Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ville

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsémoll Az újra leláncolt Alice 2009.11.09 11:08:00
Lassan másfél évtized is eltelt az utolsó Chains lemez óta. Ez borzasztóan sok idő, még akkor is, ha tudjuk,milyen tragikus események is gátolták a munkát. Rengeteg helyen, így itt a zsémollon is található írás arról, hogy Layne Staley milyen szélsebesen rohant a vesztébe, így…..
Zsémoll R.I.P. Marcel Jacob 2009.07.24 09:44:00
45 évesen, magán- és egészségügyi problémái miatt öngyilkosságba menekülve, meghalt Marcel Jacob. A svéd basszerkirályt leginkább a Talisman lemezekről ismerhetjük.Nyugodjék békében! ..
Ville 2009.07.29 05:21:49
Zsémoll Nem semmi ősz lesz! 2009.03.18 11:24:00
Bár még a tavasz is késlekedik, már látható, hogy az év második felében nem leszünk látnivaló hiján. Az egyelőre kérdés, hogy kis hazánkban is láthatóak lesznek ezek a produkciók, de mindenképp említést érdemelnek.   Először egy HM alapműről, a British steelről…..
Idén nyáron, július elején ismét hazánkba látogat a progresszív-metál legismertebb csapata, a Dream Theater. Pár hete szó volt első lemezükről, ami szintén jó, de az igazi áttörést a második, Images and words címet viselő korong hozta meg nekik.A Pull me under igazi…..
1983-ban adta ki bemutatkozó korongját egy kaliforniai metál csapat, és bár szándékaik már akkor is komolyak voltak, talán maguk sem gondoltak arra, hogy valaha a világ egyik legismertebb metál zenekara lesznek. Igen, a Metallicáról van szó.A Kill 'em all sikerét meglovagolva,…..
Jöjjön egy dal, a világ egyik legjobb metál-énekesétől, annak is első szólólemezéről. Az 1990-ben kiadott album címadó dala számomra hatalmas meglepetés volt anno. A két évvel korábban megjelent Seventh son... szintis, monumentális világának bűvöletében éltem, valami…..
A tegnapi poszt után rájöttem, hogy végülis húsz évvel ezelőtt is elég fasza albumok jelentek meg, vagyis lehetne szó a '89-es korongokról is. Hát, legyen. Amit kipécéztem magamnak, az nem más, mint a Dream Theater bemutatkozó lemeze, a When dream and day unite.      …..
 A nyolcvanas évek végén, egy Jeff Waters nevezetű, zseniális tehetséggel megáldott gitáros fogta magát, feljátszott (ritmus- és szólógitáron illetve bőgőn) egy demóra való dalt, majd elkezdett házalni vele, különböző kiadóknál. Az akkor még nem multi Roadrunner…..
Ha már Valentin-nap. akkor jöjjön egy romantikus dal, szerintem az egyik legjobb, amit valaha megírtak. Bár ez egy szubjektív vélemény, merem tényként kezelni, nem hinném , hogy sokan szállnának velem vitába. Egy nagyon klassz korongról van ez a szám, sajnos Sammy Hagarnek ez volt a…..
Igyekeztem direkt nem péntek 13-ához illő dalt választani mára, nem akartam hatásvadász lenni. Most. Aztán szerencsém is volt, mert nem kellett nagyon agyalni a mai számon. Ez volt ugyanis az első nóta, amit ma hallottam, és bár nem kifejezetten klasszikus (mindössze másfél…..
Zsémoll The wisdom of the kings 2009.02.10 10:57:00
Yes, mighty warrior... What you hear now are the suffering voices of all the heroes that crossed these lands before you. They ended their quest tragically but their thirst for victory is still alive and breathes through these ancient rocks corroded by the fury of the wind. Their pride now rides with…..
Csak, hogy grunge is legyen. Meg különben is, Chris Cornell egy félisten. Már persze, ami a hangját illeti. A szólólemezei bűnrosszak.Ezt a dal pedig milyen sokat savaztuk Villével, anno...Kár volt, a Soundgarden fasza kis csapat volt, sajnos, erre csak pár éve jöttem rá... ..
Mai hírónk, de csak azért, mert ilyen fos idő van, legyen mondjuk Glenn "majdénmegmondomkiakirály" Danzig és kultdarkrock-csapata, a szerényen csak Danzignek nevezett team (egyik) legnagyobb slágere, a Dirty black summer. Jó, tudom, hogy csak február van, de a címben…..
Azt hiszem, még nem volt 'smith dal a Zsémollon, így itt az ideje, hogy a béla kedvencei is terítékre kerüljenek. Magamat nem sorolom a nagy rajongók közé, sőt, a Pump lemezig még csak dalt sem ismertem tőlük...Persze, az Other side és a Janie's got a gun elképesztő sikere azt is…..
Ville 2009.01.29 18:29:02
Mai hősünk az egyik leghíresebb progrock csapat, a kanadai Rush. A zenekar idestova három évtizedet felölelő munkássága igen tekintélyes mennyiségű "slágert" eredményezett, most mégis egy '91-es dal jön. Aki nem ismeri a Rush zenéjét, annak ez a dal remek alkalom, hogy…..
E heti első dalom egy Ozzy klasszikus, a 80-as évek közepéröl. Az Ultimate sin a legkedvesebb Ozzy lemezem, tulajdonképpen üresjárat nélkül pörög le a kilenc nóta. A záró, Shot in the dark félelmetesen jó nóta, a valaha írt egyik legnagyobb riff-fel. Emlékszem, mikor, jó sok…..
1952. január 20-án megszületett Stanley Harvey Eisen, ismertebb nevén Paul Stanley. A KISS Starchildja ma ünnepli 57. születésnapját, isten éltesse sokáig!Ja, és várom megint Európába őket, az új lemez turnéján! ..
Ezen a héten, úgy döntöttem, megemlítek néhány, szerintem méltatlanul alulértékel korongot. Kezdjük mindjárt egy olyannal, ami az egyik legnagyobb pofára esést okozta nekem, 14 évvel ezelőtt.Mint a Messiást, úgy vártuk az új Skid Row lemezt akkoriban, aztán mikor megjött, nem…..
Folytatva megkezdet "meg-nem-értett lemezek" sorozatomat, ezúttal egy olyan albumról teszek említést, ami a szívem egyik csücske. Megjelenésekor "természetesen" nem tetszett. Olyannyira a Keep the faith által magasra tett mérce szerinti elvárásokkal vártam a…..
Egy óriási igéretnek indult csapat, hatalmas bemutatkozó lemezének nyitónótája. A ráspolyos hangú és seggig érő hajjal megáldott Jesse Dupree bandája arról volt híres, hogy hatalmas balhékat csaptak minden koncertjükön (jó, ez nem túl eredeti, beismerem), de leginkább arra…..