Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter in Thai

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ayutthaya, jelentem, már elesett az árvízi csatában. A hétvégén a helyi kórházat evakuálták, s bár nagyon fogadkoztak, hogy a Bangkok és Ayutthaya között lévő Rojana ipari parkot minden áron megvédik – inkább lezárták ezért az autópályát és elárasztottak…..
A hülyeség mindig gyorsan terjed ezen a bolygón, főleg mostanában, az internetnek is köszönhetően. Egy ilyen netes őrület a planking (deszkázás), azaz amikor "vigyázz állásban", arccal lefele fekve kell fotót készíteni, minél bevállalósabb helyen. Egy ausztrál srác…..
Eszter in Thai 2011.06.16 13:25:29
Nem igazán turista téma, tudom, de külföldön élőknek elég fontos az a bejelentés, amit a Külügyminisztérium államtitkára tett: rövidesen, valóban újra lehet új útlevelet igényelni a nagykövetségeken.  Bemásolom ide az MTI hírét, ami tényleg örvendetes fejlemény,…..
Mondhatni egészen sajátos program megy most vasárnap este a thai tévében. Az összes csatornán. Bárhová kapcsolok, mindenhol ugyanaz a kép fogad. Felületes szemlélő azt hinné, ez most az időjárásjelentés, de nem, mert aki a hatalmas térkép háttér előtt áll az maga a thai…..
Thai focit nézni jó, thai focit nézni szórakoztató, sőt, a legjobb, hogy thai focit nézve az ember néha thai boxot, azaz muay thait láthat. Gondolom, mindenki tudja, ez a világ egyik legkeményebb küzdősportja, ahol nemcsak ütni, de rúgni is lehet a ringben, s a védőeszközök száma…..
Távirati, vagy inkább twitteres stílusban a legfrissebb információ: Thaiföldön 28 tartományt érint az árvíz a 76-ból, eddig 17 a halálos áldozatok száma. Az alábbi Google Maps térképen látható a vízzel fedett terület, a kép alatti linkre kattintva pedig megnyílik nagy…..
Eszter in Thai 2010.10.22 04:07:05
A phuketi kormányzó fontolgatja a taxiórás rendszer bevezetését a tuktukok esetében. Ez éppen a legfrissebb hír, mondhatnánk, akár, hogy végre valami jó, mert a phuketi turista paradicsomból egyre riasztóbb hírek érkeztek. Úgy tűnt, hogy itt nem a világgazdasági válság vagy a…..
Na most, hogy felraktam a krumplit főni – ebből lesz a petrezselymes burgonya a mézes-mustáros csirkémhez -, van néhány percem, hogy legépeljem az általam magyar étterem szindrómának nevezett jelenséget. Egészen pontosan, hogy a vállalkozó kedvű magyarok többsége miért akar…..
Egy jó hír a Thaiföldre készülőknek: 2011 januártól a Qatar Airways heti négy járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan már csak egy ugrás Bangkok - és a többi ázsiai nagyváros természetesen. Doha az arab légitársaság központi reptere, ide érkeznek és innen indulnak a…..
Bangkok csendes. Nagyon csendes. A belvárost leszámítva. A korábbi vörös tüntetés helyszíne melletti templomban meghúzódó néhány újságíró szerint ugyanis rendszeres még a lövések zaja, a katonák próbálják a legellenállóbb tüntetőket megtalálni, no meg az…..
Amikor Anupong Paojinda tábornok, a Thai Királyi Hadsereg főparancsnoka olyan egy hete sajtótájékoztatón válaszolt a véres tömegoszlatással kapcsolatos kérdésekre, a harcedzett katona láthatóan megindult volt. Amíg a miniszterelnök egy-két nappal korábban mondhatni…..
A rengeteg riasztó európai hír után tegnap körbenéztem a bangkoki Suvarnabhumi reptéren, hát rengeteg pánikoló turistát látok, vagy kemping ágyakban alvó elcsigázott utazókat – mint azt az európai fotókon lehet látni. De jelentem, péntek késő délután a bangkoki…..
Veszélyes dolog ez a vörös inges tüntetés a thai fővárosban, szó se róla. Bangkok Charlie, az egyszeri farang is kiment körbenézni, aztán egyszer csak a színpadon találta magát, ahogy a több százezres tömeget fényképezi. Amikor elindultam a szombati tüntetés helyszínére, az…..
Mielőtt Bangkok Charlie közreadná a "Ladyboy, avagy a látszat Thaiföldön gyakran csal" című kulturantropológia témakörben íródott akadémiai székfoglalóját, egy kis játékra invitálok mindenkit. A Thaifölddel foglalkozó fórumokban, no meg itt a blogon a kommentekben is…..
A felreppent híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az ingyenes thai turistavízum programot, 2010. március 5-től újra fizetni kell a nagykövetségeken és a reptéren a turista vízumokért. Néhány hete éppen a thai turisztikai miniszter nyilatkozatában szerepelt, hogy…..
Eszter in Thai 2010.02.10 05:46:37
Az ember természetesen nem túl lelkesen ír politikai eseményekről, mert valahogy úgy tűnik, hogy a világnak nincs olyan fertálya, ahol ebben a műfajban rokonszenves szereplők mozognának. Persze ha balhé van, az más. Márpedig a Thaiföldön valódi boxmeccsre került sor, az…..
Bangkok Charlie a hétvégét vidéken töltötte, méghozzá Pattayán, merthogy egy vadonatúj magyar étterem megnyitójára volt hivatalos. Talán mondani sem kell, a blog nonprofit, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül reklámozunk helyeket, programokat, az új pattayai Budapest névre…..
Már megint felbukkant a thaiföldi örökzöld téma, ezúttal a Nation szólaltatta meg a két legtekintélyesebb thai egyetem rektorát, akik egybehangzóan fújták az ismert dallamot, az oktatási miniszter helyettes pedig buzgón bólogatott helyeselve. Hogy mire? Hát arra, hogy a thai…..
Eszter in Thai 2009.08.20 06:51:37
A legfrissebb hírek szerint a Bangkok Air Krabiról érkező járata landolás után nem tudott megállni és beleszaladt az irányító torony melletti egyik épületbe. A gép eleje összetört, a repülőgép kigyulladt, az első jelentések szerint legkevesebb egy halott és 41 sebesült van. A…..
Telefont venni jobb dolog, mint megnősülni? A thai esküvő után ígéretesen indul nászéjszaka a gyönyörű menyasszonnyal. De persze bármikor érhetik meglepetések az embert. Ezért is mondja a reklám záróképsora thaiul, hogy a Jaymartban vásárolt telefonokra legalább 14 napos…..
Eszter in Thai 2009.06.30 13:03:43
David Carradine holtteste szombaton elhagyta Thaiföldet, de a különös halállal kapcsolatban nem szűntek meg a találgatások. A legújabb amerikai teória szerint egy titkos kung fu szekta lehet a háttérben. A színész családja az FBI segítségét kérte az igazság kiderítésében, a…..
Ugye mi jóbarátok vagyunk? – lehetne írni a közhelyes képaláírást, ha nem tudnánk, kik szerepelnek a Nation címlapfotóján. Bal oldalról a legendás bangkoki masszázscsászár, Chuwit Kamolvisit, aki önálló fejezetet kapott Bangkok Charlie jelentéseiben. Jobb oldalról pedig a…..
Nagyon belejöttek a thaiok az utcai harcokba, bár a legújabb ütközetet nem piros vagy sárga ingesek vívják homályos politikai célokért. A háború most a hamis Rolexekért, Gucci és Louis Vuitton táskákért folyik. Szerda éjszaka a kereskedelmi minisztérium hamis áruk ügyében…..
Először természetesen megdöbbentem a thai srác nyakában ülő véres pengét markoló iskoláslány láttán. A srác még mutogatja is, látod, egy ujjam hiányzik, miközben a nyakában a tipikus iskolai egyenruhát viselő lány inge tiszta vér, csurog lefele a vér a lábán is, miközben…..
Már lassan szót sem érdemel, hogy Bangkokban tízezrek tüntetnek az utcákon, ez úgymond rendszeres és elfogadott programmá vált az elmúlt években. Mindössze a színek cserélődtek, amíg tavaly sárga ingesek lepték el a Government House környékét, a kurta-furcsa kormányváltás…..