Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sukifarg

26 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tampi 2011.04.11 12:31:00
  „– Hát ez a helyzet – mondtam.”                       Raymond Chandler: Asszony a tóban       Mostanában minden…..
Sok lakossági fórumon jártunk már a város területrendezésével kapcsolatosan, a mostaninak pikantériája, hogy a régi vezetés által megkezdett ügyben az új városvezetés hallgatta meg az érintettek gondjait. A téma a már általunk is oly sokszor tárgyalt kis"kör"út…..
 A Kölcsey Televízió Híradójának 2010. október 12.-i adásában (4 perc 51 másodpercnél) Plajos Zsuzsa Mária, a Nyíregyházi Városfejlesztési Társaság koordinátora elmondta, nem született még döntés az Egyhát utca - Síp utca deltájának hasznosításáról, erre a…..
Mi igenis fejüket fogó fákért aggodó városlakók vagyunk. Meg lehet győzni minket a dolgok fontossági sorrendjéről, de nézzék el nekünk, ha biztos, ami biztos alapon minden "fakivágásgyanús" szitut megosztunk minél szélesebb körökkel csak úgy bele a világba. A…..
Az elmúlt néhány évben országszerte úgy tűnik, hogy a települési vezetők felfigyeltek a nap mint nap kerékpárral közlekedőkre - mint potenciális szavazórétegre. Hogy ebben mekkora szerepet játszik a háttérben valóságosan létező "kritikus tömeg", a növekvő…..
A Kelet Magyarország mai számában Bartha István főkertész úr megnyugtatja a városlakókat - köztük minket is - nem tervezik fák kivágását a Szent István utcán, hozzá fakivágási kérelem sem érkezett.Köszönjük szépen a tájékoztatást! ***Nem kör a körút és nem sor a…..
 Kedves olvasó!A következő beszámoló nagyon hosszú, talán kicsit unalmas is, de egyszerűen képtelenség rendesen beszámolni a történtekről rövidebben, ha nem akarja az ember kikozmetikázni a sokszor "jóskapista" stílust. Elnézést a terjedelemért. A rövid, korrekt…..
nagyszoba a víz az úr? 2010.07.25 20:13:00
Most, hogy volt egy pár komolyabb felhőszakadás Nyíregyházam felhangosodtak a vélemények, hogy milyen rossz városunkban a csapadékvíz elvezetése. A felvetések jogosnak tűnnek az alábbi képeket nézegetve.    Sajnos tényleg van egy-két konkrét vízelvezetési…..
  „Megszépül” egy újabb tér városunkban, amitől - a korábbi rossz tapasztalatok miatt – sajnos előre rettegünk. Tapasztalva városi főkertészünk lázas favédő szemléletét szinte rettegve gondolunk bele abba, mire fogják fordítani a 130 millió forintot, ami…..
 Legutóbbi bejegyzésünkhöz kapcsolódik e különös hangvételú interjú. Kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére!http://www.nyiregyhazinaplo.hu/index.php/naplo-cikkek/4969-strandszezon..
 Szezonális beruházás:http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/unios-tamogatasbol-ujul-meg-nyiregyhaza-soston-a-parkfurdo/cn/news-20100528-08020195..
tampi 2010.05.18 22:36:13
 " Sarah még nem válaszolt a a levelemre.Talán nincs nála bélyeg."              Sue Townsend: Adrian Mole               ..
Vajon mire asszociáltam, mikor elolvastam ezt a mesét? AZ URASÁG MEG A KERTÉSZE Öreg udvarház áll egy nagy város határában, vastag falú, csipkézett bástyájú, tornyos udvarház. Itt tanyázott nyáridőn egy gazdag, nemes uraság: valamennyi birtoka közül ezt…..
sukifarg 2010.05.28 10:12:25
@novumcastrum: Mélységesen elkeserít, hogy egy ember személye miatt azonosítod ezt a blogot egy párttal. Mélységesen elkeserít, hogy nem azt látod meg, hogy volt néhány ember, aki vette a fáradtságot és utánament dolgoknak, tájékozódott és tájékoztatott a helyi közügyekről és lehetőséget biztosított arra, hogy hangot adjunk véleményünknek. Mélységesen elkeserít, hogy nem azt látod meg, hogy az itt szereplő információk tényezővé tették helyi szinten a blogot és annak közönségét. Hogy nem azt látod meg, hogy valaki akart és tudott kiépíteni egy csatornát a városban élők, a sajtó és a város vezetői között. Ezek azok a pillanatok, amikor elgondolkodom, hogy van-e értelme lakossági fórumokon ülnöm estig, közgyűlési előterjesztéseket olvasgatni, csak hogy elolvashasd a kivonatát például te is. És az keserít el legjobban, hogy azt hittem, hogy sikerült egy szellemi közösséget létrehoznunk így ismeretlenül is, akik sokban egyetértünk, egységet alkotunk gondolataink által, de nem. Ehelyett a bejegyzés helyett jobban esett volna, ha megkérdezed, miért nem jut időnk arra, hogy foglalkozzunk az aktuális ügyekkel, kell-e segítség. Ez a hangnem nagyon szíven ütött. Többek között emiatt sem lennék soha politikus. Engem egy ilyen megjegyzés teljesen lelomboz és rombadönti a motivációmat. Hogy hol vagyunk, mikor kivágják a fákat? Azon dolgozunk, hogy ne tehessék meg többször. Kevesen vagyunk. Amíg a blogot írjuk, nem dolgozunk az ügyön. És te hol vagy akkor? Nagyon szomorú lettem. Mindegy.
nagyszoba Rontom-bontom 2010.04.08 11:56:00
 A korábban a Zsebi újságból idézett 2005-ös cikket látva az ember már nosztalgiával tekint a régi városképre és keserűen tekint a jövőbe. Újabb szép ház, és egy újabb utca képe esett áldozatul az átgondolatlanságnak, a megalomániának és az aszfaltnak.…..
sukifarg 2010.04.12 07:55:27
A Kelet hasábjain, meg a szonon láttam ezt az írást és Giba Tamás reagált. www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/ketszer-ket-sav-es-ket-irany/cn/news-20100409-05125353
Szerinte nem attól körút egy körút, hogy körzővel rajzolták meg. Ez így igaz, de az azért elvárható, hogy minél kevesebb "töréssel" kapcsolódjon önmagába. Szerintem ez az út jelenleg egy tragikomédia, bármit is mond Giba. Azt is mondta, hogy a szökőkút szerkezete nem fog látszani: www.szon.hu/hirek/szabolcs-szatmar-bereg/cikk/a-latszat-csal-nem-kocka-a-szokokut/cn/haon-news-fcuweb-20080218-1140307427
nagyszoba Meglátjuk a jót is 2010.04.01 13:30:55
Ma reggel a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft munkatársai a tavaszi gallyazás hulladékát gyűjtötték be városszerte. Előttünk is várta őket egy kupac. A aprócska gyepzsepkendőt egy cölöpökre feszített zsinórral kerítettük el a galád autósok elől. A rakodás közben…..
nagyszoba RE: Piaci ló és más 2010.03.08 13:26:52
Az elmúlt hetekben összegyűlt bennem sok olyan gondolat, mely hosszú hallgatás után kikívánkozik belőlem. Figyelve a közélet helyi és országos eseményeit, figyelve a választásokat megelőző ajánlószelvény gyűjtést és az emberek szélsőséges reakcióit a közélettel…..
Elkészült az E-misszió Egyesület közvélemény-kutatási eredményeit felhasználva egy alternatív épitészeti javaslat a nyíregyházi Búza téri piac átalakítására. Nem titok, a csatolt képek bizonyítják, ez a koncepció a jelenlegi épület felújításával számol. Ha a város…..
nagyszoba Nagyon nagy szoba 2010.02.01 09:14:00
A nagyszoba blog üzemeltetése, széles körben történő népszerűsítése során rengeteg "sóstóügy"-szerűségről hallottunk, melyek más városok, más megyék lakóinak életét keserítették meg. Ez adta az ötletet arra, hogy elkezdjük egy olyan oldal szerkesztését, mely…..
Tisztességes szavazópolgárként készülök a választásokra. Mindenben igyekszem tájékozott lenni, helyi és országos lapokat, internetes portálokat olvasok. A televíziót nem említem meg, mint az objektív tájékoztatás orgánumát, hiszen az EP választásokkor is izgatottan vártam,…..
A tanuló ifjúság még annál is több erkölcsromboló kísértésnek van kitéve, mint azt eddig gondoltuk volna. Bence, ez a papírforma szerint romlatlan ifjú például gyógyíthatatlan agyfertőzést kapott, amiről az alanti, megrendítői sorai árulkodnak. Mielőtt lapozna, álljon meg…..
 Az 2010-es első puffogásomat egy múlt évről átnyúló, alapvetően szép és jó dologgal kapcsolatban fogalmaztam meg. Sajnos.Megnéztem a Munkácsy kiállítást. Nem azért, mert a Naplóban megdádáztak, hogy milyen csúnya ronda nyíregyházi vagyok, több sötét társammal…..
Drága Olvasók, még kedvesebb Kommentelők!Sikerekben gazdag, nyugodt és szerencsés Újévet kíván a nagyszoba.blog.hu! ..
Kifogyhatatlan tárháza az írásoknak Nyíregyháza város elmúlt három évéről szóló beszámolója, de ezzel a cikkel zárom a témát. Értékelésből is megárt a sok. „A turisztikai stratégia három pillére: Sóstó, belváros, tirpák hagyományok.” Ezek szerint van…..