Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Isaac Mendez

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz hogy valaki tudja mekkora fűtőtestre, radiátorra van szüksége egy helyiségben, először is ismernie kell a helyiség adottságainak megfelelő teljesítmény igényt. A radiátor méretezés alap követelménye, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mekkora teljesítményre van szükség…..
A Plan T6 lapradiátor radiátor méretezés szempontjából, mondhatni multifunkcionális. A Vogel und Noot - gyártó - célja, hogy egyszerűsítse az installálását. Tehát, ha már kialakították a fűtés rendszer kiállásait kompakt, vagy másképpen fogalmazva átfolyósra, akkor is…..
Többször hallottam már egy a Király utcában található design radiátorok forgalmazását szorgalmazó cégről. Nap mint nap elsétálok az üzlet mellett, így ma végre megnéztem a bővebb online kínálatukat. Nem csak design radiátorok szerezhetőek be tőlük, azonban az Antrax cég…..
Mi a különbség a törölközőszárító radiátorok között? Egyik különbség a már említett ívelt és egyenes kivitel a fürdőszobai radiátorok között. A másik az osztó és gyüjtőcsövek elhelyezkedése. A létra formátum engedi, hogy a vertikális és horizontális csövek…..
A fürdőszobai radiátorok, vagy más nevén törölközőszárító radiátorok kitűnő megoldást kínálnak a fürdőszobánk fűtőtest megoldásaként. Mivel nem csupán a megfelelő hőérzetet biztosítják, így célszerűnek tartom, hogy a radiátor méretezéskor ezt is vegyük…..
Bizonyos radiátorok úgy, mint a Zehnder Bank Radiator is, igazi örökzöld elemei a lakberendezésnek. Nem régiben valaki megkérdezte, hogy a pad radiátorokat csak fürdőszobákban lehet e alkalmazni. A válaszom határozottan nem. A fenti képek is ezt illusztrálják. A minap bukkantam rá…..
A radiátor méretezés nagyon fontos mozzanata a megfelelő radiátor kiválasztásának! Bővebben: a radiátor méretezésről itt olvashat. Igyekeztem kiragadni a lényeget: 1. A gépész tervező, mérnők által kalkulált adatoknak megfelelő teljesítményt képes legyen produkálni. 2. A…..
Imádom a Lego-t, és imádtam "legózni" is:D. Szóval nagyon jó pofának tartom a Sciorcco Brick radiátorát. ..
A radiátor teljesítményének számítása nem egyszerű feladat, de egy amolyan Mekk Mesterhez méltó módon Ön is előzetesen tud mégis csak kalkuláni. Összetettségét bizonyítja, hogy nem mindegy, hogy milyen fekvésű az épület, egyáltalán családi ház, vagy panel lakás a…..
Dress olasz Scirocco radiátor korábbi kialakítása sem volt semmi, de ezzel a polírozott rozsdamentes acél felülettel a high-tech rajongói szívébe örökre belopja magát - s remélem otthonukba is! Eredeti koncepciója szerint, az alapvetően acél szerkezetre került, egy üveglap…..
A Snake fürdőszobai radiátor tavaly ősszel debütált Magyarországon. Felületképzés tekintetében a krómozott acél vagy a rozsdamentes acél kivitel közül lehetett rendelni ez idáig. Mindkét felület tekintélyt parancsolóvá tette, és ettől mondhatni férfias darabnak ítéltem…..
A teljesítmény igény indokolja, hogy kerüljön egy lapradiátor a fürdőbe, viszont a praktikum így a háttérbe szorulna. Egy hagyományos törölközőszárító radiátor teljesítménye a radiátor méretezés alkalmával úgy alakult, hogy nem elegendő? A következő alternatíva…..
A német Zehnder Yucca fürdőszobai radiátor család idén ismét új tagokkal bővült. A Yucca Plus korábbi társaitól eltérően egy takaró lemezzel egészült ki, így a megszokott formát módosítva. Teljesen más karaktert képvisel, mint az alap Yucca Asymmetric. A Yucca Plus…..
Egy igazán vérpezsdítő darab nyerte el a  "legszebb radiátor 2008" címet. Új oldaláról mutatkozik be ezzel a fűtőtesttel a radiátor alkalmazhatósága. Nem pusztán technológiai kialakítása miatt, de esztétikumával mindent elsöprő megjelenést kölcsönöz a…..
Ezek a válogatott darabok, amik 2009 őszétől a "Radiátor kollekció" elnevezésű újdonságok között sorakoztatnak fel, olykor meghökkentő lehetőségek tárházát nyitják meg előttünk. A "gemkapocs" radiátortól, a kígyón át mindenféle igazi design…..
Nem győzőm hangsúlyozni! Amit most leírok, attól mi még nagyon távol állunk az épületgépészettől, nem vagyunk gépészmérnökök. Alapvetően, amikor a szükséges teljesítményt, azaz a hőigényt számolja a szakember, több tényezőt vesz figyelembe. Csak a leginkább…..
Eddigi pályafutásom alatt számtalan fűtés szerelővel hozott össze a sors. Azért írom a fűtés szerelőt, mert sajnos ezen spórolnak többen, hogy nem kérik ki a gépészmérnök véleményét még átalakításkor sem. Az ember egy egyszerűnek induló csere esetén azt gondolja, hogy…..
A bemutatóban az olasz Scirocco gyár igazán remekbe szabott fűtő testjeit láthatjuk. A fűtőtestek egytől egyig exkluzív, és egyedi design darabok. Árukat figyelembe véve, nem köszönnek vissza minden falról. A Scirocco radiátorok a figyelemre méltó, vidám és merész olasz design…..
Ha időben észbekapunk, és kezünkbe vesszük az irányítást, vagy szakemberre (lakberendező, enteriőrtervező, belsőépítész) bízzuk a tervezést, beszerzést, akkor mi magunk dönthetjük el, hogy mekkora helyet foglaljon el a radiátor. Meghatározható! Aki abban a tévhitben él, hogy…..
A gépészmérnök, gépésztervező számítja ki, hogy mekkora teljesítményt kell leadnia a befűteni kívánt helyiségben (helyiségekben) a radiátoroknak. A radiátor méretezés több szempont alapján kerül kialakításra, nem pusztán a teljesítmény elérése a cél! A gépészmérnök…..