Regisztráció Blogot indítok
Adatok
testIT

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt Éden hotel - 2x40 2012.05.11 06:58:00
Itt az újabb kiválasztás a nyakunkon, én speciel kurvára nem tudnék Hiperrel egy fedél alatt élni, így azon munkálkodnék, hogy húzzon a picsába de minél gyorsabban, viszont én nem vagyok Papucs Levente sem, aki vagy nagyon türelmes típus, vagy csak ezzel a taktikával akar bemasírozni a döntőbe, és…..
testIT 2012.05.11 11:20:18
@MEDVE1978: Szerintem is ezért választotta: Noémi ha bent van az utolsó két párban bent van a döntőben.
Ismételten egy rendhagyó poszt következik, egy újabb játékkritika. A stratégiai játékok kedvelői számára a Paradox név nem cseng ismertlenül. Olyan, nagysikerű játékok kiadói ők, - a teljesség igénye nélkül - mint az Europa Universalis sorozat, Victoria és a most már…..
 Gyakran ér bennünket a kritika, hogy csak a munkavállalók véleményét publikáljuk és a munkaadói oldalt figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen eszünk ágában sincs diszkriminálni senkit, arra biztatnánk a munkáltatókat, hogy gyakrabban írjanak nekünk, akkor mi is gyakrabban…..
testIT 2009.07.20 16:44:45
@zaphod.beeblebrox:
Mi a baj az europass-os életrajzal?

Én pl elvből is csak angol nyelvű szabványos europass életrajzot adtam ki valaha is a kezem közül. Mérnök vagyok nem designer. Ha van egy iparági standard azt követni kell nem különcködni, eltérni tőle.

Még nem volt olyan hogy ne hivtak volna be a szóbeli részbe. (75%-ban onnan fel is vettek).

Juttatás: Ugyan most nem aktuális, de sok kellemetlenségtől megszabadithatjuk egymást leendő munkaadómmal ha tisztázzuk előre hogy nagyságrendileg illik egymáshoz az elvárásunk: Leg annyi bruttót ajánlanak Magyarországon, mint jelen nettóm külföldön. (Jelen megtakaritási potenciál alatti ajánlatról nem is beszélve.)

500eFt pályakezdőnek. Miért is olyan sok ez? Ha valaki a legjobbakat akarja hogy egy nemzetközileg is versenyképes csapatot épithessen akkor meg kell tudnia fizetni őket hogy inkább elmenjenek hozzá mint el külföldre vagy bennmaradjanak az egyetemen PhD-z ni.

Egy jó mérnök több értéket tud termelni mint 5 elvégeztem a szakot ezért mérnöknek hiszem magam.
testIT 2009.07.20 19:26:43
@Strici:

1) Az ember odafele él, nem visszafele.
?

2) Nincs iparági szabvány, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle az életünk.
Europass formátum nem sokat mond meg a tartalomról. Teljesen személyre és jelentkezésre szabható. Életünk és CV-nk betütipusa között nincs összefüggés.

3) Nekem fejvadászok próbáltak Europasst csinálni, nem sikerült. Pedig fogadtunk, és veszítettek.

Magamnak csináltam, a célom az volt vele hogy ne jelentsen hátrányt CV-m. Nem CV kirivóságával akarok megkapni egy állást hanem képességeim, szakmai multam alapján.

4) Magyarországon én pofátlanságnak tartanám, ha munkáltató volnék, hogy nem akarsz magyarul beszélni velem. Jut eszembe, volt is ilyen, visszaküldtem a leendő firkásznak, hogy mi MAGYAR NYELVŰ, irodalmi önéletrajzot kértünk, ez mi a szar?
Egy magyar piacot preferáló cég nem tudná kitermelni a fizetési igényemet, továbbá a jó közérzetemhez fontosak a külföldi munkatársak, a napi angol kommunikáció. Igy az önéletrajzom nyelve az én szempontjaim alapján szelektál a munkaadójelöltek között.
Mivel az alábbi módszer jogi megítélése egyértelmű, inkább a trükk tűnik jogi szemmel újszerűnek.Szia Zugügyvéd, Tegnap feltettem a gépemre a Sun VirtualBox virtualizációs szoftvert, ami annyit tud, hogy több, különböző oprendszerű virtuális gépet hozhatok benne létre,…..
testIT 2009.07.07 18:24:20
@SzaboZsee:
Erre találta ki a Microsoft az MSDN Operating Systems licence előfizetést. Kb 500$ évente.

msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/subscriptionschart.aspx
a részletekért.
Amikor egy-egy céges weboldal készítésekor felmerül a keresőoptimalizálás, mindig el kell magyarázni, hogy a Google mi alapján dönti el, hanyadikok is leszünk a találati listában. Persze ilyenkor nem jöhetek egy több órás kiselőadással, hanem valami sokkal egyszerűbb, érthető…..
testIT 2009.04.22 21:35:40
@EsTeh: Pontosan, de a legfontosabbat te is kihagytad:

Mennyire éri meg a google-nek hogy te vagy előrébb a rangsorban. Mennyire éri meg neki hogy jóban van barátaiddal is. Az adott kulcsszó jobban befolyásolja a keresők elégedettségét vagy rögtön apró pénzre váltandó.

És akkor a legfontosabbat a használandó kulcsszavakat ki is hagytuk. Bár néha sajnos nem magunk válasszuk meg.

Pl 3
diákszervezet az
AIESEC, IAESTE és a BEST egyik hátrányban van ha célzottan keresnék.