Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Healthy

62 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Healthy Túl a szülésen 2010.01.19 11:19:00
Már elég régóta túl vagyok rajta, csaknem három hónapja. Gyors volt egyszerű. Császár reggel 8-kor. Babuci ugyanis rosszul feküdt, illetve ült, a köldökzsinór pedig nyaka körül volt. Így nem kockáztattunk, kedvenc szülészem így döntött. Persze azért a műtét sem fenékig…..
 Egy magzat nem veszi figyelembe az anya szervezetének érdekeit. Fejlődésének kilenc hónapjában egyszerűen elveszi mindazt, amire szüksége van. Ezért ajánlott a terhesség ideje alatt magzatvédő vitaminok fogyasztása.A terhesség idején a megfelelő étkezés mellett fontos a…..
Healthy 2009.04.10 15:02:38
@cicalány03:
Szia!

Nagyon szívesen, örülök, hogy segíteni tudtam, még egy jó tanács: ha hányingered van reggel, akkor mindenképpen reggel vedd majd be a vitamint, mert a benne lévő b6 vitamin elég jól tudja enyhíteni, legalábbis nálam bevált, banánnal kiegészítve.

A hízással kapcsolatban még nincs túl sok tapasztalatom, én szerintem nem híztam eddig túl sokat, de a "régi" nadrágjaimat nem tudom már felvenni, mert kényelmetlennek érzem. Furcsa, mert nem szorít egyik sem, csak egyszerűen nem érzem jól magam bennük, olyan mintha nyomnák a hasamat, pedig amúgy jók rám. De szerencsére most már itt a jó idő, úgyhogy lehet kényelmes cuccokban járni:) Mindenesetre a femibiontól nem lett nagyobb étvágyam.

Neked is kellemes ünnepeket, és vigyázz magadra!
Healthy 2009.04.17 10:22:40
@onlineanyu:

Szia !

Hát ige, sajnos a ruházkodás tényleg nem a legegyszerűbb, de legalább most jó idő van, könnyebb jó rucikba öltözni, mintha -10 fok és tél lenne:)

Te most mennyi idős vagy?
Healthy Nemes kérdések 2009.09.03 13:54:00
A gyerekkel kapcsolatban talán az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy vajon lány vagy fiú lesz a kis jövevény. Minket alaposan megtréfált a picur, mert legelőször még nem akartuk tudni, milyen nemű, aztán az orvos nem látta, a következő ultrahangon azt mondta, lány, a legutóbbin…..
Healthy Jogi ül a hasamban 2009.08.31 13:48:21
A legutóbbi ultrahangon, mely a 28. héten volt, a bébi farfekvésben volt, illetve, ahogyan az orvos fogalmazott: "ücsörgött, mint egy jogi". Ez természetesen nem jelentett akkor még semmi rosszat, hisezn van még ideje megfordulni, de azóta is ezt a pozitúrát preferálja a kis…..
-avagy kritika egy kismama szemszögéből-Azt azért le kell szögeznem, hogy tárgyilagos nem lesz, amit írok, mert én elfogult vagyok Madonnával szemben.Ez világosan látszik abból is, hogy fájó medencével és pingvinléptekkel indultam a tegnap esti koncertre. Állójegyünk volt, így a…..
Healthy A 16. hét 2009.05.27 13:01:00
A negyedik hónapban befejeződik a méhlepény kialakulása (placentáció), növekedésnek indul a magzat, és fény derül esetleges rendellenességeire.A méh mérete a 12. héttől a 16. hét végére férfiökölnyi nagyságról csecsemőfőnyire növekszik. Túllépi a kismedence határait,…..
Healthy 14. terhességi hét 2009.05.12 13:04:35
Ahogy a terhességi hormonok szintjeinek rapszodikus váltakozása múlófélben van, megjelenhet a székrekedés, ami végigkísérheti a terhesség fennmaradó hónapjait. Ez most már nem kizárólag a hormonális hatás következménye: a növekvő méh egyre jelentősebb nyomást gyakorol a…..
Healthy Apasági nyilatkozat 2009.05.06 09:14:00
Ha az ember lánya nincs férjnél és ennek ellenére gyermeket vállal, ahogyan én is, akkor még sokan néznek rá hülyén, hogy miért "csak" élettársi kapcsolatban él a párjával.A szülés szempontjából ez természetesen nem jelent akadályt, csupán arra kell odafigyelnünk,…..
Healthy 13. hét 2009.05.05 09:17:00
Elérkeztünka második trimeszterhez! Igen, most kezdődik a várandósság legkellemesebb időszaka. Megszűnnek az első három hónap fárasztó tünetei - az émelygés, a reggeli rosszullétek, a szédülés és a gyakori vizelési inger.A nők többsége ebben a periódusban igazi…..
Healthy Csíkok, foltok, anyajegyek 2009.04.29 11:32:00
A terhesség alatt és után a hormonális változások, és a bőr megnyúlása miatt sok olyan változást észlel a testén a kismama, amely nem előnyös, s egy részük a szülés után is megmarad.Egyes bőrelváltozások megjelenése a legjobb kezelés ellenére sem védhető ki, mások…..
Healthy A bűvös 12. hét 2009.04.27 09:38:14
Ez itt a 12. hét, minden kismama álma, amikor za orvos közli, hogy minden rendben van, a kölök 5 cm-es, és innentől kezdve elmúlt a vetélés veszélye.Ezt a hetet tartják vízválasztónak több szempontból is. Egyrészt a korai terhesség kellemetlenségei kezdenek csökkeni, másrészt…..
Mivel itt a tavasz, és minden nő egyre csinosabb, kerestem pár szépségtippet kismamák számára, hogy mi is tündökölhessünk, és el tudjuk bűvölni párunkat:)Ragyogó bőrA ragyogó, egészséges arcbőr érdekében még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hidratálására, mint…..
Healthy 10. hét a bébivel 2009.04.15 10:04:55
Mi történik? Ez egy kiváló időszak arra, hogy beütemezzünk egy találkozót a fogorvossal. A szakorvosi ellenőrzés, az alapos tisztítás, a megfelelő kalcium-, fehérje-, C- és D-vitamin bevitel segíteni fog abban, hogy fogak és az íny a várandósság alatt is egészséges…..
Healthy Egy gyerek egy fog? 2009.04.08 13:38:00
A szervezet hormonális változásai a fogínyre is hatnak: a terhesség idején lágyabb, néha még duzzadt is, és gyorsabban vérezni kezd.Fog híján...Sok kismama éppen azzal az indokkal hanyagolja el a rendszeres és alapos fogmosást, hogy nem akarja méginkább ingerelni érzékeny…..
Ezúton is köszönet a kedves gyömrői nővérkének, aki olyan kíméletesen szívta ki a véremet, hogy szinte semmit nem éreztem:)A terhesgondozás során három "kötelező" vérvételre kerül sor, amikor a teljes vérképet vizsgálják: a 12., a 24. és a 36. héten.…..
Vagyis majd holnap. Holnap pedig következik az első vérvétel is ;( Ennek nem örülök túlzottan, mert két éve egy véradás alkalmával annyira megkínoztak, hogy azóta akkor is rosszul vagyok, ha csak rá gondolok...Szóval a kilencedik hét:A legtöbb kismama már felfedezi magán a…..
Healthy 7. hét, 11 mm 2009.03.29 14:09:53
Csütötökön orvosnál jártam. Kiderült, hogy valóban útban van a gyermekáldás, és a picúrnak már dobog a szíve, 7 hetes és komoly 11 mm-es mérettel rendelkezik. Ehhez képest intenzív hányingert tud okozni, és persze legalább annyira lefárszt, minthta már legalább hét éves…..
Healthy A terhességi diabétesz 2009.03.24 09:54:00
 Korábban az e betegségben szenvedők életük tetemes részét kórházban töltötték, illetve szakrendelésre jártak. Azóta a diagnosztikus lehetőségek, a vér és vizeletcukor mérése gyors tesztekkel otthon is megoldható. Forradalmi változáson esett át az inzulinkészítmények…..
Healthy 2009.03.29 13:58:51
Szia Musi!

Én nem vagyok orvos, de elég közel áll hozzám a téma, mert egy egészségügyi kommunikációs cégnél dolgozom, és próbálom mindig figyelembe venni az itt olvasható cikkek esetében, hogy a lehető leghitelesebb információkat tartalmazzák, illetve ne az átverés kategóriába tartozzanak.

A kettes típusú cukorbetegségről:
A 2-es típusú cukorbetegség jóval gyakoribb, a cukorbetegek túlnyomó többségénél (90%) ez áll fenn. A cukorbetegség világszerte tapasztalható, járványszerűen gyors növekedése is elsősorban ennek a típusnak köszönhető. Ez a betegség negyven éves kor fölött jelentkezik általában, de fiatalabb korban is egyre gyakoribbá válik. Szoros kapcsolatban áll az elhízással, és mozgásszegény életmóddal, ami magyarázza is rohamos terjedését. Ugyancsak összefüggés mutatható ki bizonyos genetikai tényezőkkel, a magas vérnyomás betegséggel és vérzsír eltérésekkel is.
Az 1-es típussal szemben itt nem az inzulin termelés teljes leállása a kiváltó ok, hanem rendszerint a megtermelt inzulin hatékonyságával és elválasztásával egyaránt baj van. A célsejtek nem reagálnak megfelelően a szervezetben termelődő inzulinra (=inzulin rezisztencia), vagy a termelt inzulin hatástalan, illetve elégtelen mennyiségű.

A vércukorszint emelkedés alattomosabb, mint az 1-es típusú betegeknél, ezért a náluk megfigyelhető tünetek egy része (szomjúság, nagy mennyiségű vizelet, fogyás) nem igazán jelentkezik. A tünetek jellegtelenebbek, lassan alakulnak ki, ezért a felismerésük gyakran késik.
Ebben a típusban, nem ritkán előfordul, hogy még a betegség felismerése előtt, a már kialakult szövődmények okoznak tüneteket.

A 2-es típusú cukorbetegség legjellemzőbb tünetei a következők:
fáradtság,
viszketés,
lassú sebgyógyulás,
látásromlás
végtagzsibbadás,
szexuális zavarok.

Ebben az esetben a kezelés folyamatosan változó, a betegség előrehaladásának illetve a vércukor és HbA1c célértékeitől függ. Ennek alapja a megfelelő étrend és a fizikai aktivitás kombinációja. Gyakran azonban csak tabletta, inzulin vagy ezek együttes alkalmazásával normalizálható a vércukor szint. Napjainkban egyre gyakrabban kezelik a 2-es típusú cukorbetegeket is inzulinnal, követve a nemzetközi szakmai ajánlásokat.

Akárcsak az 1-es típusú cukorbetegség esetén, ha nem ismerik fel időben, illetve nem kezelik megfelelően ezeket a betegeket, súlyos szövődményekre lehet számítani. Egészséges életmóddal, rendszeres testmozgással és testsúly csökkenéssel azonban a betegség kialakulása megelőzhető lehet. Már kialakult cukorbetegség esetén a vércukor (valamint a vérnyomás és koleszterin szint)megfelelő szinten tartásával a hosszútávú szövődmények kockázata jelentősen csökkenthető.

Ajánlom figyelmedbe a következő honlapot:
www.egeszsegcukorbetegen.hu
Milyen módon befolyásolhatja a nők szervezete születendő gyermekük nemét? Számít-e a fogamzás időpontja abból a szempontból, hogy a baba fiú lesz-e vagy lány? Miért tolódik el a születéskor tapasztalható ivararány a fiúk javára? Milyen módszerrel érhető el, hogy egy nemhez…..
Healthy Mellvért 2009.03.25 12:48:07
A várandósság alatt a mellünk jelentős megnő, sokkal teltebb, dúsabb lesz. Ahhoz, hogy a formáját és bőrünk minőségét megőrizhessük, néhány fontos szabályt szükséges betartani. Ezek segítenek megelőzni a mellek megereszkedését, illetve a striák kialakulását. Részletek a…..
Talán nincs olyan nő, aki ne irigyelte volna már titokban a gésák legendásan erős gátizmait, érett korukban is kislányosan feszes melleit. Ám ők sem "így születtek"; ahogy testünk egyéb izmai, kevésbé szem előtt lévő társaik is fejleszthetők, edzhetők, formában…..
Healthy Kismamák és az alvás 2009.03.20 09:56:00
Mivel ma van az alvás világnapja, megnézzük mi a helyzet az alvással és a kismamákkal. Én a magam részéről legszívesebben átaludnám ezt az egész hetet!Míg a várandósság elején egész nap szédelgünk az álmosságtól, az utolsó hetekben inkább a fokozott éberség jellemzõ…..
Healthy Mennyibe kerül egy gyerek? 2009.03.19 09:47:00
Nem hangzik túl jól ez a kérdés, azonban az állapotos nőknek sajnos számolniuk kell ezzel a tényezővel is. Ha nincs is túl sok pénzünk, nyilván mindeki szeretne a terhesség alatt olyan ellátást kapni, mely minden szempontból megfelelő, és az sem minden milyen orvos vesz minket a…..
Az ember lányában nap mint nap rengeteg kérdés merül fel azzal kapcsolatban, vajon mi tesz jót icipici magzatának. Valószínűleg nem kell ezt az egészet túlbonyolítani, csak az anyai ösztönökre kell hallgatni. Itt van mindenesetre pár újabb tévhit, ill. cáfolat.Egy pohár bor…..
Minden második várandós kismama küzd a reggeli rosszullétekkel, netán a délutánig kínzó émelygéssel. A hányinger a felfokozott hormontermelés miatt alakul ki. Az első trimeszterben jelentkező kellemetlenségek azonban a második trimeszterre elmúlnak.Ahhoz, hogy a napok…..