Regisztráció Blogot indítok
Adatok
godot1

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta foglalkoztat a téma, hogy miért vonzzák a nőket az úgy nevezett rossz fiúk? Először is tisztázzuk, hogy kik azok a rossz fiúk. Röviden jellemezve a megbízhatatlan pasik. Mindannyian boldog és nyugis életre vágyunk, de egy zenész, egy vad motoros, egy izompacsirta, egy…..
godot1 2013.11.07 14:22:48
@Kóréból Perszephoné: Köszönöm a két hosszú kommented, annyira élveztem olvasni őket, hogy el is felejtettem, hogy miről szólt a blogbejegyzés maga. Köszönöm, kaptam általuk.
A görög burzsujok ugyan menekülnek az országból, más dollármilliomosok ugyanakkor éppen oda igyekeznek. Igaz, csupán nyaralni, hiszen az időjárás jelenleg pont megfelelő: a nappali hőmérséklet 25-27 Celsius-fok, a tenger pedig kellemesen meleg. Azoknak a fránya helléneknek meg…..
godot1 2012.08.18 13:10:02
@Rémbódess: jó hírem van, összesen ennyi. :)
Hosszú gondolkodás és tervezgetés után egy ideje megszületett bennünk a döntés, hogy felszámoljuk a farmocskánkat, mielőtt túlságosan elköteleznénk magunkat. Ennek egyetlen oka van: Komolyan gondoljuk, hogy valamikor majd saját kis gazdaságunk keretében állattartással illetve…..
Combat Gear Blog Operation Octopuss 2011.09.28 23:46:00
Múlt héten négy napot Otocic Mrcara szigetén töltöttünk, hasonlóan „indokkal” mint múltkor Bulgáriában. Ez a kisebb sziget a nagyobb Lastovo szigethez tartozik, ami egyébként utolsót jelent.   A szigetre egy majd kilenc órás busz, öt órás komp és tizenöt perces…..
godot1 2011.10.04 22:51:08
@Pavel Korcsagin: Tárgyi tévedés, az utolsó képen egy magyar hölgy szerepel. (ezzel számba is vettük az összes megjelent nőt.)
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
godot1 2011.09.16 15:36:49
@A Galaxis Elnöke: Nem kapnak ellátást, mert nem fizetnek TB-t, illetve semmilyen adót, mert nem veszik igénybe (amortizáló módszerrel, pl súlyos gépjárművel) a közutakat, nem veszik igénybe a közoktatást, stb stb, tehát az összes olyan dolgot, amiért adót szed a kormány. Cserébe mindenre van saját infrastruktúrájuk: iskola, gyógyítók, minden ilyesmi megvan. Nem fizetnek, de nem is élősködnek, nem eveznek be farvizen a "tutiba".
Egyébként ahogy valaki fentebb említette, Amish-eken belül is elég sok csoport van, vannak ultraortodoxok és liberálisabbak is, és ezek úgy fújnak egymásra, hogy belepirultam, amikor hallgattam. De összességében az északi államokban (amiről van tapasztalatom) nagyon jól működik a kis rendszerük, békén hagyják őket jogi és etnikai alapon is, és virágzik a kultúrájuk. Sőt, elég nagy respektjük van mezőgazdasági témakörben, és a "civilizált népek" előszeretettel vesznek tőlük szakértelmet/terményt/jószágot, mert egyfajta "márka", ha fogalmazhatok ilyen furcsán.
Nem néhány ezer fős társaságot kell elképzelni, hanem jóval nagyobbat, úgyhogy a beltenyészettség kizárt, csak a szakáll teszi a hasonlóságot. :))
godot1 2011.09.19 17:11:04
@kéne 1 nick: Ja, amúgy igazad van. Mindenesetre az ottani szabályalkotókat meggyőzték. :)
Úgy gondolom az olvasóközönség számára nem ismeretlen a vipera a.k.a taktikai bot vagy a gáz spray, mint fogalom. A viperával, ha jó minőségű, simán szétlehet csapni egy görög dinnyét, vagy akár csontokat is lehet törni vele.   A gáz spray, típustól függően, pedig…..
godot1 2011.08.26 14:21:20
Épp Hudák kolléganő érdekes napszemüvegét gusztálgattam az Index newsroomjában, amikor NAK kolléga csak úgy viccből felém nyújtotta új szerzeményét, melyet a fogarasi úti Tescóban vásárolt. Hű, mondom, de ismerős! Persze, a múlt héten épp az Árkádban található,…..
godot1 2011.08.22 15:24:04
  A mostani részben az egyes raj élménybeszámolója következik.   A rendezvény gyakorlatilag 10 órakor kezdődött el. A két raj már 7 körül kész volt, így ezután tartottunk egy eligazítást mindenki számára. Egyeztettük a térképeket és a feladatokat, illetve…..
godot1 2011.05.30 09:44:49
"A kedvenceim. Fanni egy igazi kis királylány, imád sétálni, napozni, és szeret mindig a középpontban lenni. Jack már nehezebb eset, ő egy kalóz. Nappal kemény legény, éjszaka meg alig várja, hogy mindenki elaludjon, és valakihez mindig odabújuk alvás közben. Ja, és egy…..
A The Walking Dead negyedik része egyben a legjobb is volt a pilot óta. Aggodalmakkal telve álltam hozzá, hiszen az írója az a Robert Kirkman, aki a képregény párbeszédeit előszeretettel fogalmazza dagályosan és szájbarágósan, és inkább mond, mint mutat. Ehhez képest az eddigi…..
godot1 2010.11.26 14:44:50
Kevésbé a konkrét epizódhoz kapcsolódik:
A sorozat zombiapokalipszisa számomra az egyik legoptimistább és derűsebb zombiapokapokalipszis, amit az utóbbi időszakban vászonra vetettek (ez nem feltétlenül negatívum). Rick mester alig néhány napja (max hete) ébredt fel, és máris ~50 túlélővel találkozott, és ezek közül egyik sem volt a túlélés és a gyakorlatiasság mestere. (a kempingező családok vagy a latínók...)
Remélem, ha tényleg beüt a zombiinvázió, akkor is ilyen okos leszek, de most a tiszta és nyugis irodámból elég bagatell dolognak tűnik a túlélés néhány gyorsan megtanulható szabály betartásával. A zombik egyetlen fegyvere a meglepetés, de ha ez elmúlt (és mostanra elmúlt), igazából producerbácsi szagú a válasz a kérdésre, hogy miért lepődik meg mindenki egy hangos aggregátorral, tűzzel, vihogással spékelt és őr nélkül hagyott táborban a zombik kíváncsiskodásán. (ez nem Rick sara, simán az ottlakók épeszét kérdőjelezi meg) Őszintén szólva a 3.dik rész megnézése után párommal egymás szavába vágva soroltuk a túlélésre kézenfekvőbb megoldásokat... Sok (>2) részen keresztül ez azért kiábrándító tud lenni.
Mindenesetre én azt gondolom, hogy ez a közösség nem ad biztonságot, csak veszélyt jelentenek egymásra. Minden problémát, ami ebből fakad, sajnos a 4. rész után már nem fogok tudni komolyan venni, és ezt nagyon sajnálom, mert emlékszem mennyire magával ragadott az eleje a sorozatnak. :)
Először is fogalmam sincs mi hátizsák valódi neve Mil-Tec szerint, ugyanis az oldalukon nem szerepel ez a termék. Hasonló van de nem ez. Néhány webshop-ban kapható, mindenféle neveken, homlokegyenest más információkkal. Na nézzük mit is kapunk szárazon! Űrtartalom: kb. 30-35 liter…..