Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eborcsa

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt az alvásügyben, meg amúgy összességében, hogy egy ponton egyszer csak éreztem, hogy így nem mehet tovább.  Ez sajnos mindig így van. le-le-le, nem teszek semmit, még lejjebb, akkor elég. És onnan van a változtatás. Tudom, hogy így működik, eleddig legalábbis nem…..
Bukarest első hét 2013.07.29 20:59:34
A megérkezés sikeresen lezajlott, az autó Bukarest határában kezdett pöfögni, meg harákolni, azóta sem működik igazán. De a cél az volt, hogy hozzon le minket Bukarestbe, elhozott. Szerencsére előtte alapos eligazítást kaptunk, hogy az úton mire figyeljünk: záróvonalnál nem…..
DJTZs EZ AZ! 2013.05.12 13:50:21
napsütés, madárcsicsergés, enyhe szellő, sütkérező gyík, bimbódzó rózsa, növekvő barack,  alvó gyermek. kerti fotel párnával, benne én, jéghideg kávé vaníliafagylalttal.     és mindez a saját kertünkben!..
Származási hely: költözés Származási hely: költözés Származási hely: költözés Származási hely: költözés Származási hely: költözés Származási hely:…..
Egy hétköznap sokféleképpen kezdődhet. például így: Származási hely: 2012október vagy éppen így: Származási hely: 2012október bár az első azért inkább hétvégére jellemző felvétel. A kezdet többnyire rendben van, bár gyakori a…..
DJTZs rendelkezésre állás 2012.09.20 23:18:20
egy idilli pillanat: Származási hely: 2012. szeptember Azt hiszem általában sem vagyok különösebben szégyenlős leírni az érzéseimet, és bár gyakran azt érzem, hogy K.A. barátnőm az egyetlen a Földön lakó 7 milliárd emberből, akivel egymást…..
DJTZs giving birth 2012.06.13 23:29:00
"The freedom of a country can be measured by the freedom of birth" Minden egyes szülés után egyre abszurdabbá és abszurdabbá válik az a hercehurca, ami szülészet címén a kórházakban zajlik. Minden egyes kis pont, minden kis részlet egy nagy kép abszurd darabjai: az, hogy…..
eborcsa 2012.06.21 13:20:29
Én otthoni kórházban szültem, nem is a leghíresebben, és nekem is szép élmény volt, főleg a második szülés, pedig az programcsászár volt, és ha valami, hát az sem nem gyengéd, sem nem természetes, mégis. Különbség volt az elsőhöz képest, hogy már hajlandó voltam együttműködni a csecsemősökkel, és nem minden intézkedésük mögött a rosszindulatukat kerestem. Az emberségesség otthon is nagyon sok helyen megvan..., nyilván van ezernyi ellenpélda, és igen, ott változtatni, fejlődni kell, és jó, ha kiderülnek ezek a dolgok.
G.Á.-val továbbra sem tudok mit kezdeni (bár az ítéletet én is soknak tartom). Az otthonszüléssel alapvetően nincs bajom, mindenkinek a maga ügye, csak sajnos nálunk szétválaszthatatlan G.Á.-től, akit én egyáltalán nem tartok ártatlannak. Na, mindegy, a jelenlévők közül mindenki ismeri nagyjából, hogy mit gondolok róla, dacára egy-két általam igazán kedvelt embernek, akik vele szültek otthon és istenítik. (Egyébként teljesen véletlenül elkezdtem olvasni egy lány blogját (Adának írtam is róla), aki a negyedik gyerekével Angliába ment, hogy az otthon születhessen meg, a szülés nagyjából skype-on zajlott G.Á.-val, mert a helyi bábák nem érkeztek ki időben... A lány szerintem végletekig lekezelően ír nagyjából mindenről és mindenkiről, ami/aki kórházhoz köthető, aki túlhord, és megendedi, hogy beindítsák a szülést, az kb. maga a tudatlanság és ostobaság, stb. na engem ez akaszt ki mindig, illetve ez is. Mert ez igenis nem a sokat hangoztatott szüljön mindenki úgy, ahogyan akar, hanem az iszonyatos pökkhendiség és nagyképűség, hogy Ági és mi tudjuk, hogy mi az igazság, a többiek meg mind sötétek.
Na, vége az ebédszünetemnek, és igazából a másik poszthoz akartam írni, hogy Tomi mennyire szép a fotókon, és nagyon jó volt ilyen részletesen olvasni róla.
eborcsa 2012.06.21 21:58:10
DJTZs rekordok 2012.03.28 13:04:00
tegnap rekord nagyságút kakilt. ma: rekord nagyságút nem alszik. fél 10 óta ébren - egy egy 5 perces időtartamot leszámítva (most 1 óra van), jelenleg kendőben hörög, röfög, már le sem teszem, mert úgyis pakolhatom vissza pár perc múlva.. egyébként meg szupercuki :-)) azt…..
DJTZs három gyerkőc! 2012.03.08 23:50:00
Néha, hullámokban tör rám, de minden jósága ellenére nem engedem, hogy elhatalmasodjon. Ez az az érzés, hogy mennyire, de mennyire jól van ez így, ahogyan vagyunk, öten, a három gyerekkel, mintha mindig is ez a tér vágyott volna kialakulni, de csak most jött el az ideje. Közben meg…..
eborcsa 2012.03.09 21:43:20
DJTZs 1 hét 2012.03.01 00:48:00
Zsuzsi egy hetes! A 6. napon már olyan érzés, minthogyha réges régen itt volna, mondhatni mindig is így lett volna. hát ez vicces érzés. A 3. nap itthon, amely hasonlóan nyugodtan telt mint az első, és jelentősen nyugodtabban, mint a második. volt a gyerekorvos, aki megállapította,…..
DJTZs nincs idő? 2012.02.28 14:43:00
Úgy tűnik, aznap éjjel mégis csak volt idő. legalábbis egy elkezdésre. Szüléstörténetet egyelőre nem írok, inkább néhány kép Zsuzsanna Lénáról, és testvéreiről. Az egyik leginkább ideillő mondat, amit néhány hete egy négy gyerekes anya mondott: a lényeg, hogy nem szabad…..
DJTZs Wellness in Budapest 2012.02.02 23:25:00
Származási hely: Főalbum Az úgy kezdődött, hogy én kiötöltem, hogy milyen nagyszerű ajándék lesz Z-nak (és nem utolsósorban magamnak) egy két éjszakás, akciós wellness utazás a parádfürdői szállodába. pezsgőfürdő, erdei séták, finom vacsora, nyugalom... Aztán…..
Hát, hogy milyen anya vagyok, az elég összetett, de amúgy azt gondolom ezzel a kérdéssel szinte mindenki küzd, kérdés, hogy ki mennyire merül bele, meg hogy mi jön ki...  Julcsi egy ideje élénken érdeklődik a szüléssel kapcsolatosan. leginkább az foglalkoztatja, hogy pontosan…..
DJTZs 140X200 2011.11.19 23:24:00
   A helyzet az, hogy jócskán elszoktam attól, hogy a gyerekeimmel egész nap egyedül vagyok itthon. a délutáni, óvoda utáni pár óra mindehhez képest smafu.  Igaz persze, beteg, gyógyszeres kezelés alatt álló gyerekekkel, akikkel a hideg és rossz levegő miatt napokig…..
eborcsa 2011.11.20 08:20:49
DJTZs őszi 2011.11.02 21:47:00
  Zoli fotói a hétvégéről... Származási hely: 2011 Nov 1 Miskolc-Hidvég   Származási hely: 2011 Nov 1 Miskolc-Hidvég   Származási hely: 2011 Nov 1 Miskolc-Hidvég   Származási hely: 2011 Nov 1…..
DJTZs Triatlon és Tangó 2011.06.24 22:35:00
 Pénteken véget ért a triatlon tábor, ami egy versennyel zárult. Tomi, a korcsoportján belül, ami három kisfiút jelentett első lett, óriásit küzdött. Nekem legjobban az úszás része tetszett, a bringázáson alig mertem odanézni, úgy tepertek, a futáson T. egy méter után…..
DJTZs Kotor, Montenegro 2011.05.11 21:31:00
 A repülőútról még írnék pár szót, mert a repülőt megpillantva még röhögcséltünk (kínunkban?) utólag pedig akár még kellemesen mesélhető kalandnak is tűnhet, de közben legkevésbé sem tűnt annak. Egy harminc személyes kis légcsavaros gépecske indult ugyanis útnak a…..
DJTZs tíz 2011.02.14 22:00:00
 Reggel odafele a lógófülű kutyus mellett haladtunk el óra ötkor, és ehhez képest 8.20 kor már kifele tartottam az óvodakertből. ez azért már nem rossz! odabenn kevesebb, mint 10 perc! a délutánokban mostanában mindig van egy mélypont (mélyvonal? :-) gondolkodom, hogy hogyan…..
DJTZs meló-dili-önismeret 2010.11.08 18:31:00
CSALÁD:  Jövünk haza az utcán, két kisbringa (egyik futó), minden gördülékeny.., körbejárjuk a környéket, hátha meglesz az elveszett kislámpa, keresünk, jó hangulat... veszünk új kislámpát - nem találtuk meg a régit- egyszer csak valami kattttan: onnantól: üvöltés,…..
DJTZs svéd közmondás 2010.11.03 15:54:27
 "Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá a leginkább szükségem"Ezt ma reggel olvastam kedvenc folyóiratomban, és nagyon jónak találtam. Jó volna tudni így adni... A mai napban, azon kívül, hogy hosszas ilyen-olyan…..
DJTZs Óvodászsák 2010.11.01 22:14:07
 Visszatértem, a gyerkőcök pedig Hidvégen maradtak pár napot, elhatároztam hogy írok, még ha majd el is dőlök a fárdadtságtól :-) Gondolkodtam azon is, hogy Lillával vajon miért a blogkommenteken keresztül kommunikálunk, de aztán rájöttem, hogy pontosan azért, amiért…..
  Itt valami nagyon nincs rendjén . mégpedig, hogy kedvenc témámat hozzam, a lefekvés körül. A ma este konkrétan úgy néz ki, hogy fél 10kor -igazán nem vészesen korán - korábban már nem próbálkozom, mert teljesen feleslegesnek bizonyul - hosszas mesélés,…..
eborcsa 2010.09.29 08:44:26
Brocsi: a délutáni alvást nem tudod kiiktatni, hiszen ovisok, és ott minden gyerek (általában gond nélkül) alszik, másfelől szerintem az azért ritka (de persze van rá példa), hogy egy 3 éves gyereknek ne legyen szüksége délutáni alvásra.

Dorka: ez nyilván nem nyugtat meg, de nálunk is ez megy, bár nem ennyire durván, és vannak fokozatok: Annával semmi gond, Andrisnak csak annyi kell, hogy kicsit mellette üljek, nálunk Barnus az, aki szívós munkával majd minden este eléri, hogy kiabáljak. Nálunk is túl hosszú az esti szertartás, és még az sem elég, mindig újabb és újabb kérések jönnek, de mondjuk 9 - fél 10-re szerencsére így is kidőlnek (de addigra én is).

Amúgy szerintem ez a téma pont nem humorérzék kérdése, sőt, én azt érzem, túl sokáig volt túl sok mindenhez humorérzékem, amit most már nem vagy csak nehezen tudok visszacsinálni. (Számomra neuralgikus pontok az evés és az elalvás.) Az biztos, hogy nálunk sem ez ment gyerekkoromban, volt egy mese, aztán lámpaoltás és alvás, és sosem tiltakoztunk ellene. Néha azt érzem, hogy bizonyos dolgokban túl megengedőek vagyunk az elején, és utána már nehéz visszakozni. Mert tök nehéz változtatni. Mondjuk lehetne, hogy az ember leül a gyerekével, és elmagyarázza, hogy mostantól egy mese, 3 ének, és utána kimegyek. Lehet, hogy 5-6 este, és "rend" lenne, de még én sem jutottam el idáig..., mert az első este megfutamodom minden ilyesmitől, ami meg nyilván megint kényelmi dolog, részemről, ne kelljen sírást hallgatni, stb.

Mindenesetre szerintem nem az a megoldás, hogy "megtalálod a humorérzékedet" és jobban tolerálsz, mert ez pont egy olyan dolog, amin a gyerekeknek kellene változtatniuk, nem neked, szerintem.

Ami nálunk segít, de szerintem ez nálatok is megvan: délután vannak eleget levegőn? Mert én inkább azon csodálkoztam, hogy nálad 9-kor még nem álmosak, nálunk fél 8-kor már mindenki ásítozik (ettől persze még nem alszanak el simán).
DJTZs gáz 2010.09.16 10:30:00
 Ami a munkát illeti: felrémlik bennem hajdani Nyúz olvasószerkesztői karrierem :-). Ülünk Förgivel a Trefort kert hulló gesztenyéi alatt, olvassuk a gépelési, helyesírási és stilisztikai hibáktól hemzsegő írásokat, cikk-kezdeményeket és csóváljuk a fejünket, hogy az…..