgolok a fuszulykának egy pamuttakarót, ami amolyan könnyen hordozható játszótér is lenne, bárhol is vagyunk, alá tudom tenni, és könnyen moshatom. Emellé szerettem volna egy melegebb (gyapjútartalmú), igazi takarót, már a…..
Nagyon, nagyon élvezem a sok kommentet, hogy mindenkinek van egy sztorija, egy élménye, egy kedves szava, és hogy mindezt megosztjátok velem :)És van egy csomó felmerülő dolog, ami aztán többet érdemel, mint egy szimpla válaszkommentet, amit talán csak az fogja elolvasni, aki kapja.Az…..
pjulcsy 2012.05.24 09:39:56
@Kalor: Ó, igen! Nálunk a 4 gyerek 4 különféle alvásstílust produkált. Meg nem csak alvásstílust, minden egyebet:) Pedig egy alomból valók:)))
És félreértés ne essék, nem vagyok szőrösszívű anyuka, még csak következetes sem. Kisebbik fiunk kb. 5 éves koráig majd' minden reggel velünk ébredt. Élveztem az összebújásokat, de nem voltam kipihent.
pjulcsy 2012.05.24 09:42:44
@babaBonBon: Ismerek egy családot, akik az egész lakást átrendezték, hogy a gyerekek úgy aludhassanak, ahogy szeretnének: fiúcska az apával, a lányok az anyával. Ergo: nem volt saját hálószobájuk a szülőknek, ami más, pl. intim kérdéseket is felvet...
Nyugtassatok meg, hogy azért ez túlzás!:))
Átrendeztük a hálószobát, hogy beférjen a kiságy. Igaziból csak négy bútordarabot kellett tükrösen (trükkösen) elforgatni, de újfent kiderült, hogy nem bírjuk a változásokat. Főleg, ha szerettük úgy, jó volt úgy, ahogy volt, de mégis muszáj. TB általában tagadja ezt, de a…..
pjulcsy 2012.05.20 20:59:51
Kicsit sajnálom, hogy nem írtam részletes babanaplót (nem csak a blogba nem), de ahogy ismerem magam, úgysem tudtam volna következetesen végigvinni a tervet. Így egy csomó minden - persze talán nem is olyan fontos dolog -, amiről azt hittem, hogy sosem fogom elfelejteni, máris a…..
Szóval felkészültem, hogy ma már nem lesz akkora pörgés, például délelőtt Bandi még itthon volt, és olyankor egyébként sem csinálok sok házimunkát, deeeeee felmostam a konyhát (Bandival kooperálva), visszakerültek a kimosott szőnyegek, kipakoltam a mosogatót, elraktam pár…..
Ma valami nagyon rámjött, egészen korán keltem, kiporszívóztam a konyhai szőnyegeket, kimostam és kiteregettem, kimostam a kádat, lemostam a csempét*, port töröltem, kigőzöltem a fúgát a padlón*, kigőzöltem és kimostam a wc-t, leápoltam a fa fürdőszobakilépőt,…..
pjulcsy 2012.05.08 13:33:40
pjulcsy 2012.05.08 23:02:05
@Nils Holgersonné: Akkor lehet, hogy én is babát várok? Mert a dolog nálam is hasonlóképpen működik:)
A hétvégi ünneplésre kipuceváltam a lakást a koszból, de úgy ihaj-csuhaj módon és szentül fogadtam, hogy ezentúl vigyázok a rendre. Szerinted?:))))))
Előretolt helyőrség cápa+pornó 2012.04.28 12:28:00
 UPDATE! Lemaradt a poszt elejéről a lényeg, hogy ezt a bejegyzést annak a kedves olvasómnak ajánlom, aki a "cápa+pornó" keresőszavak segítségével talált ránk.  Tegnapelőtt történt az ominózus eset, (La donna del lago kosztümpróba) alsógatyára…..
Régen volt családi hétvéges poszt. Péntek este kijött az egyik nővérem a két lányával, már nagyon vártam őket. Bablevessel, mert abban jó vagyok.Szombatra Wasserspielplatzot (vizes játszótér) terveztem, mert aznapra mondtak egyedül jó időt, de reggel még olyan borongós volt,…..
Előretolt helyőrség Utolsók 2012.04.20 17:45:00
Minden nőrokonom, -barátom és -ismerősöm megnyugodhat, a múlt hétvégén kiderült, hogy már április elején lejárt a kondibérletem. Én meg azt hittem, hogy vmikor áprlisi közepén fog. Azért egy búcsúedzésre még beengedtek (vagyis a gép teljesen simán beengedett, csak miután…..
Nekem olyan barátaim vannak, akik házhoz hozzák a Musikvereinba szóló koncertjegyeket nekem, mert ők nem tudnak elmenni, és én biztos örülnék neki, és mivel aznap voltak biofarmon, ezért hoznak egy liter friss tejet és egy doboz biotojást is. És még a bablevesemet is…..
Előretolt helyőrség pofivizit 2012.04.17 10:00:00
Beszkenneltem pár régi, kölcsönkapott képet a Táltos családról, és találtam egyet Bandiról, amitől hangosan jajjdeédesezni kezdtem az üres lakásban. Aztán eszembe jutott, hol láttam én mostanában valami nagyon hasonló, übercuki…..
pjulcsy 2012.04.18 06:23:20
...meg magamnak, meg a babának, meg akit még érdekel.(ez nem egy kiforrott poszt, csak leültem és megírtam, így valószínűleg hiányos és átgondolatlan, ennélfogva a jövőben bármely részlete szemrebbenés nélkül letagadható)Borzasztóan élvezem, hogy a kommentelők közt is…..
 Nálunk a vicces beszélgetések vacsora közben zajlanak. Palacsintat eszünk, előzőleg TB nehezményezte, hogy nincs itthon se kakaó, se túró, se baracklekvár, mert anyukája mindig azokkal csinálja a palacsintát, de azért összekaparunk néhány jóságot a spájzból meg a…..
Vacsorázunk a minap:TB: Mikor születik a baba?NH-né: Júniusban.TB: Nem júliusban?NH-né: Nem, júniusban.TB (kerek szemekkel): Biztos?NH-né (magabiztosan): Biztos.(nem először, és gondolom nem utoljára beszéltük ezt meg, kíváncsi vagyok, mennyire fog meglepődni júniusban :))..
pjulcsy 2012.04.15 01:28:47