Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karakashikara

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lehetőség azok számára lesz elérhető akik azon 16 szak valamelyikére jelentkeznek, ahol eredetileg nem terveztek államilag finanszírozott helyeket. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint így mindenki egyenlő esélyekkel jelentkezhet, ugyanis Smart-kártyája bárkinek…..
Karakashikara 2013.02.11 21:29:39
Sajnos még nem hozzánk. Tudom a cím miatt most sokan azt gondoltátok, hogy ejha, már veszem is elő a KIES-t. Nos, ezzel még várnia kell azoknak, akik nem annyira értenek az SGS-hez. Számukra viszont jó hír, hogy a skandináv (NEE, XEE) régióban elkezdte a Gingerbread frissítését a…..
Nemrég írtam a 2.2.1 frissítésről de most ismét a 2.2.1 következik. Miért? Mert KIES-en a Brit független telefonokra feljött az XXJPX frissítés. Ami azt jelenti, hogy az XXJPU nem a végleges 2.2.1. Sajnos ebben sincs magyar T9, gondolom majd később. Ha lesz új FW és benne magyar…..
Karakashikara 2010.12.20 12:07:36
Szeretnem megjegyezni, hogy a KIES atveres mukodott, DE a product code KOR lett. Sot, ez a thread pont ezt allitja, hogy mindig "KOR" lesz a 2.2.1 update utan:

forum.xda-developers.com/showthread.php?p=9169313#post9169313

Igy nekem a KOR-t vissza kellett allitanom a thread-ben leirt modszerrel XEU-ra. Es meg egy erdekesseg (ami nagyon valoszinu hogy osszefugg): KIES update utan valojaban meg sem neztem a product code-ot, de furcsalltam hogy pl. Samsung Apps-ban a "regi" (eredeti 2.1 ROM) OS alatt 21 update volt, a fenti modszer utan (KIES 2.2.1 update "atveressel") csak 10 vagy mi.

Miutan megneztem a product code-ot, minden vilagos lett (KOR volt). Atallitas utan 25 update van a Samsung Apps-ban, tehat szertintem ez volt az.

=== OffTopic ===
Amit az Android telefonban imadok (a "regi" elozo telefonjaimhoz kepest), hogy reboot itt, reboot ott, semmit adatvesztes nem tortenik: cimtar a google-nal, levelek detto... tehat a telefon az valojaban csak egy "futtato", de az adatok csak cache-elve vannak rajta ;)
Karakashikara 2010.12.20 13:23:01
A hazban ketto fuggetlen (EDigitalos) SGS van, igy nem csak emlekezetbol tudom osszehasonlitani a 2.1-update1 vs 2.2.1 kulonbseget: oriasi.

Mindkettoben a SBL (Secondary Boot Loader) hibas volt, nem mukodott a 3-button-recovery, igy azzal kezdtem a "javitast", hogy legyen 3-button recovery lehetoseg (a kesobbiekben es upgrade eseten is jol jon a wipe/reformat lehetosege a beepitett SD/cache partition szamara). Ertelemszeruen, mindketto "XEH" product code-os (volt, lasd lent).

A nejem SGS-et itt "pihenni hagytam" (tehat az egyeduli moddolas rajta a SBL frissitese), hogy legyen referencia (es problema eseten legalabb egy mukodo SGS a hazban).

Utana a sajat SGS-emet frissitettem 2.2.1-re (a fent leirt KIES "atvereses" modszerrel, de KOR lett a product code, tehat ujabb preconfig + factory reset es minden OK).

Ez tortent egy napja. Most azon vagyok, hogy frissitem a nejem SGS-et is, mert iszonyuan jo a 2.2.1 Firmware, es magasrol teszek a XEH-hez kotott kesesekre (mi jot hoz a magyar product code, azon kivul hogy meg a wikipedian is szerepelunk? :) Egyetlen "bibi" van a XEU firmware-rel, az pedig az APN beallitasok, de azok beallitasa trivialis (SMSben elkuldod magadnak, es kesz).

En a kutyumet angolul hasznalom, a nejem magyarul, de T9et egyikunk sem hasznal. Eddig ez az egyeduli hatrany amit eszrevettem.

Tovabbi komplikacio, hogy nekem es nejemnek Mac laptopjaink vannak, igy a gyerek Win-es (regi gepem) segitsegevel kellet csinalni mindent (Parallels-bol -- Mac VMWare megfeleloje -- NEM megy, valami USB bibi van miutan a telefon "download" uzemmodba megy at).
Április elsejét jobban gyűlölik az újságírók, mint egy éjszakai ügyeletet egy hosszú hétvége közepén, mert a sok álhír közül könnyű beszopni egyet-egyet. Érzéseinket ezen a napon leginkább a Neogaf egyik fórumozójának alkotásával tudnám illusztrálni: A játékiparban…..
Tegnap végre megtörtént a kinevezés, és hétfőn veszem át a Magyar Szó főszerkesztését. Aki arra számít, hogy már keddtől egy tetőtől talpig megújult lapot vehet a kezébe, az csalódni fog. Sőt az is, aki egy-két hónapon belül vár gyökeres, a lap struktúráján, küllemén…..