Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sghctoma

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog Fegyvernepperek 2012.03.27 22:25:00
Andy Greenberg, a Forbes újságírója a Pwn2Own-on felbuzdulva nekiállt, és összerakott két áttekintő cikket (egyik, másik) az "elit" exploit piacok működéséről. Az írásokból nem csak a keresleti és kínálati oldal jellegét ismerhetjük meg, hanem a mindig mindenhol hétpecsétes…..
A Kaspersky blogján jelent meg egy érdekes bejegyzés, melyben az AV szakértők a nyilvánosság segítségét kérik a DuQu egy kódrészletének elemzéséhez. A kérdéses programrész a C&C kommunikációt és az új funkciók betöltését valósítja meg, de egyelőre nem világos, hogy…..
sghctoma 2012.03.14 18:57:24
@boldii:
"Egyetértek abban is, hogy lehet, hogy csak valami fura fordító volt, vagy akár csak valami extrém fordítási beállítás, ugyanakkor a kérdés ekkor is marad, hogy milyen fordító, milyen beállítás?"

Velemenyem szerint ez szelmalomharc, es igazabol a fontossagat sem nagyon latom. Persze a hacker kivancsi fajta, en is szeretek utanajarni a dolgoknak, de itt annyifele kombinaciorol beszelunk (mar akkor is, ha csak a mainstream forditok beallitasi lehetosegeit nezzuk), hogy nem hiszem, hogy van ertelme ennyi eroforrast beleolni. Es en reszben erre ertettem a szopatast. Egy specko forditonal/linkernel termeszetesen sokkal kifinomultabb anti-re modszerek leteznek, de mokas lehet latni, ahogy a fel vilag napokat tolt el azzal, hogy megprobalja kitalalni, hogy mivel forgattam a cuccot.

Par dolog, ami beugrott, mikor elolvastam az eredeti postot:
Azt az event passing-es mokat nem hiszem, hogy bele kene keverni, es rogton feltetelezni, hogy az nyelvi feature. Nem egy hasonlo hazi megoldast lehet latni pl. jatekokban, C/C++-hoz.

Igazabol ket dolog fura a kodban. Az egyik az, hogy az objektumokban helyezi el az egesz vtable-t, es nem csak egy pointert pakol az objektum elejere/vegere.

A masik pedig, hogy nem egysegesen hasznalja a calling convention-oket (ezt nem is feltetlenul a fordito csinalja, erre postoltam azt a snippet-et a prohardveren), illetve a fastcall (thiscall) szeru konvencional cserelgeti a hasznalt regisztereket (na, olyen forditot nem ismerek, amiben ezt lehetne allitgatni).

"Amit az itcafe-n írtál mintát, azt érdemes kipróbálni szerinted?"
Az csak annyit demonstral, hogy a cl-nel alapertelmezett __thiscall-t le lehet cserelni. En __stdcall-ra csereltem, az eredeti blogon levo IDA screenshotokon ha jol remlik, __cdecl van.

Szerintem amit lehet csinalni, az az, hogy irni egy minimal C++ programot egy darab osztallyal, aminek van egy virtualis metodusa, es raereszteni a leheto legtobb compilert. Aztan mindegyikbol disas lista, es kozelebbrol megvizsgalni (kulonos tekintettel a thiscall szeru konvencio regiszter-hasznalatara) azokat a forditokat, amik a vtable-t ugy ahogy van, beledobjak az objektum elejere (mar ha lesz ilyen). Persze ez most feltetelezi, hogy C++-rol van szo, nyilvan ki lehet probalni hasonlot tobbfele nyelvvel is. De en tenyleg nagyon meglepodnek, ha ez nem valami mainstream nyelv lenne.
BuheraBlog CBA 2011.10.21 12:59:00
 Sup3rn4tural küldte a következőt:Hali! Minap nézelődtem a CBA weboldalán és elég egyszerűen sikerült bejutnom, a webáruházuk admin felületére. (Egyszerű sql injection, amit bárki meg tud csinálni..) A jelszavak md5 ben vannak tárolva, körülbelül 30 "admin"…..
SGHCToma jóvoltából elolvashatjátok az idei Hacktivity CTF pályáinak részletes megoldásait: A selejtezőn (itt került kiválasztásra a legjobb 10 csapat) egyetlen gépet kellett root-ra törni. Ehhez  először is túl kellett lendülni azon, hogy a gépen kilátszó webszerver…..
SGHCToma írt egy remek kis értekezést a Windows LoadLibrary API-jának return-oriented-programming során történő alkalmazásáról, demonstrációként pedig készített egy példa exploitot a 3DStudioMax-hez. A megoldás elegáns és helytakarékos, jó példája annak, hogy a jól bevált,…..
sghctoma 2011.07.21 15:27:27
@Joe80: azert nem reszleteztem, mert ugy gondoltam, hogy akit erdekel annyira a tema, hogy elolvassa, az ugyis kepben van ezekkel a dolgokkal..
a weblap meg.. hat igen, az sajnos csunyan el van hanyagolva.. igyekeszem oda is felpakolni a dolgaimat :)
sghctoma 2011.07.21 21:44:34
@dnet: lol, ezutan a hasonlo celu valtozokat $woodenframe-nek fogom hivni :)
BuheraBlog Mitévő legyek? 2011.06.23 18:06:00
A blog lassan négy éves történetében eddig nagyjából száz "gray-hat" hibajelentést juttatam el kisebb-nagyobb cégeknek. Meggyőződésem, hogy ezzel minden esetben sikerült hozzájárulnunk - többes szám, hiszen a hibajelzések általában tőletek érkeznek, kedves olvasóim!…..
BuheraBlog Még több Facebook hír 2011.01.27 09:50:34
Az afrikai események reflektorfénybe  állították a közösségi oldalakat, és azok biztonságát, a Facebook pedig két újítással válaszolt (kösz a linket Meister!): Az egyik a az opt-in HTTPS kapcsolat bevezetése, ami emberi nyelven annyit tesz, hogy egy új mező került…..
Ismét rendhagyó BuheraSörözés leszervezésébe vágjuk a fejszénket: ezúttal a szokásos dínomdánom helyett egy igazi konstruktív találkozó összehozásában kérném a segítségeteket. A cél, hogy a 31 "hacker challenge" oldal eredményeit összesítő WeChall.net-en egy…..
Nos, sikerült valamelyest előrelépnem az MS10-061 témájában, a következő a helyzet: Végigcsináltam a Carsten Köhler-féle mókát, és vagy elbénáztam valamit, vagy nem működik a dolog. A spéci nyomtatódriverem szépen betöltődik és le is futtatja a notepad.exe-t (nem is…..
BuheraBlog FreeBSD sebezhetőségek 2010.09.08 17:14:59
Ma két FreeBSD sebezhetőségekkel foglalkozó levél is érkezett a Full-Disclosure listára: Przemyslaw Frasunek NULL-pointer dereferenciát okozó hibát fedezett fel az operációs rendszer régebbi, 7.0-7.2 és 8.0 változataiban, a fájlrendszerek pseudofs attributumának kezelésében.…..
Az Apple ismét méretes frissítéscsomagot szállított az OS X felhasználók számára. A bérelt hellyel rendelkező CUPS és ImageIO komponensek mellett a javításban helyet kaptak a Kerberos protokollt, illetve a hálózati autentikációt megvalósító részek javításai is, a javított…..
Jól láthatóan löketesen vagyok terhelt: az utóbbi pár nap híreiről lemaradtam, most meg hirtelen annyi szabadidőm keletkezett, hogy elolvastam xorl elég terjengősre sikerült leírását az először felfedezett, távolról kihasználható OpenBSD biztonsági hibáról, amely az FTP…..
A SecurityReason munkatársai most megjelent tanácslatukban felhívják a figyelmet, hogy a tavaly októberben NetBSD és OpenBSD rendszerekkel kapcsolatban napvilágot látott, dtoa() és printf() sebezhetőségekkel rokon hibák a Mac OS 10.5 és 10.6 változatait is érintik.A problémák nem…..
Tegnap söröztünk egy jót Aikonnal, és szóba került, hogy milyen jó is lenne, ha rámennék itt a blogon a "bitközelibb" sebezhetőségekre, pl. kernel bugokra és hasonlókra. Kivitelezési szempontból azonban van egy pár bökkenő:Töredelmesen bevallom (de ez szerintem eddig…..
BuheraBlog BitDefender felvételi 2009.10.04 13:25:10
Aki megoldja az ezen az oldalon felsorakoztatott feladatokat, azt alkalmazza a BitDefender. A leírás szerint az erős C++ és antivírus ismeret előnyt jelent. Mit mondhatnék még? Hajrá!..
Tudtátok, hogy az Apple asztali klaviatúrái annyira kúlak, hogy saját memóriával és firmware-rel rendelkeznek? Van is hozzá még gyári frissítő szoftver is, mivel "az Apple-nek megvan az a jó szokása, hogy azelőtt adja ki termékeit, mielőtt azok elkészülnének" :)…..
Az utóbbi napokban már mindenki a sörözésről kérdezget, ami rendkívül felemelő érzéssel tölt el, másrészt rég megmondtam, hogy csak ma lesz infó. Noszóval: Időpont: 2009. május 7. 17:00 óra (1241715600) - Az Antitrust nem olyan rossz film, amilyennek elsőre tűnik, de mozizni…..
Ma van az adatvédelem világnapja, melynek gyengélkedő marketingjét a PETPortál és az ITCafé egy kis adatrejtős játékkal (én meg ezzel a rövid poszttal) igyekszik feltuningolni.Az adatrejtés (vagy szteganográfia) azon az ötleten alapszik, hogy ahelyett, hogy bonyolult…..
Az utóbbi napokban jó sok adatlopással összefüggő hír járta be a netet, reggeli ébresztő gyanánt lássuk hát, ki, honnan, és mennyi adatot lopott:A sort ugyebár a Heartland kezdte. A hitelkártya-tranzakciókat bonyolító cég -bár pontos számokat még mindig nem tudni - jó…..
Bár a Vistáról kígyót-békát lehet kiabálni, a magas hardverkövetelmények, az inkompatibilitás, és egy sor egyéb elbaltázott lépés miatt, azt azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a Microsoft legfrissebb támogatott változata egy sor előremutató biztonsági fejlesztést…..
BuheraBlog Zune - MitÍrKi? 2009.01.03 13:05:00
A programozás ZH-k szerelmeseinek íme a kódrészlet, ami (állítólag) a Zune dátum paráját…..
sghctoma 2009.01.03 22:17:49
@John42: igen én sem teljesen értettem, hogy miért nem volt jó nekik egy GetSystemTime hívás.. WinCE-ben implementálva van, és a Zune oprendszere CE alapú, ha jól tudom...
újévi ígéretükhöz híven az iPhone Dev csapat kiadta az iPhone 3G-hez készült szolgáltatófüggetlenítő megoldását, a yellowsn0w-t. Azok, akik esetleg a Zune újévi meglepetésével szívnak, a Microsoft tanácsa szerint várjanak míg lemerül a kütyü, ekkor resetel a…..
sghctomától kaptam a következő levelet:Üdv!Hétvégén kicsit besokalltam a vizsgaidőszak előtti zh-áradattól, éspihenésképpen befejeztem a régóta ígért alap RCE tutorialt. Amittartalmaz: nagyon minimális leírás a disassemblerekről, debuggerekről,és egy kis crackme…..