Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pentax

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Nikon mellényúlt, de jó batár nagyot. Szerintem. Legalábbis szépen sarokba szorították magukat. Heves, de rövid postom témája, hogy miért tartom buta dolognak 8000 dollárért adni a D3x-et.Először is fontos a kontextus: Ott az 5D Mk.II, 3000 dollár alatt, videóval és 21…..
Úgy tűnik senki sem rest, a nagy Pentax bejelentés melett kicsit halkan, de bejelentették a Canon 450D-t is (azért írom, hogy halkan, mert nem zengett tőle úgy a net, mint a K20D-től, persze ez relatív). Lássuk mi javult, mi érdekes, és mi az ami miatt egy kicsit vicces a helyzet. A…..
Gondolataim a Canon és Nikon közötti különbségekről, a rajongók közötti vitáról, a vita fölöslegességéről. Nem akarok újabb vitát nyitni, nem flamebait a cikk, csak le akarom írni mit gondolok én, egy fogyasztó szemszögéből, aki képeket akar készíteni, a marketingcirkusz…..
pentax 2008.12.13 02:16:54
Ami azt illeti "alig" felfedezhető, hogy Nikonos vagy. Szerintem csak Ők indítanak ilyen témájú írást.-Mindegy. Mindenesetre tele vagy tévedéssel vagy egyszerűen csak azt írtad le amit szeretnél ha igaz lenne. Az olympus rendszerét továbfejlesztve a több pontos fénymérés+3d+vaku volt a Nikon utolsó komoly újítása. (De nem hozott jobb eredményt mint a 2d több ponton,) és mivel nem tudtak emiatt annyi AF pontot összekötni a fénymérőpontokkalmint a 2d-s gépek ezért ez az új és valóban nagyszerű! Nikon gépeknél már a múlté (még akkor is ha állítólag az új Canon optikák is közlik a távolságot.) Az ÖSSZES TÖBBI! VALÓDI újítás a maradi Canontól jött -mint azt előttem más is megírta. (Ne haragudjatok de az RGB mérőt kb. annyira tartom csak mint a szemvezérlést. Marketingfogás.) USM, IS, CMOS, DIGIC, DO stb. Mind Canon. Az igaz, hogy most a NIKON végre megrázta magát. Köszönet nekik a várhatóan még jobb Canon gépekért. Mert a technológiai előny keményen a Canonnál. A NIKON erről akkor mondott le amikor nem váltott bajonettet az AF korszak hajnalán. Akkor ez jó ötletnek tűnt. Mára úgy vonszolják maguk után mint a windows a 640 kB-ot anno. Azt eddig is tudtam, hogy a nikonosok nagy része sznob, de azt soha nem tudtam megérteni miért jó ha ahelyett, hogy örülnének a végre (pillanatnyilag) egyenrangú gépeknek (D3,D700)és csinálnának szuper fotókat, ehelyett azon agonizálnak miért is "rosszabb" a Canon. De Ti biztosan tudjátok rá a választ.