Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szorongó

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki másképp gondolta volna, hát az tévedett. Itt is presszionálják az orvosokat arra, hogy a generikumokat részesítsék előnyben. Ma kaptam meg éppen postán a depresszió elleni szerekre vonatkozó, 2009 áprlis 1.-től életbe lépő új gyógyszerártámogatási rendszerről…..
A Sorozatjunkie Uri Gelleres posztjának egyik kommentelőjétől nyúltuk ezt a videót, amiben Hugh Laurie még a Házdokis korszaka előtt vicceskedett a kanálhajlítgatós kóklerekkel. Valahogy időszerű ez ma este. ..
Mi ,az itt dolgozó  orvosok jól elkommentelgetünk egymással, de odahaza is olvassa valaki? Jó lenne ha megdobnátok néha egy-egy kérdéssel vagy hozzászolnátok a témához . Kicsit egyedül érzem magam, írjatok!..
Nagyjából ugyanazok a gyógyszerek kaphatók mint otthon, azonban mégis vannak érdekes különbségek. A teljesség igénye nélkül, csak ami eszembe jut.(azért kicsit puskáztam)Csodálkoztan, hogy senki nem ismeri a Nootropil-t errefelé. Megkerestem van-e, illetve…..
Dr. Erőss László és dr. Veér András - sokáig a szcientológia ellenségeinek számítottak. Aztán dr. Erőss egyszercsak átállt, dr. Veér pedig elhunyt. Megmondom őszintén, a pszichiátria kérdésköre a titkosszolgálatihoz hasonló eszközökkel dolgozó jogi és PR osztályra (OSA)…..
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
szorongó 2008.03.08 14:51:58
Korábban olvastam, hogy a háziorvosok, akik magánorvosok az állami apanázsért síránkoznak

Kissé félrevezető a háziorvosokat magánvállalkozó orvosnak hívni, bár tényleg nem közalkalmazottak.
Ugyanis OEP-pénzt kezelnek, amiből a területük alapszintű egszségügyi ellátását meg kéne oldaniuk.
Nem az állami apanázsért síránkoznak, nem szabad piacon élő magánvállalkozók, csak szeretnének valahogy kijönni a finanszírozásukból. 600-800ezer forintból (vizitdíjjal együtt) kéne megoldaniuk a saját és az asszisztens/szakápoló fizetését, kocsit, eszközparkot fenntartani, miközben gyakorlatilag a kormányzat újabb és újabb ingyenmunkára kötelezi őket. Adminisztrálják a vizitdíjat, pénzt kezeljenek, olcsóbb gyógyszereket beszéljenek meg a beteggel, irassák alá ha ragaszkodik a korábbi szerhez, intézzék a közgyógyot, ellenőrizzék a TAJ érvényességét (mi köze ehhez az orvosnak???), adják be INGYEN a influenzavakcinát... (ami nem OEP finanszírozott, nem kötelezően adandó, és maga az elerndelő ÁNTSZ 4000 ft-ért olt).
Beszélgettem már háziorvossal,az a 80-120 ezer ft havonta a vizitdíjból anny költséggel és adminisztrációval jár, hogy inkább nyűg. Az a kettő nem volt vizitdíjpárti.
Én kórházi orvos vagyok. Biztos, hogy van létjogosultsága valamilyen co-paymentnek, csak nekem ne legyen már közöm hozzá a mindennapi munkámban. Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, gyógyítani, nem pedig adminisztrálni, és pénztárost játszani. Ráadásul maga a rendelet szinte átláthatatlan a mentességek miatt. /egyik kedvenc törvényem Gyurcsányéktól a zéró toleráns alkoholtilalom az autósoknak, senkinél nem tesz kivételt!/