Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZB38

0 bejegyzést írt és 236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt az ideje, hogy a növényekben rejlő lehetőségeket az építészet is felhasználja. Épületek és növények békés együttélésének számos jó példája, és számos fontos oka van. Ezeket vesszük sorra a következőkben.Egyre hangosabban dúlnak a viták, melyekben a különböző…..
(péntek) :   ( - pár perc múlva ...kb. 11.45.óra -  természetesen AM ! - kösz',ha nem figyelmeztetsz arra, hogy te tudod, hogy az AM és PM között mi a különbség,- stb.)  ....  hogy ki-mire gondolt kb. 4-5 napja (?) - amikor "éreztettem" a…..
(szerda) :   ... [ "hamvazó" ] - ill. mától vége az "örömködésnek" .... ( Dorottya !) ( bár nem ezeket a képeket terveztem volna felhasználni, de talán a szomszédunk kutyája, ill. a történések miatt "aktuális" ? ) - A képekhez : 1.) A…..
(hétfő) - tekintettel a farsang bezárására, elsőként ezeket a látványosságokkal kezdem    ( - időm rövidsége miatt nem fűzök kommentárt a képekhez. Esteleg annyit, hogy az egyik képen látható Halászcsárda nevű helyiségben üdülési csekket is…..
 (szombat) :  Február   Én vagyok a zenebohóc. / Jó napot kívánok ! / Fa tetején hegedülök, az ablakon furulyázok, / kulcslyukon fütyülök, / kéményben dudálok, / aztán odébállok.  [ Károlyi Amy : Kalendárium c. verséből. (részlet ) ] VV[ Bár tegnap…..
(vasárnap) :   ... a mai gondolataimat (...) ez a cikk (történet) "alapozta meg" !     V VV V V V V V A történet (elég régi, de valahogy azt is épp' láttam,-anno ) >>> http://nol.hu/cikk/478990/  (…..
SZB38 2008.01.27 08:07:02
(péntek) :   [ - természetesen, ne keverjük a "szezont" a "fazonnal" ! - stb. ] A képen : (ma) egyik "ősöm" (?) Ozorai Pipó (fa szobra) látható  = [ Szeged / Google és egyebek.] - Nem téma, hogy nekünk (ugyan) EMBER FERENC és felesége (…..
2007.11. 20-án tartotta a Pécs - Vasasi Részönkormányzat rendkívüli ülését, melynek napirendjén egyetlen téma szerepelt: Bányászati Emlékpark létrehozása a településen. A napirendi pontnak már komoly előélete volt ezen ülés előtt is, hiszen a városi közgyűlés illetékes…..
SZB38 2008.01.24 19:22:07
Tavaly végigjártam és végig-fényképeztem a bezárt bányákat – s közben bizony keserű, szomorú érzéseim voltak. Ami ennek a vidéknek /városnak/ a virágzását jelentette, amire évtizedekig emberek ezrei büszkék voltak, amivel mindenhol és mindenki csak dicsekedni tudott, egyik pillanatról a másikra szégyellnivaló rommá vált, s ezt még nekem is, aki nem dolgoztam ott, fájt látni.
Nem tudom pontosan megmondani, mit is kellett volna a bezárás után tenni, hogy ne csak ezek a romok maradjanak vissza, de hogy így nem jó, azt érzem. Sehol nem láttam emlékét annak, /a néhány márványtáblácskát leszámítva/ hogy emberek ezrei, órák tízezreit töltötték nagyon kemény munkában ezeken a helyeken. Csak mocsok, romok, szégyellnivaló állapot uralkodik mindenütt. /Pl. a fehérhegyi bányász-emlékmű is olyan állapotban van, hogy szinte félni kell, rádől az emberre./
Ezért lenne jó, ha legalább egy emlékpark létesülne. Azonban én úgy gondolom, ehhez össze kellene valakinek /?/ fogni a még tettre-kész, mobilizálható bányászokat, meg kellene kérdezni tőlük is, hogy mit szeretnének itt viszontlátni.
Ha a vasasiak úgy gondolják/érzik, hogy őket kijátszva döntöttek e témában, meg kellene próbálni hangosabban tiltakozni: van rádió, tv, újság, el kell mondani mindenhol, mit szeretnének, és mit fájlalnak. Ugyanis ha csak az emberek „maguk közt” beszélik meg sérelmeiket, az az ügyet nem fogja előre vinni.
Szeretettel kívánok ügyük sikeres véghezviteléhez erőt, és ’jószerencsét’ !
(csütörtök) :  ... Ezt- azt írogattam én már mindenféle köztéri szobrokról, de valahogy arra nem hívtam fel a figyelmet, hogy létezik egy ilyen oldal is : http://pecs.index.hu/index.php?p=szubjektiv&p2=targykultusz   OK ! [ Bár szerintem a "szabadosság" nem…..
SZB38 2008.01.24 09:05:11
www.attac.hu/cikk.php3?id_article=847
Ha nem írtam volna /s igaz !/, hogy utálom a politikát, akkor ennek a cikknek az utolsó bekezdésével lenne mit kezdenem...Kiegészítve néhány félretett, de fontosnak ítélt irodalmi alkotással, pl: Petőfi Sándor: A magyar nemzet cíművel.Vagy Gróf Széchenyi István egyik mondásával, mely így kezdődik:"Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyent megérdemel...."
Na, abbahagyom...
(szerda) :   (tekerj lejjebb ! - kösz' !)VVVVVVV... (tudom...) előzőleg ígértem még "télies fotókat" - majd máskor ) - [ személyi kultusz is van a világon...] - A mai téma :  ( hihetetlen ?- "bizonyos mértékben" pénzgyűjtő is vagyok ) - ( sajnálom…..
SZB38 2008.01.23 15:03:27
www.mnb.hu/engine.aspx?page=mnbhu_penzeink

én emlékeim szerint ezen az oldalon rendeltem meg anno a különleges pénzeket. Esetleg tedd be a kedvencek közé és rendszeresen nézd meg, hogy időben értesülj a megjelenő ujdonságokról /akkor is, ha esetleg nem áll szándékodban megvenni/
(kedd) :  ( A kép készültének ideje látható a fotó jobb sarkában - január 02. (szerda) VVVVVVVVVVVV.... ( emlékeztetőül : kb. 30 cm. hó volt azokban a napokban - Pécs környékén ) -  Évfordulóhoz csak annyi köze van, hogy 5 éve lakunk itt ( 2003.03.31.) - és ez volt az…..
(hétfő) :  [ > rend a lelke mindennek ? ] ....   értsd = ha már ígértem,  (?) hogy ....  VVVVVVVVVVV >>>>  ... hogy a blogomban (?) is láthatók lesznek a "téli képek" [ = megfeledkeztem  róla ! ] - így aztán (utólag)…..
2008.január 20. (vasárnap) : [ - bár pár nappal ezelőtt javasoltam, hogy a  http://szoboszlokepeskonyve.hu/honapok/1.php oldalon eléggé jól (?) összefoglalta valaki mindazt, ami az elkövetkezendőkben (januárban) várható, - csak-csak nehezen kezdem a mai…..
banyaszbeka TRIPTICHON ! (?) ... 2008.01.19 05:00:00
(szombat) :  - szokás szerint ? - nincs köze a mai címnek és a képnek a mondókámhoz ? V V V V V V VV [1.] >>>.. ( vagy ellenkezőleg !) - [ Aki "kapásból tudja", annak jó! - mellesleg a tripticon = hármasoltár ] - arról annyit, hogy…..
SZB38 2008.01.19 09:00:05
Szegény béka…. De azért annyira nem szép, hogy folyton erre gondolj….vagy csak véletlenül került ma is ide ?
Érdekes, hogy – bár nekünk emlékezetem szerint nem is volt diavetítőnk – én sose szerettem a diafilmeket. Tény, hogy a „rendes” moziért se vagyok oda. Ezerszer szívesebben olvasok – akkor nincs megkötve a fantáziám. Nem szeretem, ha bizonyos eseményeket más szemüvegén keresztül kell néznem.
Ettől függetlenül az ajánlott mecseki diasort nagy élvezettel és bizony sajgó nosztalgiával néztem…Hogy Te miket nem találsz :-o
Kicsit zavaró a blogban a pesti nézőszám, először azt hitem 116 – 219 látogató volt, de a táblázatból végül kiderült: 116 ezer…Persze fogalmam nincs, ez most akkor sok, vagy
kevés ?
Végül a zenehallgatás témához: szerintem a háttér-rádiózás nem egyenlő a zenehallgatással. Meg nem tudnám mondani, hogy ez egész nap bekapcsolt rádióban pl. tegnap milyen zenéket hallgattam. Azt viszont pontosan tudom, hogy az utolsó hangverseny élményem mi volt. Szerintem az a klasszikus és igazi zenehallgatás. Ha így tették volna fel a kérdést, egészen biztos más eredmények jöttek volna ki.
Ja,
a Csányi cikk- természetesen és már megszokottan – jó
az Antarktiszos téma – sajnos – már közismert
a szappanjegyes viszont szenzációs !!!!Mindenkinek, de főleg a fiatalabbaknak el kéne olvasni…
Itt és erről jut eszembe, ha „a hagyomány fontos szerepe életünkben” általános témakörben lenne valami anyagod, azt örömmel olvasnám.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam ma, de hát sok volt a mondanivalóm…

banyaszbeka ... Méla(bú) ? ... 2008.01.17 05:45:00
(csütörtök) :   ... [ Berzsenyi D. : Levéltöredék baránémhoz. c verse szerint  :               V >>>>  ...  " a bús melancholiám szomorgó nótája" ... mellesleg …..