Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keffe

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mókusélet éppen békésen szabályos előzésbe kezdett, amikor egy Ducato sofőrje kisebbrendűségi komplexusától, vagy ki tudja mitől vezérelve úgy döntött, nem hagyja annyiban, hogy őt csak úgy egyszerűen lehagyja valaki. Posztolónk meg már csak annyit kérdez, mi a fene…..
keffe 2008.12.16 23:34:44
Aranyosak vagytok.
Ezt a sok kresz professzort, meg szabálysértési előadót.Hál istennek én mindhárom járművet vezetem, ami a leírásban van.
Az a baj az egésszel, hogy belevesztetek a felelősök keresésébe, tisztára mint a politikusok.
Ha kb. száz méterre volt a ducato a belső sávban mikor a kis kocsi kiment, az már nem előzés, hanem folyamatos haladás a belső sávban.
Egy kamion átlagban 80-90, ritkábban százzal megy manapság a beépített leszabályozó, és a nagyon is árulkodó tachográf miatt (kivéve a törökök). Tehát mikor a kis kocsi kiment valójában még csak erről a sebességről kezdett gyorsítani.
A satuzás pedig nem egyszerűen köz, hanem önveszélyes is volt. Ha kijön eléd egy kis autó, és csattansz, van esélyed a túlélésre (bár ez nem boldogít tudom) Viszont amikor besatuzol előtte "büntetésböl" és öt hátulról megtolja (átmegy rajta) 24 tonna akkor nem csak neki,de nagy eséllyel neked is kampec. ( vétlen k.sofőr esetleges haláláról nem is beszélve)
Plusz már létezik a relatív szabálysértés elve is amit a vadul száguldozó motorosok miatt találtak ki, és egyre előszeretettebben alkalmaznak.
Te csattansz a belsőben (és pl. mindannyian túlélitek ;-) akkor megnézik ki mennyivel ment. A kis autó 110-el, te 160-al akkor te leszel a hibás és punk-tum. Ugyanis a baleseti szituáció nem következhetett volna be,ha te betartod az előírt maximális sebességet. Részben mert nem értél volna oda addigra, valamint a 20-30 km/ó sebességtöbblet elegendő let volna az ütközés elkerülésére.
(ez vonatkozik az elsőbbségadásra is a kereszteződésben ;-(
Még a végén annyit. Nem tartom én sem helyesnek a pkw módszerét, viszont nem ártana néha körülnézni a saját házatok táján is. Te a furgonok Sumijaként születtél, vagy megtanultad. Mert ha az utóbbi, akkor miért is "büntetsz"? Mert te vagy Az Úristen? Kötve hiszem.