Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lengyel Anna

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás kezelésére alkalmazzák- sajnos nagyon sokan hanyag módon, és nem a megfelelő dózisban. Magyarországon gyakorta a Frontint szokták felírni,…..
Lengyel Anna 2017.06.07 18:04:46
A közéleti egyszemélyes performanszok iránti igényünk leszűkíti látókörünket a tömegélményről az egyéni ambíciókra, miközben felhagyunk a közösségi cél igényével. Gulyás Márton legutóbbi közéleti akciója a köztársasági elnök hivatalának helyet adó budavári, műemlék jellegű Sándor-palota sárga…..
Hétfőn megszavazta az országgyűlés  a Fidesz az új felsőoktatási törvényt, amely szeptembertől gyakorlatilag bábszínházzá silányítja az egyetem eddigi vezetését. Mostantól valójában  a kormány által odaültetett konzisztórium irányítja majd a felsőoktatási…..
Lengyel Anna 2015.07.08 02:20:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt kellene felfogni, hogy semmi köze hozzá se magának, se a kormánynak, hogy milyen szakokat indít egy egyetem. Eddig szerencsére nem a magukfélék döntöttek a szakindításról, hanem azok, akik értenek hozzá. Nahát ennek vége.
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme.Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
Okay, so this is cheating a little. It is not quite Hungarian theatre inasmuch as it is happening in Sydney and all the actors are Australian, but it is a perfect way to introduce the English-speaking theatre-goer to one of the greatest masters of the Hungarian stage, Tamás Ascher, one of the most…..
POSzT felolvasószínháza a Dramaturg Céh szervezésében, a DrámaMa közreműködésévelFelcsillant a szemem amikor az egyik Krétakör előadás után a pulton egy jég Rubik kockával ellátott, KrétaKörKép Finnország című kiadványát megpillantottam. Bár a POSzT felolvasószínházának ehhez semmi köze, mégis ekkor…..
Lengyel Anna 2009.06.21 08:30:33
Kedves Mummin!

Nem tudom, vagy-e még ezen az oldalon, én most tévedtem először ide, és csak most láttam, amit írtál. (Az én írói nevem Merényi Anna). Nagyon megörültem neki. Nevedből gondolom, hogy a finn kultúra rajongója vagy. Ezért is felhívom a figyelmed, a korábban DrámaMa, most PanoDráma blogjára
panodramaplays.blogspot.com/. Mint látni fogod, idén rengeteg finn vonatkozású program volt és jővőre is sok lesz. Idén is volt a POSzTon három kortárs külföldi darab, csak azt még nem volt időm feltölteni.

A Nemzeti Színház a PanoDráma tavalyi felolvasószínháza nyomán bemutatja Mika Myllyaho Pánik c. darabját, a PanoDráma pedig tavasszal ugyanettől a szerzőtől a Káoszt.

Őszre lesz profi honlapom is.

Ha még olvasgatod ezt, jelentkezz.
Where History Has Been Written: the Budapest Katona József Theatre Anna Lengyel   After the suppressed revolution of 1956, Hungarian cultural politics realized the necessity of allowing a few tiny leaks in an otherwise densely woven web of censorship. One such example was the predecessor of…..
Euripidész: Oresztész (r. Alföldi Róbert)„Hát nem azért mondom Klárikám, de ez nem koreográfia. Ilyet adni a Nemzetiben, szégyen!” – mondta egy párducmintás sztreccsfelsőben és szolid mályvaszín boában parádézó agyonsminkelt 60-as hölgy csillámporos arcú barátnőjének az előadást…..
Lengyel Anna 2009.01.07 01:22:11
@dinoszaurusz: "Hogy robika alkalmatlan" a Nemzeti Színház vezetésére, azt már ne haragudj, de mi mondatja veled? Adtál neki két hónapot? Ennyi volt?
A magyar színházigazgatói kinevezések egyik fő problémája (ha a szánalmas vidéki kutyakomédiától és sorozatos törvénysértéstől eltekintünk), hogy a megválasztott embert akár egyetlen premier után (ha nem előtt) eltemetik. Egy normális színházi struktúrában (pl. a német) a leendő igazgató 2-4 évvel előre tudja, hogy 2 vagy 4 év múlva augusztus végén ő lép munkába és ennek megfelelően tudja megtervezni koncepcióját és munkáját. Az utolsó fél-egy évben már helyben irodája van egész vezetői csapatának és hivatalosan is úgy tud intézkedni, mint mondjuk Barack Obama az elmúlt két hónapban. Kinevez, szerződik, nyilatkozik stb.
Ezek után a világ legtermészetesebb dolga, hogy a/ öt évig őt onnan az atyaúristen se mozdítja ki, hacsak legalább nyílt utcán le nem döfi vezető színészét b/ a kritikánál általában ott is érzékenyebb nézők nem akarnak ítéletet mondani nemhogy az első bemutató, de még az első évad után se igen.
Szerény javaslatom a következő: adj Alföldi Róbertnek még egy évet. Jövő Vízkeresztkor szedd le róla a keresztvizet, ha kell. Addig, ha érdekel a színház, igyekezz megnézni az új előadásokat, hiszen nyilván csak úgy fogod magad alkalmasnak érezni arra, hogy sommás ítéletet mondj.
Hadd érezze az az ember, hogy legalább megpróbálhatja kipróbálni elképzelését.
Mellesleg az Oresztészt én is gyengének tartom, de attól még meg fogom nézni a János vitézt, de mások rendezéseit is.
Tisztelettel: egy dramaturg