Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reapermunky

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Antichrist 2009.09.22 08:34:00
A jócskán kizsigerelt csajos-misztikus horror témában nehéz újat mutatni. Felcsillan a remény, hogy ha a dogma-teremtő, független és örök lázadó Lars Von Trier nyúl a témához, nem lesz szokványos az eredmény. A feltételezés igaznak is bizonyul, de azért az eredmény hagy maga…..
reapermunky 2009.12.23 11:06:09
„I hate Funny Games. It wouldn’t get down and dirty.” – Ramsey Campbell Van egy jelenet John McNaughton remekművében, a Henry – Portrait of a Serial Killer-ben, amely a tökéletes reflexió a modern média és a befogadó kapcsolatára. Egy videófelvételen…..
reapermunky 2008.12.14 16:47:02
Nagyon jol esett a kritika, pontosan azokat a felbaszott erzeseket idezte elo, amiket anno ereztem amikor megneztem a filmet. En is a sznobizmus csucsanak talalom a filmet.

Eloszor is, szemmellathatolag Haneke egyreszt a szajbaragos "a media rossz" ellenere elvezi a kegyetlenseget. Raadasul az oncelu kegyetlenseget. Elvezi azt is, hogy minket szadizhat. Nem, en nem elvezem 10 percig nezni, azt, ahogy anyuka es apuka sir miutan lelottek a kisfiukat. Es ettol nem is fogom jobban aterezni.

Utalgatni akar valoban nagy muvekre, muveszekre akiknek sajnos a nyomaba sem er. Ld. pl. a ragyogas utalasa a gurulo tenniszlabdaval. (???wtf?) Meg John Zorn a gyilkolaszos gyerekekre.(???wtf? John Zorn mint mass media?) Ja es rendkivul intelligensen utalgassunk akkor mar a mediara, ereztessuk az elittel, mennyire elitek is ok. (OK Tom, Ok Jerry, meg Beavis...)

Es mit gondol kedves Haneke, egy ilyen film megnezese hogyan fog hatni a tinedzser kolykokre akik megnezik? Ja nem, elnezest, ezt a filmet ok biztos nem lathatjak, hiszen ezt az _elitnek_ csinalta.

A legnagyobb baj talan filmmel az, hogy szajbarag, es nem gondolkozasra kesztet. (zarojelben jegyzem meg, hogy nem is teljesen kovetkezetes amit csinal, mivel pont a mass mediat akarja szidni, ahol leginkabb a kovetkezmenyek es szenvedes nelkuli halal a jellemzo, erre o modszeresen agyonszadiztatja a fiukkal a csaladot.)

Aki jo (nem szajbaragos) mediakritikat es egyben jo filmet akar latni, nezzen videodromeot, a mar emlitett Henry-t, Man Bites dogot, mechanikus narancsot, es meg sokkal inkabb szuletett gyilkosokat, mint funny gamest.


Mind emellett Hanekenek vannak jo filmjei, en a zongoratanarnot es a hetedik kontinenst kifejezetten szeretem. De ez az egyik legbutabb, legnagykepubb film amit valaha forgalmaztak.
(Aki hasonlokeppen erez, ugyanez vonatkozik a Cache-ra, ismeretlen kodra, benny videojara.)