Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy felháborodott olvasója

490 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legjobb tudomásom szerint az RSI (repetitive strain injury, ismétlődő megerőltetés okozta sérülés) az oka annak, hogy mostanra hét hónapja fáj mindkét könyököm és kezem. Volt rosszabb - február elején, amikor eldőlt, hogy kénytelen leszek radikális pihentetésbe fogni, úgyhogy…..
Még május közepén, amikor úgy tűnt, megpróbálunk totyogó-klubot indítani bevándorló kismamáknak. (A felvételért köszönet Rosario aka Miss Coronadonak!) Minél cifrább kanyarokat ír le érzésem szerint a szakmai pályafutásom, annál érdekesebbnek tűnik számomra arra…..
Szeretek enni. Tessék, kimondtam. Amikor az első blogomat elkezdtem 2006-ban, a lengyel és ösztöndíjas konyha már akkor is központi szerepet játszott a bloggeri életművemben, mely elköteleződésem valószínűleg abban csúcsosodott ki, amikor egy poznani konferencián a gasztronómiai…..
Furcsa módon épp mióta végre élhető hőmérsékletű helyre költöztünk és még az internetet is bekötötték, vagyis akár tölthetnénk is némi időt a tengerparti "nyári rezidencián", ahogy Rosarióval megfogalmaztuk, úgy tűnik, vagy házon kívül töltjük a nap nagy részét,…..
(Nem a régi házunk, de tipikus North Road West-kompozíció kevéssé érdekes építészettel és zéró attrakcióval, ellenben tomboló tavasszal a pálmák árnyékában.) Aznap amikor megérkeztem, nem a férjem, az otthonom és úgy en bloc az életem hátrahagyása vagy a plymouthi…..
Tegyük rögtön tisztába: a betegségek, valamint a gyógyszerszedés kifejezetten az önkéntesség fakultatív dimenziójához tartoznak, senkit sem kényszerít arra a szálláshoz vagy zsebpénzhez hasonlóan a "pakkhoz" tartozó egészség- és balesetbiztosítás, hogy éljen is vele. Én…..
Nos igen... Mindenkinek megvan a hűvös, intellektuális lord, ahogy whiskyt szopogat a kandalló mellett, míg mellette pihen nemes ebe? A Morris táncosoknak semmi köze ehhez, de ugyancsak bearanyozták a tegnap délelőttöt - tegnap ünnepelte ugyanis Plymouth Szent György, Anglia…..
Amikor eljöttem otthonról egy kora márciusi reggelen, olyan tavasz volt, hogy sejj, hajj. Amikor megérkeztem Plymouthba aznap délután, éppen november volt a világ egyik leglehangolóbb buszpályaudvarán, és komolyan elgondolkodtam azon, mit is keresek én itt. Plymouthban ugyanis, ahogy…..
Plymouth egy kétszázötvenezres város Devon és Cornwall határán. Devon és Cornwall gyönyörű, a dimbes-dombos zöld táj hol Középföldét, hol egészen földhözragadtan csak Zalát idézi fel bennem, a sirályvijjogás pedig mindent visz, mikor négy napra Nottinghambe utaztunk…..
Önkénteskedek a képen látható két lánnyal együtt, és hamarosan egy negyedik is csatlakozik hozzánk. De gondolom, ettől még többekben maradtak megválaszolatlan kérdések. Például: Most akkor az esőerdőket akarod megmenteni, időseket ápolsz vagy gyerekekkel játszol…..
Nem gondoltam, hogy itt kötök ki. Én disszertálni akartam. Fordítani. Munkát keresni aztán, megélni belőle. Otthon volt, akit berángassak grúz vacsora és Oscar-nyertes film után dizájncukrászdába tejberizsezni Andrássy úti hostelben szállva meg a búcsúéjszakán, és még le is…..
plymouthianziksz ...és indulás! 2014.03.10 22:58:00
Tegnap került adásba a Dwójkán egy egyórás beszélgetés dr Małgorzata Sikorska szociológussal, a Ciemna strona macierzyństwa szerzőjével; Dr Elżbieta Korolczuk szociológussal, a Pożegnanie z Matką Polką egyik szerzőjével; Joanna Woźniczko-Czeczottal, a Macierzyństwo non-fiction…..
Mindenekelőtt szereztem, és el is veszitettem egy igen magas presztizzsel járó munkahelyet. Még tart, miközben vége, ami - ha a legszebben akarom mondani - pikáns helyzet. Mindeközben például honlapot szerkesztettem és kiadványokat, de fordítottam angolra beszédeket is, tartottam…..
Rodziewiczówna magával ragad. Vannak igazán, de igazán rossz könyvei, amiken kínszenvedés átrágnom magam, mint a Pozary i zgliszcza (azt sem tudom, nem ezt a könyvet fordították-e le a huszas években Lengyelsors címmel) - de épp ezek azok, amikben kirajzolódik az asszony, aki előbb…..
Hát, munka. Egy horgolt panelház szomszédságában töltöm napjaim, és időről időre rábukkanok meghívókra és katalógusokra, amik arról árulkodnak, hogy genderszempontból nehezen kerülhettem volna jobb kiállítótérbe. V2 szép kritikákat kap, várom a harmadikat, ami még inkább…..
Ponthatárok. Természetesen emlékszem, amikor megtudtam a sajátom, talán smsben küldték ki, 2002-t írtunk, forró volt a nyár, de persze tíz éve még messze nem ennyire, mint manapság. Egy évvel korábban meg voltam róla győződve, hogy a magyar-történelem pontszámra fogok várni,…..
Éves számvetés? A doktorin augusztusban állítják ki az abszolutóriumom. Varsóban sok érdekessel találkoztam, kezdve a Feministyczny Salon Historycznyvel, aminek időközben véletlenül megismertem az alapítóját is, a patikusnőnek szentelt gyógyszerészeti múzeumon át egészen a…..
Észre sem veszem, hogy repül az idő... A januárt félelemben töltöttem, mert hiába voltam az utolsó ember, aki mellé beköltöztettek bárkit is, egyszer véget kelljen érjen a boldog egyedüllétem. Egyébként tényleg boldog és hasznos volt - egy hónapot a SEW-nek és a vizsgáknak…..
Életem facebook-bejegyzésekben:Január 26.Na jó, segítsen, akinek olyan kedve van - el kell döntenem a lakásdolgot... Hátrányai: - idióta a beosztása, mivel egy nagy lakást daraboltak fel háromba: a többi lakással közös előtérben van a saját vécé, a zuhany a nagyobbik szoba…..
Őrült hidegnek tűnik a -8 Varsóban, pedig tavaly ilyentájban -15 volt, széllel - persze Varsóban örökké fúj, a lerombolt városok átka a szabályosság. De hát van, akinek a kényelem a fontosabb - mégis csak mozgólépcső visz a várba, a várban, alagutak fúrják át a várost,…..
Nem akarom elkiabálni, de mintha a kollégium újrakötötte volna az internetszerződését, mert míg eddig be sem jutottam a profilomba, most - itt vagyok! És még annak ellenére is, hogy soha, semmire nincs időm, hogy 2330 kilométert utaztam, hat városban jártam és huszonöt rokonnal…..
A szakdolgozatom és a disszertációm pihennek, én órákon ülök és betegeskedek, amikor végre jobban vagyok, veszettül kapkodok V. után, hogy el ne ússzon, mert miután ebben a hónapban tényleg jobbára csak fekszem, már az utolsó előtti kötetnél tartok, és egyre többet tudnék…..
Varsó, még mindig. Az egyetem "Saroktermében" ülök a Krakowskie Przedmiescien, innen nem látszik a pompás karácsonyi dekoráció, csak a szürke ég és a mocskos házfalak. Kristálycsillár, fa, és egy amerikai professzor, aki a Lengyelországban téritő mormonokról beszél,…..
Annyira meglengyelanyásodtam, hogy többet takarítok, mint blogolok... De minderről igazából a kollégium tehet: a csinos nők elképesztően rendetlenek (nem magamról, hanem az öt tip-top lakótársról beszélek...), a netkapcsolatunk pedig reménytelen. Most, hogy két hétre hazajöttem…..