Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidékiutas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megnéztük, hányan vannak a megszüntetendő vonatokon. A régi menetrendben, tehát tegnapig a körülbelül fél 6 és fél 9 között számítható reggeli időszakban nyolc vonat érkezett hétköznaponként Székesfehérvár felől Budapestre becsült kapacitásuk 3300 ülőhely. Az új…..
vidékiutas 2008.12.14 11:49:36
Vidéki "parasztként "belegondoltam, hogy mennyi időbe telik az ország egyik részéből eljutni a másikba, illetve csak a fővárosba. Javaslom, hogy az országgyűlési képviselők teljes adómentes költségtérítésük mellett kötelezően utazzanak vonaton (csak) a következő országgyűlési időszakban.
Az, hogy egy megyeszékhelyről, ahol (lassan elkészülő 160 km-es pályasebességű villamosított vonal épült/get. Azt igérték a menetrend változásra elkészül. Erre a menetrendváltozás a reggeli Intercity minősítést szüntette meg és növelte meg az utazási időt 1 órával.
( konkrétan: Zalaegerszeg-Budapest Göcsej IC-t nem találom a mentrendben a 5.30..9.17 idősávban (?!)
4 óra fölé emelkedett az utazási idő hagyján, de azt megkérdezem az illetékesektől ha 10 órára Budapesten nemcsak magáncélból, pl hanem hivatalosan utaznénk miért
( Azért nem mindenki alá tesznek szolgálati autót dupla költségtérítéssel)
kell előző nap elindulnom, hogy a 3.37-kor induló országjáró vonattal időben feljussak fővárosunkba, az eddig megszokott km (és díj) + növekszik 50 km-rel?
Vagy lehet, hogy ez a gazdaságélinkítő csomag része?
Arra senki nem gondolhatott, hogy a megyeszékhelyi vonatok eleve gyűjtő helyek, hiszen a környék vidék utasait is össze kell szedni, ja és az indulásig a vasútállomásig is el kell érni és/vagy ott várakozni kell a magas szinvonalú várótermekben. Így kiváncsi lennénk nemcsak a Budapestközi, de a vidéki menetrend összehangolásért. Pl- eset: 14 km-re a megyeszékhelytől reggel melyik buszjárat jutatt be a 3.37-kor induló - országjáró- vonatra, hogy, kirándulás helyett ügyintézés/átszállás végett érdemi időben 9..10 között budapesten lehessek?
( Persze most nem beszélünk a párhusamosságot felszámolandó 2-3 vonatott kitevő Budapestre induló versenyképes indulási és futási időt biztosító Volán járatokról, amelyek 3-4 vagy amennyi -ugyanúgy támogatott- IC szerelvénytkiváltanak.
Persze ez a gazdaságos, nem a településközi közlekedés ?!!)

Szóval:

A 2009. évben a logisztika, és az állami közlekedési szolgáltatások, mindennel foglalkoznak. Mindennek megfelelnek. Csak az a fránya utas ne lenne. Utasási igények ? Mi az?
Kösz.