Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovi01

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ro 80 blog 85 2013.05.04 20:58:38
Adós vagyok egy képpel a felső holtpontjelzőről. Ez a hasított szegecs okos dolog: Meglettek az O gyűrűk, végre nekieshettem az olajszűrő fedélnek. Feltettem a tömítést és az O gyűrűt: Ilyen a fedél bele: A fényes rúd alul valamilyen megkerülő szelep háza. Az…..
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
Belsőség Heti merítés 2012.12.31 09:48:04
Egy igazi terepjáró Néhány első féltengely törés, kardánfelfüggesztő csapágy, agycsapágyak, kuplung, fék. Tulajdonképpen ( a használathoz képest ) semmi baja nem volt. Iskolabusz Mondhatjuk, hogy az első autóm volt. Zenekari célokra vettük, mert a személyautót kinőtte…..
Rendkívüli Hangyász hétfőnket látják. Az elmúlt héten válságlevelezést folytattunk. Ennek eredménye az alábbi videós összefoglaló, ahol mindaz megismerhető, amit eddig elértünk. A legfontosabb, hogy a Hangyász mostantól egy szigorúan határidős projekt. Határidős hangyászt…..
Agyzaj Hogyan integráljunk a neten 2011.12.20 05:49:00
Kedves Gyerekek!  Ma este arról mesélek Nektek, hogyan lehet integrálni (na és persze deriválni meg hasonlók) a sokak által haszontalannak tartott interneten. Először is, elmégy erre az okos linkre, ahol a képen látható példát tekintheted meg aktuálisként beütve. Ha…..
Lassan egy hónapja posztoltam ki a Facebookra a Hangyászban ülő vigyorgó fejem, alatta egy olyan lábbal, aminek a talpa épp a kipufogó-leömlő talpával talpalt össze. Úgy alakultak a dolgok a térben, hogy a 350Z motor és a hozzá való leömlő éppen oda került, ahová a…..
Öcsém, olyan pazarlás folyik rendszerszinten a közoktatásban, hogy betojsz. Komolyan! Ha nem látom, nem hiszem el. Ez az "ilyen nincs, és mégis van" kategóriája. Kezdődött azzal, hogy baromi nagy épületátalakítások voltak a nyáron a suliban, melynek következtében egy…..
Kovi01 2010.10.13 21:55:14
Jó estét mindenkinek.
Végre egy saját példát is bele erőltethetek ebbe a jelenlegi gondolatmenetbe.
Szóval ebben a rendszerben tanultam egy szakmát, épp ebbe az iskolába jártam, ezért is olvasom ezt a blogot rendszeresen, de ezt a mellékszálat itt varrnám el.
A szakmának ugye van gyakorlati része is,ezt a megye talán egyik legszebb kisvárosában sikerült elsajátítani egy kis műhelyben. Mivel az ember a gyakorlaton dolgozik, -jobb helyeken nem csak takarításból áll, itt sem abból állt- ezért kap egy kis pénz, a minimálbér meghatározott százalékát, olyan 15 körül volt.
Itt a történetben az első csavar, emberünk 18 éves kis naiv,érettségi előtt, első találkozás a jól felszerelt csilli-villi műhely tulajdonosával. aki azt mondta hogy ösztöndíj az itt nem szokott lenni, de viszont kaját nem kell vinni, mert reggel délbe még meg is böfiztet:)
Aztán ahogy telt az idő szépen lassan, kiderült hogy másik helyeken, nem csak nagy cégeknél, a tanulók kapnak munkaruhát, ösztöndíjat, étkezési jegyet sőt itt ott karácsonykor jutalmat is.
És kiderült az is hogy a műhely koponyánként dúrvány egy millát kap "tanszerre".
És még mindig telik múlik az idő és elkezdik felhántorgatni hogy többet megesztek mint amennyit megtermeltek, meg elkezdtek kimaradozni az ebédek, de közben megesett hogy maradtunk este 7ig is. Igaz emberünk lelkes, néha talán nagyon is, mert szereti ezt csinálni a mai napig.

Másik csavar a dologban hogy az érettségi utáni képzésen kaptuk (volna) azt a 15öt, az esztergályosok akik nem érettségiztek, de mivel hiány szakma megkaptak 50 ezreket/hó.
Ja a bérpapírt minden hónapban aláíratták, és az összeg is nőtt rajta:)
Ez most hogy van kitalálva?

Ki ellenőrzi ezeket? Miért nem végzi rendesen a munkáját?

ui.: Elnézést az erőltetett példáért.
A ködösítés meg azért mert itt még a falba is tégla van és utálom ha visszajutnak dolgok oda ahova nem kéne.
Az még érdekes lenne hogy a blog írójának kedves és köztiszteletben álló nagydarab szemüveges kollégája mit szól ehhez a poszthoz:)
A legutóbbi videós poszt igen hasznosnak bizonyult. Egyrészről özönével jöttek a tanácsok: itt és ezt nézzem meg, azt állítsam/cseréljem/javítsam. Másrészt igen jót dobott a dolog az oldalletöltésen, közeleg az 50.000, lehet majd megint pezsgőzni. Többször is átolvastam a kommenteket, és próbáltam…..
Petersen's bikes Keep on rollin' 2010.08.01 14:43:00
 Tegnap elkergettek a fekete felhők és a dörgés a garázs környékéről, ma reggel viszont napsütésre, madárcsicsergésre és jó időre ébredtem. A szokásos otthoni teendők után irány a garázs, egy kis próbakörre. Bár a motor már beindul – csak sokat kell kérni – messze nem tökéletes még. A héten egy-két…..
Petersen's bikes Alvóblog 2010.06.11 21:04:00
 Nem is olyan rég, ha jól emlékszem még, játszottam egy gitáron azaz dehogy is nem, jó egy hónapja, hogy gyorsan izibe’ felraktam egy posztot amin két képbe sűrítve látszódott az elmúlt másfél év munkája. Remélem nem vezettem félre senkit, a motor még nincsen…..
2009.02.07 INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/petersen/465/feed", "width":"500", "height":"350", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu"…..
Petersen's bikes Sun and shining 2010.04.26 19:01:00
  Pénteken egy gyors futammal, elhoztam Táborfalváról a maradék alkatrészt, amit szépen lekrómoztak. A hátsó sárvédőn és a lámpatartón van egy-két, egészen apró rész, ahol az idő megrágta az anyagot, és már nem lehetett jobban kicsiszolni a harapásnyomokat. Az első sárvédő hibátlan, sikerült jót…..
Petersen's bikes Be kéne rúgni 2010.04.01 13:57:00
  Pár napja itt örvendeztem, hogy hurrá, már alig kell párat aludni, és most már tényleg, de frankón és tuti, lehet beindítani. Valóban, csak az egy másik motort, másik ország másik városában. Itt még bőven van mit szerelni, és ebből tegnap éjjel kaptam egy kis ízelítőt.   Eredetileg csak a berúgó…..
Egy éve már, hogy megvettem a motort, és akkor hirtelen felindulásból motoroztam vele egy keveset, forgalomtól mentes területen. Egy végzős egyetemista korú gépnél a felújítás előtti menet során lehet bőszen jegyzetelni, mi hogyan működik, illetve nem működik. Kicsit lógó kerekek, nem fogó fék, nem…..
Petersen's bikes Apróságok 2010.02.21 18:49:00
Most, hogy elkészült az ülés, és a tankon is készen van minden szükséges átalakítás, már semmi sem menthet meg attól, hogy végre szép színe legyen mindennek, a mostani acélszürke helyett. Hosszas elmélkedés után maradt a British Racing Green, ami a zöldnek egy mélyebb árnyalata tulajdon képen.…..
Kovi01 2010.02.21 20:12:42
Egy hónapja is talán, hogy nem írtam, így hát igyekszem pótolni az elmaradt karaktereket. Közlendőm szerencsére van bőven, próbálok is lassan írni, mert lehet, hogy sokan nem tudnak gyorsan olvasni. (A statisztika alapján van egy pár lelkes olvasó, aki vissza-visszatér, hátha…..
Fene vinné, itt van augusztus vége. Elrepült ez a nyár is gyorsan, észrevétlenül. Ilyenkor szoktam kivenni éves, jól megérdemelt (muhaha) szabadságomat. Rendes ember ilyenkor hátára veszi a családját, és leteszi valami trópusi helyen, vízpart mellett. Erre most nem volt lehetőségem, így maradt a…..
Történt, hogy a belváros egy patináns környékéről hirtelen kint találtam magam budapest csücskében. Ide járok ki mindennap dolgozni, nagy örömömre. Az egy dolog, hogy a kisautóm 15 rongyot megiszik havonta, pedig 5öt fogyasz 100 on, meg hogy már a barátnőm vezet egy ideje, mert…..
Peterfaith HAJRÁ DVSC a picsba is 2009.09.29 11:12:00
 Szálkás nem szereti a magyar focit:-          Faszom kivan a sok csámpás gecivel, ezek Dél-afrikát majd csak földgömbön nézegetik. Ha egyszer nem megy a foci, nem tudom minek erőltetni, tennék inkább a pénzt az egészségügybe, vagy a…..
Ez a kép néhány perce készült a tanáriban, mert valamilyen zseniális ötletgazda csodálatos dolgot eszelt ki a minőségi oktatás érdekében. Ezúton is csókoltatom ezt a remek, jószándékú embert. A kérdés pedig a következő: Mit látunk a képen? Mi az üzenete a remek…..