Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lama

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klímát szeretnél társasházi lakásodba? Tisztában vagy az esetleges buktatókkal? Kellemetlen kérdéseknek jártunk utána a témában...
lama 2021.07.21 14:56:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm a választ. De jobb lenne, azonban a szóban forgó szomszéd nagyon ellenséges és rögtön perrel fenyegetőzött. Azt ajánlottam fel, hogy az ő költségére meghosszabbíttatom, ezt egyelőre nem fogadta el, hanem a lakásszövetkezettől kaptam egy felszólítást, amit én nem fogadok el, hiszen az én klímám minden előírásnak megfelelően került felszerelésre. Milyen jogi következménye lehet ennek? A birtokvédelmi eljárás során ha az eredeti állapot helyreállítását kéri, akkor az ő klímáját kéne leszerelni a logika szerint.(?)
lama 2021.07.22 06:01:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: felszólít, hogy a szabályzatnak megfelelően szereljem fel a klímát, illetve felhívja a figyelmem, hogy a szomszéd kérelmezheti a birtokvédelmi eljárást.
 Kezeket fel, aki emlékszik a The Incredible Machine című PC-s játék(sorozat)ra! Bizony nem most volt, az első majd húsz éve már, hogy megjelent. A mindenféle fifkás gépezetek, amolyan rajzfilmesen vicces gyártása sokakat elvarázsolt hajdanán és még mostanában is gyakran…..
Ha mindenki csak minden másnap enne húst, sokkal beljebb lennénk kibocsátásban, mintha az egész Földön havonta egy hétre leállna a közlekedés. Mai cikkünk blogposztja...
lama 2011.06.22 18:03:09
54 éves vagyok, tele életkedvvel és tapasztalattal. 8 -azaz 8 db- államilag elismert iskolai végzettségem van, a legmagasabb OKJ-s felsőfokú, egyik sem diploma.....ja és nincs nyelvvizsgám. Annak idején mi az oroszt tanultuk, de....ugyan minek? Ezzel senki sem törődött, hogy ennek a…..
lama 2011.01.18 00:41:10
@hauvarju: egyel több ok hogy megtanulj egy nyelvet :) nem fog fájni hidd el
lama 2011.01.18 01:15:20
@hauvarju: ehhez gratulálok :) hogyhogy akkor nincs lópöcs sem? nyilván nem az értelmi képességeiddel vannak bajok. kapcsolat itthon, vagy külföldön nincs aki tudna segíteni?
lama 2011.01.18 09:29:45
@hauvarju: én mai fiatal vagyok, és elárulom, nekem nem lesz nyugdíjam... én nem is kalkulálok vele. az állásajánlatok háromnegyede kabaré, magyarországon ez kapcsolati alapon működik, most ezek a játékszabáyok.
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..
Nagyon jó videó sorozatra (egyelőre háromra) bukkantam Gloucester kommentelőnknek köszönhetően a ZÖLD PÓK HÁLÓZATON, a NOL és a Tudatos Vásárlók Egyesülete jóvoltából! Fiatalos, odamondós, valódi, HASZNÁLHATÓ eszközöket és elveket mutat be. Nincs kiskapu,…..
 2013-tól már hazánkban is tilos lesz a tojótyúkokat a jelenlegi ketreces tartásmódban termeltetni. A határidőig hátralevő időszakban minden gazda igyekszik összeszedni a ketrecek leváltásához vagy átalakításához szükséges pénzt és ilyenkor bizony felmerülhet a jogos…..
lama 2010.04.06 23:02:20
@RAMBO: figy az élelmiszerbiztonság elsősorban mennyiségi kérdés. ha nincs elég kaja, lesz@rod, hogy ddtvel etetik a ketreces tyúkot, megeszed.

vagy termelünk néhány boldog tyúkot, fengshuis mélyalmos telepeken, vagy kielégítjük a lakosság tápanyagszükségletét.
lama 2010.04.07 08:00:43
@RAMBO: Tök jók a meglátásaid, bár én még pesszimistább vagyok, szerintem hamarabb bekövetkezik a kőolaj drámai áremelkedése.

Az ország fele panelban vagy társasházban lakik, Nem tud a nappali sarkában tyúkokat tartatani. a nagyüzemi tartás még mindig a leggazdságosabb formája az állati eredtű fehérje elóállításának, Ráadásul a tyúk a haszonállatok közül a legtakarékosabban szumma ~1,8kg takarmányból állít elő 1kg húst.

Minden veszélyével együtt (környezeti teher, újfajta vírustörzsek kifejlődésének lehetősége...) Azért kell nagyüzemben termelni, mert az élelmiszerellátás a közeljövőben stratégiai fontosságú lesz. Aki éhes, az pont nemérdekli hogy boldog volt e a tyúk, éhes. Ha nem adunk neki, mert nekünk csak mélyalmos tyúkunk van saját ellátásra, hát jön és elveszi tőlünk. A magyar hadseregnek van 38 tankja, ebből 19 el is indul, lőni pedig 3-al lehet.

Ezenkívül az élelmiszer, ínséges időkben kiváló cserealap. Az hogy mélyalmos vagy ketreces, az nem sokat jelent. Ez olyan mintha háború idején a 12.századi aranyérmédet annak eszmei értékén próbálnád "eladni" vagy cserealapnak használni. Senkit nem érdekel, megmérik, 1,36 gramm 24 karátos, aztán kész. Megértem hogy nem érzel felelősséget a kismillió azsiai miatt, én sem, de ez nem érzelmekról szól.
Tavaly októberben egy csapat ateista kampányt indított a londoni buszokon, amelyek oldalán elhelyezett hirdetéseken azt üzenték az embereknek, hogy talán isten nem is létezik, így aztán mindenki jobban tenné, ha az aggódás helyett elkezdené élvezni az életet. Ez a kezdeményezés…..
lama 2009.06.12 17:02:36
@őröltbors: csak azért mert én vettem a fáradtságot és minden qrva hivatkozásnak utánanéztem, amir e zeitgeist hivatkozik.
lama 2009.06.12 17:19:46
@őröltbors: a hivatkozásokat néztem meg amiből van egy pár a film végén, meg a honlapon is. A beszélgetést nyilván nem.

Aki dollárt nyomtat az irányít, ez nem kérdés szerintem senki számára
lama 2009.06.12 17:24:14
@bolhabetu: igazából a vallásos részek annyira nem érdekeltek engem, aokkal inkább a bankos témák. kiskoromban csillagász akartam lenni, úgyhogy épp itt az ideje kicsit felfrissíteni a dolgokat, utánanézek tüzetesebben.
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
lama 2009.01.22 11:38:19
@gaenev: Isten természetesen nem létezik, ha létezik is valami amit felfoghatunk ebből, az biztos nem olyan ahogyan gondolják sokan. Az a baj a postoddal, meg úgy általában egy hívő ember érvrendszerével, hogy hiányoznak belőle a tények, és amint egy vitába belekeveredik a vallás, onnantól minden realitását elveszti számomra. Ha hívő vagy, nem hajt a kíváncsiság, készen kapod a válaszokat a világmindenség minden kérdésére, nem ösztönöz gondolkodásra, és lehet hogy más tényszerűséget nélkülöző feltételezéseket is képes leszel tényként kezelni.

lama 2009.01.29 15:04:40
@gaenev: Mondcsak, te jársz templomba? Mert kevés olyan hívővel találkoztam eddig, akikkel normálisan lehet beszélni, és nem rögtön blaszfémiával vádolnak. Szeretem a konstruktív vitákat. Az összes vallás közül ténylega buddhizmus a legszimpatikusabb, ha muszály lenne választanom, azt választanám.

A Gaia-elmélet nagyon szimpatikus, sokmindennel kapcsolatban felnyitotta a szemem, és a Zeitgeist filozófiájával is egybevág sok helyen.

www.gaiatheory.org/ akiket bővebben is érdekel

Az igazsággal kapcsolatban leírtak nem egészen világosak. Én úgy gondolom, az igazság csak a fejünkben létező absztrakció, ami fizikailag nem létezik, úgy mint a jó és a rossz. Az viszont kétségtelen, hogy az Univerzum fantasztikus.
A legdurvább sztori, amit tavaly olvastam, de mintha sosem posztoltam volna be, Rachel Hoffmané. A 23 éves, barátainak dílelgető csajt beépített ügynökké zsarolták floridai rendőrök, miután második alkalommal is füvet és ecstasyt találtak a lakásán. Ráállították két…..
lama 2009.01.28 18:42:00
@Acmee: maximálisan egyetértek.

Ha már a fiam (ami még nincs:)) mondjuk elszívna egy spanglit, akkor ne az utcán szerezze be a silány minőségű árut(mint én régen), hanem szívjon el egy kiváló minőségű northern light-ot az apjával.

Ha ennyire démonizálva van a fű, egyszerűen, már az első alkalommal, amikor kapcsolatba kerül vele az ember rögtön a bűnözés légköre veszi körül.

Tényleg, hallott már valaki arról hogy bárki meghalt volna fűtúladagolásban, és mondjuk előtte összeverte az asszonyt, meg a gyerekeket? Hm... Érdekes
Rogue Sec Zeitgeist, the movie 2008.12.02 13:03:00
Ahogy egyre több konvenciót kérdőjelezek meg magam körül (vallás, húsevés, pénzügyi rendszer, demokrácia) keresve alternatív válaszokat, amiket nem azért kell elfogadnom, mert azt mondták, hogy úgy jó, hanem azért mert logikusak, vagy igazak, úgy szembe szembe találkozom jó…..
lama 2008.12.28 23:41:46
iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2224631

Zeitgeist Mozgelom Mgayarország
lehet vitatkozni, infókat megosztani, stb...

        A Zeitgeist-Addendum III.-ban igen érdekes dokumentumfilmben láttam először erről a nem mindennapi projektről. Aztán hónapokkal később több külföldi oldalakon is igen sok figyelmet szenteltek ennek a dolgonak, ami megmondom őszintén…..
mrweg Zeitgeist - Addendum 2008.12.10 21:01:00
    A Zeitgest című dokumentumfilm folytatása, ami az előző résztől eltérően nem csak globális problémákra próbálja meg felhívni az emberek figyelmét, hanem egy járható alternatív utat is kínál. Nem igazán akarok róla írni, mivel annyira "tömény" a…..
lama 2008.12.28 22:32:42
 Hetek óta foglalkoztat egy téma. Cipelem magammal, mint egy ormótlan, megpakolt zsákot, amit nem tudok megfogni rendesen, de érzem, hogy el kell vinnem valahová, noha alig bírok vele. Most sem azt jelzem, hogy már biztosan tartom, inkább segítségre várok. Néhány hete az…..
lama 2008.12.12 16:28:33
kergetyuk

A modern közgazdaságtan azt feltételezi, hogy az ember önző lény, aki az előnyeit igyekszik minden helyzetben maximalizálni. Ez a klasszikus játékelmélet, amit először csak a hadiiparban használtak, a hidegháborúban. "Mit gondol ő arról, hogy én mit gondolok arról, hogy ő mire gondol, hogy én mit fogok csinálni?" Próbálták kitalálni, hogy mit akarhatnak az oroszok, és milyen stratégiát fognak követni. Aztán John Nash "rájött" hogy ezekkel a matematikai eszközökkel ugyanúgy lehet modellezni a valós életet is, de ez azt feltételezte, hogy az egyén izoláltan él, versenyeznie kell a többivel és végül is csak magára számíthat. Ez a elmélet nem tudott mit kezdeni az altruizmussal, vagy csak szimplán azzal, hogy mondjuk adsz 20 forintot egy koldusnak, vagy pl, hogy miért jár az ember moziba. Ma már vanak más modellek is, amik egyértelműen kimutatják, hogy a kooperatív stratégiák egyedül fenntarthatóak, és a hierarchikusak csak rövidtávon működőképesek. Ezen kívül a Föld egy zárt rendszer, a közgazdászok nagy része pedig nyitott rendszerben gondolkozik. Veszek ezt, csinálok vele valamit, és és eladom. A természetben, egy- két kivételtől eltekintve csak körfolyamatok vannak. A természetben nincs hulladék. Ami az egyik folyamat vég- vagy mellékterméke, az egy másik létének alapja. Ki kell küszöbölnünk a hulladék fogalmát az életünkből. Az Adam Smith féle láthatatlan kéz nem létezik, mert tökéletes verseny sem létezik, és különben is elég beteg ötlet egy "láthatatlan kéz"-re bíznunk a társadalmunk boldogullását. Amíg pénzből annyit nyomtathatunk, amennyit csak akarunk, addig az erőforásaink végesek.Amíg annyi pénzt nyomtatunk amennyit akarunk( a legpofátlanabb az egészben, hogy a pénz legnyagyobb részét ki sem nyomtatják, csupán elektronikus formában létezik) addig rabszolgasorsba lehet taszítani másokat, mert egyetlen formában kerülhet pénz forgalomba, mégpedig kamattal terhelve.

pénz=adósság

A legtöbben azt hiszik, hogy a pénz amit kölcsön ad a bank, az a betétesek pénze, de ez nem így van, az a pénz az vadonat új pénz, és soha nem volt a bank tulajdona. A kölcsönszerződés, azaz egy ígérvény a fizetésre, további kereskedések alapját képezi. Érdekes dolog mindenesetre. Eléggé túl van bonyolítva ahhoz, hogy elrettentsen, és ne foglalkozz vele. Kik azok az emberek akik tényleg csinálnak valamit? Kik azok akik tényleg segítenek az életedet könnyebbé tenni? Politikusok? Bankárok? Papok? Nemhiszem. Ők nem jók semmire, és az ég1adta világon nem csinálnak mást, csak meggyőznek téged, hogy ők nélkülözhetetlen elemei a társadalomnak. Nem így van. Elnézést, senkit nem akarok megbántani, közalkalmazottakat, hívőket, bank alkalmazottakat, de ezen komolyan el kell gondolkozniuk. Akik valójában megkönnyítik az életed azok a műszaki emberek, és a technológia.

A világ gabonatermése tavaly volt a legmagasabb a történelemben, mindenkit jóllakathattunk volna.... Nézz utána hogy hova lett ez a sok kaja!

"Ha a szemet- szemért elvet továbbra is alkalmazzuk, akkor előbb utóbb az egész világ megvakul"