Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spírea

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Agyvihar 2009.02.15 15:00:00
Amikor a nyáron elkezdtünk blogolni még nem gondoltam, hogy annak, ami itt folyik valami köze is lesz majd az élethez. Pontosabban fogalmazva, nem is reméltem, hogy a blogolók által értékes hozzájárulást kaphatunk az apostoli munkáinkra vonatkozóan. Az első meglepetésem az volt, amikor a…..
Vége a pótvizsgaidőszaknak. Kész’vagytok? És? Régebben volt már úgy, hogy nem sikerült elsőre? Ezt most komolyan kérdezem! Nem csak merő kíváncsiságból. Engem ugyanis már volt, hogy kirúgtak… Kicsit nehezemre esik bevallani, de így van. Még egyetemistaként is…..
spírea 2009.02.24 08:49:25
@saintlouisdefrance: Hűűűűűű, de ismerős!
Érti-e Isten a viccet, és ha igen, mekkorát nevet rajta? Ha meg ez a kérdés eleve röhej, akkor a kérdés félig már meg is van oldva. Ugyanakkor sokat mond a kérdés feltevőiről az, hogy a kérdést hogyan közelítik meg. Érdekes cikket olvastam a Guardianban, miszerint száz meg száz…..
(Persze bárki lehet az a személy, de én itt a papra való tekintettel vetek fel egy kérdést.) Pacsy bejegyzését olvasva, barátaimmal beszélgetve, most is, meg már régebben is, újra felmerült bennem egy kérdés, amit a szemináriumban is gyakran felvetettünk annak idején: hogy lehet…..
December közepén egy előadást kellett tartanom. A témát én választhattam meg. Azt a címet adtam neki: "Amikor hallgatnak az istenek..." Kedvenc időtöltésem a vallás helyének és szerepének az elemezése egy társadalom vagy közösség életében. Az első részben arról…..
spírea 2009.01.08 15:15:17
Legkedvesebb barátom csörgetett meg karácsony előtt – családorvos, három gyermek apja –, hogy kislánya komoly feladvány elé állította őket a feleségével. Mert mit is kért ajándékba? Na nem hajasbabát, ahogy egy rendes négyévestől illett volna. Nem is színes ceruza…..
"...Egyszer, órák múltán kinn az autópályán megszólalt a mobilom. Letekertem az ablakot, és kihajítottam. Vajon aki megtalálja, felveszi majd a hívásaimat, és nyakába szakad az életem?..."Neil Gaiman: Keserű zacc   ...és ha nem sikerült? A lassulás, a…..
Az elmúlt egy hétben a szokásos évi lelkigyakorlatomat végeztem. Mint mindig: teljes csend, napi több órás imádság, meditáció és folyamatos hallgatás. Egyik nap lelkifurdalást éreztem egy esemény kapcsán. Egy anyuka jött hozzám, akit noha sohasem láttam azelőtt, megkérdezte:…..