Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiflee

81 bejegyzést írt és 570 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Hölgyek, Urak!Ismét elérkezett az év vége, és immár hagyományosan, ezt az évet is a Cool listámmal zárom itt a blogon. A Norvég Civil Alap támogatásával megszületett eredeti lista a szokásoknak megfelelően gyomorforgató, készítői nem is nagyon keresgéltek az…..
Kiflee 2015.02.09 19:22:07
@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): @Noked-Lee:
szerintem az elmúlt évtized szopóskurvája a Szíjjártó, tehát valszeg a tavalyi évé is!
Azaz a százezer főnél nagyobb városok az 1914-es határok szerint Magyarországon! 1. Budapest                                       1.744.645            Csonka-ország 2. Zágráb                                          …..
Háhá, megelőztem hülye Ózt!Szóval, 2014 végén a szakosztály egy nem elhanyagolható része Budapesten gyűlt össze, és nullázta le magát minden értelemben (kivéve szűz-számláló). De addigis született egy nyúlfarknyi jegyzet, melyért kár volna, ha elveszne, így ismertetem az…..
A kvíz elsősorban az évfolyamtársaimnak készült (2006-os évfolyam), de talán más is szórakoztatónak találja majd. A helyes válaszok és a kiértékelés az oldal lejjebbgörgetésével érhetők el, de csalni nem ér! * 1. Gondolkodtál-e már valaha azon, hogy mi a különbség…..
Kiflee 2014.10.03 12:47:08
@Jamal_Fraser: gondolkodtam én is sokat, mert ez már majdnem ugyanaz, mintha kiírnám.. aki járt ott, úgyis rájön. de a tanárok nélkül nem működött volna a kvíz, ezért vállaltam a kockázatot, de valamennyire biztosítottam az anonimitást is. (egyébként remélem, hogy nincs olyan kérdés, ami egy-egy tanárt rossz fényben tüntetne föl vagy személyeskedő lenne.) bár nem hinném, hogy ez eljut hozzájuk. :) ez a blog valamiért még sose került ki index-címlapra. :D
Ugyanis az, még ha nem is mindenki ért egyet vele.Ha ez a kérdés szóba kerül, a többség József Attilát, vagy Ady Endrét mondja, holott hideg fejjel végignézve Babits mindkettőt magasan veri. Lássunk tehát egy objektív, racionális alapokon nyugvó összehasonlítást! a…..
Kiflee 2014.08.27 21:13:36
@Noked-Lee: a szekszárdit búcsival behelyettesítve Gál Sándor is négy pontos lenne! :D
Sajnos nagyon későn, csak a hatodik Pécsett töltött év végén döntöttük el, hogy a latinul-tudás csajozós. A döntés meghozása után, még a piálás megkezdése előtt, sebtében össze is szedtük a szerintünk legcsajozósabb latin mondatokat. Gondolva az alkohol hatására, én…..
Mielőtt palotaforradalom robbanna ki a végeredményt illetően, leírom, hogyan számoltam az egyenes kiesésben. Ha eltalálta valaki a párosítást, akkor 1 pont, ha abból a továbbjutót is, akkor még egy pont. Ugyebár a hosszabbításos meccsek eltalálása még egy plusz pont, viszont ha…..
Ott hagytam abba a blogot 2 héttel ezelőtt, hogy jönnek a vegetáriánus németek akiket elviszünk az erdőbe és beléjük diktálunk jó sok orosz kultúrát. Nagyjából ez is történt, de az illem azt kívánja, hogy részletesen is megemlékezzem a dologról, már csak azért is, mert…..
Július 23-án, a Tusványos második napján némi sör és Transylvanicum elfogyasztása után már elég sok minden kezdte bökni a csőrünket. Így sebtiben összeírtunk 100 dolgot, amit a jelenlévő 5 úriember mindegyike betiltana. Nem is szaporítom a szót, íme, mit tiltanánk be…..
Kiflee 2014.08.05 13:30:25
@Noked-Lee: a Harmonia Caelestis-t alapul véve azt kell mondanom, hogy kapizsgálja azért a dolgokat. :)
@A csodálatos Óz: a Vasas nem mozaikszó! :D és Esterházy természetesen a magyar válogatottnak szurkol! meg persze a Fradinak! :D www.tempofradi.hu/utazas-a-tizenhatos-melyere
Kiflee 2014.08.06 01:15:11
@Noked-Lee: megírt egy monumentális családregényt (ami persze nem választható el az ország történetétől) - ezzel elképesztő történelmi fölkészültségről, ismeretekről tett tanúbizonyságot. hogyan jön ehhez az a provokatív írás, amit említesz?? tudom, hogy nem tudlak meggyőzni, de attól tények azok tények. egyébként az, amit mindenki idézni szokott, csak egy kiragadott részlet az egész műből. egy rádiójátékból, amit nem olvastam, és lehet nem is fogok... ugyanabban a műben ilyen mondatok is vannak:
"A magyar az Új Európa önismerete.
A magyar nem a rossz, a piti, a kisstílű, az ügyeskedő – hanem az örök.
Semmi nem idegen tőlem, ami emberi. Ez az emberi a magyar.
Ha azt mondom, keresztény, azt mondják, antiszemita…"
Lement bőven egy kör a foci VB csoportmeccseiből és felrémlett bennem Sepp Blatter négy évvel ezelőtti kijelentése, melyben megígérte (?), hogy hamarosan eljön az idő, amikor egy afrikai csapat bejut a mundial legjobb négy csapata közé. Elnézve a fekete kontinens delegáltjait, azt…..
A rasszizmus és az előítélet csúnya dolog! Tegnap előtt kollégáim becsekkoltak a hostelbe két svéd "ÁLLAMPOLGÁRT", valami miatt inkognitóban voltak és ocsmány román cigánynak öltöztek. Hiba volt. Mint utóbb kiderült, kemény narkósok voltak (egy házaspár... vagy legalábbis…..
Kiflee 2014.06.29 22:53:23
Szakosztályunk történetében elérkeztünk a második labdarúgó világbajnoksághoz, amit szerény kis csoportunk egy tippjátékkal ünnepel. A korábbi felhívásra megérkeztek a tippek, amiket most közzéteszek, de előtte még egyszer a pontozásról. Aki eltalálja, hogy egy csapat…..
Lássuk az önkényes válogatás második részét! Kivétel nélkül olyan részletek következnek, melyek olvasásakor újra és újra rá kellett döbbennem, hogy valami egészen különleges remekművet olvasok.   11. „ – A németek néhány hónap múlva kikapnak. És néhány hónapra…..
A mai napon véget ért a Mennyei Bajnokság 2013-2014-es szezonja és ugyebár tavaly júliusban volt egy tippjátékunk, mely a bajnokság végeredményével volt kapcsolatos. Eszerint a 1-5. helyezetteket, illetve a két kiesőt kellett megtippelni. Összevetettem a reményeket a valósággal és…..
Kiflee 2014.06.01 20:44:22
@Noked-Lee: minőségi piáról volt szó. igazából jobb piára vágynék, ha már ez volt a díj, de az említett okok miatt beérem egy Fütyülőssel, ami a minőségi piák alja szerinem.
Az elmúlt hetekben befoltoztam egy lyukat irodalmi műveltségem szövetén: végre elolvastam Joseph Heller klasszikusát, a 22-es csapdáját. Ennek örömére közlök egy rövid válogatást, mely a regény legjobb, legfrappánsabb részleteit tartalmazza. A válogatás természetesen merőben…..
Kiflee 2014.05.28 09:17:34
@Noked-Lee: 600 oldalas a könyv, és a fölépítése nem olyan, mint egy klasszikus regényé. a kiragadott részletek közül a legtöbb teljesen irreleváns a történet szempontjából. egyébként is, itt nem a történet a lényeg, hanem a körítés, szerintem.
sőt, lehetséges, hogy neked azok a részek tetszenek majd, amik nekem nem annyira, vagyis mindenképpen megéri elolvasni. :)
Viking és Óz a város nyugati vége felé vették az irányt. A Stadion utcában szálltak ki szolgálati autójukból, egy koromfekete Volvoból. Bár a hajnali pára rátelepedett az autó szélvédőjére, a fiatalok nem kapták magukra kacagányukat, csak mélyen egymás szemébe néztek, és…..
Kiflee 2014.04.28 15:11:56
Lusta és Kiflee már nem voltak szomjasak, mikor Uránváros felé vették az irányt. A Hírlap presszó azonban most Zeitnung néven, romkocsmaként üzemelt, akárcsak az összes hajdani törzshely. A Jóker étteremnél szakadt el náluk a cérna. A hajdani ótvar piroskockás hely most a…..
A daliás termetű férfin csak úgy dagadtak az izmok, mikor kettesével szedte a lépcsőt a Gyertyaszentelő Boldogasszony templom felé. Oly hosszú hónapok után most úgy érezte, minden másodperc elvesztegetett idő. A kapunál vett egy nagy levegőt, és belökte a súlyos vasajtót.…..
Kora délután, nem sokkal a rövid ebédszünetet követően az előző órák megfeszített iramú menetelése ellenére is ruganyos léptekkel haladtak az erdei ösvényen a terepszínű ruhát viselő magyar honvédek. A reggeli felhők eltűntek az égről, napsütéses, kellemes kora őszi…..
Noked-Lee bajtárs kiváló cikkein fölbuzdulva úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom a saját, fölösleges adatokat tartalmazó, hiánypótló térképeimet. A magyar fociválogatott tavaly ősszel elszenvedett katasztrofális vereségei után nagyon sokan nagyon sok mindent mondtak arról,…..
Kiflee 2014.04.07 19:00:19
@A csodálatos Óz: bassszki, ekkora hibát! köszönöm a javítást, ezek szerint át kell csinálnom a térképeket...
azt hittem, Baja Baranya megye... pff.
Kiflee 2014.04.09 23:03:08
@A csodálatos Óz: jóvanmá´, nem kell többet belémrúgni, már a földön vagyok! :) szégyellem, hogy aláástam a blog szakmaiságát, de most kijavítottam a hibákat.
Hamarosan folytatódnak a Szakosztály tagjainak kalandjai, újra........   BEVETÉSEN A SZAKOSZTÁLY!!!   Addigis, tessék föleleveníteni a…..
Kiflee focis térképe (lásd alább) engem is inspirált (úgy tűnik, egymás múzsái vagyunk), így én a következő témában készítettem egyet: Melyik országgal hány mérkőzést játszott eddig a magyar labdarúgó válogatott?A jelölés a térkép alján látható, magyarázatként…..
A Kor-Zár felvidéki verséneklő együttes idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Nem nagyon kedvelem ezt a műfajt, de a Kor-Zár néhány feldolgozása tetszik. A kedvencemet pedig ezúton itt is népszerűsítem, szerintem vers és zene ritka szerencsés párosítása ez az…..
R 'n' R Szakosztály Módosítás 2014.01.29 19:35:43
Ígéretemhez híven ma posztolom a tegnapi bejegyzés bővítését. A poszt ennélfogva nem mondható 100%-ig objektívnek, még ha törekedtem is rá. A bővítés következtében kerültek rá vitatott jobboldali (Wass, Nyírő) és vitatott baloldali (Moldova, Esterházy) írók egyaránt,…..
Tisztelt Hölgyek, Urak!Három Cool-lista áll már mögöttem most, mikor büszkén prezentálom az immáron 4. gyűjtésemet. (2012, 2011, 2010)Munkásságomra az eredeti lista visszataszító volta ösztökélt, mely az évek alatt gusztustalanabbnál gusztustalanabb paraziták tár…..