Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piszuka

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk szeptember óta munka nélkül tengődik és hiába adja be hetente 10-15 helyre önéletrajzát, nem sikerül állást találnia. Olvasgatom ezt a blogot, és nem tudom eldönteni, hogy szerencsés vagyok-e vagy szerencsétlen. Július óta keresek munkát, szeptember óta vagyok…..
piszuka 2009.11.17 11:05:15
@jewel79bp: Hát erre tudom a választ.
Láttam egyszer egy multinacionális cég belső munkaügyi szabályzatát. Ők így szedik az embereket:

- először meghirdetik cégen belül,
- ha így nem sikerül betölteni, akkor jön az ajánlás: a cég dolgozói ajánlhatják ismerősüket, és ha az illető kihúzza a próbaidő végéig, akkor az őt ajánló személy pénzt kap
- tovább nincs

Gondolom, ha sehogyse lenne ember, akkor hirdetnének, de az első két módszer szinte mindig sikerrel jár.
piszuka 2009.11.17 11:12:30
@FGSuperman: Hát, én csak akkor tagadhatnám le, ha egy minden részletében fiktív életutat találnék ki magamnak. Amiket csináltam eddig, azokat diploma nélkül nem lehetett volna.
Kedves Szerkesztők!   Lassan 4 hónapja keresek állást, szerencsére (?) van munkahelyem, de váltani szeretnék. Mindenkitől hallom, illetve a saját bőrömön is tapasztalom, hogy mennyire rossz a helyzet. Eddig csak olyan interjún voltam a 3 hónap alatt, ahová ismerősökön…..
piszuka 2009.10.27 17:16:30
@a_tom: Hát az gátolja meg, hogy ha meg van hirdetve az állás, érkezik 500 pályázat, amit a hülye hr-es nem fog elolvasni, hiszen 100-ból is ki tud választani egy olyat, aki alkalmas. Lehet, hogy a 412. lett volna a legalkalmasabb, de ez soha nem fog kiderülni, így nem éri meg a fáradságot.

Mikor írtam körlevelet az iwiwen, visszaírtak páran, de ebből csak annyi előnyöm származott, hogy tudomást szereztem olyan lehetőségekről, amik nem voltak meghirdetve. És akadt közte közalkalmazotti pozíció is, amit, ha jól tudom, ki kellett volna rakni a közigállásra. Megnéztem, nem volt kint.

Engem is csak az ügyfélszolgálatos vagy a mindkét nyelvemet igénylő hirdetésekre hívtak csak be, pedig jelentkeztem jópár általános asszisztensi állásra is. Olyanok kapcsán csak akkor jutottam el az interjúig, ha nem volt meghirdetve az állás.

Sajnos az a szomorú igazság, hogy csak olyan állások vannak meghirdetve, amiket máshogyan nem tudnak betölteni. Vagy mert para az állás, vagy mert nincs olyan ismerős, aki megfelelne a feltételeknek. Lehet reménykedni az utóbbiban, ha jelentkezel egy helyre.

Ez a kevésbé jó kapcsolati tőkével rendelkezőknek nem tetszik, de nem tudunk változtatni ezen, így jártunk.

Ha te keresnél asszisztenst a szokásos alaptulajdonságokkal, akkor hogyan fognál hozzá? Komolyan kérdezem, mert én gondolkodtam rajta, és nem tudom.
piszuka 2009.10.27 18:08:46
@Girhes macska: Felépülést kívánok az ismerősödnek. Mást sajnos nem lehet erre mondani...
piszuka 2009.10.27 18:45:01
@anyádbogár: A helyes válasz: nem is olyan sz*r meló, legalábbis annak a számára nem, aki erre vágyik.

Meggysört kérek szépen.

:)
Én ültem mindkét oldalon: mikor a jobbik oldalon ültem sokszor el sem olvastuk a beérkező önéletrajzokat, valóban a nagy része lótúrót sem ért. Mondjuk nálunk nem számított ki hol lakott.   Egy fontos info még az önéletrajzhoz (2-300 elolvasása után):   Csak a…..
piszuka 2009.10.26 16:21:10
@Kobe: Nem azért kérdeztem, hogy nevesítsd :) Csak az érdekelt, hogy az átlagos szemlélődő tudja-e, melyik cégről van szó, mert ha igen, akkor ez felér egy reklámmal.

(a) a többi cég felé: nekik olyan jól megy, hogy fel tudnak venni új embereket, miközben mindenki más leépít,
(b) a pályázók felé: érezd úgy, hogy elszalasztottad életed nagy lehetőségét, ha jelentkeztél, és nem voltál elég jó.

Sok sikert a továbbiakhoz, ne add fel! :)
piszuka 2009.10.26 17:46:45
@nyíregyházi betti: Most, hogy így mondod, a (c) pont tűnik a leginkább valószínűnek... Lehet, hogy az ibm is emiatt hirdet állandóan?

Örüljetek velem, most hívott fel egy hölgy, volt telefonos interjú, mondta, hogy később hív majd be személyesre, hát lehet, hogy nem fog, de ebből legalább az kiderült, hogy érdemesnek látta rám szánni azt a pár percet, tehát még nincs minden veszve :)
piszuka 2009.10.27 01:13:38
@nyíregyházi betti: Köszönöm :)

@Animacs: Hát igen, mindenkit az adott nyelv anyanyelvije tesztelt, majd jelentést tett a hr-eseknek. Mikor még a nulladik telefonos kör volt, és egy valószínűsíthetően magyar lány tesztelte le a tudásomat, akkor még megfelelő volt.

Éltem az adott országban, és ott is beszóltak páran az akcentusom miatt, persze ennek a valószínűsége fordítottan aránylott idegennyelv-tudásukhoz.

De sajnos az egésznek immár semmi jelentősége, mert nem adták meg az esélyt, hogy bizonyítsak.
Kész Kft. 2009   A fenn nevezett cég a legnépszerűbb portálokon meghirdette kontrolleri állását. Pályázatom beküldése után behívott állásinterjúra SZ. ÁGNES HR-es a budapesti központba a mester utcai Praktikernél lévő irodaépületbe. 1,5-2 hét elteltével sok került a…..
piszuka 2009.10.22 14:50:24
@igaziatommaki: Ritkán kommentelek, de most késztetést érzek, hogy írjak neked néhány vigasztaló szót. ha mást nem is tudok írni, annyit igen, hogy én is 11 hónapja keresek, és semmi.

Szóval tarts ki, nem vagy egyedül, sajnos.

A munkaügyi központban regisztrálva vagy? Ott kötelességük munkalehetőségeket keresgélni neked.
piszuka 2009.10.22 14:55:06
@Cica7: Melyik ún. fejvadászcég volt ez?

@Jihadgirl: Voltam már _assessment centeren_, ahol a leendő kólcentereseket válogatták ki. Engem nem, mert nem elég felsőfokon tudni az adott nyelvet, ha rajtad kívül 3 db anyanyelvű is pályázik a pozícióra.
piszuka 2009.10.22 15:55:46
@igaziatommaki: Hajjaj... Gondolom, megpróbáltál már mindent, úgyhogy nincs szükséged további tanácsra. Olyan helyekről is elutasítanak, ahová nem kell speciális végzettség?

Persze engem igen, de ha még nem "adtad lejjebb", akkor próbáld meg, hátha :)
kedves munkahelyi terror-blog! gondoltam, elmesélem én is, mit szenvedtem össze az elmúlt nyáron a munkakereséssel, bár már nyugodtan ülök három hónapja a reptéren és élvezem, amit csinálok. és ez, bár itt is akadnak érdekességek, végtelen megnyugvással tölt el. de kezdem…..
Néhány ismerősömmel beszélgettünk a minap, hárman közülük állást keresnek. Egy huszonéves és két harmincas hölgy is állást keres közülük, megosztották álláskeresési tapasztalataikat.Ha huszas éveid elején jársz, taknyos kis fruska vagy, mit akarsz komolyabb munkákkal,…..
piszuka 2009.06.10 22:28:20
@Hunter Milo: Köszönöm a véleményt :)

Az olyan lehetőségeket, amik megfelelnek az elképzeléseimnek, nagyrészt kimerítettem már. Nagyon kevés az új hirdetés, és amik vannak, azok is gyakran ugyanazt az állást hirdetik különböző közvetítő cégeken keresztül.

A két hely, amiről szó van, kisméretű nonprofit intézmény (természetesen ismerős útján értesültem a lehetőségről mindkét esetben), tehát nem hiszem, hogy felkeltenék a hivatalos szervek érdeklődését. Az, ahol évente hosszabbítanának, ellátandó feladatok és hmm... karrierépítés szempontjából is ideális lenne, ezért, ha netán engem választanának, azt hiszem, mégis el fogom fogadni. A másikat nem hiszem, nem volt szimpatikus ez a sok kérdezősködés, meg maga a leendő főnök sem.

Én még nem hallottam olyanról, és nem is láttam olyat, hogy megkérdeznék a jelenlegi fizetést. Mi lehet ennek az oka azon kívül, hogy elejét vegyék a túl magas fizetési igényeknek?
piszuka 2009.07.02 22:47:15
@Hunter Milo: Köszönöm, most már értem :)

Az én esetemben viszont, mint kiderült, pontosan tudták, mennyit akarnak adni. (Kevesebbet, mint amennyit most kapok.) Így ez részükről csak indiszkrét kíváncsiskodás volt.

Nem értesítettek egyébként egyik fent említett helyről sem.
Bocsánat, hogy ilyen későn kerül ki az aktuális poszt, de eddig nem voltam gép közelben. Nem is szaporítom tovább a szzót, következzen Lakle levele. Kedves Munkahelyi Terror olvasók! Én nem a történetemet szeretném megosztani, hanem a tanácsotokat várom. Pályakezdő vagyok,…..
piszuka 2009.05.21 14:29:32
Én is voltam. Álláskeresésem legmegalázóbb élménye volt.

Egy ún. shared service centerbe jelentkeztem IT-helpdeskesnek.

Első kör: telefonos interjú, mindkét nyelv csekkolása. Megfeleltem, így behívtak egy ilyen assessment centerre.

7 óra hosszat tartott a móka. Voltunk vagy húszan, az angol mellett mindenféle második nyelvvel.

Az egész angolul zajlott.

Az elején be kellett mutatkozni a csoportnak, melyben több olyan jelentkező is volt, akik ugyanazt a 2. nyelvet besdzélték, mint én, csak éppen nekik az volt az anyanyelvük.

Utána volt feleletválasztós IT-teszt, igen komolytalan kérdésekkel. Aki látott már számítógépet, meg tudja írni majdnem hibátlanra.

Kellett válaszolni néhány kifejtős kérdésre mindkét nyelven, motivációs levelet kellett írni, meg mindenféle adatlapokat töltögetni.

Volt egy ún. szerepjáték, melynek során az egyik HR-es egy nagyon-nagyon problémás embert alakított, én meg az ügyfélszolgálatost. Emellett telefonon el kellett játszani egy tipikus helpdeskes telefonbeszélgetést egy 2. nyelvet beszélő emberrel.

Erre a részre egyesével mentünk, a többiek addig írták az írásbeli feladatokat.

Volt egy csoportos szerepjáték is, igen valószínűtlen alaphelyzettel, biztos ismeritek az ilyeneket. Az volt az utasítás, hogy mindenki mindenáron ragaszkodjon a saját álláspontjához, és minél kevesebbet engedjen belőle.

Mikor mindenki volt bent a HR-eseknél, az egész csoport előtt kihirdették, hogy ki jutott tovább az interjúra, és ki nem. Én a csoport kb. 50%-ával együtt továbbjutottam, kiküldtek minket, nekik meg elmondták, mit csináltak rosszul.

A személyes interjún nagyon sok mindent kérdeztek, kicsit tényleg stresszinterjú-jellege volt. Pl. megkérdezték, mit szeretek a jelenlegi munkámban. Mi erre a jó válasz? Az, hogy nem szeretem (nyavalygósféle, motiválatlan), vagy az, hogy szeretem, ezért meg ezért (úgyse maradna sokáig a cégnél, ha szereti a mostani munkáját)? Előtte már megkérdezték, miért akarok váltani... Avagy: 0-tól 10-ig értékeljem a stressztűrő képességemet. 10? Biztos hazudok. 8-9? Nem elég jó.

Egy hétre rá jött az ímél, hogy nem vesznek fel, mert:

- a 2. nyelvet erős akcentussal beszélem (a telefonos interjún még megfelelő volt az akcentusom), és
- a csoportfeladat és a szerepjáték során látták, hogy nem vagyok elég dinamikus és proaktív (a fenti feladatok _után_ választották ki, hogy ki maradjon személyes interjúra, és engem kiválasztottak),
- nem tudok azonnal kezdeni.

És már soha nem fogom megtudni az igazságot. Hogy egyszerűen csak az anyanyelvieket részesítették előnyben, vagy tényleg nem lennék jó helpdeskes, vagy féltek, hogy hamar továbbállnék, vagy éppen nem voltam nekik szimpatikus. Most sokkal magasabb presztízsű állásom van egyébként.

Öt hónapja keresek, csak olyan helyre jelentkezem, ahová kell az angol és a 2. nyelvem is, és ahová minden feltételnek megfelelek. Emiatt még csak kb. 20 helyre küldtem el. A feléhez behívtak interjúra, de még csak egy ajánlatot kaptam.

Szintén multinacionális szolgáltató, szintén helpdeskest kerestek.

Jó hosszú próbafeledat-megoldás és interjú után mondták, hogy nem vesznek fel helpdeskesnek, mert még nincs tapasztalatom, viszont felvesznek adatrögzítőnek, és akkor onnan 3-4 hónap múlva jelentkezhetek a helpdeskes csoportba. Nem kértem belőle.

Szerencsére nekem nem sürgős, van állásom, csak éppen nem szeretném ezt csinálni egész életemben. Azzal a hozzáállással jelentkeztem ide, hogy legalább a próbaidő alatt keresek egy kis pénzt, aztán ittragadtam.

Volt egy olyan időszakom, amikor mindenáron el akartam menni innen, akkor jelentkeztem helpdeskes állásokra. Most már egyrészt nem merek, másrészt nem is akarok.

Despota! Kérlek, ezt a kommentet ne tedd ki posztba!
piszuka 2009.05.21 15:19:46
@Strici: Arról van szó, amit Psmith írt. Despota többször tett már ki kommenteket posztba. Gondoltam, megosztom veletek az assessment centerrel kapcsolatos tapasztalatomat, de azt nem szeretném, ha a kommentemből külön poszt lenne.

@Szederinda: Szerencsére nem vettek fel :)

Gondolom, mindenki ismeri azt az állapotot, hogy 'mindegy, hová, csak el innen'. Így voltam vele, mikor helpdeskes pozíciókra jelentkeztem.

Az assessment centerhez még: szerintem sincs túl sok értelme, főleg nem akkor, ha olyan HR-esek csinálják, akik soha nem dolgoztak abban a pozícióban, ahová a jelentkezők kerülni szeretnének, és még csak a leendő csoportvezető sincs jelen.

Egyébként is máshogy viselkedik egy ember egy assessment centeren, mint munka közben.
piszuka 2009.05.21 16:14:53
@bonfred: Na igen, én is meglepődtem, hogy assessment centeren válogatják ki már a helpdeskeseket is, mikor azokból sok kell, mert állandóan cserélődnek. Gondolom, most, hogy ennyire nincs munka, sokkal többen jelentkeznek, és emiatt megtehetik.
Azt tetszett gondolni, ma nem lesz új poszt? Tévedés, ma is új olvasói levéllel jelentkezünk. Krisztián mesél munkahelyéről, ahol kutyába sem veszik egy ideje, mert összekülönbözött az osztályvezetővel.Kedves Szerkesztő! Egy biztosító cégnél dolgozom több, mint 6 éve.…..
piszuka 2009.02.12 14:34:32
@Adachale: Nekem életszerűnek tűnik. Ki tudja, mit mondott pontosan a kollégáknak. Mondjuk ezt: ne szóljatok hozzá, mert különben jelentem a nagyfőnöknek, hogy ilyen meg olyan szakmai hibákat vétettetek (ami igaz is), és elbocsátásokra számíthattok. Ha viszont nem szóltok hozzá, akkor hallgatok továbbra is.

Vagy még csak erre se volt szükség, a kollégák tudják magukról, hogy lenne a helyükre alkalmasabb ember is, és emiatt paráznak.
piszuka 2009.02.12 15:01:52
@Adachale: Igen, ez tényleg furcsa. Ha elvárnák, hogy ne szóljak egy kedves kollégámhoz, hát biztos, hogy nem engedelmeskednék.

Sajnos azonban a legtöbb embernek fontosabb a munkahelye, mint a barátság/jóviszony egy konkrét kollégával, kivéve, ha nagyon közeli barátok.

Másrészt: az emberek hajlamosak az áldozatot hibáztatni.

Harmadrészt: ki tudja, miket mondott a főnök a kollégáknak Kr. háta mögött. Lehet, hogy hazudott róla ezt-azt, és bevették anélkül, hogy megkérdezték volna, igaz-e.

Aki nem tapasztalt még hasonlót, annak nyilván hihetetlennek tűnik, de én már átéltem mindezt.