Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narancs és Tetves

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szervezési malőrök miatt kicsit elbazilikáztuk a mai napunkat, így aztán meg kell elégednetek egy, inkább csak mentesítő csevelyposzt igényű, semmitmondó három dologgal a mai BL-este előtt. Reméljük a csapatokban legalább nem kell csalódnotok. Nyúlfarknyi iparosmunka a tovább…..
Narancs és Tetves 2009.09.30 22:05:16
Narancs és Tetves 2009.09.30 22:15:18
@rizla: ja ja Király volt ilyen pókemberes, szuperhősös..és egyben tök agyatlan :D
Narancs és Tetves 2009.10.01 12:32:22
@sporttárs: Jók leszünk!! Kipróbál a mester mindenhol mindenkit..így lassan vége lesz majd az "éles" Ki Mit Tudnak...s akkor akkor.."Majd meglátjuk!!" (ahogy a Zen mester mondaná)
A hétvégén kezdetét veszi a spanyol első osztályú bajnokság 79. szezonja. Nem túlzás azt állítani, hogy a La Liga idei rajtját hatalmas várakozás előzi meg világszerte. A nyári átigazolások, az átigazolásokhoz kapcsolódó találgatások, a klubelnökök megszokott…..
Narancs és Tetves 2009.09.02 16:29:22
@Henke:
Én nem gondolom, hogy megaláztunk volna bárkit is. Én csak azt mondtam, hogy nem olyan jó játékos, Sneijder, mint pl. Kaka. (Ettől függetlenül én pl. nagyon is szeretem a játékát, mert nem rossz játékos.) Ha neked ebből az jön ki hogy sz@r, illetve megalázottá vált...
Jött jobb, ő meg ment. Ha ő extraklasszis lett volna megmutatatta volna, ahogy erre volt is elég ideje.

A Real már csak ilyen. Ezt el kell fogadni. Ez filozófia a csapatnak, legyen bárki is az elnök. 50 éve is ilyen volt, lehet 50 év múlva is ilyen lesz. S igen, a Realba kell csillogás. Mint ahogy a Barcába is. Mindamellett az elmúlt 2 év barcelonai költekezés majdhogynem simán veri a madridi 2 (1) éves kiadást.
((Ha jobban utánaszámolunk, akkor pl Eto-Ibra csere is minimum pénzeső volt... akárhogy is, de 60-80 millás kiadás tuti elkönyvelhető a Barca részéről - csak idén csak erre az 1 játékosra. ))
Ezért én azt mondom, ebben a formában ez az érv sem állja meg a helyét. Mint ahogy a nagy barca nevelési hullám se, hisz szerintem emlékszünk, mert kb. 10 éve történt az, amikor a Barcába 8-10 külföldi is volt egyszerre a kezdőbe (eleve 8 holland volt a keretbe!).
De a jelenlegi keretbe sincs a már meghatározó 4-5 játékoson kívül új, nagyformátumú játékos. Bojanon kívül senki. A többiek az elmúlt szezonokba kerültek fel stabilan: Xavi, Iniesta, Valdez, Puyol, Messi. De pl Busquets-et, vagy Piqu-et (MU-ból vették vissza), de Valdezt se nem nevezném stabil és igazán jó Barca szintű játékosnak.
Így a Barcára ugyanúgy áll "a többieket megvettétek, mint a real" cimke, mint bármely más csapatra.
Narancs és Tetves 2009.09.02 16:38:14
@Henke:

Egyébként meg ha így veszed, akkor szerintem elfogadod ha a jelenlegi spanyol válogatottat nézve adtunk egy Cassillas-t, s egy Arbeloát (ha így veszzük madrid nevelés), egy felet megoszta a Sevillaval Sergio Ramost, és az elmút 10 évbe (nem annyira sikeres válogatottba) ez igaz egy Morientest, egy Rault, vagy épp egy Gutit.
Narancs és Tetves 2009.09.13 00:42:02
@rizla:
Ahogy "a Zen Mester mondaná: Majd meglátjuk!" :)

S eközben elég vicces dolognak tartom, hogy a barca fanok sajnálkoznak a "tuti madrid" játékosok eledásán, csapatéőításán, stb. Lám lám szívükön viselitek a sorsunk :))) Jó érzéss, köszi. :)

5-10 meccsen belül már látható hogy minek volt/van/lesz érteleme. S mi mért van oszt mibül.

Addig nézzük a meccseket és drukkoljunk annak, akit szeretünk.

Hala Madrid!
Joccakát!
A Fideszt, mégpedig láthatóan elsöprő többséggel. Kívánja még az ingatlanadó, a ____adó és az *****adó ötletének elvetését, a korábban kivetett adók egy részének eltörlését, hétfőre Győzikét, péntekre a Dallast, valamint, úgy tűnik, a Bors magazint, amely a lappiacon…..
Narancs és Tetves 2009.05.14 20:37:49
@TirolSoldier:

Remélem belegondolsz majd 1 kényelmes fotelben hátradőlve, hogy a tavalyi szakértői kormányalakítás kin és miért bukott el akkor amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból.Ezt ma már nyilvánosan is lehet tudni. S azt is, hogy ki lett volna a jelenlegi Kordon helyett a miniszterelnök.

Csak azért mondom, mert ilyen baromságot nem kénye tájékozatlanul hangoztatnod...
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
A spanyol csapatok látszólag a bajnoki versenyfutás felé fordultak. A Deportivo és a Valencia kiesése önmagában nem meglepetés, viszont a mód, ahogyan elintézték a La Liga két reprezentánsát, cseppet sem dicsérhető. Ítéletet csak azért nem mondunk a teljes mezőny felett, mert a…..
Az idei szezon másról sem szól, mint a Barcelona győzelmi sorozatairól. Nincs olyan kiosztható cím, amelyet ne ítéltek volna már előre a katalán csapatnak, edzőjének vagy valamely játékosának. Ehhez képes immáron három forduló óta akadozik a gépezet, és senki nem tudja, mi…..
A huszonegyedik fordulóban sem kapott ki a Barcelona. Sőt a Real Madrid is győzött. Az első két helyezett csapat kiléte nem kérdéses többé, viszont a dobogóért hajtó Sevilla, Valencia páros bukdácsolása még rejtegethet némi izgalmat a bajnokság végéig. Főleg, ha az andalúzok…..
Narancs és Tetves 2009.02.20 21:15:17
@rizla: mire volt logikus igazolás? :)
Narancs és Tetves 2009.02.21 22:11:32
Narancs és Tetves 2009.02.21 22:12:49
Az első tavaszi forduló már régen nem azt jelenti, amit régen. 2009-ben nem beszélhetünk téli felkészülésről, a csapatok nem  újra belevágnak a küzdelmekbe, hanem "csak" folytatják, amit pár napja abbahagytak. Ha jobban is koncentrálnak, az mindössze azért van,…..
Narancs és Tetves 2009.02.03 19:01:29
@Csöncsön: azért jó edző az öreg Juan :) .

S ezért fontosabb a taktika mint az egyén brilliáns képessége. (persze fontos hogy olyan szintű játékosok alkossák a keret akik képesek megoldani magas szinten a foci alapjait! De nem kell minden posztra briliáns játékos. Lasd Lass-t éppen Madridban, nem egy cselgép, s eddig nagyon nem is tudtuk sokan, hogy létezik egyáltalán) S ezért tök mindegy hogy mekkora istenek rúgják elöl a labdát, ha hátul-középen ott a "szakadék". Szal csak annyit, hogy a foci taktika s annak betartásáról szól.
Az öreg Del B. taktikája meseszép volt annó a Madridban. Tolódásos területvédekezés, úgy, hogy a labdát birtokló játékost 3-an vették körbe, így a passzolási lehetőségtől teljsen elválaszották. A csellót meg ugye nem mindenki tudja meghúzni állóhelyből/lendületből 2-3 embert átrázva. Ez tehát fegyelem, erőnlét, koncentráció kérdése. Ami tanulható, fejleszthető.

A Barca hasonlóan játszik idén. Kérdés mikor jön ebbe - hiba. De eljön, mert 50-55 meccset nem lehet toppon játszani.
Narancs és Tetves 2009.02.03 19:06:20
@rizla:
Ja a kupából kiestünk. Nem volt szép. Schustert ki is rúgtam volna abban a pillanatban. Node... a foci ilyen. Az év végén térjünk majd erre vissza, hogy ki mire is vitte. Ki meddig jutott. Az előny nálad van. Kupában még áll a Barca, 12 pont előny a bajnokségban BL-ben jóval gyöngébb ellenfél...de majd meglátjuk. ;)..leírni soha senkit nem szabad...lekezelni meg főleg nem :)
Narancs és Tetves 2009.02.04 19:42:45
@Tika_:
hehe..kifejtem plaaztikusabban mit is szerettem volna mondani.

OFF// mivel futballoztam versenyszerűen és meg is sérültem párszor tudom mi az hogy "törjük el a lábát" elv sajnos. // ON

Nem képviselem ezt a mentalitást. Sőt csodálom a játékát!!!! ;)

De bátorkodom megjegyezni, hogy Messinek anélkül is meg lehet sérülnie, ha valaki direkt lerúgná. Mivel még csak nem is félisten. Így csak anyit akartam közölni, hogy Messi hiányát huzamosabb ideig (eltiltás, betegség, ne adj isten sérülés, vagy akár formahanyatlás!!(sic)), vagy más játékosokét (Alvez, Keita, Etoo, Henry) megérezné a csapat... s akkor majd meglátjuk, hogy teljesít a gárda. Remélem megérted mindazt amit leírtam, ha így sem, akkor nincs miről beszélgetnünk.
A forduló, amelyben sok érdekes dolog történt, de mégis csak egyetlen dolog számított: sikerül-e nemes bosszút állnia a Barcelonának a tavalyi vélt vagy valós sérelmekért. A küzdő felek ellentétesen készültek a mérkőzésre. Utólag azt mondhatjuk, hogy a Donyeck elleni…..
A Getafe elleni fiaskó jutalma egy befejező csatár lett, a Sevilla által elkövetett megszégyenülés nyomán új edzőt hozott a mikulás, így ha a hétvége a tervek szerint alakul, akkor a madridi karácsonyfa alatt David Silva és C. Ronaldo feszít majd egy-egy fehér mezben. Mivel a…..
Narancs és Tetves 2008.12.11 21:09:50
A Madrid idei eredménytelen (tragikus!) játékának a csapatrészek közötti összhang hiánya volt eddig a fő oka, és az ebből fakadó mentális problémák (önbizalom hiány). Ami sajnos Juan érkezésével sem fog szombatig megszűnni. Ellenben - bár a Zenit tényleg idény után volt - ebben már most javulás tapasztalható. Robben és Raul 2. góljánál már megfigyelhető volt, hogy tudnak focizni a srácok, ha mernek. S én ebben bízok. Illetve abban, hogy Juan, Schusterhez képest, akár meccs közben is tud taktikailag érdekes, Guardiolanak meglepő hűzással szolgálni, akár többel is. (lásd a szintén a Zenit elleni meccs 2 félidejét). Egyébként annak is örülök, hogy Juan, Alvest nagyon jól ismeri, amit remélem kamatoztatni is fog. Mert sok sok gond származik az ő támadásba kapcsolódásából, fellépéseiből. Ám ez lehet egy gyenge pont is, mert így teret engedhet, s a mögé (pontosan - majd kiderül mennyire pontosan..) bepasszolt labdákból lehet építkezni, zavart okozni. A Barcát nem nagyon láttam mostanság, de asszem Alvesen kívül nincs igazi szélső játékosuk (javítsatok ki ha tévedek), csak Alves, illetve ha Messi kihúzodik. Így a védekezésben összébb zárva a középályát és a védelmet tolódással ki lehet szorítani a kapu előteréből a kis argentint, és meg lehet akadályozni a felgyorsulásást (labdával, illetve anélkül). Ezzel a belöbbölt, lukra passzolt, lecsorgó labdákat mondjuk egy klasszikus söprögető funkcióval (pl. Canna olasz válogatott beli funkciójával) össze lehet szedetni. Az előre játék nehezebb már. 12 épkézláb játékossal és az ifikkel sajnos marad a kontra...amit Drenthével (Dombi :( ) kell megoldani...aki végre szombaton ad az "öreg Rókának" 1-2 forintos labdát... Úgy gondolom szombaton lesz egy jó meccs, s akár ezzel együtt egy iciri piciri fricska is :). Hala Madrid!