Regisztráció Blogot indítok
Adatok
el duende (törölt)

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luczifer-bazár Amatőr 2009.04.29 06:42:00
Az ember nézi, hogyan találnak rá azok, akik rátalálnak. Ide vezetett például a Malvina + amatőr + szex szókapcsolat. Így együtt. Milyen tapasztalatok, milyen vágyak vezérelhették a keresőt, amikor keresett? És megtalálta-e, amit keresett? Esetleg épp itt?  ..
Luczifer-bazár Angyalt, másképp 2009.04.28 08:39:00
Nos, ezt a történetet mesélem és mesélem, mert az élet rendíthetetlenül produkálja azokat az elkerülhetetlennek látszó zord, örömtelen történéseket, amelyek alternatívátlanságával Gida kutyám megszelídítésének, összeszelídítésünk eseményei látványosan perelnek.…..
Luczifer-bazár Srpski Ekran 2009.03.25 06:43:00
Vacakolok, dolgozok, vacakolok, dolgozok. Nehéz szétválasztani a két tevékenységet. Vacakolok, dolgozok. Megunom.         Felállok és bekapcsolom a TV-t. (Tegnap kora délután van.) Az ember oda menekül, ahova tud, onnan próbál vigaszhoz jutni, ami…..
el duende (törölt) 2009.03.25 10:46:14
Luczifer-bazár Esély 2.0 2009.03.22 19:44:00
Egy öreg handlés mesélte, hogy amikor az apja - szintén handlés - haldoklott azt mondta neki: nézd, nem tudok mást rád hagyni, csak ezt a sok hülye embert.           ..
el duende (törölt) 2009.03.23 07:33:11
el duende (törölt) 2009.03.23 19:06:26
@MALVINA:

(Homlokracsapok, hangosan csattan): Tényleg!
Igazad van, Malvi... :))
Azt hiszem, nem sok olyan nő akad a Földön, aki, amennyiben alkoholfogyasztásról van szó, ne szeretné a Bailei’st, vagy annak valamelyik likőr formáját. Sőt, egyik rendezvényemen olyannal is találkoztam, hogy a srác Colával felöntve kérte… (mit ne mondjak, ritka egy ocsmány…..
A világ változik, ha tetszik, fejlődik, a formák jönnek, mennek. Vagy épp mozdulatlanul áll. Mindegy. Ez az egész ramazúri így is, úgy is érthetetlen, okot, egy kívülről ható mozgató, stabilizáló okot igényel. Feladatunk – mondtuk ijedtünkben – felfedezni és…..
Luczifer-bazár Kezdetben 2009.03.17 09:17:00
"Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. Ez kezdetben Istennél vala. (Ján. 1/1-2)."         A kezdetben Isten volt a tett és a tett oka. A kezdetben. De ma nem vagyunk a kezdetben.   ..
Luczifer-bazár A Kamasz és én 2009.03.15 11:01:00
Vagy fordítva. Én és a Kamasz. Ha a társadalmat többre tartanám, mint a természetet. Vagy jobban félnék a Létezőtől, mint a Léttől. Esetleg, ha a társadalomban és nem az életakaratban bíznék. De miért bíznék a társadalomban, ha szomszédom hasonlít rám? A kamasz hegymnetben.…..
el duende (törölt) 2009.03.15 17:23:59
Már egy órája! Nem lehet véletlen. Süt a nap! Rám süt! Rám süt! És még élek! Süt a nap! Rám süt! Holnap virágba borulok! Igen, ez lesz! Semmi kétség! Süt a nap! Virágozni akarok, mint Troppauer Hümér.   ..
Egy vagány leckéje. Robert Capa, a belvárosi Friedmann fiú képei. Ingyért a Nemzeti Múzeumban. Ötven kép, azokért, akik nem lehettek boldogok. Kötelező olvasmány.            ..
A család ünnepi menüje fontos. Ez erősíti az összetartozást, utal az állandóságra, jelzi az általánoshoz való viszonyt, a kötődést és az egyediséget. Mi kispolgárok vagyunk, vasárnap húsleves, másodiknak rántott hús krumplival utána sütemény. A leves és a második, a…..
Kétéves korom óta kutyákkal élek. Jó, rossz, jól rosszul megértett tapasztalataim jó részét ők szolgáltatták. Ha ez így nem is feltétlenül igaz, de az megfelel a valóságnak, hogy ezek azok a tapasztalatok, amelyek előadhatóak. Pontosítsunk, van hely. Az így-úgy, itt-ott…..
A régen a betörők – ilyen karikatúrákról tudom – egy csomó kulccsal mentek betörni. Ennek itt a képen kevés van. Ez majd látjuk, kiszelektálódik.         A betörők azért vittek sok kulcsot, mert arra gondoltak, ha ott állnak a…..
Kopernikusz a maga korában a forradalmat azzal indította, hogy észrevette; tévedésben vagyunk. Szavaitól a mindenségnek hitt valami illúzióvá vált, és mint védelem szétporladt. Elmúlt a varázslat. Soha többé nem lehetett azt hinni, amit addig hittünk, soha többé nem…..
Mondom a leckét. Merítsünk a köznapok híreiből. Gyilkolás, nagy értékre elkövetett sikkasztás, testi sértés, hűtlen kezelés, rablás, részegen vezetés, stb. Az arcokon – ha mutatják –  düh, a lebukás okozta kudarc szégyene, félelem, revánsvágy, vagy…..
el duende (törölt) 2009.02.16 20:09:27
Luczifer-bazár Macska & egér 2009.02.12 20:45:00
Bűnös-e az egeret halálba játszó macska?            Tudja-e a macska, hogy mit csinál? Mármint szerintem. Átérzi-e? Okoz-e neki gyötrelmet, hogy gyötör? Ki akarja-e beszélni tettét a macska? Megkönnyebbülne-e, ha kibeszélné?…..
el duende (törölt) 2009.02.13 23:04:57
@ZinczyKa:

Nem igaz a legenda, hogy a macska a helyhez kötődik, és nem az emberhez. Ezt azok mondják, akiket a macskák nem szeretnek! :)

Kókusz cicával már több helyen is voltunk nyaralni. Reggel eltűnik, napközben jön enni egyszer, éjjelre eltűnik, reggel jön enni, eltűnik, stb.
Hozzánk kötődik. Mikor nyaralunk, rettentően élvezi a dolgot, hogy szabad lehet, csámboroghat erdőn-mezőn. De mindig jelentkezik, ha hívjuk. A kulccsomót kell megcsörgetni, azt nagyon messziről is meghallja, mert a macskáknak irtó jó füle van. Eltelik cirka 5 perc, és egyszer csak ott terem a semmiből...
A macskák nagyon ragaszkodó lények, mindamellett hogy indivídumok is. És nekem ez a kombináció abszolút bejön!
Vagy mikor Szofi cica szülni készült. Jött utánam,, el nem mozdult volna mellőlem... A macska macskának tekint téged is, egynrangú állattestvérnek. De tényleg érdekes lény, mert csak azokat tünteti ki a szeretetével és ragaszkodásával, akik valóban szeretik a mcsakákat. Megérzik. Messziről.
Nem fogadnak csak úgy akárkinek hűséget.
Luczifer-bazár Nesze neked ... 2009.02.13 18:27:00
Mi lennék ha ...   Na persze nem lehetek majd alsót reklámozó jóképű futballsztár, erről még nem is álmodozhatok, mert ezt még feltételezni se feltételezi az én drága Duendém, helyette azt kérdi, hogy mi lennék ha ... hónap lennék: március...…..
Voltam behálózottan a behálózott Hivatalban.      A behálózott Hivatal telefonon személyes megjelenésemet rendelte el. Ó modern világ! Ahová hívtak oda rosszul hívtak. Jelezném, de a behálózott Hivatal hálóján csak a kicsengő, kicsengő központi…..
A ráció kísér amíg tud.        Aztán hiszek. Hitemet lelkiállapotom tartja karban. Ha szorongok, hiszek, ha boldog vagyok, hiszek. A hit a bizonyossággá transzformált sejtés, félelem / vágy. Semmi fenségeset nem látok benne. Érdekelni is legfeljebb, mint a…..
Belenézetem mások életébe.   Nem szoktam, de most mondták, hogy lehet, meg hogy közöm van hozzá, de én ezt a szívem mélyén nem hittem, így amit tettem rossz lelkiismerettel tettem, amit tettem az a szememben leskelődés, kíváncsiskodás, magánszférasértés volt. De…..
Luczifer-bazár Körbeutálás 2009.02.01 19:08:00
Kereskedelmi helyzetkép 2009. 02. 03. Hír, hogy az egyik nagy áruházi lánc be akarja zárni egyik kisvárosi üzletét.     Az ok, mert vannak vásárlók, akik megbotlanak, és ezt-azt hazavisznek, anélkül, hogy fizetnének. Ők utálják egymást. Az egyik a másikat,…..
el duende (törölt) 2009.02.03 18:08:28
Meg akarunk ismerni, meg akarunk érteni valamit, valakit. Például a magunk mögött hagyott történelmet, és benne magunkat, mint ennek a történelemnek ilyen-olyan gyermekét.  Két út áll előttünk.1. Keresünk egy eredetet és onnan követjük a szálakat, amik…..
Szeretek főzni, szeretek enni,           de még inkább magamat felmutatni, hogy lássanak, hogy kelljek. Nem megkelni kívánok, nem tésztának képzelem magam, így nincs helyesírási hiba, hanem az egyre szerényedő személyem iránti…..