Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palócprovence

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint ahogy mindenhol, így nálam is olvashattátok, ma indult az őszi Segítsüti. Új bloggerekkel új célokért. MI öregek, most csak licitálhatunk és drukkolhatunk az újaknak.Ma 27 új, fiatal, gasztroanya tette fel a süteményét a megmérettetésre. A süteményekre most is a…..
 Kacsát sütni, úgy tűnik karácsonyi ceremónia lett. Barátok összegyűlnek, lépcsőházi kanyarban detektálják az illatokat, majd rávetik magukat a vacsorára. A receptet évről évre fejleszteni lehet, idén például a pácba került némi meggypálinka is,…..
Közeledik a Karácsony. A lakás már díszbe öltözve, lassan a lelkem is készen áll az ünnepre. Körvonalazódik a menü, a kamrában készenlétben a sütési kellékek, gyűjtöm a recepteket, szövöm a terveket. Idén kicsit túlzásba vittem a süti kiszúró vadászatot, egész sereg…..
palócprovence 2009.12.17 14:27:04
pekeskifli Hólabda (Schneeball) 2009.11.24 00:16:00
Nem hallottam még olyan ételről, aminek elkészítéséhez fogóra lett volna szükség. Most menet közben kiderült, hogy a Schneeball ilyen. Ezt a sváb fánkféleséget már régóta szerettem volna megsütni, de mivel kell hozzá egy forma, amit szerintem manapság már nem gyártanak,…..
Nagy fába vágtam a fejszémet. Szeretnék minél több töltött káposzta variációt összegyűjteni. Azért is, mert én nagyon szeretem, meg azért is, hogy ne ilyet együnk, inkább főzzük meg magunknak, innen majd lehet választani, melyik áll legközelebb a szívünkhöz/gyomrunkhoz. De…..
palócprovence 2009.11.22 12:14:21
palocprovence.blogspot.com/2009/01/tlttt-kposzta.html
Saját verzió savanyított káposztával, darált sertéshússal, körömmel, rizzsel.
 Az elveszés oka megint csak a munka, de a hétvégén süthetnékem támadt, miután hazajött velem némi mézeskalácsfűszer. A hozzávalók tökegyszerűek, az eredmény viszont isteni lett, úgyhogy tényleg érdemes megsütni. Hozzávalók:3 tojás3 ek cukor1 ek méz1 vaj2 ek lisztfél…..
palócprovence 2009.10.22 08:36:00
Húsosfazék Hol vásárolsz be? 2009.09.30 23:27:00
 Amikor a szakácskönyveimet lapozgatom, leggyakrabban amiatt mondok le egy-egy recept elkészítéséről, mert előre tudom, hogy már a hozzávalók beszerzésénél elbukik a dolog. Anélkül, hogy nekiállnék keseregni a hazai silány kínálat felett (pl. a legtöbb húsospult nem tud…..
Őrségi parasztházunk Goldenblog 2009.08.12 20:49:00
 Örömmel tudatom minden kedves olvasómmal, hogy a 2009. évi Goldenblog verseny Helyi.érték kategóriában induló 74 blog közül az Őrségi parasztházunk bloggal a 7. helyezést értem el. Nagyon jó érzés a 10 legjobb között lenni, ezúton is köszönöm a…..
Mindkét hétvégén a szomszéd falvakban megrendezett vásárokban jártunk. Először a Magyarszombatfai Fazekas Találkozó és Vásár kiállítóit és programjait látogattuk sorra, majd a következő hétvégén a Völgyhídi Vásárt tekintettük meg Nagyrákoson.A nyár mindig is a…..
Természetesen a két hetes szabadság nem csak a kikapcsolódásról, hanem a munkáról is szólt. Programjainkat leginkább az időjárás függvényében úgy terveztük, hogy hol délelőtt, hol pedig délután kerítettünk rájuk sort, így a nap egyik felét a felújítási munkálatoknak…..
Komolyan irigylem azokat, akik kibírják egész nap gyümölcsön. Biztosan a génjeimmel van baj, de én meghalnék ha egész nap semmi mást nem ehetnék. Na de a jó szándék...az tengernyi van... pláne, hogy egy hónapja szemezek az új zsákmánnyal, egy kis palack narancsos balzsamecettel.…..
... Hangától, amely igazi meglepetés számomra.       Köszönöm ezúton is, és szeretettel továbbadom felsorolás nélkül minden kedves blogíró társamnak, akinek a naplóját látogatom, kommentelem. Hogy kik is ők? Naplóm bal oldali sávjában, a kedvenc…..
palócprovence 2009.07.03 16:43:32
Ugyancsak Hangától ( http://tahiblogom.blogspot.com) kaptam meghívást az újabb játékra: írjak hat lényegtelen dolgot magamról. Ez már egy kicsit nehezebb feladat, de azért megpróbálkozom vele.Számomra lényegtelen, hogy...... ki mit gondol vagy hisz rólam. Nekem először is az…..
palócprovence 2009.06.24 10:36:16
Egy kedves barátunktól hallottuk magát az ötletet, amely eredete szerint talán Franciaországból való. Franciahon messzeföldön híres sajtjairól. Olyan sok vidéken foglalkoznak sajtkészítéssel, hogy a különféle francia sajtok száma több, mint 400. A sajtgyártás főleg…..
Egyik kedvenc blogom szerzőjétől, Hangától http://hangaelestara.blogspot.com  kaptam a "magas" labdát, hogy áruljak el némi információt magamról.  1.) Amit a legfontosabbnak érzek, hogy mindenekelőtt imádok feleség lenni: minden örömével és  minden…..
palócprovence 2009.06.12 11:02:53
Számunkra a pünkösd ugyanúgy telt, mint a többi, Szomorócon töltött hétvége: munkával, igaz némi szórakozással vegyítve.Pénteken délután 5 órakor nekivágtunk nyugat-Magyarország átszelésének, folyamatos haladással este 9 órára megérkeztünk. Már jócskán…..
Itthon (számunkra ez a szó egyelőre még egy jó darabig Felsőpakonyt jelenti) is van 240 nöl, amelyet rendezni-gondozni kéne, de amióta meg van a szomoróci házunk, azóta az itthoni kert mostohagyerek. Az idén a rengeteg elfoglaltságunk mellett megpróbáltunk egy picivel több…..
Ez a brekkencs annyira csúf, hogy már szinte szép! A második fotón pedig kifejezetten aranyos.           A barna varangy (forrás: http://www.tisza-to.hu/index.php?pg=sub_414)Védett állat, értéke: 2000 forint Európában szinte…..
palócprovence 2009.05.16 15:33:45
A hálószoba felújításakor a különböző munkafolyamatok között bizony elég sűrűn kellett technikai szünetet tartani, azaz a falaknak megfelelő száradási időt biztosítani. Ezeket a napokat próbáltuk hasznosan eltölteni. Például még a tél elején rendeltünk egy csomó…..
Ez az egy hét a hálószoba rendbehozatalára volt szánva. Feladatunkat csak részben sikerült teljesítenünk, hiszen a padlólerakás még mindig várat magára. Mint már az előzőekben is említettem, a háznak talán ez volt a legrosszabb állapotban lévő helyisége. A hajópadlón…..
Aki ismer engem, az jól tudja, hogy szeretek főzni és tudok is. Köszönhetem ezt annak, hogy már 8 éves korom óta gyakorlom. Észrevehető, hogy itt a blogban is szívesen ajánlom a különböző gasztro-blogokat elolvasásra, többnek már törzsolvasója vagyok és már nem egy receptet…..
palócprovence 2009.04.14 08:35:53
   Munkahelyet változtattam, új életet kezdtem. Gyakorlatilag ez az elmúlt egy hónap összegzése, aztán persze jó sokat agyalok az egészen, hogy miként alakítsam ki az új menetrendet (elmúlt a stressz miatti folyamatos fejfájás, jónéhány szabad délutánom támadt,…..
...vagyunk egyre többen, akik úgy érzik, hogy a pörgős, nagyvárosi életüket szívesen lecserélnék nyugodt, békés, falusi mindennapokra... és mindezt "papírra" is vetik. A világhálón szörfözgetve egymás után akadok rá a hasonszőrű blogokra, amelyeket…..