Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piriápolis

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is elnézést a késedelemért. Egyelőre borítóval sem szolgálhatok. (2013-02-10: már igen) Érdekesen indult a történet, tulajdonképpen föl sem ajánlottam közlésre ezt a novellát, pontosabban nem a folyóiratban való közlésre ajánlottam föl, még pontosabban még a…..
Piriápolis 2013.02.15 23:15:32
:)
Most már talán nem tudom elkiabálni, lesz könyv idén. Hogy is mondjam, nem első nekifutásra. Amikor a korábbi tervekről szó esett vagy egyezkedtünk, nem is ismertem még Samanta Schweblint. (A korábbi tervek azóta vagy megbuktak, vagy várnak.) A jövő nem a miénk papírkiadásában…..
Haikura, haibunra várva címmel irodalmi pályázatot hirdetett a Cédrus Művészeti Alapítvány, a Japán Alapítvány Budapesti Irodája és Százhalombatta Város Önkormányzata. A határidő február 11. A pályázat témája a halom, a hegy, a domb. Műfordításokat is fogadnak, ezért…..
Eljött ennek a napja is, megjelentek első versfordításaim, az Ezredvég novemberi számában négy Víctor Rodríguez Núñez vers kapott helyet a tolmácsolásomban. A 66-69. oldaltól olvashatók sorban: Bevezető – Rafael Alberti Az elveszített ligetéhez (1981), Távolság (1981),…..
Nem fordítottam még verset Benedettitől. Amikor pár hete olvastam, hogy rosszabbodott az állapota, és a hispán világban maratoni felolvasásokat tartottak a verseiből, hogy erőt adjanak neki, az egyik hír végén ott volt ez a vers is. Valahogy benne volt, hogy ezt majd le kell…..
Nem ilyen poszttal szerettem volna megtörni a májusi hallgatást. 88 évesen meghalt Mario Benedetti. Szomorú. Van a fiókban még egy félkész versfordításom tőle, azt a héten igyekszem befejezni, és akkor írok egy hosszabbat.....
Piriápolis 2009.05.18 18:30:57
Kicsit fáradt vagyok, úgyhogy sokmindent nem is fűzök a hírhez. Március 27-n megjelent a Sikoly című irodalmi és művészeti folyóirat 18. száma (főszerkesztője Sándor Zoltán), a 2009. tavaszi szám, benne három Benedetti fordításom az Uruguayi hétköznapok blokkban.Előtte,…..
Piriápolis 2009.03.30 08:41:38