Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kültelki Vagány

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amikor ezt szóvá tettem neki, mármint hogy nem vagyok a felesége, pofon vágott. Nem erőből, tenyérrel, de belül jobban fájt, mint kívül. Én gondolkozás nélkül, reflexből szembe köptem” – mi sem természetesebb, mint amikor egy nő megőrzi a méltóságát és az…..
”Vonakodva mertem csak vele menni az utcán, mert szörnyen nevetségesen mutattunk egymás mellett” - Adott egy nagyon magas fiú, egy alacsonyabb csaj és egy forró délután szájból-szájba vándorló rágógumi. Kell-e több egy jó kis kötetlen hancúrozáshoz? De mi van akkor,…..
-Mekkora már! Kábító... -Nem foglalkozom fűvel, kopjanak le! -Azaz, meg a cella kulcsa! A Kránitzcal sose volt az igazi, Bujtor viszont mindenek fölött, Isten nyugosztalja. Meg az Újréti. Aki barátot talál, kincset talál! Chi trova un amico, trova un tesoro. Mi ez, hagymás…..
Az ipari forradalom idején Angliában az írek voltak a mocskos, kulturálatlan idegenek. Történetük nagyban különbözik a mai migránsokétól vagy a cigányságétól. Az "ír jellem" kortárs leírásai valamiért mégis elképesztően hasonlítanak arra, ahogy ma ezeket az…..
Kigondoltam A magyarok 2010.04.17 14:59:00
BLOGDÉMON, PETIKE, KÖSZ A FŐCÍMLAPOT! Tegnap, miközben a hokedlin ücsörögtem a konyhában és a hűtőben talált lecsókolbász maradékán nyammogtam, végre rájöttem a nekem rendelt célra. Ideje pislákoló gázlángot gyújtanom az éjfekete sűrű rengetegben, és…..
Kültelki Vagány 2010.04.17 22:42:01
B-oldal TOP20 István EVÖR 2009.08.20 10:20:00
Béláim az Úrban, egyesüljetek! Legyünk Istvánok egy napra, államalapító Szent István a király kedvéért. Ma két sztárt is beöltöztettünk Istvánnak az ünnep tiszteletére, csak jelmez, természetesen alatta ott az adekvát fehér ing, sötét nadrág illetve lányoknak…..
Kültelki Vagány 2009.08.20 19:20:27
@szomorutojas:

Bazd meg ez ugyanaz a logika mint ha azt mondanád "Nem tudod bebizonyítani, hogy nincs Isten, tehát van". Dankó cigány, Demjén meg zsidó, ergo biztos nem Árpád népe. Árpád népe nem csak a magyarokat jelentette, de az ismert nagy nemzetiségek biztos nem voltak benne: cigányok, zsidók németek. Szlávok, románok, bárki mások meg lehettek. Na bumm.
Modorosblog Az önjelölt sváb 2009.08.16 17:35:00
Seavas Olde, na, bisch scho wieda nume am Schaffe? (Servus Alter, na, bist du schon wieder nur am Arbeiten? - Szervusz Öregem, na, már megint csak munkálkodsz?) A Magyarországon eredetileg svábnak hívott germán közösség - mint az közismert - csak egy elenyésző része származik…..
Kültelki Vagány 2009.08.16 22:36:16
Azért ez a keveredés, amit sok helyen hallok nem teljesen igaz... Történetesen én pécsi vagyok, és itt Baranyában ez egyáltalán nem jellemző, de máshol sem. Elég megnézni az erdélyi kisközösségeket, mai napig ritka falun a vegyes (pl. magyar-román) házasság. Itt nálunk is évszázadokig ment a sváb-svábbal, magyar-magyarral, horvát-horváttal stb... Akik ilyesmit mondanak hogy "minden magyar családban van cigány/zsidó ős csak nem tud róla" az hülyeségeket beszél. Nagyapám falujában pl. a cigányok a falu határától jó messze egy gödörben éltek (tk. klasszikus putri), a falusiakkal addig érintkeztek csak, amíg üzleteltek. Ilyenek egyáltalán nem voltak, hogy a magyar fiú hazahoz egy cigány lányt, ki is közösítette volna az apa, ugyanis a házasság általában vagyon és érdekközösség is, tehát a két család tul. képpen egyesül, és azért azt nem mondhatjuk, hogy elődeink jobban bíztak volna a cigányokban, sőt...Zsidó vegyesházasság pedig elsősorban vallási okokból nem volt. A vallást tartó zsidóknál ez mai napig fontos téma, elég megnézni egy amerikai filmet ahol zsidó család van, a mama mindig aggódva kérdezi a lányt "aztán a fiú zsidó, ugye?". Na ez nálunk is pontosan így volt, ma már nyilván más a helyzet. Akik azt állítják hogy olyan nincs hogy "magyar nép", elég rossz úton járnak és szerintem pusztán rosszindulat, mi is ugyanúgy évszázadokig egymás között házasodtunk. A szlávok és németek szép lassú elmagyarosodásával kerülhettek be a magyar vérvonalba a környező népek génjei, de nem ez volt a tipikus, amit jól mutatnak a különböző máig élő népszokások, külön volt magyar bál, sváb bál, szerb bál stb... Természetesen falun kívül megint más volt a helyzet, és a nemesek is inkább vagyoni érdekből házasodtak, a királyok meg pláne csak a nemesi rangot nézték. De a kisközösségekben a keveredés nem volt annyira elterjedt, mint ahogy azt sokan hiszik.

Bocs ha hosszú lett
Először is nézzük meg együtt a (nagyon hosszú) videót, aztán majd jól le is írjuk, mit gondolunk a Google újabb nagy dobásáról... Az emailt máskor és másra találták fel, mint a csetet. Ám az online kommunikáció az elmúlt években olyannyira életünk részévé vált, hogy…..
Kültelki Vagány 2009.05.29 14:35:02
OK még egy faszság. Az e-mail nem tűnik el, ahogy a postai levél sem tűnik el. A korlátoltság magas példája ha azt hiszik az okosok hogy az ember ha gyorsan e-mailt akar küldeni majd valami webes felületen szarakodik... Szerintetek nem gyorsabb a tettszőleges levelezőprogramban 2 mp alatt beírni h kovacs.janos@xy.hu mint "hullám"-okat nyitogatni?? Kb. annyira hasznos a mindennapi életben, mint az iwiw, vagy a facebook. Várom azok jelentkezését akiknek a facebook vagy az iwiw az életében bármilyen hatalmas változást hozott. Ja mielőtt, állítólag én szakmabeli lennék, kocka-programozói oldalról. Azt elismerem hogy egy nagy cégnél jó ha motiválhatóak az alkalmazottak azzal, hogy az egyedi ötleteiket megvalósíthatják, na de azért ettől még nem hal ki az e-mail. Ez pont olyan mint amikor egyesek azt hitték a fényképpel kihal a festészet. Nem történt meg, viszont fotózni minden hülyegyerek tud, festeni meg nem sok. Értelem szerűen 100x annyi ember fotózik, mint amennyi fest. Az újságokkal sem halt ki a könyvnyomtatás, az internettel sem halt ki az újságnyomtatás. Na megyek warcraftozni.
Június 11-én rendezik meg New Yorkban a YIVO Institute for Jewish Research épületében azt az előadást, amin zsidó származású egykori punkok mondják el tapasztalatukat arról, hogy annak idején hogyan is vitték bele zsidóságukat a zenéjükbe. Négy punkrock legenda beszél majd az…..
Facekontroll ARC 2008.09.24 18:41:00
A minap voltam ARC kiállításon, hogy megtudjam mi a boldogság Magyarországon. A válasz sok szinten értelmezhető, de mindenképpen nagyon tanulságos volt. Először megnéztem a "vaskefét" is, ha már arra jártam. Művészetről…..
Kültelki Vagány 2009.03.31 00:08:57
"Van az a vicc, hogy mi az F-el kezdődik és Sz a vége, és a nők szőrzetében túrkál. Megvan? Nem, nem az, hanem a másik, a FODRÁSZ. Bár az a pasi, akihez én mentem, inkább volt FASZ mint fodrász mester. Gyönyörű volt. Tényleg.Egy sminkeseknek, és fodrászoknak tartott szakmai…..
Kültelki Vagány 2009.01.06 23:02:33
Kültelki Vagány 2009.03.28 14:00:55
Sosem volt még aktuálisabb! Holnap, március 21-én lesz az Antirasszista Világnap! 1966-ban jelölte ki az ENSZ március 21-edikét az Antirasszizmus Világnapjának, ezzel állítva emléket egy 1960-ban Dél-Afrikában történt, vérfürdőbe torkollott apartheid-ellenes demonstráció 69…..
A hét meglepetése a Leaf Blight, ha nem figyelném a passionforpuzzles.com blogját, elmentem volna mellette. Pedig csúnyasága ellenére remek logikai játék, amiben 60 pályán kell megszabadítani fákat beteg leveleiktől. A sárgák szomszédot fertőznek, a vörösek bárhol fertőznek az…..
Kültelki Vagány 2009.03.21 15:11:01
A jó képkivágás titka!A netes társkeresés állandóan visszatérő átka, megvetendő szitokszava és gyűlölt közellensége a BMW-s, aranyláncos, extrémsportos, felsővezető srácok, akik elhappolják a jó és becsületes és tisztességes szándékú és udvarias és feleséget kereső…..
killtheradical Vér és mesüge 2009.02.15 11:05:00
Az emberi hülyeség nem ismer határokat. Azt hiszik, hogy ők aztán árják? Lószart, mama! Le volt írva a könyvben, hogy mink max. szolganépnek lennénk jók - és így is bántak velünk. Azt hiszik, hogy ők a nemzetközi kommunizmus elleni utolsó védőbástya? Jajám. Egyik erőszakos…..
Virtuális társkeresés Kísérlet 2009.02.13 08:00:00
Megkeresett engem egy srác, aki már jó ideje próbálkozik a csajozással fent a kibertérben. Saját elmondása szerint nem megy neki, s nem tud rájönni miért. A kedves olvasók segítségét kéri abban, hogy mit is változtasson magán, a szövegén, az első levelén? Mitől lenne…..
Kültelki Vagány 2009.02.14 03:03:06
mija faszér kell ez túlbonyolítani?

Elárulom a Szent Grált, más szóval a kurva nagy titkot, ha neten/élőben akarsz ismerkedni, akko nézz ki jól. Más szóval, ha külsőre bejössz a csajnak, akkor tényleg csak ilyen modoros fasságokkal tudod elcseszni, mint hogy "mit írjak jajj, mit tegyek jajj, jajj jajj". Figyelj, azt hiszem férfi vagy, akkor meg bazd meg viselkedj is úgy. Nem anyuci szoknyája alól kell a lánnyal beszélgetni, mi a szar ez, hogy ilyeneket írni, hogy "mi a hobbid?". Úristen, nekem a kötés, varrás, horgolás, és a rokka. Hát bazdmeg ez az egész a szexuális vonzerőről szól, magyarán ahogy te sem írsz neked ronda lánynak, úgy neked sem fog válaszolni a lány, ha neki ronda vagy. Biblia helyett az uszodába járást javasolom. Ha meg valamiért 100ból 100 lány nem ír vissza, akko valszeg rondának születtél, mint sokan, többek között én. Ekkor csak annyit tehetsz, hogy rá kell mászni a lányra, élőben. A romantika csak a szép emberek sajátja, meg az udvarlás is. Én is mindig undorodtam attól, mikor láttam a ronda fiukákat a még rondább csajaikkal, amint nyilvános helyeken egymásra nyáladzanak. Nekem ez nem hiányzik, magyarán nem volt, és nem is lesz ronda barátnőm csak azért, hogy legyen. Én azt mondom hogy igen, a szép lányok szép fiukat érdemelnek, a többiek meg azt kapják, ami jut, de ez az evolució lényege. Nem szeretném a ronda génjeimet továbbadni, és te se tedd. A lényeg, hogy nem kell ezt valami kurva nagy miszticizmusnak felfogni. Ha jópasinak születtél, akkor észre fogod venni, de arra születni kell. A szép embereknek van több esélyük, hogy boldogok legyenek. Ha nem születsz annak, akkor hidd el, pénz, bármi nem számít, sohasem leszel az, Fogadd el bazd meg, és ne rinyálj. Ha boldog akarsz így lenni, akkor jobb, ha ezt érted.

Forró szeretettel ölel az ismeretlen kommentelő
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
2 óra egybetartás --> évfolyam focimeccs megszervezése!!! Egész nap készülés rá! Már szünetekben is csak foci... Kulcsszavak: királyafta, első kaja nem kaja, szervalopa, újrahús. Stipstop első csapatkapitány. Vonalfogóhoz rohanás, nehogy utolsónak odaérés, mert akkor…..
Kültelki Vagány 2009.01.26 19:59:37
cikk olvasó általi átérzés, ismerős motívumokon hangosan röfögés, részletes és pontos megfigyelés miatti tisztelet érzés, 87-es levés, 90-es években felnövés, hasonló érzés, ide rendszeres visszajövés, nem tudom minek hívott magyar nyelvtani szabállyal kizárólagosan szerkesztett mondatokat használás átvevés, arra rászokás, ezt nem megértés.

Bravo magazin olvasás, haj Backstreet Boys tagokról másolás, ahhoz túl göndörnek levés, csutkára vágás, számológépes Casioval májerkodás, iskola után az iskola mögötti verekedés, ott keménygyerek bézbólütővel megjelenés de azt rosszul használás és földre kerülés, első vérig tartás, idősebb környékbeliek lejövés, botrány csinálás, hazamenés. Napköziben maradás, ott nem tanulás, Fradi-UTE kapcsán összeveszés pedig vidékinek levés, verekedés, zöld lakkozott kétszemélyes pad sarka általi homloksebesülés, fél liter vér elvesztés, májer "én mindent túlélek" érzés, kórházban összevarrás, a hely mai napig ott levés. Iskola utáni edzés helyett otthon Dragon Ball nézés, edzés emiatti elmaradás, mindenki azt nézés. Dragon Ball iránti rajongás, majd kormányilag betiltás.Kémiaórán minden órán felelés, dolgozat írás, kémiatanár által a 70es évekből hátramaradt favonalzóval verés, a kémiából semmire sem emlékezés, megutálás. Tesitanár kulcscsomóval dobálózás, kilógrammos kulccsal soha senkit el nem találás, síppal fejre ütés, napokig ennek helyét érzés. Tesin focizás, erősebbek gyengébbeket bántás, bikából rúgás, szemüveg esetleges leveréséért pluszpont osztás, cselezéskor sípcsonton rúgás, gólt belülről ösztönből átélés, magad übermájernek/Ronaldonak érzés, csavarás próbálás, azt hivés hogy tudás, de nem tudás, tvből ellesni próbálás. Kidobós, májerkodás a csajok előtt, utolsónak maradás, vadnyugati leszámolásban részt venni érzés, magadat minimum olimpián képzelés, utána napokig mesélés euforikus átéléssel mondás. Órán hátsó padban ülés, rossznak levés, előreültetés, tanár előtti lapítás, állandóan kérdezés, padtárs basztatása, dolgozat közben hangosan kérdezés, nem segítésért méltatlankodás, verés kilátásba helyezés, mégis mindig átmenés. Órára walkman behozás, Ganxta Zoli, Backstreet Boys, Nana hallgatás, Euro Rap számokat kívülről fújás, azokat teadélután elreppelés, szöveget nem értés. Animal Cannibals rajongás, szövegeket megtanulás, legjobban visszaadás miatti májernak levés. Tesi előtt öltözőben verekedés, vízzel locsolás, zuhannyal basztatás, fémkeretes padok rugdosása, azokon el nem férés, törölközővel, pólóval egymást csapkodás, csípés maximalizálás, röhögés, tesitanár bejövés és lebaszás. Fiatal tesitanárok szertárba dugás, kilesés. Lányöltözőbe kívülről lesés, lányok emiatt síkítozás, fiúknak tesitanár által lebaszás, újra megcsinálás. Kint udvaron levés, ott labda minél magasabb felrúgás próbálás, a legnagyobb májer által a számítástechnika terembe való berúgás, ott monitor összetörés, később pálya végére rács felszerelés. Tesiórán betegnek levés, tanár általi városba kiküldés, májernak levés, két kifli és 10 deka olaszfelvágott vásárlás.
Ilyen mondatok 1000szám mesélés, most abbahagyás, nosztalgiaérzés általi eltöltés. (:

Az alábbi írás szerzője "egymilliomod" nevű olvasónk, örömmel közüljük írását: A távoltartásról. - Mi a családon belüli erőszak egyetlen ellenszere?- Ha az asszony verhetetlen a konyhában.(balnavicc.blog.hu)  A családon belüli erőszak miatt…..
Kültelki Vagány 2009.01.26 14:15:09
Jóóóóóóóóóóóóóó reggelt, Vietnám!Bocs, ennek majd a filmes posztban jut kitüntetett szerep, de mivel modoros műsorvezetőink is szeretik hallgatóikat hasonlóképpen üdvözölni, ezért ezt a frázist mi szintén nyugodt szívvel használjuk föl. Akár többször is.Elnézést…..
Kültelki Vagány 2009.01.23 15:11:25
Saxofont is elő lehet adni nem-modorosan, én szeretem:

www.youtube.com/watch?v=brqxEdwsTQs
(Ezt a _társasággal_ való _borozgatásokhoz_ ajánlom, bár lehete nem _elég_ modoros. Persze az van, hogy szerintem ez kurva jó.)

www.youtube.com/watch?v=qwqwna05U7k
(Vigyázzá tuc-tuc gyanús!!olyan 1:20 körül kezdődik. Nincs is jobb mint ilyenre autózni a naplementébe)

www.youtube.com/watch?v=E1uM4KAmtkY
(Na kb. ilyen az igényes tuc-tuc zene. Ez nagyon minimál, olyan igazi drogos zene. Éjszakai autózáshoz ideális, kb. 150-nél már élvezhető)

www.youtube.com/watch?v=DiHWikW_PkA
(Ezzel szintén vigyázni kell, mert erősen urbánus, szintén éjjel kell hallgatni, miközben cigizel az erkélyen nézve a várost.)

Vessenek meg, és huzzanak karóba, aztán megint vessenek meg, de szeretem az elektronikus zenét, ahogy a rap-et, a blues-t, a funk-ot, a rock-ot, a jazz-t, és még rachmaninov is belefér, meg chopin, meg redman, meg 1000 másik. Remélem nem kell szégyelnem magam, hogy túl modoros vagyok. Az internet azért elég nagy, mindenki megkeresheti a neki valót, nem akarok a tvből tájékozódni, hogy mi a jó nekem.

Kültelki Vagány 2009.01.23 15:49:52
@mark renton:

Nincs olyan, hogy "gépzene". Illetve minden zene lehetne ennyi erővel gépzene, mert a zongora is egy gép, meg a hegedű is, meg a dob is, meg a gitár is. A nem gépzene maximum az éneklés magában, meg a beatbox, illetve a scat-éneklés. De hagyjuk már a zenék kategórizálását. Él még olyan ember, aki tényleg "komoly" meg "könnyű" zeneként kategorizál? Mi ez ha nem modoros?
Kültelki Vagány 2009.01.23 15:52:59
@nathanp:

Magyar zenéről nem érdemes nagyon beszélni, 90%-a a magyar zenéknek lopás, ha nem is egyértelmű, de a stíluss, imidzs, vagy az egész egyben lopás, és ez az elmúlt 50 évben így volt. Ez persze nem zárja ki, hogy nem lehet valami jobb, mint az eredeti, de általában nem lesz.
What's the story, morning glory? ;-)Fölhívnám az anglománok szíves figyelmét, hogy a morning glory nemcsak hajnalkát, hanem reggeli merevedést is jelent. Most adtunk az erotikának!Hogy ne mindig csak nathanp szerepeljen, pixelatedbear országos cimboránk gyűjtését is meg szeretnénk…..
Kültelki Vagány 2009.01.18 00:58:24
@hitomi:

Tényleg jiddis eredetű, ezt találtam:

"Haver/havér/háver: 'barát' a héber haver-ból, 'a Halkhában jártas férfi', havrusze: 'tolvajbanda' a héber-arámiból. (JB) A sárbogárdi diáknyelvben 'kedvelt tanár' jelentésben használatos."

Egyébként ajánlom ezt olvasásra:

nevarchivum.klte.hu/szleng/tanulmanyok/jiddis.htm

No meg ajánlom magamat, persze! (:
Kültelki Vagány 2009.01.18 00:59:30
@Kültelki Vagány:

Na ott írja, hogy héber, nem jiddis, értelmező olvasás nem az én műfajom (: