Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátor Tintanyúl

1 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta késik egy fontos nyilatkozat, vagy sajtóközlemény. A Stohl Andrásra kirótt börtönbüntetés kapcsán ugyanis cikkek sora foglalkozott azzal, milyen atrocitások és megaláztatások érhetik a színészt a szabadságvesztés alatt - de a színesen leírt, egyértelműen jogellenes…..
Bátor Tintanyúl 2011.10.11 17:23:22
@bájgúnár: Nem Buciról írtam, hanem általában. Egy ismerősöm rokona pl. megpróbálta felakasztani magát a börtönben a megaláztatások miatt, ahová gondatlanságból okozott súlyos testi sértésért került fél évre (a rábízott munkagép elszabadult, és megnyomorított egy ember). A csávót végül levágták a drótról, de azóta is félzombi. A börtönt lehet, hogy megérdemelte, de hogy egy rablógyilkost kelljen leszopnia naponta kétszer, azt nem.

(Egyébként Stohl jogilag nem számított visszaesőnek, nem is ezért kapta a letöltendőt.)
A tv2 szappanoperájából ismert színészt első fokon súlyos büntetéssel, hat év szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság. Az ügyvédváltás (Ruttner György, Stohl András korábbi védője) stratégia-váltást is hozott: az egyszer már bevált eszközöket látjuk pepitában…..
„Nem tudjuk, hogy az a példátlan jogi pr rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását, és érdemben befolyásolta-e a bíróságot, hogy enyhébb ítélet szülessen.” Ezt írtuk 10 héttel ezelőtt Stohl…..
Bátor Tintanyúl 2011.09.06 23:07:36
@ügyfélszolgálatos: Az első fokú ítélet éppen, hogy szigorúbb volt, mint amit Átlag Joe kapott volna. Halálos baleset okozásért jár ennyi. A másodfok ehhez képest nagy enyhítés, de összességében egy hasonló ittas baleset okozásért ritkán adnak letöltendőt. Ami a "kivételezés" hogy hagyták neki, hogy bizonyítsa a tevőleges megbánást, azaz megszervezték a drogkanossza-járást. Ettől lett felezhető a tíz hónapja. De egyébként nem járt jól vele, hogy celeb.
Bizonyos esetekben egy büntetőügy vádlottjának az a jó, ha a közvélemény minél kevesebbet tud a bűncselekmény pontos körülményeiről - más esetben azonban (és kecskeméti gyermekotthon volt igazgatójának ügye is ilyen) a vádlott elemi érdeke, hogy részletes, differenciált…..
Bátor Tintanyúl 2011.08.30 22:22:53
@kolbászoszsömle: régóta olvasom ezt a blogot, nem könnyű kitapogatni a szerző világnézetét, de azért nem lehetetlen. Annyiban feltétlenül liberális, hogy egyaránt figyelemmel kíséri a hatóságok által jogsértő eljárással bebörtönzött cigányok, Geréb Ágnes és Budaházy sorsát, anélkül, hogy azonosulna velük.

Ez pedig itt az ördög ügyvédje rovat, ami azzal foglalkozik, hogy antipatikus, a közvélemény által elítélt vádlottak ügyeit próbálja meg másik nézőpontból megközelíteni. A posztban szereplő igazgatónéni is valószínűleg borzalmas pedagógus, de nem hinném, hogy bűnöző lenne.
Viszkisdoboz 20. Feljelentem magam 2011.08.15 12:27:00
A hétvégém izgalmas munkával telt: tyúkólat építettem. Nemrégiben ugyanis tyúkokat és kacsákat vásároltunk, hogy a konyhakerttel együtt némileg olcsóbbá tegyék a mindennapokat. Éppen az új ól festésénél tartottam, amikor eszembe ötlött, hogy vajon nem lehet-e ebből bajom…..
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
Bátor Tintanyúl 2011.08.04 21:35:44
@okostojgli: Valóban nem tett ilyen nyilvánosan. Csak úton-útfélen. De kétségtelen, hogy nem akkora bunkó, mint Fábry. Cserébe tudálékos. Hiperkínos volt a közös Het Válasz-interjújuk. Bármit megvédett volna, ha Gyurcsány mondja, és bármit elutasít, ha Orbán. Még akkor is, ha azóta az ellenkezőjét mondják. Ahhoz képest, hogy a hiperintelligens értelmiségi képében tetszeleg, agyatlan pártszolgálatosként nyilatkozott.
Bátor Tintanyúl 2011.08.04 21:47:52
@okostojgli: Kétségtelen, hogy egyaránt borzalmasnak találom Gyurcsányt és Orbánt, és egyformán szánalmasnak Fábryt és Vágót, aki politizáló értelmiséginek gondolják magukat, pedig csak meghibásodott szórakoztatóipari termékek.
Első házasságomból származó Krisztina lányom 2006-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi karán jogász szakon, László fiam pedig az ELTE Bölcsészettudományi karán olasz tanári szakon, nappali tagozaton tanultak. Krisztina velünk lakott a budapesti szolgálati lakásunkban, a…..
A magyar büntetés-végrehajtás működési anomáliái kapcsán mindig joggal számíthatott a közvélemény nagyobb részének megértő álláspontjára. A közvélekedés megtorlás-központú felfogása a büntetésekről "ideális" módon találkozik a sokszor középkori…..
Bátor Tintanyúl 2011.06.12 21:36:56
@SnowFighter: Az előzetes NEM börtönbüntetés! A büntetéshez bírói ítélet kell. Az előzetes egy kényszerintézkedés, ha a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, stb. veszélye. Sokszor politikusok vagy újságírók sem tudják ezt, hétvégén is azon keserhett a Magyar Nemzet, hogy elengedték Hagyót, ahelyett, hogy bűnhődne. Bűnhődni majd a per végén tud, addig csak nyomozás, vizsgálat, tárgyalás van. Külön szépsége a dolognak, hogy az előzetesben legtöbbször rosszabb körülményeket biztosítanak a fogvatartottaknak, mint a tényleges börtönben.
Egyebek mellett erről, a címben szereplő kérdésről kell döntenie a bírónak abban a személyiségi jogi perben, amelyet a Revizor kritikai portál ellen indított Markó Iván koreográfus és balett-táncos. A per tétje kétmillió forint, no meg az, hogy nevetségessé teszi-e magát az…..
Bátor Tintanyúl 2011.06.07 15:52:22
@maydayray: humorérzéked nem sok van azért... A Magyarországon világhírűnek hitt magyar termékek nagy részéről csak itthon gondolják, hogy 200 km re nyugatra is tudják, hogy micsoda.
Bátor Tintanyúl 2011.06.07 19:00:12
@f.lia: Petőfi megvan? "Nem én téptem le homlokodról, magad tépted le a babért." Teljesen igazad van az 1. pontban, világhírű nem attól lesz valaki, hogy ezt állítja magáról. De attól sem, ha perben akarja bizonyítani. Markó Iván komplett hülyét csinált magából ezzel a keresettel. Valószínűleg nem bírja méltósággal viselni, hogy ma má messze nem világhíű, s koreográfusként soha nem is volt az igazán. Ő egy iskolateremtő táncos, akinek a teljesítményére büszkék lehetünk, de az elmúlt 10-15 évben nem tett le semmi igazán fontosat az asztalra. Igaz, neki már nem is kell. Valaki, aki tiszteli, ezt igazán elmondhatná neki.
Lehet, hogy egy-két rossz politikusi mondaton múlik majd, hogy a BKV és vele a Fővárosi Önkormányzat elbukik 30 milliárd forintot? Az elmúlt hónapok fejleményei alapján ez könnyen előfordulhat. A versailles-i fellebbviteli bíróságon folyó Alstom-BKV perben a felperes francia cég…..
 J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott tanítványainak tartották magukat,…..
Bátor Tintanyúl 2011.04.24 18:55:53
@Mackósajt: Igazad van, elrontottam, farizeus persze.
A legérdekesebb Pilátus szerepe, aki minden áron fel akarja menteni Jézust, de amikor a főpapok belengették, hogy ezzel akkora balhét okoz, hogy elveszíti a császár barátságát, enged nekik. Először megvereti, hátha az kielégíti a jelenlévők vérszomját, aztán rábólint a halálos ítéletre. De azért ráíratja a keresztre, amit leginkább nem akartak: a zsidók királya.
Bátor Tintanyúl 2011.04.24 21:09:59
@anyad2: Elolvastad egyáltalán a posztot vagy csak zsidózni néztél be? Ez az írás mai jogi nyelven mutatja azt a koncepciós pert, amelynek során Jézust ártatlanul elítélték. Nagyon is tisztelettel közelíti meg a témát, és talán az is rájön, hogy milyen módon folyt a "Jézus pere", akit egyáltalán nem érdekel a téma. Jellemző, hogy 50 kommnentből a tiéd az egyetlen támadó jellegű, és sok vallálos ember dícséri a posztírót.
Bátor Tintanyúl 2011.04.24 21:18:35
@StirlitZ: Benne van! "A bíró élve törvény adta jogával, felajánlotta, hogy eljárási kegyelmet hirdet, amelynek során a jelenlevők dönthetik el, hogy J. Krisztus vagy a tulajdon elleni bűncselekményekért visszaesőként elítélt L. Barabást mentesíti a per lefolytatása alól. A tárgyalóteremben lévők L. Barabás szabadon bocsátását indítványozták, az indítványnak a bíróság helyt adott."

Egyébként tényleg klasszikus eljárási kegyelem volt(abolitio), ami nem azonos a jogerős határozat után kapott végrehajtási kegyelemmel (adgratiatio).
Az elmúlt hetekben többször is foglalkoztunk olyan bírósági ügyekkel, amikor ismert médiaszereplők ültek a vádlottak padján. Egy közszereplő esetében kiemelt tétje van annak, hogyan ítél a közvélemény ügyükben, ezért is próbáltuk kitapogatni Stohl András, Damu Roland és…..
hétfő, április 4., 8:30Fővárosi Bíróság, Budapest, V. Markó u. 27. B. László + 11 fő (hűtlen kezelés bűntette)A vád szerint 40 milliárd forintos kárt okoztak 13 ezer kisbefektetőnek a Baumag-ügyben. Az első fokú ítéletben kiszabott 7 év szabadságvesztést eljárási…..
Bátor Tintanyúl 2011.04.02 17:17:20
@nemzetikonyves: bár az hétfőn lesz.
p { margin-bottom: 0.08in; }Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit. Az első fokon eljáró bíróság a nőt egy év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, három év próbaidőre felfüggesztve. A volt honvédelmi miniszter…..
Bátor Tintanyúl 2011.03.25 22:49:46
@Jogi PR: igazad van! Attól, hogy prosti vagy kitartott, megilleti a tisztességes és szabályos eljáráshoz való jog. Az olaszok szemforgató népség a kurvázó miniszterelnökükkel az élen. KGY kapja meg itthon a büntetését!
Megpróbáltam józanul végigelemezni, hogy mindazok, akiktől a 14 havi befizetést elszedik, a zabrálást követően hogyan járnak jobban: ha mennek vagy ha maradnak?Először is: mindenképpen rosszul járnak, tehát a kérdést inkább úgy kell feltenni, hogyan szívnak kisebbet. A 14 havi…..
 Miután a terézvárosi MSZP- és SZDSZ-frakciót (köztük Verók István polgármestert) gyakorlatilag kollektíve gyanúsították meg a hatóságok, érezhető volt, hogy ezt nem lehet elintézni egy nem nyilatkozom közleménnyel, vagy kamerába fejeléssel. Valamit mondani kell. Vagy…..
Hülye vagyok Első kalandom 2008.12.16 22:18:00
Jöttek a vízvezetékszerelők és levettek 30 ezer forintra. ..