Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napra_forgó

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azok a fránya fölös kilók, amilyen gyorsan föl tudnak rám ugrálni, olyan nehézkesen, lassan tudok tőlük megszabadulni – ha egyáltalán. Ezért sokszor nekifutok, nem „fogyókúrának”, csak legalább próbálom csökkenteni a megevett kalóriamennyiséget. Ilyenkor azzal…..
Nem első eset, hogy a csirkemellet ananásszal töltöm, kicsit másképpen. Szerintem a konzerv ananászdarabok jó lehetőséget kínálnak a különféle ízesítésre. Kombináltam már a tölteléket sajttal, sonkával, mindegyik jónak bizonyult. Most savanykásabb, pikánsabb ízesítést…..
Ezt a receptet nem én találtam ki. Valakitől kaptam (levélben), náluk az étel a reneszánsz marha névre hallgat. Idézem az ő leírását: „a szép nagy, ám relatíve vékony szelet marhahúst bekenem darált vöröshagymával, egyenletesen ráterítgetek nyers baconszeleteket,…..
Napra_forgó 2009.05.21 12:13:07
àlabeck Kínai kel főzelékként 2009.05.18 18:25:00
Ezt már kicsit régebben főztem, még akkor, amikor a másik feléből a citromos kínai kelt. Most keresgélés közben megláttam a képet, ami nem nagyon látványos, de mégis megemlítem itt, mert nagyon jó volt. Bár mi az igazi kelkáposzta-főzeléket is szeretjük, ennek a sokkal…..
Napra_forgó 2009.05.20 07:59:28
@BeckZsu: És a lányod azóta is megeszi úgy (vagy legalábbis megenné) ;o)))
Most egy igazán gyorsat akartam, és ehhez volt a fagyasztóban kész, főtt penne. És volt két kis csinos cukkini is a hűtőben. Csirkemell gyakorlatilag mindig van benne, ez éppen olyan apróhús volt, ami szeletek vágásakor keletkezik a leeső darabokból. A hússal kezdtem, kicsit…..
Akármennyire szeretem a húsból és különböző zöldségekből készült összeállításokat, ahhoz, hogy ne unjam meg, változtatni kell. Megpróbáltam végignézni, hányféle hasonlót írtam már le, de feladtam, talán majd máskor. A lényeg, hogy elég sok. Gyakran használok készen…..
àlabeck Szakácskönyveim ... 2009.03.31 10:52:00
Megígértem, hogy pótolom régóta húzódó elmaradásaimat. A körkérdések sorában Mirelle volt olyan kedves, hogy kérdezett a kedvenc szakácskönyveimről. Régóta nem vettem szakácskönyvet, nincs meg egyik sem a mostanában legnépszerűbbek közül, de szívesen megnézem őket…..
Napra_forgó 2009.03.31 19:30:43
@Mirko: :o)))))
Nekem is... ;o)
Milyen a véletlen, éppen a napokban kérdezte valaki, hogy mire lehet felhasználni a tökmagolajat, most, a Grenadine által kiírt XXIII. VKF – magvas gondolatok – határidejének közeledtével. Ezért nem véletlen, hogy a címben a köreté a főszerep. És hát telik-múlik az…..
àlabeck Habos sajtgombóc 2009.02.13 14:17:00
Tegnap, a mi legyen a nagyon gyors, hétköznapi ebéd fejtörés kapcsán eszembe jutott, hogy ezt már régebben kinéztem magamnak. Igaz, nem ebédként szerepel, hanem „zakuszka”-ként, vagyis vendégségre, büféasztalra való harapnivalóként, de úgy gondoltam, ha csinálok…..
Napra_forgó 2009.02.13 12:17:21
àlabeck A narancsdzsem 2009.02.03 20:32:00
Mivel Ági a fogyikonyhából (és közben titokban más is) kérte, leírom ezt is. Ahogy a receptben van: 4 db vékonyhéjú narancsot és 1 db citromot megmosunk, vékonyan lehámozzuk és csíkokra vágjuk. A gyümölcsök fehér héját lefejtjük, kidobjuk. Húsukat felszeleteljük, és a…..
Napra_forgó 2009.02.05 14:39:53
@no mail, no problem: Gondolom, egyszerre nem több kilót fogyaszt az ember ebből a lekvárból, ill. narancshéjból...
Kis mennyiségtől meg kétlem, hogy bármi bajod lenne...
àlabeck Retro sült csirke 2009.01.28 18:50:00
Azaz són, illetve sóágyon sült csirke. És miért retro? Ez a sütési mód valamikor akkortájt volt divatban, amikor már kezdett ismert lenni a grillcsirke, de csak egy-két helyen árulták, az pedig eszünkbe sem jutott, hogy otthon valakinek olyan sütője legyen, amiben nyársra lehet…..
àlabeck Lassan sült csirkecomb 2009.01.23 11:05:00
Persze, hogy nem bírtam ki, engem is utolért az alacsony hőfokon sütési láz. A végső lökést Alchri leírása adta meg, úgy éreztem, hogy itt aztán minden le van írva úgy, hogy a hozzám hasonló laikusok is megérthetik. Mivel végül is eléggé hirtelen ötlet volt, hogy az…..
Futótűzként terjedt a blogokon ez az egyszerűen elkészíthető, mégis finom édesség. Én is megcsináltam, még karácsony előtt, a családban is sikert aratott, de nem terveztem leírni, hiszen több helyen is megtalálható, bár szinte mindenki változtatott egy kicsit rajta, így én…..
àlabeck Diós sajtos keksz 2008.12.17 12:04:00
Nálunk sokkal kelendőbb a sós aprósütemény, mint az édes. Ezért azt veszélyesebb is előre elkészíteni, de hát mit tehetek, nem lehet mindent egy napra hagyni, elkészítem, aztán próbálok megmenteni valamennyit későbbre is. Most kitaláltam, hogy valami diósat szeretnék, hiszen…..
àlabeck Életem első krémlevese 2008.12.13 19:15:00
  Amikor megsütöttem a tököt, tudtam, hogy ez túl nagy, túl sok, pedig nem is „igazi” volt, hanem olyan villanykörte alakú, de jókora. (Lehet, hogy csak az idő szépíti az emlékeimet, de valahogy úgy érzem, hogy régen ízesebbek voltak a sütőtökök.) Gondoltam, alávetem…..