Regisztráció Blogot indítok
Adatok
master sergeant

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
master sergeant 2015.09.17 18:39:15
@Hiryu2,01: A 16%-ok a nyár közepén lehúzták az éves szolgálati kvótát! :-)
master sergeant 2015.09.18 09:39:58
@Carradine a gardróbszekrényben: Így van ahogy írod! De sajnos az íróasztal vitézekhez jó ideje még sem nyúlt senki! Egyik kurmány sem! Az elért rendfokozat és talán a beosztás odaragasztotta őket a székükhöz! Elméletileg rájuk is vonatkozik az évenkénti erőnléti sportfelmérő! Aki nem teljesíti, az vagy leszerel, vagy keresnek neki valami helyet az államigazgatásban. Ott aztán szervezhet kedvére!
Aztán a 25 év szolg. viszony eltörlése (2012.01.01.) előtt elküldeni a felesleges hányadát szolg. nyugdíjba és fasza 16%-k lehettek volna belőlük! A mínuszolással sem kellett volna éhezniük! A szolg. törvény átvariálása bebetonozta ezeket a kövületeket a székeikbe! Egy fiatalabb tiszt, csak kihalásos elv alapján kerülhet feljebb, a rendfokozati előrelépésről ne is beszéljünk...! Egyik barátom 23 év szolgálati viszony után főtörzszászlósból főtörzsőrmesterré lépett "elő"! A KMB beosztáshoz ez a rendfokozat a minimum. Ezzel egyenlőre azok a kollégái jártak jól, akik őr ill. törzsőrmesterek voltak! Automatikusan elő lettek léptetve! ...Az egyenruhás végrehajtói állomány, meg dögöljön meg a déli határok mentén...! :-(
A hülyeség nyugatról jön - mondta Kövér László házmester, miután a kelet-magyarországi Mezőtúrra látogatott.Nem találni olyan beszámolót, hogy bárki is vitázott volna ezen kijelentésével. ..
Ha pár év múlva valaki meg akarja fejteni, mitől semmisült meg a liberalizmus Magyarországon, mitől vált az egyik legcsúnyább szitokszóvá a liberális jelző, annak elég lesz egy szó: romabűnözés. Ez a szó, amit az egykori SZDSZ-korifeus Eörsi Mátyás használt a héten…..
master sergeant 2014.07.13 11:48:01
@Suta Sete: Statisztika nincs, de bármelyik hazai börtön lakóinak, túlnyomó része cigány! Megkockáztatom, hogy eléri a 70-80%-t is az arányuk...
Megoldás? Ez lehet:
www.youtube.com/watch?v=2TFAEdMfKjE
www.youtube.com/watch?v=Ztg3aGzFEQE
  El kell ismernünk, az amerikai tábornokok idézetei jóval frappánsabbak tudnak lenni, mint másoké. Hiszem mennyivel jobban idézhető a "Már megint bekerítettek minket azok a szegény nyomorultak!" mit  a sablonos. "Elvtársak, most pedig harcoljunk a párt, Sztálin elvtárs, és a  Szovjetunió nagyobb…..
master sergeant 2014.05.20 19:02:36
@Hiryu 2,0:
"Jelentem, mind a négy tankunk felsorakozott a felcsúti focipályán!"

Gratula a poszthoz! Könnyesre röhögtem magam ezen! :-)))
Akkor most tudsz valamit a további csökkentésről? Mert legutóbb majdnem négyszerese volt az aktív gépek száma...

A bőrnyakúak tényleg nem egyszerű bakák. A Meghalsz tengerész (Csatakiáltás) Leon Uris tollából, egy nagyon élvezetes regény! Elolvastam már párszor és nem lehet megunni!

Szerinted ha Patton bőrnyakú lett volna...? :-)))
master sergeant 2014.05.21 18:44:54
@Bloodscalp:
Pocakos magyar tábornoki idézetek nem lehetnek, mert ingerszegény környezetben, az íróasztal mögött ücsörögnek. :-))) Ellenben a volt meg van prime minister egyszer elfelejtette kikapcsolni a mikrofonját a díszelgő alakulat előtt és megtudhattuk, hogy irtózik a pocakos katonáktól! Ellenben őfelsége méretes hordót növesztett! Ez van, amikor a focista nem ér rá edzeni! ;-)))
 Néhány szó a kijevi események egyik főszereplőjéről,  az ukrán különleges belügyi egységről,  a BERKUT-ról. Pár napja egy magyar fórumon megkérdezték, kik azok a feketeruhás alakok Kijevben a sárga karszalaggal, akik olyan lelkesedéssel ütik a tömeget, illetve…..
Paks bővítése után a garázsban egyszerűen rádugjuk majd az autónkat a konnektorra. Persze.Mottó:"Kedves nézők! Amint újabb információkkal rendelkezünk, természetesen, megosztjuk majd önöket."A paksi üzlet kapcsán jól bemutatható, miként működik az Orbán rezsim…..
Kósa Lajos a Blikknek nyilatkozott az RTL Klubnak adott nyilatkozatával kapcsolatban. Azt mondja, hogy egyáltalán nem számított rá, hogy az RTL le fogja adni ahogy kilép a képből. Azért állt ki a kamera látóteréből, hogy jelezzen az újságírónak, inkább beszéljenek…..
Az a helyzet, hogy fizethet a Fidesz bármennyit az IMG-nek reklámkampányokért, és Kumin Ferenc is kézzel-lábbal gépelve védheti a kormányt a tumbliján, az országimázsért ezerszer hatékonyabban tesznek - pro és kontra - az önkéntesek. Most például a "Nemzeti Érzelmű Motorosok",…..
master sergeant 2013.12.30 11:10:06
@Kandeláber: Én nemrég jártam egy Stájerországi faluban. Magánházban feszület, vendéglőben szintén feszület!!! Ja és a vendéglő két részre volt osztva. Egy dohányzó és egy nem dohányzó részre...!!!
Végül mégiscsak sikerült összehozni egy bizottsági meghallgatást Horváth Andrásnak. Igaz, csak egy jelképeset. A kormánypártok képviselői nem vettek részt az eseményen. Ez persze nem azt jelenti, hogy a mai nap nem bővelkedett volna a kormányzati sikerekben. Semjén Zsolt ma…..
master sergeant 2013.11.27 19:53:20
@toportyánzsóti: Mit keresnek...? A plebejusokhoz képest fussa hó végén még egy kis csirke farhátra is... ;-)
Szikora Róbert nem azért borult ki, mert az Éjjel-nappal Budapest egyik főszereplője három éve kitette az árut egy fotós előtt, hanem azért, mert a By The Way nevű fiúzenekara esett ki az X-Faktorból, és hát skandalum, hiszen ők voltak a legjobbak, de a szemét nézők nem szavaztak eleget, és így…..
Mi is csak most, másnap délelőtt vettük észre, hogy az Űbersőn és Vunderszexi tegnapi nyitó adásában nemcsak prosztósággal töltött humorbombonokat sikerült a közönségbe hajigálni, hanem egy vaskos kegyeletsértés is belefért a nyolcegyes holland szopórollerről szóló…..
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
master sergeant 2013.07.15 22:44:53
@toportyánzsóti: A Weimári Köztársaság kitermelte a maga "festőművészét", 1933 elejére! A mi jelenlegi ""nemzetvezetőnk"" (a jogelőd Szálasi Ferenc nyá. h. őrgy volt) ért valamit is képzőművészethez? Pfff! :-D
A KARD A fideszes dohány napja 2013.07.01 05:59:54
Ma vizsgázik gyakorlatilag élesben az új, fideszes dohánykiskereskedelmi rendszer. Dohányos honfitársaink - sajnos nincsenek kevesen - ma szembesülnek élesben azzal, amiről már két hónapja lehet tudni mindenfélét, hogy nevezetesen sokkal kevesebb helyen, és lényegesen…..
master sergeant 2013.07.01 11:18:35
@András Djuroska: Szerintem lézerjani nyerte! :-D
Amilyen visszataszító kis görcsnek tartottam Robbie Williamst fiúzenekari bohócként, annyira becsülöm szólókarrierjét. Mivel már mindent elért, amit el lehetett, bátran mer hülye lenni. Dizzie Rascal rapperel közösen összehozott klipjében is megőrül,csodálatosan figurázza ki a…..
master sergeant 2013.05.17 16:13:17
@dreamhotep: Ákoska egy felfuvalkodott másolós (D.M.)kis csíra! Ez a Vili meg úgy hülye ahogy van! De jól áll neki!:-D
A természetbarát robogózás jó ötlet, bár akkor mindennek katalizátoros négyüteműnek kéne lennie. Vagy sűrített levegővel hajtottnak, vagy elektromosnak, és akkor a hulladékakksik okozta szennyezéstől pusztulnánk meg a fókákkal együtt, de ez ugye sokkal jobban tálalható a…..
Zorkij 4C, az orosz Leica-licenc a notesz fölött Miután apai nagyszüleim meghaltak, a ház évekig üresen állt. A hűs konyhában leültünk néha apámmal, a szomszédban volt a barackosunk, jó volt a nyári hőség elől bemenekülni néha, enni valamit, kortyolni a kútból húzott…..
A címválasztás néha annyiban nem konzekvens, hogy már nekem is feltűnt: látszólag minden második posztban csúnyáz valamit a robogóblog. Pedig nem is ez a szándék, korábban mindig ezt dobta a gép. Viszont a mai Vespát elég nehéz lesz leszólni, mert ez a robogó arra…..
master sergeant 2011.08.18 19:24:33
@Caldera75: Én is a "Bort" választanám! :-D A Minarelli blokk miatt, szinte megölhetetlen, végtelenül megbízható! Olcsó hozzá az alkatrész (motorikus)és nagyon kényelmes is! Én egy Tajvani replikát hajtottam egy ideig. A kényelmes üléspozicióban szinte el lehet aludni! :-D A végsebessége valahol a 70-nél ér véget, tuning nélkül! Nagypapásan ballagva (30 km/h) fogyasztása 2.5 l alatt van. Nyélgázon is csak 3.5 l! Szóval hajrá! :-D
(Igaz egy "darazsat" nem pótolhat semmi, de több mint a semmi!;-)
Tisztelt Szíjjártó úr, kedves Péter!Hadd kezdjem mindjárt azzal, hogy némileg gondban voltam a megszólítással, ugyanis a barátaim nem értenék, miért "tisztellek", amikor erre, úgy gondolják, semmi okom sincs. És "kedves" sem vagy senkivel, aki nem fideszes.…..
master sergeant 2011.08.05 20:09:20
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ott leszek melletted, az első sorban! ;-)
master sergeant 2011.08.05 20:11:19
@dájcstomi: Azt nem tudom... De dajcstomi az biztosan egy sláveczdeknis, hanukás ingyenélő kis tetü! :-D
Varánusz Tanúskodik, Pelikán? 2011.07.07 06:03:00
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló." Vagy kém. Mert " a kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg!…..
master sergeant 2011.07.07 10:49:48
@csoko20: A WTC-n éppen dolgoznak indiánok! Melyek nem összekeverendőek a mi dakotáinkkal!!!
Az első felhőkarcolókat is ők építették, mert egész egyszerűen nincs tériszonyuk! Egy bizonyos törzsről van csak szó. Gugli megadja a törzs nevét.

Amúgy lesz itt még új 56...! Virág és Bástya elvtársak tobzódásait nem lehet másként elviselni! Jelenleg 1984-t írunk és dolgozik a gondolatrendőrség...
Tegnap Viktorunk megint érdekes dolgokat mondott Nemzeti Trubadúr Péter szájával. Szerinte ő és a rendvédelmi szakszervezetek egy oldalon állnak. Ezek szerint Orbán is bohócnak öltözik 16-án, és visszavonja szavazatát a fülkeforradalomtól? Végülis megértem, ténykedésükre a…..
Sokat gondolkodtam, hogy benyomjunk-e egy ilyen posztot, de aztán egyhangúlag megszavaztam, hogy igen, helye van a lemilblogon egy olyan bejegyzésnek, ahová kommentként az olvasók egy-egy (esetleg több), lehetőleg ne túl hosszú katonasztorit írhatnak, amelyek főszereplője a kommentelő…..
master sergeant 2009.04.17 14:20:22
@tiboru: Nem értem ezt az egészet...! Egy könyvét olvastam, aminek a borítóján sisakban van lefényképezve.
Béke poraira!
master sergeant 2009.04.17 17:31:30
@tiboru: Szerintem írjad le a gondolataidat. Remélem maradt annyi demokrácia kis hazánkban, hogy nem feszítenek keresztre miatta! Ha lenne ilyen csak szólj és "bevédelek"! :-)
master sergeant 2009.04.17 17:34:40
@Titus Pullo Urbino: Annyi szörnyűség után nem is csodálom, hogy bekattant (hatott). Pl: egynémely vietnámi veterán...
A lemilblog olvasói tudják, hogy aktualitásokról maximum egy-egy rövidhír erejéig szoktunk megemlékezni (na jó, egy-egy kisebb-nagyobb helyi háború eddig is kivétel volt). Azok az események, amelyek április második hetének elején-közepén történtek Mátészalkától keletre,…..
master sergeant 2009.04.11 20:36:14
@tiboru: Bocsi! Kicsit túlfigyeltem! Leülhetek 1-es. :-)
master sergeant 2009.04.11 22:39:43
@tiboru: Ok megdumáltuk! :-)