Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Kotász (Kotáááász)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma óh nevű Olvasónk történetét közöljük és várjuk az észrevételeket! Szép napot Nektek!A legtöbb előre lezsírozott állás szerintem állami intézményekben van. Dolgoztam közszférában. Még pályakezdő koromban, kevés szaktudással a hátam mögött egy vezetői…..
Dr. Kotász (Kotáááász) 2008.12.15 12:21:01
Ruhaszárítókötél, dehogyis demagógia. Tök igazad van a közvetett haszonról. Ebben egyetértünk. De ez még nem jelenti azt, hogy a rendszer jól működik, hogy minden tanár jól dolgozik, hogy minden kórház gyógyít-e vagy inkább pusztít, hogy minden MÁV-pénztárban úgy kezelik a kedves utast, mintha szolgáltatnának, és mintha észrevennék, hogy ha nincs utas, akkor nincs MÁV.

Annak semmi értelme, hogy hol dolgoznak szüzek és ministránsfiúk. Rengeteg a gengszter a versenyszférában (is), köztörvényes alapon megy sok minden. És? Mi köze ennek ahhoz, hogy az állam szolgáltatásai jók-e? És hogy az állami szolgáltatásait hivatalból irányító-bonyolító emberek vajon 100%-on pörögve, a munkaidő minden percében jól végzik a munkájukat az én adómból, az én érdekemben, vagy pedig 23%-on szüttyögve, alvajáróként lopják a napot? vagy csak egyszerűen annyit mondok, hogy a rendszer megengedi-e a 100%-ot, vagy kódolva van benne a 23%-os naplopás?

itt egy oldalvágás a magánszférának: UPC ötször küldött ki szerelőt a digitális tévé, a telefon és az email beszereléséhez a nyáron. négyszer nem sikerült ez a feladat. gyengeelméjű adminisztráció, rossz belső kommunikációs rendszer, retardált szerelők. le a magán-UPC-vel!

csakhogy amíg ilyen szolgáltatóból van még legalább egy, pl. T-home, tehát választhatok min. egy másikat, addig mondd meg nekem, hol van egy másik Kincstári Vagyonigazgatóság? Vagy APEH? vagy az egyik ingyenes, de persze fizetős orvostól átmehetek a másik ingyenes orvoshoz, ahol ugyanannyit kell zsebbe fizetni, de ő jobb orvos - most ennek örüljek? ez már a választás lehetősége, hurrá?

a 64 ezer elbocsátandó közszolga eddigi bérét, juttatásait szerinted ki fizette? ugyanúgy te meg én, mint ahogy a segélyüket is én fogom, meg te, és a végkielégítést is. egyébként sanszos, hogy az kevesebbe kerül, mint a folyamatos bérük és egyebek.

bottom line:

amíg én lehúzhatom a rólót, ha
- durván bánok az ügyfeleimmel
- kutyába sem veszem a megrendelőimet
- szarul végzem a munkámat
- nem tartom be a határidőket (amit nekem ráadásul nem is a törvény ír elő, hanem a megrendelő és az én egyedi megállapodásom)

addig a közszféra a fenti, rendszeres és jellemző hibákkal együtt köszöni szépen, remekül megvan, és dögöljön meg a megrendelő, pl. én, mindezt pl. az én pénzemből. bátran dögöljek meg a saját pénzemből.

ez bassza a csőrömet, és szerintem te is azt gondolod, hogy joggal. akkor miről beszélünk?

az meg, hogy mi jön össze az év végén, magánügy. se a magánzó ne sírjon, se a közszolga.