Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mehmeo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen volt egy cikkünk arról, hogy mi hogyan éljük meg a mindennapi közlekedési kultúrát (vagy annak hiányát) idehaza és külföldön. Van, aki magában fortyog, van aki büntetne, de alapjában véve próbálunk nevelni és jólneveltnek maradni minden szituációban.…..
mehmeo 2012.01.31 19:07:33
Képzeljék magukat a következő helyzetbe! A cégemnél, ahol dolgozok, a szakszervezet kiharcol számomra egy vaskos kis összeget. Aztán egyszer csak jön a főnök, és közli, hogy az egészből egy szó sem igaz. A szakszervezeti vezetőm ugyanis arra ígérte meg a fizetéskiegészítést,…..
mehmeo 2008.12.15 20:53:59
Sztrájkolni alapvetően lehetetlen célokért óriási hülyeség. Ez mindenkinek tiszta. Az is tiszta, hogy a melós nem a legjobb fizetésért dolgozik. Persze nem agysebészek ezek az emberek, de mindenki szeretne jobban élni. Ti is. Az is világos, hogy mindenkinek megvan a maga baja, és mindenki szarik a másik bajára. Ezeknek az embereknek a sztrájk az egyetlen lehetőségük, hogy az érdeküket védjék. Vannak akiknek nincs lehetőségük sztrájkolni, bár őket is megilletné a jobb kereset. A lényeg az, hogy a vasutas fog sztrájkolni amíg ilyenek hall, hogy "250.000Ft" vagy "+10%". És vastagon gittel arra, hogy mások húzzák a szájukat, azért mert nem jogos a követelésük. Több pénzt akar. Ennyi. A másik oldalon, ott vagy Te aki számol, hogy ez neki mennyibe kerülne,és felháborodsz. Tedd a szívedre a kezed. A vasutas helyében elgondolkodnál hogy: "Há nem műtök beteg csecsemőket, oszt igazából meg se érdemelném a fizuemelést. Gyerekek dógozzunk!" Ha sztrájkolhatnál több pénzért megtennéd? Segítek: IGEN! Ha megkapnád a jogsértő követelésed, jó zsíros bukszával mennél haza, az önmarcangolástól visszaadnád a pénzt? Nem inkább magasról leszarnád, hogy honpolgárod zsebéből veszed ki a lét? Segítek: DE, LESZARNÁD! Nem szégyen. Emberi gyarlóság. Mindig, mindenki szarik a másik bajára, ahogy említettem. Vannak pro és kontra érvek mindkét oldalon. De szögezzük le. Van valaki, aki egy konténer szarba egy óriási robotgépet nyomot bele és vasárnap 0 órától 3-as fokozaton járatja és már mindenki tiszta szar! Azt a személyt kéne "kérdőre vonni" aki játszik a robotgéppel. Nem biztos, hogy az egyszerű melós a hibás, hanem az takonybatyu aki kábítja őket. Amúgy nekem is elegem van a sztrájkból mert MÁV-STARTosként nem elég h nem tudok bemenni dolgozni, de még a munkám is több emiatt a fölösleges cirkusz miatt. Szóval innen is üzenném, hogy HAGYJÁTOK MÁR ABBA! Sztrájkolni lehet. De nem ilyen baromságért.