Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lackó_

2 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem más, mint egy megalapozatlan, aljas rágalomhadjárat az Elnök Úr ellen. Látjátok, még csak rábizonyítani se sikerült semmit, de máris helyrehozhatatlan károkat okoztak ezek a mocskok. Bárkit ilyen módon gyanúba keverni, a puszta feltételezést is már tényként kezelni,…..
Lackó_ 2012.01.28 09:20:53
@borzzz: Nagy öröm számomra, hogy akad még, aki tisztességesen használja ezt a blogot, azaz ha válaszol valakinek, akkor a "Válasz erre" linkre kattint, hogy az illető értesítést kapjon, és időben tudjon reagálni, ne csak 30 komment után, vagy éppen soha.

A kérdésedre a válaszom (ill. nem is volt kérdés):

1. Semmit nem KELL elárulnom. Ha akarnám, már rég leírtam volna annak a nevét, akivel együtt raboskodott, de egyébként konkrétan őt nem köpte be. Csak hát a sitten a hírek gyorsan szárnyra kelnek. Egy ilyen zárt közösségben mindenki tudja, hogy kiben bízhat, és kivel kell óvatosnak lenni. Így van ez egy osztályban, vagy egy munkahelyen is.

2. Miért lenne jó az ismerősömnek, ha felfedném a nevét?

3. Miért lenne az jó nekem?

4. Mit érnénk el vele, ha most, 50 év után kiderülne, hogy X Y ezt vagy azt csinálta?

Szóval részemről az ügy lezárva.
Lackó_ 2012.01.28 10:21:36
@mavo: Minden bizonnyal. Gondolom utánajártál ennek. Én akkor még egészen mással voltam elfoglalva :-)
Lackó_ 2012.01.28 11:09:42
@mavo: Ebből a szempontból én is ide tartozom - bár nem névtelenül -, mert tőlem sem tud meg senki semmi konkrétumot. Nekem elég annyi, hogy az illetőt régóta ismerem, szavatartó rendes ember, nekem hiteles forrás.

Egyébként, ha jól megnézed, semmi konkrétumot nem írtam le eddig. Nevet nem említettem, sőt a meg sem nevezett illetőről sem állítottam, hogy bármi rosszat tett volna. Hallottam ezt-azt... ennyi. Még jó, hogy demokráciában élünk és szólásszabadság van. Így az ember leírhatja a véleményét, ill. abból is annyit, amennyit jónak lát:-)
Tömegek fognak felhördülni most következő bejelentésem kapcsán: nem vagyok egy Milka-rajongó. Sosem voltam, még akkor sem, amikor itthon a lila papiros még szinte elérhetetlen csodának számított. Én világéletemben a következőket pártoltam: 1. Boci csoki, 2. Mogyorós csoki (piros…..
Békebeli melegszendvics recept az átkosból, amikor még nem néztük az összetevőket:            Elöljáróban néhány dolgot meg kell magyaráznom.Akiket hozzám hasonlóan még besoroztak, azok elsőkézből ismerik a…..
A sültkrumpli csak frissen igazán finom, ezért ennél az ételnél az időzítés a legnagyobb próbatétel (hogy ne kihívást mondjak), azaz éppen akkor legyen kész, amikor fogyasztani akarjuk.             De amíg idáig jutunk: A…..
Bemutatom az uramat, amit hobbihegeszt. (Mert árulnak ám hobbibetont! Akkor kell lennie hobbihegesztésnek is.)..
Lackó_ 2010.04.23 18:33:33
@Dexter68: Nem, nem! Ez éppen egy olyan automatizált kapu volt, aminek nem látszanak a görgői - azaz úszókapu. Érdekes, hogy nevezik kúszókapunak is, pedig (szerencsés esetben) nem a földön csúszik:)) EZ legalábbis (még) nem... ha jól tudom.
Kevés olyan babacucc van, amire azt mondom, hogy ezt bárkinek ajánlom. A terhes biztonsági övterelőről már régebben írtam, most egy másik TERMÉK-ről lesz szó.Ki ne tudott volna nekitámaszkodni a szagnak, amit a csecsemők képesek előállítani egy viszonylag ritkán szellőztetett…..
A minap ért minket a vád ezen a remek közösségépítő Twitteren, hogy "alapszavakra" nincs sehol a honlapunk a Google-ban - nem tudom, pontosan melyik honlapunkra gondolt az illető, akinek a személye egyébként teljesen lényegtelen is. "Alapszavak". Mik azok az…..
Lackó_ 2010.02.26 19:26:11
@safranyn:
Tegnap ezt a keresőszót írta be egy kedves látogató: ígyen kíkutya. Talán ő nem tartozik az "átlag kereső" kategóriába :-)
Lackó_ 2010.02.26 19:59:47
@safranyn:
Ááááá, dehogy! Ilyesmivel nem foglalkozunk... Esetleg két tetőnyúllal szolgálhatnék, csak az Anyósom meg ne tudja:)))
Szerintem ki. Ugyanígy: ..
Lackó_ 2009.11.12 16:19:11
@JagelloZ:

Néhány évvel ezelőtt elég sokat foglalkoztam ezzel a témával. Több orvos professzorral beszéltem, akik kutatásokat végeztek és végeznek talán még most is a mobiltelefonok egészségre gyakorolt hatásairól. Ellátogattam a Sugárbiológiai Intézetbe, és ott is "igen érdekes" dolgokat láttam-hallottam. Nem részletezem, mindenesetre nem kellene félvállról kezelni ezt a kérdést.

Annak idején még győzködtem a népet, előadásokat tartottam, több száz embernek magyaráztam, hogy ez NEM JÁTÉK! Pl. bizonyított tény, hogy a nadrágzsebben hordott mobil károsítja (és nem károsíthatja!) a hímivarsejteket. Ezt az információt első kézből szereztem Szegeden a Tudományegyetemen attól a professzortól, aki a vizsgálatokat végezte.

Ma már nem érdekel, ki mennyit hisz el ebből, mennyit mobilozik, mikrózott ételt eszik-e, vagy sem, engedi-e, hogy a kertjében átjátszóadót építsen valamelyik mobil cég. Egy dolgot tartok fontosnak: a családom egészségét. És mi itthon tényleg CSAK cumisüveget sterilizálunk a mikróban (ételt nem). A mobil pedig egész nap a másik szobában figyel, és a beszélgetéseket is rövidre fogjuk.

Végezetül egy költői kérdés: Ha Te is végeznél kutatásokat, és kőkemény tényekkel bebizonyítanád, hogy a mobilozás pl. agydaganatot okoz, akkor hány órán belül állna meg a házad előtt egy csinos kis autó valamelyik mobilszolgáltató és/vagy forgalmazó cég "konfliktuskezelő" embereivel, akik "elmagyaráznák", hogy hol tévedtél a számításokkal? :-)
Lackó_ 2009.11.14 08:53:43
@JagelloZ: összeszedem a lényeget, és privátban megírom.
Nagyon régóta fenem már a fogam, hogy újra nekiessek a Google torkának. Tegnapelőtt volt a napja, hogy ez így összeállt, és most aztán zúdítok: még egy ilyen használhatatlan, tömény kínlódással és órákig tartó keresgéléssel járó szenvedést, mint a Google Analytics,…..
Lackó_ 2009.06.20 09:24:44
@JagelloZ: Én átbaszásnak nevezném, de a lényeg ua.
Lackó_ 2009.06.26 18:20:47
@JagelloZ: Itt a megoldás! Ha azokra az agyament keresőszó-kombinációkra rákeresve más lapokra is ráklikkeltél a találati listán, akkor van esély rá, hogy azok a honlaptulajdonosok is szintén rákeresnek ezekre a szavakra - kíváncsiságból. Valószínű, hogy ráklikkelnek a honlapodra, és máris előáll ez a helyzet, amit leírtál...

Ha újra tesztelni akarod ilyen módon a honlapodat, akkor még véletlenül se klikkelj más oldalaira. Ha meg akarod nézni, milyen oldal van a link mögött, használd a CoolPreview progit!
addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2207
Lassan egy hónapja szedtem le a keresztvizet szegény Revision-ről egy blogbejegyzésemben. Azóta a benyelt trójai miatt akadt némi kiadásunk. Kb. 2 hete azonban egyéb furcsaságok fordulnak elő a magyar weben.Hackerek és trackerek támadják a magyar weboldalakat! Mindezt úgy, hogy a…..
Lackó_ 2009.06.20 15:35:21
@Hahn Csaba: Alapvetően két módon juthat be a vírus: vagy a szervert töri fel, vagy a gépedet. A kiszolgáló természetesen rád tolja a felelősséget:(

Amit tenni lehet, hogy az ftp feltöltő programban (commander) ne tárold a hozzáférési kódokat, vagy legalább a jelszót ne. Kicsit macerás minden csatlakozásnál bepötyögni a noteszodból, de ez tuti megoldás. Ja, természetesen az első dolgod a jelszócsere legyen!
Nos, soha nem hagytam még kétségek között vergődni kedves olvasóimat, hogy vajon szeretem-e a túldizájnolt flash weboldalakat.Jártamban-keltemben találtam egy igazi Csodálatos Májkrém weboldalt. [csodálatos májkrém weboldal: mindannyian sejtjük, hogy valami van benne, de senki sem…..
Lackó_ 2009.06.01 08:36:53
@JagelloZ: A magas PageRank önmagában még nem jelenti azt, hogy sokan látogatják az oldalt. Azt meg különösen nem, hogy el is igazodnak a látogatók az oldalon és szívesen visszajárnak! Jó a link-stratégiájuk... ennyi.
Lackó_ 2009.06.01 18:25:46
@JagelloZ: Az Alexa megbízhatóságáról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Alexa_Internet

Egyébként tegyük fel, hogy sokan látogatják. Az lenne az érdekes információ, hogy hányan járnak vissza rendszeresen, vagy milyen korosztálynak van hozzá türelme...
Hát kérem szépen, annyira megtetszett nekünk ez a tegnapi kis bejegyzés, hogy gondoltam, leleplezem, ki is az a P. Neuburg, de legalábbis az a P. Neuburg, aki marketinggel foglalkozik... P. Neuburg én vagyok.:))) A Neuburg az Ujvári német megfelelője, a P. pedig régi családnevünket…..
Lackó_ 2009.05.28 18:47:25
@MalbecNC: Nem azokon nevettünk, akik csak szimplán felrakták az általunk kitalált idézetet a honlapjukra, mert valamiért megtetszett nekik. Ez hízelgő és csak a májunkat hizlalta. Az igazán "nyihahah" az, amikor valaki azt írja, egy általa (is) nyilvánvalóan ismeretlen névről, hogy a "híres reklámszakember, P. Neuburg..." Sosem csíptem, ha valaki nem meri bevallani, ha valamihez nem ért, és okosabbnak tünteti fel magát, mint valójában. Ha pedig ez neked kicsit sem humoros, akkor más szinten van a humorérzékünk (ami nem baj!), és valóban nem fogunk soha együtt dolgozni... és ezt egyikünk sem fogja megbánni:))
Lackó_ 2009.05.29 08:46:44
@A kedves Malbec:
1. "hogy a cégetek honlapján dicsekedtek arról, hogy átvertek embereket"
A www.sikermarketing.hu a céges oldal, ez itt pedig egy blog. Mind stílusában, mind funkciójában nagy a különbség.
Egyébként meg nem dicsekvés, csupán tény... Nem is nehéz utánunk csinálni: ki kell hozzá találni egy frappáns mondatot, amit mások is szívesen idéznének. Aztán már csak egy honlapot kell úgy megcsinálni, hogy a "marketing idézetek" kifejezésre a Google az első oldalon hozza. Nem nagy ügy, hidd el...

2. Ezek közül a "szegény átvert emberek" közül egynek sem jutott eszébe, hogy akár csak egy köszönő (nem jóváhagyást kérő!) levelet hozzánk vágna. Forrásmegjelölésről pedig már ne is álmodjunk! Ezek után miért is nem érdemelnek meg legalább ennyit??? Elég nagy részük egyébként honlapkészítéssel foglalkozó cég!

Általános tendencia manapság, hogy ami ellopható, azt el is lopják. A szellemi termékekre ez különösen érvényes (mert hogy annak nincs értéke...), és az interneten ez különösen jól lekövethető. Nehogy már azokkal legyünk tapintatosak, akik lelkiismeret-furdalás nélkül kopiznak (nyilván nem csak tőlünk). Ez a minimum, amit megérdemelnek, és akiik ebben a hozzáállásban nem találnak semmi kivetnivalót, azokkal tényleg nem akarunk együtt dolgozni.

Minden kép és szöveg, amit a honlapokon elhelyezünk teljesen jogtiszta! Ha ritkán mégis szükség van egy idézetre, akkor pedig megjelöljük a forrást. Ez így korrekt, és aki ezt az alapelvet nem tartja be, az SOHA nem lesz az ügyfelünk!

Nem kis vidámsággal indult ma a napunk. A webstatisztikánk átnézése közben azt láttuk, hogy valaki rákeresett egy mondatra a honlapunkról. Mégpedig erre:A website, amit nem látnak a keresők, pont annyit ér, mint a szekrény mögé csúszott méregdrága katalógus. (L. Tiny)Gondoltam,…..
Lackó_ 2009.05.20 16:10:07
@JagelloZ: Várd ki a végét! A holnap reggeli poszt sem lesz gyönge:))
Nyomd a sünt!Számítás keresztülhúzása itt:tools.wamma.hu/huzdkeresztul/Főoldal:tools.wamma.hu/..
Lackó_ 2009.04.25 10:21:41
@PM001: Volt kb. 14 órád az ingyen reklámozásra.

Azoknak, akik nem értik: PM001 belinkelt egy webáruházat, ahol SÜN! feliratú pólókat lehet vásárolni. Csak arról nem esett szó, hogy az ingyenreklám fejében hová postázhatja a két tiszteletpéldányt...:)
Hasonlatosképpen Miss Marple-hoz és az ő kis falujához, ismét párhuzamban gondolkodom. Tegyük fel, hogy van nekem egy konkurensem. Tök jó dumája van, mindent beadagol a potenciális vevőknek, olyan mértékig, hogy a potenciális vevők eszementen futnak, és tőle vásárolnak. Aztán…..
Nem minden, az oldalra mutató link lesz értékes. Üzleti szempontból még kifejezetten káros is lehet, ha mindig csak egy bizonyos csoport "talál meg" bennünket arról a másik honlapról. Mi is szerepelünk néhány olyan honlapon, ahonnan eddig még csakis és kizárólag olyan…..
Nem kormányoldali hírforrások szerint negyedóránként megy csődbe egy kisvállalkozás Magyarországon. (Kormányoldali hírforrások ugyanezen hír helyén arról beszélnek, hogy a többségi társadalom hibája, hogy nem sikerült megoldani az integrációt. Irgumburgum!) Aki tehát…..
Kóvályogtam más marketinges blogokon, és persze olvasgattam a kommenteket is. Volt egy jóember, aki nagyon okosakat kommentelt, gondoltam, átkattintok a blogjára. Ott is jó dolgokat találtam. Meg lehetett nézni a blogger fényképét is, ami alapján még szimpatikus is volt. Aztán…..
Lackó_ 2009.03.03 12:36:50
@JagelloZ: Megnéztem, de azon az oldalon nincs rel="nofollow" a linked után, tehát jogos, hogy a googlebot követi. Ráadásul az oldal PR tekintetében sem nagy durranás: 100 aloldalából csak a főoldala 3-as, a többi 0.

Végső soron ha ez a regizés hozott Neked látogatókat, akkor gond egy szál se... A webanalitikából ezt biztosan látod.
Lackó_ 2009.03.04 19:03:16
@JagelloZ:
A PageRank-nek valóban van szerepe a találati lista alakulásában. Pl. ha egy új menüpontot kapcsolsz az oldaladhoz, amit egy bizonyos szóra szeretnél felhozni, akkor gyorsabb az eredmény, ha magasabb a PR-ed. Ez elég bonyolult képlet, de kb. úgy van, hogy 3-as oldalnál 2-3 hét, 4-esnél, 1-2 hét, 5-ös nél néhány nap alatt indexeli a Google. Egy PR5-ös oldalra naponta jön a robot, tehát hamarabb is indexeli az új tartalmat. Az is segít, ha egy vadi új oldalra tudsz hivatkozni relatíve magas (min. 4-es) oldalról, mivel az ott serénykedő robotok hamarabb átjönnek az új oldalra, mintha csak úgy kellene rábukkanniuk. Más kérdés, hogy miképpen tudod kieszközölni ezt az értékes linket. Legegyszerűbb, ha van ilyen oldalad :-)

Nagyon sok véleményt lehet erről olvasgatni különböző fórumokon, blogokon. A tuti receptet persze senki nem tudhatja, és az algoritmusokat is folyamatosan változtatják "odafönn".

Tapasztalatom szerint az olyan oldalak, amik a látogató számára is egyértelműek, tartalmasak, könnyen navigálhatóak, gyorsan letöltődőek stb. azokat a robotok is jobban szeretik.
Mi és ti, akik ezt a blogot írjuk és akik olvassátok, el se tudjuk szinte képzelni, hogy milyen az, amikor valaki nem él benne ezekben a dolgokban. A minap a Rádiókabaréban hallottam egy jó szöveget (sajnos nem tudom, melyik stand-up-os sráctól, pedig megérdemelnék, hogy már…..
Sokat háttértelevíziózunk az utóbbi időben. Mivel szeretünk enni, így sokszor kattintunk a TV Paprikára, de az utóbbi időben én sokszor kattintok onnan vissza is. Tudom, hogy a tévé egy olyan doboz, amit ki is lehet kapcsolni, de egyébként meg még egy olyan is, ami egy áru, és…..
Lackó_ 2009.01.19 09:12:29
@Dexter68:
Érdekes, mennyire különbözőek az ízlések. Én ki nem állhattam a G.puccsot. Értem kb hogy mi lenne benne - bennük - a poénos, csak valahogy irritál a két főhős búrája. Különösen a rasztás tyúké... Végül is Woody Allen humorát sem szereti mindenki, és biztos van akinek meg ez a "kreatív" kamerarángatós operatőri stílus jön be.
Mária kérését teljesítve megírom, mibe futottunk bele immáron lassan 1 hónapja Liza és én a kórházban. A védőnő felkészített, hogy nyugodtan kérdezzek, ne nyugodjak bele semmibe, stb. Már akkor kicsit gyanús volt a dolog, na meg még a nyáron egy fél napot voltam kórházban,…..
Immár hagyományosnak tekinthető, hogy szilveszter esténket a "Buksi kiszökött!" és a "Most beszélgessünk a hüvelygombáról!" bűvöletében töltjük. Nyilván a Bayer az idén is megvette a tévéknél a tavalyihoz hasonló kedvezményes tévéhirdetési…..
Lackó_ 2009.01.06 20:32:15
@Pajala:
Éppen teleszipogtam két csomag zsepit szegény bankok miatt, amikor erre a cikkre akadtam: www.klikkbank.hu/bankihirek/20080415-napi-16-milliard-forint-felett-a-bankok-profitja.html
Napi 1,6 milliárdból - ha szétosztom 11 felé - azért marad valamennyi bőrbútorra:)))

Tudom, persze ez nem ilyen egyszerű...
Lackó_ 2009.01.07 11:39:12
@Pajala:
Abszolút egyetértek veled!
Van némi rálátásom az általad is említett hitelkártya-bizniszre. Ott pl. az is a gond, hogy a credit card szót hitelkártyának fordították anno, és ez vonult be a köztudatba. Talán jobb lett volna kreditkártyának elnevezni, akkor az emberek jobban érzékelnék a különbséget.

Sajna a polgárok nagy többsége teljesen felelőtlenül, és fölöslegesen adósodott el, ahelyett hogy inkább tartalékot képezett volna. Kevés jövedelemből keveset, sokból sokat, de semmiképp sem kellene mínuszban lenni. Bedőltek a bank-reklámoknak, ugyan úgy, mint ahogy elhiszik a minden foltot eltávolító mosóporok promóját is.

Na, most majd megint kikapok Máriától a demagógiám miatt:)) Mindenesetre viszonylag nyugodtan néztük a hírekben a bankok kamatemelgetéseit, mivel egyiknek sem tartozunk egy fillérrel sem...
Lackó_ 2009.01.08 18:46:10
@Rung András:
Hát tényleg nem valószínű:)) Különösen, ha még be is kapcsolta, rögtön negatívak lettek a gondolatai. Olyan igénytelen, néphülyítő műsorok közül lehet választani, hogy ezért kár új, drága tévét venni. Nekem van a padláson egy 800 éves funajom, a maga 52 cm-es képátlójával. Ha a mostani készülék megdöglik (már utalnak jelek erre), akkor lehozom az öreg harcost, és majd az fog világítani a sarokban. Éjszakai pelenkázáshoz ideális fényforrás:)

Amúgy ebben a percben kaptam egy vicc-félét, ami talán ide passzol. Bekopizom, hátha valaki elmosolyodik rajta:)

Egy nap Petike megkérdezte apukáját, hogy kaphatna-e egy mountain-bike-ot
születésnapjára.
Az apa így szólt:
- Petikém, most vettünk fel nyolc millió forint kölcsönt a házra, sajnos, nincs most pénzünk biciklire. Várj Karácsonyig.
Eljött a Karácsony, Petike megint rákérdezett.
- Sajnos még mindig sok a tartozásunk, talán majd máskor...
Két nappal később Petike nagy bőröndöt cipelve kilép a házból.
Az apja megkérdezi:
- Miért mész el kisfiam, nem szeretsz már minket?
- Tegnap este , mikor elmentem a szobátok ajtaja előtt, hallottam, hogy azt mondod anyának, hogy elmész, és anya megkért, hogy várd meg, mert mindjárt ő is elmegy. Hát dögöljek meg, ha én itt maradok ekkora tartozással!!!