Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meggyvágó Madár

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meggyvágó Madár 2009.11.27 23:37:03
Kedves Lexx5, no meg Steve!
Ne mossatok egybe dolgokat!
Az nagyobb csibészség, mint a hazugság.
Volt holokauszt, de ettől még hátborzongató a "Cion..." megvalósulása.
És ne akarjátok az egyik, vagy másik oldal baromságait összemosni, vagy ami rosszabb, félresöpörni. Ez legalább olyan, mint amikor GyF lehazugozza OV-t. Egy erkölcsi nulla nem mondhat véleményt másokról. Tudom, most aztán jön, hogy OV ezt meg azt mondta, stb, meg lehet majd rettegni a Fidesz győzelemtől. Ha be vagytok szarva, akkor biztosan okotok van rá.
Mindenesetre a stílusotok ragyogó! Gratulálok! Ettől nehéz lejjebb menni.
Steve, te viszont ne legyél olyan büszke arra, hogy tiszteled mások véleményét, mert ez nem derül ki a legutóbbi hozzászólásodból. Azért meg külön bocsika, hogy esetleg fiatalabbak vagyunk nálad. Biztosan nem hallottad még, ezért elmondom, hogy a kor önmagában nem érdem, hanem állapot.
Önéletírásodból az derül ki, hogy még nincs kialakult világlátásod. Hacsak a látens balosságod nem az.
Ebből a bősz vagdalkozásból amit itt véghezvisztek, számomra az derül ki, hogy rettentően féltek. Szerintem nem kell ennyire beszarni, mert ettől az elmúlt nyolc évtől rosszabb nem jöhet. De ha mégis, akkor majd jól másképpen választunk legközelebb. Merthogy ez volna a demokrácia. És nem az, hogy eltiporjuk a turulos, meg nektek nem tetsző nézeteket, véleményeket. Ez az igazi komcsi tempó, amit képviseltek. Ezt a butaságot, hogy melyik városnak hány százaléka volt magyar, ezt el kellene felejteni, mert Magyarország ezer éven keresztül nem attól volt Magyarország, hogy színtiszta magyar volt. Mindíg soknemzetű ország volt. kevered a nemzet és állampolgár, vagy annak megfelelő fogalmakat.
De szerintem fölöslegesen beszélek, mert számotokra aki felveti Trianon aljasságát, az csakis náci, meg "mittudoménmi". Kicsit paranoiás gondolkodás ez.
Üdv.:
MM
Meggyvágó Madár 2009.11.29 22:02:42
Drága jó Steve, meg Lexx5 és Nutella80 (Josephine?)4

Alapokban nem értünk egyet. Ti mindannyian azt a struccos dolgot képviselitek, hogy "minden politikai erő fújj és abcug".
Szerintem pedig ez van, sőt! Eltűnik egy erő és helyébe lép egy másik. Remélem, hogy amelyik lelép, az végleg eltűnik. Majd kialakul helyette egy másik, amelyik valóban azt képviseli, amit hirdet. Ebből a szempontból most van remény egy valódi rendszerváltásra. Tudom, ezzel nem értetek egyett, de nem zavar.
Zavar viszont Steve teljesen érthetetlen jelrendszere, vagyis mondatai. Nehezen tudom értelmezni. Főleg a tanári hasonlatokat. Kicsit összefüggéstelen. Azt sem nagyon értem, hogy mi az amivel alúlmúltam magam, de ez legyen az én problémám.
Lexx szerint előítéletes vagyok. lehet. Ha az előítéletesség, hogy a zsidóság létszámát meghaladó mértékben túlreprezentált a gazdasági szférában és a médiában és ez nekem nekem nem tetszik, akkor valóban előítéletes vagyok. Ha előítéletesség az, hogy a cigányság körében a normálistól eltérő a bűnözők aránya és az ember már nem mer egyedül végigmenni az utcán akkor, ha cigányok lepik el stb., akkor valóban előítéletes vagyok.
Az irodalmi ajánlásokat olvastam, sőt magam is javaslok: Eötvös Károly: A nagy per..., Sándor Iván: A vizsgálat iratai. Sőt a Cion...-t is.
Egyet nem értek. Ti akik a nagy toleranciát hirdetitek, más nézetek elfogadását. Miért buktok ki, ha valakinek a tiétekkel szembenálló véleménnyel találkoztok?
Üdv.:
MM
Meggyvágó Madár 2009.11.30 22:33:23
Kedves Lexx és Nutella (no jó, nem Josephin)!

Úgy tűnik, hogy én lettem az ország rasszistája. Hát nem vagyok.
Csak bátorkodtam megjegyezni, hogy ezek tények. De ha nem, akkor nem. Ha van gyereketek, unokátok, akkor kérjétek olyan iskolába, ahol cigány gyerekek vannak, olyan osztályba, ahol cigány gyerek mellé ültetik és ne tessék háborogni, amikor cigányok az utcán azt művelik, amit művelnek. Természetesen nem nem nyílt szinen cigányozik itt senki, hanem négy fal között. Én szinte csak olyan emberekkel találkozom, akik nem kedvelik azt a stílust, életvitelt, stb. amit, a cigányok nagy része művel. És bizony, már-már félnek az utcán találkozni velük. Most nem a normális életvitelű cigányokról beszélek. Higgyétek el, nem olyan helyen dolgozom, ahol ez szempont lett volna a felvételnél, hogy ki utálja a cigányokat. És nem úgy választom meg az útvonalaimat, stb, hogy ez szempont lenne.

Más. Ha nekem rajongásom van, akkor azt gondolom nektek komoly fóbiátok van a Fidesz-szel szemben. És ahogyan én megvetem a kommunistákat, ugyanúgy megvetitek ti is a jobboldalt. Nincs ezzel gond a részemről. A különbség, hogy én ezt nem tagadom. Azt gondolom, hogy ma az a terndi, hogy nem vállalunk színt. Hogy minden politikai erőt lesöpredékezünk.

Mi a trendi? Én nem eszerint válogatom az olvasmányaimat, és mivel nem ez tölti ki életemet, nem olvasom az antiszemita irodalmat. Az általam kiemelt két könyvet csak azért írtam oda, hogy jelezzem: nem vagyok antiszemita. A Cion... azért érdekes, mert száz évvel ezelőtt felvázolt valamit, ami mára megvalósulni látszik. Ezt nem lehet tagadni.

Princeps, beülnél a Fradi B-középbe? Nem? Hát ezt az előítéletességet! Vagy ez csak a rossz tapasztalat okán lenne?
Ha egyikőtöknek sincsenek előítéletei senkivel és semmivel szemben akkor jó. De ha mégis, csak egy kicsit... Hát akkor ne tessék az észt osztani és főleg nem kellene erkölcsi magaslatot építeni.
Én mindenesetre nem vagyok ennyire liberális.

Nutella! Azt gondoltam, hogy tárgyilagosabb vagy és nem tulajdonítasz nekem olyan gondolatokat, amilyeneket nem mondtam ki. Honnan veszed azt, hogy én meg akarok szabadulni a zsidóktól, a cigányoktól, meg a kommunistáktól?
Én csak a komministáktól (vagy minek is nevezik magukat) szeretnék megszabadulni!
Azt viszont igenis szeretném, ha nem rasszista alapon utasítanának el embereket munkahelytől, illetve nem a származás lenne az elsőrendű szempont a felvételnél. Oda-vissza.
Bő tíz évvel ezelőtt hallottam azt a mondást (viccet?), hogy ha a médiába szeretnél kerülni, akkor vagy buzinak, vagy zsidónak kell lenned. (Vessétek össze a Cionnal. Tudoooooooooooom! Nem terendi. No, de mégis.)

Barátaim!
Tartsuk tiszteletben mások véleményét, mert az csak vélemény. Azt gondolom, hogy nekem is az van és nem rajongásom. Ilyet csak az mondhat, aki a tuttit birtokolja és osztja. Ezt az összeborulást, amit hirdettek én nem igénylem. Azt viszont igen, hogy legyen egy olyan erő, amelyik kap akkora felhatalmazást, hogy hozzon kétharmados törvényeket. Ekkor nem kell belemenni alkukba, megvalósulhat tisztán az amit csinálni akar. Nem lehet hivatkozni négy év mulva, hogy nem volt lehetőségünk, mert...
Ez a nemzeti megegyezés nem működik. valami hibrid dolgot eredményezne.
No, üdv.:
MM
Meggyvágó Madár 2009.10.13 20:22:52
Steve!
Nem kaptam képet. Küldjed a
meggyvago@freemailra, aztán üzenj itt, mert nem szoktam megnézni az oda érkező dolgokat, csak a regisztrációhoz kellett.

A többiektől bocs. a privát üzenetért, bár a személyesen nekem szóló "búsbaküldést", oda lehet írni.!
MM
Meggyvágó Madár 2009.08.29 11:23:27
Kedves Steve!
Alapvetően nem értünk egyet.
A demokrácia elé ne kerüljön jelző. Nincs olyan, hogy szocialista, vagy egyéb demokrácia. Az már kiherélése egy valóban ideális dolognak. Sajnos a megvalósulása emberekhez kötött, de mint érték, megfellebezhetetlen. Tehát a demokrácia az érték. A demokratikusan működő társadalmak pedig képződmények. Ezek lehetnek jól működők, az alapnak és értéknek megfelelők, vagy lehetnek rosszul működők. Ezek nem azt az értéket képviselik, csak annak zászlója alatt garázdálkodnak. Ilyen volt a szocializmus. Az a demokráciát, mint értéket átalakította, vagyis eltorzította. Lett belőle ami lett.

Árpád, meg Turul és a többi.
Kedves Steve, nekünk ez a múltunk, a gyökerünk. Ebből fejlődött ki a magyar nemzet, benne az összes befogadodd néppel. Ebből sarjadzik minden, amit történelemnek, nemzetnek, hagyománynak, értéknek nevezünk. Ezt nevezzük fejlődésnek. Nem akarja senki, hogy ma is kumiszt igyunk ünnepi alkalmakkor, meg azt, hogy jurtában lakjunk és lóháton fosztogassuk végig a "művelt nyugatot" /bár megérdemelnék/. És azt sem, hogy pogány isteneknek áldozzunk nádasokban. A kereszténység is hozzátartozik ezer éve a magyar nemzethez. /Megjegyzem, ha összevetünk ezer évet és ötvenet, akkor látható, hogy milyen hatékonyan romboltak a kommunisták ezalatt a rövid idő alatt./ Ezt a tagadhatatlan múltat már egyszer el akarták venni és most újra el akarják venni, mert globalizáció van. Amit azért lehetne másképp is. Sajnos belülről is sokan támogatják azt, hogy a "múltat végképp eltörölni" és utána majd a "rabszolga had" indul ahová mondják. nem gondolkodva, hanem végrehajtva "mint a barom, melyet igába hajt".
Nutellának abban igaza van, hogy komoly gondolkodást nehéz elvárni a mai tömegektől. Igaz ez sajnos azért, mert le lettünk szoktatva arról, hogy felelős döntést hozzunk. Le lettünk szoktatva úgy általában a gondolkodásról. Nincs kétségem, hogy a múltat végkép eltörlőknek az a jó, ha végleg tönkre tehetik az oktatást és irányíthatók lesznek az emberek. Jobban mondva manipulálhatók. Errefelé haladunk.
Abban nem adok igazat Nutellának, hogy ez hosszú távon ne lenne kifizetődő. Megtanulható a demokrácia. Választok, döntök, értékelek és újra választok, döntök, stb. Saját bőrön, mert másképpen nem megy.
Hogy idealista vagyok-e? Persze, hogy az! De csak így lehet élni. Egy ideálishoz mérem a valóságot és annak megfelelően korrigálok. Mindíg az információktól függ az, hogy mekkora a távolság, amit korrigálni kell.
Egyébként újra idézem Fábri Sanyit:

"Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell gazdálkodni."

Nem személyeket értek itt, hanem állapotot. Mindenkit az elmúlt rendszer nevelt ki. A szemléletet egy csecsről szívtuk magunkba, de a feldolgozás egyéni! Van aki szar ember lett, van aki nem. Vannak persze átmenetek, összemosódások, de ez már más téma.
Üdv mindenkinek.
MM
Meggyvágó Madár 2009.08.22 17:47:03
Üdv Mindenkinek!

Nyári álmot aludtam, ezért nem jelentkeztem sokáig.

Érdekesek ezek a dolgok, amiről írtok, de azt mondom, hogy a hatalomhoz hozzá tartozik a kritika is, meg a pletyka is. Hogy valami melyik kategóriába tartozik, azt nem tudom megítélni. Majd az idő, meg a "független magyar bíróság" választ ad erre.

A fentebb és máshol írtakra reagálva.
A roma gyilkosságokhoz nem sok újat tudok hozzátenni, mindent elmondtatok, egyetértek. De az egyetértés és felháborodás, meg a sajnálkozás és megvetés az aljasság miatt, nem oldja meg a roma, vagy cigánykérdést. A véleményem nem változott: a cigányságnak is kell akarni változni, mert az, hogy túlszaporodnak egy többségi társadalmat, az nem program. A nemzet, vagy állam eltarthatósága az egyre fogyó, csökkenő tömegek egyre nehezebb feladata.
Tudom, hogy sok közhely és sztereotipia előjön ilyenkor, amit akár előítéletnek is nevezhetünk, de az igazságtartalmukat senki sem vonta még kétségbe.

Egyetértek egy korábbi megjegyzéssel: Cegléd egy döglött város.
Azt gondolom, hogy nehéz is feltámasztani, mert ki kellene találni. Kitalálni vonzó és meghatározó rendezvényeket, hagyományokat, programokat. Egyszóval fel kellene építeni egy olyan képet, ami mögött tartalom van és fenntartható. A turizmus egy nagyszerű iparág, de csak hosszú távú befektetéssel hoz nyereséget. És ami fontos, profi módon kell üzemeltetni.
No, most őszintén: Cegléden mi az, amire lehet építeni, aminek van hagyománya és kiaknázható? A Kossuth-kultusz eléggé behatárolt lehetőségeket rejt. Marad tehát az, ami minden településen bevált: a fesztivál és a ...napok. A gyógyturizmust most ne vegyük ide, mert az majd később fog gyümölcsözni. Ceglédbercelnek. ( ez vicc volt, de komoly)
Nos a fesztiválok kiválasztása akkor jó, ha mint minden vállalkozásnál, komoly marketingmunka előzi meg: piackutatás, pozicionálás, üzleti tervek, stb. Nem vagyok marketinges, de belátom, hogy a szakember igénybevétele nélkülözhetetlen. A szakember tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogy mit, mikorra, kiket megcélozva és hogyan érdemes megvalósítani valamit. És arra is, hogy ezeket a fesztiválokat, rendezvénysorozatokat hogyan lehet az évben széthúzni.
Ezeken túl pedig szükség van olyan rendezvényekre, amiket pénzkidobásnak is minősíthetünk, de ezek nélkül viszont döglött város marad Cegléd.
Érdemes megnézni azt, hogy Kecskemét milyen éves programokkal rendelkezik. Tudom, hogy nem lehet összevetni a két várost és a két város lehetőségeit, de koncepciójában követhető.
Ha turizmust akarunk, akkor ki kell gondolni, hogy miért is jönne ide valaki messziről? Vagy nem a messziről jövőkre gondolunk? Stb, stb...
Ki kell tehát találni Ceglédet. Az önkormányzat próbálkozik, lehet, hogy rosszul, lehet, hogy koncepciótlanul. De az is biztos, hogy ennyi fanyalgó és ellendrukker kevés helyen van mint itt. Még a ceglédiek sem szeretik Ceglédet, akkor meg mit várunk az idegenektől?

Egyébként, mindenki elérhető emailon itt a blogon, mert én is innen szereztem meg a címeket. Viszont nem tudom, hogy hogyan. Öregszem.

Hát röviden ennyi.
Üdv.:
MM
Meggyvágó Madár 2009.07.22 02:11:47
Barátaim!
Ez egy jó téma.
Nekem most is eszembe jutott az, amit a seregben megtapasztaltam: az alacsony emberekkel vigyázni kell, mert ezt a "kisebbségi létet" agresszióval pótolják.
Egy sosem volt állam, ország alakult ki és ezt a történelem nélküliséget nem bírják elviselni a tótok. Használom ezt a szót, mert ha az egyik legnagyobb írónk, Mikszáth használta, akkor mi is használhatjuk.
Visszatérve a múltnélküliséghez. Nem volt, illetve nincs komoly történelmük. Ilyen, hogy szlovák nemzet nem létezett. Rossznyelvek az mondják, hogy a nemzeti hős Janosik is magyar volt: Jano Sik, vagyis Sík János, foglalkozását tekinteve rablógyilkos.
Amikor megkapták az esélyt, hogy önálló államot alakítsanak, akkor ettől az ő szélsőségeseik vérszemet kaptak. Megtorolnak minden sérelmet. Akad megtorolni valójuk, de kiknek nincs. A baj csak az, hogy el akarnak törölni mindent, ami ezer év alatt kialakult és a magyarokhoz kapcsolható.
Sokszor belegondolok a Felvidék, Erdély, a Pártium, Kárpátalja, a Vajdaság kapcsán, hogy ha rosszabbul alakulnak - mert alakulhatott volna rosszabbul is Trianon - a határok, akkor a kinn rekedt magyarokat leszlovákozó, lerománozó, leukránozó meg lejugózó magyarországi magyarok most Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, vagy éppen valamelyik délszláv országban élnének kisebbségben.

Innen hihetetlen az, hogy gondot jelentsen az anyanyelv használata. Nem a magyaroknak, hanem a tótoknak. Iszonyatosan rettegnek, hogy a Felvidék visszavágyik Magyarországhoz.
Ez a gyerekesség még megmosolyogtató is lehetne, ha nem itt történne Európában és nem velünk, magyarokkal tolnának ki megint. Az egész Európai Únió egy kalap szart nem ér, ha ezt meg lehet csinálni.
Működik most is az összeesküvés-elméletem: bennünket magyarokat akarnak eltüntetni a jól bevált szalámi-taktikával. Hol a mezőgazdaságunkat, hol az iparunkat, hol a nemzetünket szeletelik le. És a fő baj, hogy ebben vannak belső szövetségeseik is.
Na, hát hazaértünk. De innen már nem a szlovák nyelvtörvény lenne a téma.
Üdv.:
MM
Meggyvágó Madár 2009.07.17 19:37:32
@qwertz13:
Írhatnál többször is.
Üdv.:
MM
Meggyvágó Madár 2009.07.12 11:40:47
Kedves Lexx!
Egyetértünk: a masírozó tömeg félelmet kelt. És provokál. Például akkor, amikor nemzeti ünnepek alkalmával félnek nagyjaink az ő népüktől és rohamosztagokkal és kordonokkal veszik magukat körül.

A homokosok felvonulása azért félelemkeltő, mert a felnövekvő ifjúság mintát talál magának és ezt követheti. Nem a devianciát kellene reklámozni, ráadásul úgy, hogy mások vallási, erkölcsi,...stb. érzését sérti.

A cigányország kifejezést egy holland weboldalon olvastam, megkeresem és ide idézem majd. Nem biztos, hogy rábukkanok, és akkor hiteletelen maradok. Az ősi kultúrát a cigány ősi kultúrára értettem.

A neves értelmiégiek - a Magyarok Szövetsége mozgalom tagjai - megtalálhatók a Jobbik holdudvarában. A szavazók 15 %-a szerintetek mind csürhe?

Természetesen minden szélsőséges csoportot törvényen kívül kell helyezni, de a cselekedeteket kell megítélni. A rendszerváltáskor a kommunistákról kellett volna dönteni, mert így a nyakunkon maradtak és elmaradt a megtisztulás.

Azt gondolom, hogy mindennap hülyeség elhatárolódni. értelmes emberek, pártok egyszer is fölfogják. Mozgalmak és pártok pedig minden oldalon szerveznek jótékony, hasznos programokat. Ennek örülni kell és nem hátsó szándékokat keresni.
Nálunk az iskolában a Táncsics Alapítvány vitt el 6-8 gyereket karácsonyi programra. Fel sem merült bennem, hogy lefújjam, mert tudom, hogy a gyerekek nagy ívben sz...k rá, hogy kik szervezik, csak örültek.

Üdv:
MM
Meggyvágó Madár 2009.07.13 14:44:13
Barátaim!
Nem hiszem, hogy naiv lennék. Szerintem Ti vagytok megdolgozva. de ez nem baj, ettől kerek a világ. Van aki a Mikulást várja, van aki a Télapót.
Alapvetően mást gondolunk a világról, ezért nem érdemes meggyőződésekről vitatkozni.

Azt, hogy mit mond, vagy gondol Josephin, régóta nem tudjuk, mert csak ül a tojásain és költögeti. Meg "jelentőségteljes" címeket ír. Nem értem. nem volna veszélyes az az eső, ha tudna valaki hatni a fiatalokra, meg azokra akik rájuk szavaznak. Tessék meggyőzni őket. lefasiztázással nem lehet. Meg esőáztatta OV-nal sem. Ezt már nem használja a szoci sajtó sem.
Nem gondolom, hogy minden pillanatban el kell határolódni. Ez rossz üzenet, mert azt sejtetné, hogy lám-lám mégis lehetett valami.
Bár lassan, tagoltan, hogy mindenki megértse...

Annak viszont örülök, hogy a szadesz megszűnik. A legkártékonyabb párt volt a rendszerváltás utáni időszakban. Nem kár értük. Ilyen liberális pártra nincs szükség.

Továbbra is vallom, hogy OV a legtehetségesebb politikus a mai időkben. Kár, hogy a balos médiának bedőltök.
Nem baj.

Az viszont baj, hogy a kommunisták még mindíg itt vannak, beépültek, bebetonozódtak mindenhová. Hosszú évtizedek telnek majd el, amikor ki lehet tisztítani a fejekből és a közéletből ezt az eszmét.
másképp látjuk a világot, de nem biztos, hogy az a tutti, amit ti láttok. Bizony annak is meg van az esélye, hogy nem az amit én.
Akár télapó, akár Mikulás. Mindegy. Csak kapjon mindenki csomagot. Vagy virgácsot.
Üdv.:
MM
Nyilván soha nem érem utol Zimonyi Zitát, de úgy döntöttem, a blog eddigi anyagait lezárom, s egy újabb filet nyitok. Második könyvnek nevezem, mert az eddigiekből egy már kitelne. Talán ki is telik, s kiadatom. (Ugye milyen nagyképű és beképzelt vagyok? Érdekelne…..
Meggyvágó Madár 2009.06.14 13:46:54
Kedves Nutella!

Igen, megállt az élet! Legalábbis ezen a blogon.
Remélem nem verte ki valami a biztosítékot, mert a legutóbb tapasztaltam némi sértődést.
Nem kell megsértődni szerintem, egy jó kocsmában nem szokás.

De, hol van a csapos, Josephin?

Hiányoznak a beszélgetések, viták. Már-már a jó öreg mágikus-realizmussal is beérném (ha így kell írni egyáltalán)!
Velem különösebb dolgok nem történtek. Dolgozom, bosszankodom, örülök. Mondjam, hogy min?

Bosszankodom az agónián. Ezen az arcátlan túlélőshow-n, amit a szocik, meg a szabad-ökörszemek (mert már nagyon kicsik és minek) művelnek. Azt, hogy egy országot még mindíg tud zsarolni néhány kétségbeesetten kapálódzó ún. liberális.

Azon is bosszankodom, hogy mindenki milyen ámélkodva lesi az eredményt, miszerint a Jobbik megerősödött és itt a világvége.
Senki nem gondolkodott azon, hogy az ilyen ócska politizálás a szélsőségeket erősíti, No, persze ez az MSZP-nek jó. Legalábbis igy gondolják a baloldalon. Mert szerintük a Fidesztől vesznek el szavazatot. Azért érdemes végiggondolni a Viktor által mondottakat: ott erősödött meg a Jobbik, ahol szoci bázisok voltak. Ebből az is következhet, hogy átszavaztak a balszélről a jobbszélre. Volt már ilyen, igaz visszafelé: nyilasból ÁVÓS.

Hej, ha Steve is bekapcsolódna, akkor egy igazi balos vélemény is előkerülne!

Persze, most egy kicsit kevesebb a balosságát nyíltan vállaló, vagy hozzáteszik, balos, de ...és itt valamit mondanak a jelenlegiekkel kapcsolatban. Természetesen nem hízelgőt, de szavazni balra szavaznak. Még akkor is, ha ezerszer hazudtak, és ezerszer becsapták őket. Még akkor is, ha a töküket letépték, pedig csak azt igérték, hogy szorongatni fogják.

No, azért örülök is, mert már látótávolságon belül van az új választás. Talán végre meg lehet szabadulni ezektől. Szükség volna egy normális, önmagát megtisztított baloldali pártra, de ahhoz sok régi embert ki kellene szórni. Nem hiszem, hogy elég bátrak a fiatalok. Pedig, ha elhinnék, hogy 4-8 év purgatórium után van esélyük, akkor kinőhet egy olyan politikai generáció, amelyikre nem prüszkölne a jobboldal és alternatíva lehet. Mert arra azért szükség van, hogy egy erős kormánytöbbség mellet legyen egy erős ellenzék. De ehhez, valódi balodali pártra van szükség.

Hát ennyi, kedves Nutella.

Örülök, hogy Te túlélted ezt a hosszú téli álmot.

Csalogassuk be a többieket is néha sörözni. Meg talán mások is bekapcsolódhatnának.

De a csapos hol van? Valóban megsértődött? Vagy feladta?


Üdv.:
Megyvágó Madár (a továbbiakban: MM)
Nem volt szükséges. Semmi nem szükséges. Be kell látnom, nem vagyunk érettek semmire sem, csak azt akarjuk látni és hallani, amit... De ez sem érdekes.Nyilván nem számít semmit az én „igazságom”, de a másé sem, csak szövegelünk, teljesen feleslegesen, álproblémákon,…..
Meggyvágó Madár 2008.12.17 21:43:10