Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lurkobar

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homárt még a fizikai erőszaknál is jobban bosszantja az echte magyaros, dölyfösportás-mentalitás. A mikrohatalom kéjes érzése és az ebből fakadó kicsinyes csicskáztatás. Ennek extrém szemét példáját mutatta be a minap egy centrumos-közterületes parkolóőr páros a Fiumei…..
lurkobar 2009.06.17 15:41:19
@nemertekhozza: Ez így konkrétan baromság (szerintem). Gondolj csak bele, ha nekiáll verekedni, azzal minimum még jobban felidegesíti az egyébként is halál görcs kismamát. Az én feleségemet ismerve akkor kapott volna sokkot. A lefizetés szóba jöhet, de egyrészt lehet, hogy nem volt náluk kápé, másrészt ekkora taplóságot még meg is jutalmazni...
Egyébként b. nejemmel rendesen szoktunk vitatkozni azon, ha én népnevelni próbálok, szóval általában nem vagyok az, aki szó nélkül elmegy a bunkóságok mellett, még akkor sem, ha nem közvetlenül velem történnek meg, de ez nem az a helyzet volt, ahol szívózni lehet. Ezt a két surmó is valszeg látta, azért használta ki a helyzetet. Gondold el, ha mondjuk verekedés lesz a dologból, akkor utána tényleg jogosan tartanak vissza, az asszony mehet egyedül nődokihoz, te meg ki tudja, mikor kerülsz haza, nem tudod, mi van a babával, stb.
Ha mást már nem is tennék ki, akkor is félrefordításilag kiemelkedő napnak lehetne a mait nevezni, és ezt Gergőnek köszönhetjük:Az egyik kedvencem, amire sajnos pontos forrasmegjelolest nem tudok adni, mivel mar ezer eve tortent a Discovery musoran:Egy lathatatlansaggal foglalkozo…..
lurkobar 2009.05.06 12:36:06
@sTormy: Ezt nem merném így állítani, mert tapasztaltam én már minden furcsaságot szinkrostúdiók környékén. Mindenesetre semmiképp sem ez a jellemző. Olyat tudok elképzelni, hogy a megrendelő véletlenül nem küldte az epizód képanyagát a szinkronosoknak, és mondjuk másnap már adásban volt a film (ilyen is előfordul...). De max. feliratnál lehetséges ilyesmi - ott sem szerencsés - narrációnál vagy szinkronnál egyáltalán nem, mert ott a képi információkat és/vagy timecode-ot is jelölni kell a magyar szövegben.
lurkobar 2009.05.06 11:41:18
Már elnézést a féloffért, de vagy kilenc éve fordítok a Dicoverynek (is), és olyan még nem volt, hogy csak a papírt kaptam meg, a fimet meg nem. Oda is b@szna, ha úgy kéne megcsinálnom. Fordítva már inkább megesik, mármint hogy film van, szövegkönyv nincs. Na, olyankor szokott menekülni a család, mert még a fülesen keresztül is üvölt, de azt az egy bizonyos (és persze kulcsfontosságú) szót még mindig nem értem...
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
lurkobar 2009.03.14 11:41:32
Na de kedves Árpi!
Először is, a megszólítás azért ilyen bensőséges, mert ismerjük egymást még középiskolás korunkból. Btw, amikor egyik nagyon régi cikkedben azt írtad, hogy volt latintanárod buszt vezetett mellékállásban, jót mosolyogtam. Megnéztem volna (vas)K. tanárnőt a piros hetes pilótafülkéjében. Akiről Te beszéltél, az földrajztanár volt, és villamoson, valamint az egyetemi évei alatt. Persze, így kisebbet ütött volna. Sajnos, amióta ezt olvastam, attól tartok, hogy a többi mondatodban is épp ennyi a csúsztatás, és én nem vagyok kellően tájékozott, hogy rájöjjek.
Ez az írás megint kellemesen fröcsögősre sikerült, csodálom, hogy a keresztény kurzust most nem vetetted be. Méghogy nem telefonálnak be... Néztél Te már ATV-t? Megjegyzem, ha valaki betelefonál, az önmagában még nem baj.
Az a baj, hogy a cikk egy óriási nagy sztereotípia-halom, amiben szerintem magad sem hiszel. Ugyanakkor valamit csak kell már tenni, különben aztán mégiscsak összejön ennek a nyomorult bandának a kétharmad, nem? Megjegyzem, szerintem - Veled, vagy Nélküled - sehogysem jönne össze nekik, és ez jól is van így.
Bár, szintén Te hivatkoztál többször is Sid Meier igencsak kiváló stratégiai játék-sorozatára a Civ-re. Egyértelmű, hogy melyik rendszerrel lehet ott a miénkhez hasonló válságból kimászni, és melyikkel nincs erre semmi esélyed... De ne keverjük össze a játékot a valósággal, itt nincs Restart Scenario (vagy valami hasonló, rég Civ-öztem) gomb.
Nem az én hibám, hogy megint maratonozgatunk, de seth_greven parádés válogatása engem már akkor elszórakoztatott, amikor egy másik helyen olvastam, annak ellenére, hogy sajnos a 24-ből egy kockát sem láttam (még). Az ötödik szezon DVD-változatáról van szó, nem fansub, hanem…..
lurkobar 2009.01.06 16:20:41
@hamham: amennyire én tudom, a pörölycápa és a kalapácsfejű cápa név egyaránt helyes és használható...
autózz! Én voltam a hülyegyerek 2008.12.12 16:28:00
Érdemes megfigyelni Matty levelében azt, hogy ahogy az elején még felsejlik benne a gondolat apró csírája, hogy lehet tanulságos a vele megesett történet, ám az amúgy nem kifejezetten terjedelmes írás végére eljut arra a pontra, amikor már ki is jelenti ennek az ellenkezőjét.…..