Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prosecco

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
Prosecco 2009.09.23 10:01:23
@DjKaller: "Tévedésben élsz ugyanis a BKV Napijegy korlátlan számú utazást tesz lehetővé 24 órára és csak 1550 HUF. "

Aha, ha 0:01-kor elkezdesz vele utazni, akkor igen. Mi a ****-ért nem lehet tényleges 24 órás jegyet adni? (hónap.nap.óra:perc-tól 24 órával későbbig) Érdekes, minden kultúrvárosban működik, ahol eddig próbáltam.
Mandiner blog Családi ital, az! 2009.09.22 07:01:00
Persze mondhatjátok, hogy nézze meg az ember, hogy mi az, amit leemel a polcról. Vizsgálom is általában, szavatossági idő, származási hely. Társam, aki az alapélelmiszerek beszerzésének családi letéteményese azonban csúnyán belefutott valamibe a tejtermékek pulton. Jó áron…..
Prosecco 2009.09.22 09:35:06
@szamárfül: én ugyan se fajtársa nem vagyok, se kint nem élek, de azért megmondom.

Németország délnyugati csücske, jelentős tejtermeléssel. Az Aldiban 40 cent a zsírszegény, és nem egészen 50 cent a 3,5%-os (!) tej. Egy év alatt olcsóbb (!) lett néhány centtel. Össze se hasonlítható a hazai produktumokkal, ugyanazok a tejgyárak csinálják, mint a rendes tejeket. És nem csak az Aldiban, hanem az összes áruházláncban van ugyanennyiért sajátmárkás tej, legfeljebb az igényesebbek adnak sajátmárkásat mondjuk 70 cent körüli árfekvésben IS, és 90 centtől felfelé van üveges, meg bio, meg vajákosasszony teje mondjuk 1.40-ig. Ilyen melléktermék-hulladék természetesen nincs, minek is lenne? Az átszámolva 110 forintos tejjel minek versenyezni?

Árnyoldal: a Fekete-erdőben akárhol láthatod, hogy az országutak mentén óriásplakátokon anyázzák a gazdák az Aldit a tejárak lenyomása miatt. Mégis minden áruházlánc ezt csinálja, nekem pedig ízlik az 50 centes tej is. Bár ha lehet, nem azt iszom. (Ja, kéccázé van helyi sörgyárból fél liter sör, bor fele-kétharmada, és az itthoni Spar-ban 1000 Ft felett árult francia literes kannásbor üvegbe töltve ott valóban 1 EUR...)

És ha már tejtermék. A sajtok (nem a hulladékkategóriában, hanem közép- és felsőkategóriás német, francia, holland) kb. felébe kerülnek az itthoninak. Kezdve az 1 euró pár centes nagydarab Aldis camemberttől.
Prosecco 2009.09.22 09:53:00
@tevevanegypupu: ja igen, habtejszín 25...50 cent, ennek megfelelően növényi zsiradékból készült "tejszínhab" nincs se a boltban, se az étteremben.

Nem tudom eldönteni, hogy az ilyen termékek létét a vásárlói igénytelenség vagy a gazdasági helyzet indokolja, melyik volt előbb...
Ma hazafelé tartottam az M3-ason. Utolértem egy kamiont, belenéztem a tükörbe, nem jött senki, elkezdtem indexelni, előzöm, gyorsítok, már 140 körül mentem, mikor valami elkezd villogni mögöttem. Nézem a tükörben, semmit nem látok, csak fehér lézersugarat. Hallom,…..
Elkészítették a leltárt az őszi kerékpáros ellenőrzésről a rendőrök. Az ORFK összesítése szerint két hónap alatt 59343 bringást ellenőriztek, és az esetek majd felénél, 23.537 esetben, rendőri intézkedésre is sor került.A közlemény szerint ittas vezetés szabálysértése…..
Konzervatórium Kóklerek... 2008.12.15 08:03:00
...avagy a publikációs listák olvasásának művészete (Vendégszerzőnk írása)   Szeretjük abban a tévhitben tartani magunkat, hogy Magyarországon a szürkeállomány kiváló, világhírű tudósaink vannak, egyetemeink és kutatóintézeteink tele vannak nagyszerű eredményeket…..