Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hobbitlány

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
XINAF - Az én világom Ez igaz???? 2011.04.20 23:51:49
Kedves tájékozott olvasók!Csak egy kérdésre válaszoljatok: ez igaz? Ha igen, akkor enyhén fel fogok háborodni... Mennyit „keres” egy európai képviselő? Kevesen tudják a választ és még kevesebben azt, hogy 2011 március 3-án az Európai Néppárt (aminek…..
         Takard be magad óvatosan,vigyázva, hogy a magány ne neszelje meg sok ilyen este lesz még sokszor kíséred még egyedül ágyba magad lassan megzöldülnek a falak és színt váltasz te is szól a hegedű mélabúsan, de mintha…..
Tisztelt olvasók!Elég nehéz időszak van, de úgy vélem, ez a bejegyzés felvidítja majd a szíveket...Aki az én korosztályomba tartozik, emlékszik rájuk. Aki a 30-as korosztályt képviseli, az megélte! Jöjjön az én gyermekkorom-kezdeti kamaszkorom retro zenei…..
A tragikus '88-as Monsters of Rock-on Donningtonban, a tömeg nemsokára agyontapos két srácot a Paradise City alatt...
Mert úgy vagyunk ezzel is, mint a fontos tárgyakkal. Előbb-utóbb ellopják, eltörik, elmarad, megkopik. Hülyeség az a dolog a selyemfonállal. Hogyan lehetne összekötni valamit, ami sosem volt fonál? Egy illatot, fény-együttest, nyári utcát? Lassan kezdem csak elfogadni, és…..
        Annyi mindent elhallgatszegy-egy mozdulattal. Ahogya szavak végét elharapják,úgy rohansz te is mindennel,tessék, még egy kanalat semtudsz normálisan lenyalni. Ez itt nem változás, ez afurcsaságok állandósulásaez az eső most…..
XINAF - Az én világom Gender 2010.04.14 23:33:00
Nem szeretem a gendert. Nem tartom válalható jelenségnek. Úgy hiszem, az emberiség degenerációjához vezet. De mi is ez a gender?A témában Kiora nem rég írt egy bejegyzést ITT. Az apropója ez a cikk volt.Mi is a gender?Eredetileg ez is nagyon szép eszme volt, mint a legtöbb szar…..
Gondoltam... A villikirály 2010.01.23 20:28:50
Nagyon durva, de jó vers. Művelődjetek! Ezt a fordítását szeretem legjobban :)Johann Wolfgang von Goethe: A villikirály(fordította: Vass István)Ki vágtat a szélben, az éjen át?Egy apa az, ő viszi kisfiát.Karjába szorítja gyermekét,átadja teste melegét.- Fiam, mért bújsz az…..
Valahogy szarul sikerülnek mostanában a dolgok. Úgy semmi nem jön össze. Akárhogy is igyekszem jól összeszervezni a dolgokat, mégsem sikerül. Emiat pedig néhányan megsértődnek. Egészen pontosan valaki mindenképpen megsértődik, nekem pedig ki kell választanom, ki legyen…..
A maja naptár szerint 2012 decemeberében eljön a világvége.Nem nagyon hiszek ezekben a dolgokban. Az adventisták is megjósolták már ugyanezt, csak más időpontokban. Ne is beszéljünk a 2000. évről, amikor óriási pánik lett.Én mindenesetre nyugodtan alszom továbbra is. De őszinte…..
XINAF - Az én világom Dohányzás 2009.11.04 22:57:46
Kedves olvasók!Őszinte leszek, jó oka volt annak, hogy elég régóta egy sort nem írtam. Annyi emberrel folyamodtam elmérgesedő vitába, hogy nem lett volna jó ötlet indulattal telve akármit leírjak.Vita vita után. Tudom, velem nem lehet vitatkozni, le se írjátok. Végeztem egy…..
Már elnézést, de NEM fogok az interneten tiltakozni azért, mert nem a Sláger és a Danubius nyert!Mindenkit kérek, hogy NE küldjön nekem erről linket, levelet, és semmi nyávogást!Ez megint ugyanaz, mint a hírhedté vált "Veszélybe került világunk egy része!" írás!…..
Hobbitlány 2009.11.01 14:34:14
Nem tudom, de számomra igenis nagy ügy, ha egy országban a jelenlegi két legnagyobb politikai párt lepacsizza magának, hogy két (jelen esetben tekintsünk el attól, hogy a leghallgatottabb, legnagyobb) rádiót megszüntet (kigolyóz) azért, hogy saját politikai beszélgetős rádióik kerüljenek a helyükre (asszem zenét is játszanak). Ráadásul a pályázatban annak nem megfelelő feltételek voltak (pl. az egyik rádió a beígért jövedelmet a megengedettnél azt hiszem 1/3-dal nagyobb reklámsugárzással érné el - hol lehet egy eleve törvényben rögzített szabályt megszegő pályázatot elfogadni???-, valamint hozzáértők szerint is esélytelen, hogy ennyi pénzt összekalapoljanak, már csak amiatt sem, mert esélytelen, h annyian hallgatnák, mint egy zenét sugárzó rádiót + még van egy másik rádióval való tulajdonosi összeférhetetlenség is.).
Akkor mondom így, hogy a szerintem kissé demagóg korrupciós felsorolás mögé illeszthessük, mert úgy tűnik csak ez a hatásos formula: ha nem elég az, hogy komoly jogsértések történtek, akkor mondom azt, hogy az államháztartás, aminek minden fillérre szüksége lenne, (nem elékszem sajnos a pontos számra) több százmillió forinttól esik el.

Részemről sem zenei ízlésről vagy húdeszeretemezt a rádiót nosztalgiáról van szó. Egyszerűen csak szerintem erősen sérül ott a sajtószabadság, a versenyző piac vagy a gyakran hangoztató demokrácia ott, ahol ilyen politikai döntés születik... mint újságíró-palántának azt gondolom ez számodra is fontos lehet. A szimbolikus jellege a lényeg. És az olyan országban, ahol a jogsértés és ilyen egyértelmű bunda nem üti meg a fontos hír színvonalát, ott el kell gondolkodni erősen, és nem nevetni a keleti szomszédokon, mert itt sem jobb a helyzet egy kalap szamócával sem.
Nem mondom, hogy kevés időbe telt, de végre volt okom rá, hogy eszembe jusson egy régi-régi dal... Nem írom le mi történt, a beavatottak úgy is tudják..."Legyél sokkal boldogabb, mint velem!"Őszintén ezt akarom...
Hobbitlány 2009.10.30 00:31:08
XINAF - Az én világom Wow ismét 2009.10.15 00:18:00
Ezt látnotok kell... én majdnem elsírtam magam a röhögéstől... Az előző is nagyot ütött, ez se kutya!Eljön még a kockák korszaka, amikor végleg kihal az emberiség!..
Hobbitlány 2009.10.15 11:18:08
Úgy érzem, ez a videó mindent elárul, milyen jó, és hasznos, és teljesen normális dolog a meleg felvonulás...Ettől hányingert kap minden normális ember, heterotól homoszexuálisig! ..
Kényesebb ez a téma, mint aminek tűnik.Ajándékozni sokféleképpen lehet. Egyrészt lehet spontán. Az ilyesminek mindenki örül, ha nem lappang sunyi szándék a szép gesztus mögött. Aztán lehet alkalmakkor. Születésnap, névnap, karácsony, stb. Ilyenkor megint csak két alternatíva…..
Hobbitlány 2009.09.15 11:06:17
@Alister: :):):):):)
Ez volt a mottója egyik jelmondata az idei buzivonulásnak, amire a jóérzésű emberek, hetero és homoszexuálisok egyaránt, max tiltakozni mennének ki. Néhány abberált állat vonaglása folytatódik ezen a rendezvényen évről évre.Hányinger! Nem is értem a célját. Mert a…..
Hobbitlány 2009.09.09 20:26:25
The Carson-Johnson law of human behaviour: 80% of all questions that begin with the word "why" can be answered with the simple sentence "People are stupid".

Nem értem én ezt. mostmár főleg azt nem, hogy könyörgöm, miért foglalkozunk még mindig ezzel? Lassan egy hete, és még mindig ezen a csonton rágódik az ország egy része, ahelyett, hogy a valóban lényeges* dolgokra koncentrálna, akár a magán- vagy a közélet terén. (*nem a felvonulás nem lényeges, hanem az azt kísérő és utána zajló Buzi vagy-náci vagy szájkarate.)
Kezdem azt gondolni, hogy amíg valamelyik szamár nem veszi végre észre, hogy engednie kellene, addig nem lesz semmi előrelépés. Ergó: a melegek (azok, akik elmennek felvonulni, holott valószínűleg sejtik, hogy ezzel nem csökkentik az indulatokat, ahogy szeretnék...) miért nem hagyják ezt a csodába, mert én azért eléggé levés hírt hallok a nem felvonulási napokon arról, hogy megvertek, bántalmaztak valakit, mert lesmárolt egy azonos neműt az utcán. (Ha ilyet hallanék, akkor a támadót marha gyorsan elő kell keríteni, mint minden más embert, aki vét a törvények ellen. Pont.) A heterók meg miért nem ülnek otthon vagy kerülik el az Andrássy út környékét arra a pár órára, hogy ne szökjön fel a vérnyomásuk. Mert én 2007-ben belefutottam véletlenül -kezdő budapestiként- és engem is felkavart a dolog - pont láttam az ominózus papnak öltözött fiatalembert. És ez a fajta vonulás bennem is ellenérzést keltett, pedig nem vagyok az a gyűlölködő fajta. Szóval ha mi nem emelnénk fel azonnal ellene a hangunkat, talán elfogadás végett nem kellene többet felvonulni. Vagy nem kellene felvonulni, hogy ne keltsünk ellenérzést....vajon ki lesz hamarabb toleráns a másikkal szemben.
Mert mindenki elfogadja a másikat, de nekem úgy tűnik a kordon egyik oldalán sem toleráns emberek vannak. A toleránsak mindkét táborból otthon ülnek és beszélgetnek vagy tesznek, ami szem-szájnak ingere vagy a Margitszigeten piknikeznek stb.
No. Bocsi a hosszú posztért. És én is beleszóltam, pedig nem akartam...oly felesleges. Minél tovább beszélünk róla, annál jobban nem múlik el a dolog. Talán időt kellene hagyni a dolognak.
Hogy ne mondhassátok, hogy hip-hop rajongó lettem... íme egy rock klaszikus, ami bizonyos értelemben aktuális ma is, rám is, másokra is... ..
Emberek... bár én rocker vagyok, de ez zseniális... hallgassátok, értékeljétek... élvezzétek! Fantasztikus! Komolyan mondom! Ha a radikálisoknak szabad Fankadelli-t hallgatni, akkor nekem is szabad Anonim Mc-t!A kezemben cigaretta csikkek Nézem tv-t és nevetek a meccsen a szemem sem…..
Azt szerintem már mindenki tudja, hogy Sólyom Lászlót tegnap meghívták Révkomáromba, egy Szent István szobor avatására. Kicsit belemennék ennek a körülményeibe, és aztán a következményeibe.Nos, ez az egész elég nagy hiba volt a külügyminisztérium részéről, mert agusztus…..
Hobbitlány 2009.08.23 17:07:04
Csak annyit mondanék, hogy ajánlom mindenkinek a figyelmébe a cseh sajtó véleményét, ami rendkívül korrekt és tényszerű! (És persze csak megemlíteném, már csak azért is, mert ugyebár '68 róluk is szólt.)
Meg azért annyit mondanék, hogy a KÜM nem hiszem, hogy beleszólhat abba, hogy egy másik országban milyen programot mikorra szerveznek. (Szerintem itthon és a szlovákiai magyarok részéről is sokan és szerintem jogosan háborodtak volna fel, ha mondjuk Sólyom azt mondta volna, hogy "hát, nem fogadom el a meghívást....[mert amúgy ha Szt.István itthoni ünnepére, 20-ára tették volna a szoboravatást, akkor meg nácik, meg magyarosítanak és amúgy is ne üljenek magyar nemzeti ünnepet Szlovákiában...]. Az elég durva arculcsapás lett volna. (+ jó, oké, hogy a diplomácia a finom dolgok művészete, de nem hiszem, hogy a meghívott megmondhatja a meghívónak, hogy kiket hívjon meg...nem egy udvarias lépés. Az azt hiszem talán felróható a szoborbizottságnak, hogy nem gondoltak arra, hogy vmi szlovák vezető embert vagy akárkit meghívjanak...[bár amúgy meg ha nem ezt, akkor valami mást úgyis kitaláltak volna okként] - bár olvastam egy cikkben, hogy a Mo-i szlovák nagykövet, mikor megtudta, hogy megy majd Sólyom, mondta, hogy oké, de az államelnök akkor nem lesz Szlovákiában...
na, de ez egy elég bonyolult dolog, kíváncsi vagyok a nemzetközi sajtó- és tudományos visszhangra.
Ja, a csehek:
"A cseh média tényszerűen számolt be a történtekről. Kommentár csupán a Lidové noviny értelmiségi napilapban jelent meg.

„Amennyiben Csehország úgy állna hozzá a történelemhez, ahogy azt Szlovákia teszi, akkor át kellene keresztelnie a prágai Károly hidat és a Rudolfinumot is, amelyek köztudottan az elnyomó osztrák uralkodókról kapták elnevezésüket" - írja Luboš Palata, a közép-európai kapcsolatok szakértője, aki a továbbiakban érthetetlennek tartja, miért von Pozsony párhuzamot az 1968-as bevonulás és a Sólyom-látogatás között. "A magyarok ugyanis Csehszlovákia 1968 augusztusi megszállásáért már 1989-ben bocsánatot kértek. Augusztus 21-ét már Csehországban sem tartják olyan napnak, amelyen külföldieknek nem illő látogatóba jönni. Különösen nem érvényes ez Magyarországra vagy Lengyelországra" - mutat rá a szerző."
forrás:
beta.nol.hu/kulfold/szlovak_hiszteria__magyar_politikai_vaksag