Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyikarc

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
750 forintos üzemanyag Brüsszel miatt Csábító kommunikációs lehetőség a láthatáron. Az amúgy is brutális veszteséget termelő 480 forintos, magyar állampolgároknak szóló üzemanyag árat elkezdte megtámadni az EU.  Legalábbis a magyar kormány kommunikációja hamarosan ezt fogja harsogni mindenütt.…..
Gyikarc 2022.06.11 13:10:08
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 2 bites válasz. Kb mint az euró jó a forint rossz. Sok közgazdász zseni zero képesség összefüggésben való gondolkodásra
Gyikarc 2022.06.11 13:12:56
@birkamenet: menj már el nyugati országokba körülnézni. Vizsgáld már meg az ottani körülményeket - uzemanyag es rezsi arakra gondolok. Utána gondolkozz kicsit, majd aztán ha nagyon akarsz akkor írhatod a baromságot.
Jönni és megzsarolni nagy, gonosz EU Mi is történt néhány órával később, hogy kihirdettük a háborús vészhelyzetet és kvázi áttért Magyarország a kontroll nélküli, rendeleti kormányzásra? Miniszterelnökünk kiállt és bejelentette, hogy a magyar emberek rezsicsökkentését megvédi, de bármi áron, (értsd…..
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
Sajnálom én ezt a szegény Viktort nagyon. Olyan ő, mint Gottfried, a Plantagenet-ház megalapítója, aki elmondhatta magáról, hogy: Az apám is király, a fiam is király, csak én maradtam gróf. Ezt a helyzetet aztán az arisztokrácia szaporodási titkait kifigurázó népi bölcsesség is rögzítette, midőn a…..
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
Gyikarc 2021.01.26 04:36:17
@white999: miért lenne rossz a GDP arányos eladósodás? Épp, hogy csökken 2010 óta. Szóval pont, hogy jó.

tradingeconomics.com/hungary/government-debt-to-gdp
Gyikarc 2021.01.26 04:40:42
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: miről beszélsz ember?

A GDP arányos eladósodás épp, hogy Orbánék alatt kezdett csökkenni

tradingeconomics.com/hungary/government-debt-to-gdp

ferid által alakított adósság kapcsán meg javaslom vess egy pillantást vagy az előző vagy a külső eladósodás szintjére. Nézd meg azt a hiperbolát, amit az "a drága jó ember" összehozott.

tradingeconomics.com/hungary/external-debt

Ennek lett aztán vége 2010ben miután a Fidesz nem vett fel több külső hitelt.
Gyikarc 2021.01.26 04:42:25
@Lord_Valdez: vesztett már választást a Fidesz, tisztességel hátra is lépett.
A tavaly ősszel hivatalba lépett Karácsony Gergely főpolgármesterhez 2019. októberében fordult nyílt levéllel a Magyar Közlekedési Klub. Ebben olyan fő intézkedéseket szedtünk össze, amelyekhez elsősorban nem pénz, hanem akarat kell, és a forrásigénye is megfelel(t) a fővárosi önkormányzat anyagi…..
Gyikarc 2021.01.16 07:08:11
@Közlekedő tömegközlekedő: látszik lövésed sincs vitezy miket csinált. Miután a lista túl hosszú ezért lusta vagyok leírni, keress rá, tele az internet
Az a fura, hogy erre számítottunk, mégis kicsit meg vagyunk lepődve. Az elmúlt hetekben kijött több közvéleménykutatás is, amelyek azt mutatják, hogy az egyesült ellenzéki lista már leverné a Fideszét. Persze a választás a kábé 30 billegő egyéni körzetben dől el, de ez akkor is komoly változás.…..
  Sokan csodálkozunk azon (a kormánypárt hívei természetesen nem), hogy miként képes a magyar miniszterelnök valamint a külgazdasági és külügyminiszter olyan határozottsággal nekimenni Németországnak, az unió és világ egyik vezető gazdasági hatalmának?A kormány feltétlen hívei egyértelműen a…..
Gyikarc 2018.10.18 17:52:23
@GNDL: Elég felszínesen demagóg írás ez. Szerintem érdemes ellátogatni Győrbe és megnézni a várost Audi előtt és Audi után. Meg aztán érdemes elbeszélgetni "azemberekkel" is, vajon mennyire szeretnék azt, hogy az Audi menjen vagy maradjon.

Lehet, hogy fajlagosan magán az Audi gyáron az állam rövid távon bukik. De nem is a társasági adóra gyúr feltehetően. Hanem; fogalkoztatás, és azon keresztül lecsapodó jövedelmek és fogyasztás. Alvállalkozók, beszállítók adói, foglalkoztatás és fogyasztáson keresztül történő bevételek. A teljes kiszolgáló szektor ami ezekre a gyárakra épül. Az infrastruktúrális fejlődés ami a gyárak IPA után megvalósul. Azt nem tudják ugyanis "hazavinni", stb.

Szóval ha nem magyarosan, hanem összefüggéseiben nézzük a "problémát" a végén még kiderül, hogy nem is olyan rossz ennek az országnak a sok gaz multi és mindaz ami velük jár.

Mindezt pártállástól függetlenül pusztán a felszínes gazdasági összefüggések ismeretében bátorkodtam megemlíteni.
Szóval tele van a tököm azzal, hogy felmegyek a netre, és mindenhol ezzel találom szembe magam. A fészbúkon, a gyakorikérdéseken, a különféle szenny- és egyéb oldalak kommentszekciójában, a jutyúbon meg még a jó Isten tudja, hogy hány egyéb helyen. Sírnak a pasasok, hogy: - minden nő szemét…..
Szél Bernadett nem mond le. Mert ők mindent jól csináltak. Kivéve a kommunikációt. Minden más rendben volt és van. Akárcsak Orbán újabb kétharmada. Amit – ahogy azt korábban megjósoltuk – neki és az LMP-nek köszönhet...
Gyikarc 2018.04.10 14:24:07
@Nerevaryne: Abba már bele se tetszik gondolni, hogy aki saját döntéséből ment külföldre az nem azért döntött így mert jókedvében akart kivándorolni, hanem mert nem volt más választása? Szeritem mindenki aki magyar állampolgár az szavazhasson, hagy döntsön a saját jövőjéről akár itt él akár nem. Többek között ugyanis a szavazatán is múlik, hogy itthon akar élni vagy külföldön a jövőben is.
Gyikarc 2018.04.10 14:30:25
@Gónem: Hazaáruló mi? Még a fidesz is jobb a szociknál, gyurcsányéknál, náciknál. A fideszen kívül 2 alternatíva lehetne, 1. Momentum 2. Lmp. A többi hiteltelen mert már volt pár dobásuk és elkúrassal végződött. Jobbikra meg jó érzésű épeszű ember nem szavaz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt cím! Sz. A. vagyok. 9 éve dolgozom egy dinamikusan fejlődő nagyvállalatnál. Történetem úgy nagyjából 2 éve kezdődött ami egy kicsit bizarr,morbid és furcsa másoknak talán vicces is,azt…..
Este 9-es műszakzárás? Hiperszigorú ügyfélszolgálati protokoll? Vagy esetleg tényleg az Idők Atyja beszélgetett Adrival Narniából, amíg belefért neki? Akinek van tapasztalata az OTP netbank csetjável, esetleg segíthetne megfejteni a rejtélyt!  Sziasztok, Szeretném veletek megosztani az esetet,…..
Gyikarc 2018.01.08 08:23:56
Szerző: Papp-Felber Anita Mindig megdöbbenek azon, hogy a vezető hírek alatti kommentekben mennyi gyűlölet és rosszindulat van. Vagy közöny. Vagy undor. Vagy okoskodás. Itt le is írom gyorsan, hogy a napok óta terítéken levő szexuális zaklatásról írok, így akinek unalmas a téma, zárja be a…..
Néhány héttel ezelőtt írtunk egy bejegyzést, melyben azt boncolgattuk, hogy már a menekültválságkor is elég elutasítók voltak a magyarok egy potenciális feketével szemben, amennyiben az a gyerekükkel élt volna párkapcsolatban. A múltkorival megegyező forrásból származik a lenti csárt, csak feketék…..
Gyikarc 2017.10.07 16:18:37
@ogli dzsí: kevered a zsidó vallást a muzulmánokkal, de nem baj.
Határátkelő Szex a sivatagban 2017.07.15 06:30:00
Dubai a világcsúcsok városa, ami nem véletlen, hiszen rengeteg pénz forog az emírségben, amely eddig úgy tűnik, meglehetősen jól sáfárkodik a dollármilliárdokkal. De hogyan néz ki mindez közelről? A választ Gábor adja meg, aki Libanon, Jordánia, Kazahsztán, és Egyiptom után most Dubaiba kalauzol el…..
Pár perce ért véget a Nike kísérlete, a Breaking2, amiben kísérleti körülmények között próbálták két óra alá vinni a maraton legjobb idejét. A monzai F1 pálya 2400 méteres szakaszán, váltott iramfutókkal, menet közben feladott frissítőkkel, tehát versenyen nem érvényes körülmények között, Eliud…..
A divatdiktátor hobbija a különleges autók gyűjtése. Legutóbbi szerzeménye egy RUF CTR 3. Bár hivatalosan nem erősítették meg a vásárlást, de többen is látták, amint Ralph Lauren kipróbálta az elegáns járgányt, amiből az alapmodell is 680 ezer dollár, vagyis kb. 150 millió…..
Gyikarc 2013.06.30 09:50:21
Úgy tűnik, a pénteki ítélettel még nem ért véget a tesztbotrány, ugyanis a Mercedesre kiszabott, sokak által enyhének ítélt szankció miatt a hírek szerint a Red Bull Racing csapata bojkottálni akarja a fiatal pilóták tesztjét, helyette pedig természetesen egy privát tesztet akar…..
Geekblog The Place Beyond the Pines 2013.06.12 06:00:00
„If you ride like lightning, you’re gonna crash like thunder.” Avagy mondhatnánk hungaro-módra úgy is: ki szelet vet, vihart arat. Mindkét mondás tökéletesen illik a The Place Beyond the Pines egyik főszereplőjére, Luke-ra, akit a lányok nagy örömére Ryan Gosling formál meg.…..
A Daft Punk kapott egy saját Forma-1-es versenyautót. Ennyi, minden további mondat ebben az írásban innentől teljesen feleslegessé válik. Romain Grosjean és Kimi Raikönnen, a F1-es Lotus istálló pilótái a monacói nagydíjon fognak külön a versenyre tervezett Daft Punk-autókkal…..
Kecskés Áron Angliában vendégmunkás, tervei szerint ősztől, szintén a szigetországban, történelmet fog tanulni. Azért választotta az angliai diplomaszerzést, mert az Orbán Viktoréhoz "hasonló rezsimek szeretnek belenyúlni, hogy mit is taníthatnak történelem címén". Emellett…..
Gyikarc 2013.04.07 11:33:19
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
Gyikarc 2012.12.25 04:08:45
@Spiro: "Nem kell félni az erős HUF-tól, mert az exportunk ~90%-ban import alapú, azaz 10% árfolyam változás 1%-nyi verseny elöny/hátrány változást okoz (azaz hiába lenne az EUR/HUF 380, az csak 3% verseny előnyt jelentene, asszem a deviza hitelesek problémáját ebben az esetben mindenki érti),"

Kiveve ha a munkaerot nezzuk.
Gyikarc 2012.12.25 04:27:33
@stuffmonger: lolz :)
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..