Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asami

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az esztéták is olvasnak blogokat, ezt onnan lehet tudni, hogy időnként pánikba esnek. A MÚOSZ sajtónapi ünnepségén elhangzott beszédében Szilágyi Ákos eltemette a sajtószabadságot. Ami annyira nem is vágna témánkba, ha Szilágyi nem az online nyilvánosságot, és a…..
asami 2009.03.19 20:34:34
A sajtó- és szólásszabadságot az online megjelenésekben az olyan írásoknál, ahol kommentelni lehet, a legjobban a moderátorok gyilkolják meg. Valójában éppen az internet keretei között született meg a legelvetemültebb cenzúra, amivel valaha találkoztam: az ostoba és gyáva moderátorok diktatúrája. Nagyon érdemes végignézni, időt szánva rá, hogy működik a moderálás az egyes helyeken. "Veszélyesnek" képzelt szavakat ugyanúgy kiirtanak, kicsillagoznak, kitörölnek, mint bizonyos portálokon azokat a gondolatokat is, amelyekkel maga a moderátor egyszerűen nem ért egyet. Akkor is, ha nem uszító, nem gyűlölködő, stb. Ilyen fokú rettegő, lábszárfosó öncenzúra a szocialista utódiktatúra idején sem volt, pedig én azt közelről láttam. Most képzetlen, tapasztalatlan ifjak ülnek nagyon sokszor a szerzői, moderátori székekben, akiknek se tapasztalatuk, se tudásuk, se bölcsességük nincs, és azt hiszik, az egyéni ízlésüknek kell meghatározni, mit szabad egy kommentelőnek és mit nem. Ez az egyik rész. A másik meg: maguk a kommentelők is megölik a sajtó- és szólásszabadságot - most már rendszeresen, több helyen is feltűnnek azok a kommentező társak, akik a többieket a véleményük kifejtése miatt feljelentéssel, IP-cím kinyomozással fenyegetik meg, vagy feljelentésre buzdítják a moderátorokat. Szóval van kínálat: gyávák és besúgók között lavírozva tudja ma valaki elmondani a véleményét. Persze a jelenlévőkre ez nem vonatkozik. (Tudna valaki segíteni, hogyan lehet elrejteni az IP-címemet...? :D )
asami 2009.03.20 10:22:15
@eN: Köszi! Igen, a gyakorlat érdekelt! Kicsit paranoid vagyok. De szimpatikus. Máris böngészem a linkjeidet! :D
Képgyár Nincs is Zsolnay-titok 2009.01.29 15:13:00
Amíg szembe nem kerültem a zöld porcelánkígyóval, úgy tudtam, hogy a Zsolnay-porcelánok a Csárdás királynővel, a csipketerítővel és a Gerbaud-val vannak egy halmazban. Hitemben az is megerősített, hogy a Zsolnayk egyik legnagyobb gyűjtője egy idős amerikás magyar, bizonyos…..
Elég furcsán kezdte el a nagyközönségnek bemutatni új sorozait az RTL, amolyan igazi magyarosch módszerrel, a házibarkács promóvideók színvonalát sem megütő kisfilmekkel, pedig a milliókért bezsákolt sorozatok ennék többet érnek. Lehet erre már nem jutott pénz? Mindhárom…..
Jön a karácsony, forralt bor illata van az estének, és piros pozsgássá fagy az ember arca, miközben full hd-panellal és megfelelő áruhitel-konstrukcióval szerelt lcd-tévé után kajtat a városban. És ha hazaérünk, átfázva, de boldogan, akkor sem kell visszazökkennünk a…..