Adatok
Napra_forgó
0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Azok a fránya fölös kilók, amilyen gyorsan föl tudnak rám ugrálni, olyan nehézkesen, lassan tudok tőlük megszabadulni – ha egyáltalán. Ezért sokszor nekifutok, nem „fogyókúrának”, csak legalább próbálom csökkenteni a megevett kalóriamennyiséget. Ilyenkor azzal…..
Nem első eset, hogy a csirkemellet ananásszal töltöm, kicsit másképpen. Szerintem a konzerv ananászdarabok jó lehetőséget kínálnak a különféle ízesítésre. Kombináltam már a tölteléket sajttal, sonkával, mindegyik jónak bizonyult. Most savanykásabb, pikánsabb ízesítést…..
Napra_forgó
2009.10.29 21:50:28
Ezt a receptet nem én találtam ki. Valakitől kaptam (levélben), náluk az étel a reneszánsz marha névre hallgat. Idézem az ő leírását: „a szép nagy, ám relatíve vékony szelet marhahúst bekenem darált vöröshagymával, egyenletesen ráterítgetek nyers baconszeleteket,…..
Napra_forgó
2009.05.21 12:13:07
Ezt már kicsit régebben főztem, még akkor, amikor a másik feléből a citromos kínai kelt. Most keresgélés közben megláttam a képet, ami nem nagyon látványos, de mégis megemlítem itt, mert nagyon jó volt. Bár mi az igazi kelkáposzta-főzeléket is szeretjük, ennek a sokkal…..
Napra_forgó
2009.05.20 07:59:28
@BeckZsu: És a lányod azóta is megeszi úgy (vagy legalábbis megenné) ;o)))
Most egy igazán gyorsat akartam, és ehhez volt a fagyasztóban kész, főtt penne. És volt két kis csinos cukkini is a hűtőben. Csirkemell gyakorlatilag mindig van benne, ez éppen olyan apróhús volt, ami szeletek vágásakor keletkezik a leeső darabokból. A hússal kezdtem, kicsit…..
Napra_forgó
2009.04.28 13:00:41
Akármennyire szeretem a húsból és különböző zöldségekből készült összeállításokat, ahhoz, hogy ne unjam meg, változtatni kell. Megpróbáltam végignézni, hányféle hasonlót írtam már le, de feladtam, talán majd máskor. A lényeg, hogy elég sok. Gyakran használok készen…..
Megígértem, hogy pótolom régóta húzódó elmaradásaimat. A körkérdések sorában Mirelle volt olyan kedves, hogy kérdezett a kedvenc szakácskönyveimről. Régóta nem vettem szakácskönyvet, nincs meg egyik sem a mostanában legnépszerűbbek közül, de szívesen megnézem őket…..
Napra_forgó
2009.03.31 19:30:43
Milyen a véletlen, éppen a napokban kérdezte valaki, hogy mire lehet felhasználni a tökmagolajat, most, a Grenadine által kiírt XXIII. VKF – magvas gondolatok – határidejének közeledtével. Ezért nem véletlen, hogy a címben a köreté a főszerep. És hát telik-múlik az…..
Napra_forgó
2009.02.19 11:27:59
Tegnap, a mi legyen a nagyon gyors, hétköznapi ebéd fejtörés kapcsán eszembe jutott, hogy ezt már régebben kinéztem magamnak. Igaz, nem ebédként szerepel, hanem „zakuszka”-ként, vagyis vendégségre, büféasztalra való harapnivalóként, de úgy gondoltam, ha csinálok…..
Napra_forgó
2009.02.13 12:17:21
Mivel Ági a fogyikonyhából (és közben titokban más is) kérte, leírom ezt is. Ahogy a receptben van: 4 db vékonyhéjú narancsot és 1 db citromot megmosunk, vékonyan lehámozzuk és csíkokra vágjuk. A gyümölcsök fehér héját lefejtjük, kidobjuk. Húsukat felszeleteljük, és a…..
Napra_forgó
2009.02.05 14:39:53
@no mail, no problem: Gondolom, egyszerre nem több kilót fogyaszt az ember ebből a lekvárból, ill. narancshéjból...
Kis mennyiségtől meg kétlem, hogy bármi bajod lenne...
Kis mennyiségtől meg kétlem, hogy bármi bajod lenne...
Azaz són, illetve sóágyon sült csirke. És miért retro? Ez a sütési mód valamikor akkortájt volt divatban, amikor már kezdett ismert lenni a grillcsirke, de csak egy-két helyen árulták, az pedig eszünkbe sem jutott, hogy otthon valakinek olyan sütője legyen, amiben nyársra lehet…..
Persze, hogy nem bírtam ki, engem is utolért az alacsony hőfokon sütési láz. A végső lökést Alchri leírása adta meg, úgy éreztem, hogy itt aztán minden le van írva úgy, hogy a hozzám hasonló laikusok is megérthetik. Mivel végül is eléggé hirtelen ötlet volt, hogy az…..
Napra_forgó
2009.01.23 17:02:51
Futótűzként terjedt a blogokon ez az egyszerűen elkészíthető, mégis finom édesség. Én is megcsináltam, még karácsony előtt, a családban is sikert aratott, de nem terveztem leírni, hiszen több helyen is megtalálható, bár szinte mindenki változtatott egy kicsit rajta, így én…..
Napra_forgó
2009.01.12 09:41:04
Nálunk sokkal kelendőbb a sós aprósütemény, mint az édes. Ezért azt veszélyesebb is előre elkészíteni, de hát mit tehetek, nem lehet mindent egy napra hagyni, elkészítem, aztán próbálok megmenteni valamennyit későbbre is. Most kitaláltam, hogy valami diósat szeretnék, hiszen…..
Napra_forgó
2008.12.17 11:06:33
Amikor megsütöttem a tököt, tudtam, hogy ez túl nagy, túl sok, pedig nem is „igazi” volt, hanem olyan villanykörte alakú, de jókora. (Lehet, hogy csak az idő szépíti az emlékeimet, de valahogy úgy érzem, hogy régen ízesebbek voltak a sütőtökök.)
Gondoltam, alávetem…..
Napra_forgó
2008.12.15 08:08:13
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Pláne, ha az ember kalóriát számol...
És pláne, ha nem 50 csak 5 kilótól szeretne valaki megszabadulni. ;o)
A "bloggerhölgy" főzős blogot ír, nem mozgóst, tehát nem meglepő, ha nem derül ki belőle, hogy netán esetleg mozog-e valamit az áhított fogyás eléréséhez. :o)