Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pfiszter Tamás

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Katarzis nélkül ...ami fénylik 2015.09.29 06:47:04
Valószínűleg ez lenne az idei év legrövidebb versenybeszámolós posztja, ha szombaton nem dühből futok. Egyrészt ez a tény elhomályosítja a dobogóra állás örömét is, másrészt alkalmat ad jártatni a számat. Ez van. Na kezdem valahonnan messzebbről. Van nekem néhány kedvenc…..
Pfiszter Tamás 2015.09.30 11:13:43
@regulat: Zsuzsi, Zsuzsi… Én mondtam, hogy ne etesd az egóját. Még a „Poem to a horse” című dallal is alátámasztottam az érveimet, de nem hittél nekem:) Ennek ellenére én is dobok ego-falatot és írok pár sort, mert nem szeretném, ha téves információk keringenének a szombati futással kapcsolatban.

Hogy ki volt sportszerűtlen ezen a versenyen, arról határozott véleményem van. Nem sokkal a rajt előtt két ember köszönés és kérdés nélkül – megóvjuk, megóvjuk! felkiáltással - azoknak támadt, akik mindkét távon indultak.

Javasoltam, hogy ebben a kérdésben talán hallgassa meg a versenybírót a két méregzsák. Zsolt jelezte, hogy nem mond ellent a szabályzatnak a két távon történő indulás. Amit pedig nem tilos, azt szabad – ezt egy liberális igazán tudhatná :)

A válasz erre az volt, hogy – majd akkor a Soroksári Buci-futás jól megnézheti magát, mert az index-főoldalas blogba (khm…) bekerül, hogy ez volt 2015 legsportszerűtlenebb versenye (khm…). Valójában már itt tudtam, hogy milyen ember vagy. A rajtnál tényleg ellöktél néhány futót? – erről különösen Ica tudna mesélni. Majd saját bevallásod szerint is a külső ívre szorítottál, hogy ne tudjak előzni. Nyolc másodperccel végeztél előttem, a következő pedig kb. 30 másodperccel utánam érkezett. Hogy mi lett volna, ha a második kört nem kikötődött cipőfűzővel, a fűbe szorítva teszem meg, úgy hogy még további 6 km-re is koncentrálni kell – sosem tudjuk meg.

Talán fellöksz, amikor előzni próbálok. Nem lepődtem volna meg.

De meg sem próbáltam. Nekem jó volt a tempó és még 6 km előttem állt. Vártam, hogy beérjek, megkössem a cipőm és folytassam, ugyanis én kezdő futóként a futás öröméért futok – a katarzisért. Fantasztikus volt a szervezés és az is, hogy ilyen esőben is ennyien részt vettünk a versenyen. Külön gratulálok Gergelynek, aki mindkét számot fölényesen megnyerte!

És még egy.

Bár előregisztráltam, de végül a helyszínen, helyszíni díjért neveztem, így az sem állja meg a helyét, hogy „Zsolt nem engedte volna a helyszínen nevezni őket.” Külön rákérdeztem az útvonalra, hogy megegyezik-e a két távon és mielőtt fizettem volna megkérdeztem, hogy rendben van-e minden? Mindkét válasz igen volt.

Viszlát.