Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szamica

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Sztrájkosdi 2009 2009.04.02 13:48:32
 A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya – figyelembe véve az országunkat is érintő gazdasági válságot – megvitatta a bértárgyalások jelenlegi állását. A Választmány elfogadhatatlannak tartja a MÁV-START Zrt. vezetésének a kiszervezéssel…..
Szamica 2009.04.16 12:04:47
@rickyramirez:
Ébredj már fel álmodból!
Orvosi ellátás is jár, Alkotmányos jogod van hozzá. Mégis kórházakat zárnak be. Alkotmányos joga van mindenkinek a munkához, mégis embereket dobnak ki a munkahelyükről, minden következmény nélkül. És még lehetne sorolni. Nem a kisemberek teszik tönkre az országot, nem azon múlik hogy élünk, hogy kap-e pár száz forintos béremelést egy vasutas, vagy ingyen utazik-e a BKV-s Pesten.
Kisemberek marják egymást, a "vezetők" meg röhögnek a markukba, nekik nincs válság, nincsenek gondban, mit eszik a gyerekük. És lesznek elbocsátások a Máv-nál, csak épp nem felsőszinten, hanem a valóban dolgozók repülnek. Azok, akik naponta tesznek azért, hogy a többi ember munkába tudjon járni, eljusson ahová akar. És teszik ezt úgy, hogy minimális létszámmal dolgoznak, míg az irodákban milliókat emészt fel az ottlévők fizetése. Persze szellemi apparátus is kell, de nem ennyien és nem ekkora fizetésekkel. Ha egy átlagos dolgozó hibázik, az akár a munkahelye elvesztésével is jár. Ha a vezetőség, annak nincs következménye, legfeljebb bukik egyet felfelé, még magasabbra, ahol horribilis bérért már hibázni sem tud.
Ezeket kellene átlátni, és tenni ellene, nem pedig elfogadniés egymást marni.
Mert míg ez az elfogadott, itt csak rösszabb lesz a helyzet, és azt tesznek a dolgozókkal, amit akarnak. Annyi kórházat, iskolát, bölcsődét, óvodát, vagy akár vasútvonalat zárnak beamennyit akarnak, mert senki nem mer szólni érte. Nagy ívben tesz rá minden felsővezető, hogy hogyan él a dolgozója. Az ő pénze megvan, ez a lényeg.