Regisztráció Blogot indítok
Adatok
archangyal007

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köztér Padlástól a loftokig _02 2009.05.04 07:00:00
Felvezető elődásában Beleznay Éva hol megbízott, hol ideiglenesen kinevezett budapesti főépítésznek titulálva Budapest tetőtéri alternatíváiról beszél. Itt kell megjegyeznem, hogy a főépítész asszony ideiglenes jellegét már véglegessé kellene tenni, mert közröhej, hogy…..
Védett épületet kezdett bontani a vasút Kelenföldön, most helyre is állítja. Úgyhogy ez egy pozitív történet. De azért azt ne felejtsük, hogy kidobtak egy csomó pénzt a bontásra, majd most bizonyára több pénzből kell rendbe hozni az épületet, mintha nem kezdték volna el…..
archangyal007 2008.12.17 21:48:16
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal feladata, hogy szakértőként eldöntse, hogy mely épület érdemes műemléki védelemre, a jelenlegi állapotától függetlenül.

Az, hogy a Kelenföldi Pályaudvar bármelyik épülete milyen állapotban van most, már csak azért sem mérvadó, mert amennyiben a 4-es metró 2012-ben elindul, a kelenföldi térség teljes mértékben át fog alakulni. Az építés alatt álló végállomás, illetve a két oldali intermodális épületek koncepciója egyértelművé teszi, hogy az pécsi vasút indóházán kívül a jelenlegi állomásépület is új funkciót kap.

Bár az egy nyílt városépítészeti és építészeti pályázat volt, de érdemes megnézni az építészfórumon (
epiteszforum.hu/node/7319), hogy milyen átalakulás előtt áll ez a terület. Egy ilyen új világban igenis üde színfolt lehet egy-két téglaarchitektúrás emberi léptékű, múlttal rendelkező épület vendéglátó-, szolgáltató- vagy kulturális funkcióval.

Azt, hogy egy pécsi alapítvány hajlandó ezzel foglalkozni, igenis üdvözölni kéne. A MÁV súlyos hibát követett el az engedély nélküli bontással és úgy tűnik, hogy a KÖH elnökének határozott fellépésére, az alapítvány támogatásával részt fog venni annak a helyrehozásában. Európában ezt így szokás, bár a konkrét felelősök megtalálásában azért nem bízom…