Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teknőc.ernő

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Téli tábor 2009 Végleges program 2009.01.28 09:50:00
Csütörtök:- filmvetítés - Der Baader-Meinhof Komplex (2008). A film felvezetés a másnapi kerekasztal-beszélgetéshez.- ismerkedés, közösségi programok, játékokPéntek:- filmvetítés - Dübörög a nemzeti rock (2007). Vetítés után beszélgetés a rendezővel- A RAF-tól Seattleig -…..
Bevezető előadásunkban, mely reményeink szerint utóbb majd beszélgetésbe torkollik, először azt igyekszünk majd friss kutatási eredményekre támaszkodva felvázolni, hogy milyen főbb okok, tényezők idézik elő a Magyarországon különösen jelentős mértékűnek mondható…..
Csermely Péter elsősorban biokémikus professzor. Legfőbb kutatási területe a stresszfehérjék működésének tanulmányozása. A Tek Téli Táborában viszont nem a sejtbiológiáról fog beszélgetni, hanem a másik érdeklődési témájáról: a hálózatkutatásról. Bevezet minket a…..
A németek elszámolása saját történelmükkel és lelkiismeretükkel újabb fejezethez érkezett: minden idők legnagyobb költségvetésű német filmje, a Baader-Meinhof Komplex a 60-as évek végén alakult, majd a következő évtizedben kiteljesedő Rote Armee Fraktionnal, azaz a hírhedt…..
Koncertturné a "nemzeti rock" kult-zenekarával, a Romantikus Erőszakkal és rajongóival 2005 decemberétől 2006 őszéig. Népzenészek és skinheadek, foci-drukkerek és egyetemisták vallanak a radikális nemzeti eszmékről.A Romantikus Erőszak gimnazista zenekarként indult a…..
Bizony az elnyomottak pártján álló, kizsákmányolók ellen küzdő forradalmárnak is lehet magánélete! Antonio Gramsci állítólag nagy szívtipró volt és hát valószínűleg Andreas Baader is volt egyszer szerelmes. A kedves skót zenekar tanulságos dalából azonban megtudhatjuk,…..
Na nem ám ahhoz ajánló, hogy mit nézzél meg, hanem hogy miben vegyél részt! Ajánlok neked egy olyan színházi programot, amelyben nemcsak nézőként, hanem aktív résztvevőként is bevonhatod magad, persze ehhez te is kellesz. A dolog lényege, hogy egy tanulási folyamat részeként…..
A LOCSI-FECSI egy előadási műfaj: . 6 perc 40 másodperc jut mindenkire, ez alatt 20 diát 20-20 másodpercig láthatunk miközben az előadgó hadar, vagy épp kapkodja a fejét a gyorsan változó képek mellett. Így tömör, figyelmefelkeltő bemutatókat láthat a közönség.Japánban…..
Álmodtál már arról, hogy van valaki, akitől megtudhatod a tutit múltról, jelenről és jövőről , majd elmehetnél vele kirándulni? Kedves wanabe tekes, álmod valóra válhat Szandaváron. Ugyanis nem kisebb társadalomtudományi celebritás lesz táborunk vendége, mint a filozófia…..
Music Is My Radar Évzáró bankett 2008.12.19 17:50:00
Nos, mielőtt tovább kalandoznék a múltban, lezárom a 2008-as évet. Szerettem volna méltó módon megünnepelni a húsz kedvenc lemezemet, ki is bontottam egy üveg bort, elkezdtem szépen-sorban lejátszani őket, de váratlanul betoppant egy megcsömörlött, kiégett zenerajongó…..
Az (International) Noise Consipracy egy svéd garázspunk banda, zeneileg valahonnan a Hellacopters és a Hives környékéről, ők azonban nem a csajozás és a vicc kedvéért alapították zenekarukat, hanem azért, mert nekik bizony Komoly Mondanivalójuk volt. A Világról, persze. El lehet…..
Téli tábor 2009 A helyszín 2008.12.16 01:50:00
2009. január 29. és február 1. között Szanda községe részesül abban a megtiszteltetésben, hogy otthont adhat a TEK hagyományos téli táborának. (A bejegyzés száraz információtömegét a község honlapjáról kiragadott szövegrészletekkel igyekszem élvezetesebbé és…..