Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psy

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A toplistákat nem csak azért szeretjük, mert mások megmondják helyettünk a tutit, hanem mert általában többet árulnak el a listaírókról, mint a tárgyról magáról. Ezért szórakoztunk jól a világ biciklibarát városait számba vevő CNN-listán is. Kiderült belőle például,…..
Egyhangúlag szavazták meg a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési rendszer kialakítása című előterjesztést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérbicikli-rendszer előkészítését végző Parking Kft. zöld utat kapott a…..
Majdnem egy év telt el azóta, hogy a főpolgármesteri kabinet úgy határozott, Budapesten bevezetik a bérbicikli-rendszert. Elvileg az ügy sínen van, vagyis kéne lennie: léteznek konkrét tervek, megvannak a források, most mégis veszélybe került a megvalósítás. Az 1,3 milliárdos…..
psy 2010.03.29 16:07:12
bartoki! miért nem gondolkozol egy kicsit?
ember legyen minden dokkolóállomásnál? tényleg azt gondolod hogy 73 ember 24/7-es foglalkoztatása segíteni a projekt nyereségességét? és hogy legyen? visszaviszed a bringát leesett lánccal, ő ránéz, és azt mondja hogy oké ennek a javítása 15000ft lesz, ezt most szépen levonjuk a számládról?
és tényleg úgy képzeled, hogy a rendszer kizárólag biciklikből áll, így jön ki az 1M/bicikli ár? ez tök jó, mert akkor a terminálokat, a háttérszoftvert, a szállítójárműveket, a műhelyt az ügyfélszolgálatot mert egy csomó minden mást ingyen kapunk! a projekten dolgozó emberek sok-sok hónapi béréről nem is beszélve.

szerintem ez elég jó kis projektnek hangzik akkor mégis, nem?

a releváns kérdésekre válaszolva: nem egyen méretű állomások lesznek, hanem konkrét számítások alapján lesz meghatározva mindegyik állomás kapacitása, ami tartalmazni fog egy 50%-os puffert épp azért, hogy lehetőleg mindenhol mindig legyen üres hely lerakni a bringát. gy.k. tehát a kb. 1000db biciklire kb 1500 dokkoló lesz tudomásom szerint.

persze össze lehet mindent kavarni, hogy nem is úgy kell osztani, meg a visszaigényelt áfát valahol valamikor kifizeti valaki más úgyhogy nem is ér semmit, meg különben is, szegény európai adófizetőknek milyen sokba kerül.

szerintem meg nem kell mindent rögtön lefikázni, hanem örüljünk hogy van egy innovatív projekt, és reméljük hogy sikeres lesz. a városi bringázásnak nagy lökést fog adni, ezen is lehet vitatkozni de minden városban ahol van ilyen rendszer, ezt mutatja a tapasztalat, úgyhogy valószínűleg nem érdemes.
Magyarország – egyedüli európai csapatként – bejutott az U20-as labdarúgó világbajnokság legjobb négy csapata közé. Püff neki, ráadásul a csehek és az olaszok legyűrésével ezért mi magunk tettük a legtöbbet, azaz az EB első négy helyezett csapatából kettőt is…..
Minél nagyobb a biciklisek száma, annál kisebb az esély arra, hogy balesetet szenvedjenek, hívta fel a figyelmet Mikael Colville-Andersen filmrendező, fotós, és a Copenhagen Cycle Chic című népszerű kerékpáros blog szerkesztője, aki Dánia biciklis nagyköveteként járt Budapesten az…..
Blogunk olvasói már többször bizonyították, hogy felelős állampolgárokként, továbbá a rendvédelmi és katonai témák szakértőiként érdemben tudnak megvitatni bizonyos témákat. Azt is tudjuk (de nem mondjuk meg, honnan...), hogy blogunkat előszeretettel olvasgatják a…..
psy 2009.02.17 23:59:43
@deresedő: simán lehet, hogy ő lobbizott érte, de szerintem inkább úgy működik, hogy washingtonban lehet tudni, hogy erre készülnek (hiszen már mi is tudjuk rég, hogy obama egyik első dolga lesz, hogy bezárja azt a szart), és szépen mindenki puhatolózik, hogy hova lehetne/ki szeretné stb.

magyarország demokratikus ország, eu-tag stb., tehát amerika (és a közvéleménye) szempontjából okés, alacsony a terrorfenyegetettsége (eddig:), és mivel ilyen ország amilyen (kicsi, gyenge stb.), a háttérben biztos nagyon jó, kölcsönösen előnyös alkukat lehet vele kötni. azt meg itt is, ott is mindenki pontosan tudja, hogy csak hetek kérdése, hogy mind visszajutnak az óceánon túlra.

biztos vagyok benne, hogy valahogyan jól járunk vele, de soha vagy csak sokkal később fog számunkra (a köz számára) kiderülni, hogy mit is kaptunk cserébe.
psy 2009.02.18 00:08:02
@Marrs101: a menekültügyben dolgoztam sokáig, ezeket a dolgokat lehet tudni.

akik amerikai állampolgárok, azokat természetesen visszafogadja az országuk, ez nem kérdés.
akik más országból származnak, azok szépen vissza fognak menni oda, vagy pedig valóban kihasználják az alkalmat (mint a hazánkba érkező menedékkérők nagy része egyébként) és amint lehet, továbbállnak egy olyan (nyugat-európai) országba, ahol van közösségük, ismerik vagy legalább meg tudják tanulni a nyelvet, esetleg vannak családtagjaik, vagy bármi másért úgy érzik, jobb élet vár rájuk, mint itt (és ez egy menekült szempontjából nagyjából minden, tőlünk nyugatra lévő országra igaz).

aki meg tényleg terrorista közülük és még mindig van kedve ezzel foglalkozni 2-3-6 év porbantérdelés és metallicás kínvallatás után, az szépen megtalálja az egyívású barátait (akik legnagyobb eséllyel szintén nem magyarországon, hanem németországban, angliában, franciaországban, spanyolorszában vannak), és kezdi az egészet elölről.
A torontói biciklisek előtt sem ismeretlen probléma a kerékpárlopás. A klubok itt is legalább kettő, különböző típusú lakat használatát javasolják a tulajdonosoknak, ha némileg biztonságban akarják tudni a kerékpárjukat. A városban viszont működik egy olyan rendszer, ami…..
Megnyugtató, hogy a népszerű fapados cég nem utazik direkte a papokra. Nemrég ugyanis, a Jól megszivatott egy papot a Wizz Air című posztban egy szeminarista kalandjait olvashattuk, aki érvényes jeggyel és 2 órával az indulás előtt már a reptéren volt, több társával együtt…..
A kanadaiak Moszkvába, az oroszok Kanadába járnak világbajnokságot nyerni. Olykor csalódást keltő játékkal buknak el a hazaiak. A vendégeket ez mit sem érdekli. Végül is messze nem kiegyenlített erők csaptak össze a lelátón a döntő során, jóval több volt a kanadai drukker. A…..
 Nosza, adjunk valami olvasnivalót azon látogatóinknak, akik szerint csak kivénhedt rockdinoszauruszokról számolunk be a Reakció blogján. Tehát: jön a Justice a Szigetre. Ez egy örvendetes tény, több okból is.  A Justice egy francia elektro-house duó, akik, ha a popvilágot…..
Subba A hét szuperpumája: Móni 2008.04.22 11:50:00
Ilyen volt: Ilyen lett: Pokrivtsák Mónika, 2008: pattanásig feszült inak testszerte, vadászó gepárd pillantása, húsrágó, hídverő arcizmok. Kell ennél több a szuperpumasághoz?..
psy 2008.04.22 14:57:06
A rendőrség precedensértékűen nem avatkozott közbe és nem is vegzálta azt a tízezer diákot, akik a Nemzetközi Fűnap alkalmából egyszerre gyújtottak rá fél kiló fűre Coloradóban. A Boulder kollégium udvara minden évben masszív kollektív füvezésnek ad otthont április…..
Subba Bojler Gyula bekészült 2008.03.27 11:22:00
Mindenki ide gyűjjön, megtaláltuk a legjobb és legviccesebb magyar Harvey Keitel-hasonmást (na jó, közelről azért annyira nem hasonlít, de vannak jó pillanatai)! Gyula megnézte Budapestet és nem jött hiába: ..
Kár lenne most kénsavval esni a fiainknak és gyászjelentést adni a csapat sírja mellől, de egy két Spencer-t azért kiosztanánk, csak úgy frissítőleg. Szintén képmutatás számonkérni a kapitányon, hogy hol vannak a posztonkénti erős vetélytársak, mert ez maximum a balszellőre…..
psy 2008.03.26 23:41:36
Cudarul elhanyagoltuk, így be kell vallanunk, hogy nem igazán vagyunk képben a francia bajnokság történéseivel kapcsolatban. A fejünkhöz kaptunk, s megkértük Quentin Montargis néven kommentelgető olvasónkat, hogy foglalja össze, melyek a legfontosabb tudnivalók, amit…..
kitolas Mókás buzizás a HVG-ben 2008.03.03 13:11:15
Az egész HVG-nek megvan ez az önmagát túlélt, furán naftalinszagú hangulata, ami ritkán vezet vérforraló eredményre. Ritkán, de nem soha. A mostani számban, a lap végén pompás interjút közölnek Vitézy Dávid VEKE-szóvivővel, ami azzal a kérdéssel kezdődik, hogy "Távol…..
  Régóta tudjuk, hogy ha hirtelen rákiabálsz egy amerikaira, hogy "hülye, egzotikus nyelv" jó eséllyel azt vágja rá, hogy "magyar". A legújabb, a maga nemében - Mentos típusú, szándékosan ultradebil reklám - igen erős példa erre a Jimmy John's…..
A Healthbolt zseniális írása szerint: 20 percen belül: A vérnyomásod a normális értékre tér vissza. 8 órán belül: A vér szén-monoxid értéke felére csökken és az oxigén szintje is eléri a normálisat. 48 órán belül: A szívbetegségre való hajlam csökkenni…..
Az egyik legolvasottabb orvostanhallgató, Graham, az OverMyMedBody! blogot írja. Két videót mutat be, melyeket medikusok készítettek és elég viccesek. Ezekhez találtam még néhányat. You can call me Legionella (Rihanna: Umbrella az alap): Pimp My Scope: Mortal Combat by fogász…..
A müncheniek Topper Harley-szerű mélyrepülése végül katasztrófába torkollott, leszakadt jobbszárnyuk miatt három méter mélyre fúródtak a stuttgarti gyepszőnyegbe, avagy a bakó teljesítette kötelességét. Várható volt, hogy a Bayernt vagy bekkelésből talált góllal, vagy az…..
Annácska olyan a szakításban, mint Pilinszky a költészetben: rövid, ütős és okos. Csak ízlelgetjük az egyik sztorit, amikor már jön is a második és harmadik. Mai szavazás: melyik a három közül a legjobb szerintetek?Sziasztok!Én is szeretnék pár rövid történetet…..
psy 2007.11.10 18:08:47
Sokat szenvedett luxembourgi testvéreink, nektek szól ma a dal és zörög a dob! Tust húz a banda továbbá a moldáviai események okán (mi, magyarok inkább megmutatjuk a törököknek, hogy nő a köröm a középső ujjunkon), a Tartan Army holtrészeg dudásai is a kilt alól kivillanó…..