Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kácsorzsolt

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kővágóörsi zsinagógáról sajnos nagyon kevés infó van, de annyi szinte biztos, hogy a 19. század első felében épülhetett abban az időben, amikor a környéken még szép számmal éltek zsidó közösségek...
kácsorzsolt 2019.05.16 21:08:56
@kvadrillio: Bizonyára ön is érzi, hogy az ön általánosító hozzászólása meglehetősen indulatos és igazságtalan olyan embertársaival szemben, akiket ön személyesen nem ismer. Szerintem nem helyes és nem szép dolog ilyen embertelen véleményeket nyilvánosan hangoztatni.
Azt pedig nem is értem, hogy az előzetes moderáláson az efféle hozzászólás miképpen csúszhatott át.
Mostantól találkozhatunk itt, ha van kedved. Nem ígérek sokat, nagy vállalások nincsenek. Ha olvasok (és folyton olvasok) és valami tetszik, megírom. Nem nagy ügy, legfeljebb tippeket kapsz, ha két könyv között vagy, esetleg mindjárt két könyv között leszel. (Hogy egy olvasónak mit jelent a két…..
Nem nyert. Csak tények. 2008. szeptember 9-én elhunyt Csobán József, Téglás város polgármestere. Az időközi polgármester választáson két jelölt indult: Czibere Béla (független), Szegedi Attila (Fidesz). A Debreceni Városi Televízió (adása 30-40 kilométeres körzetben…..
kácsorzsolt 2008.12.12 03:19:48

Vakapa

1. Ha rendszeresen olvasnád a Népszabadságot, tudnád, hogy a lapban rengeteg olyan cikk megjelent 1994 óta, amely - joggal - bírálta az MSZP-t, valamint a szoci miniszterelnököket, Hornt, Medgyessyt és Gyurcsányt. (Ajánlom figyelmedbe Tamás Ervin és Várkonyi Iván 3. oldalas publicisztikáit. A netről kigyűjthető.)

2. A világnézet NEM kötődik párthoz. Nem cserélhetem le balos, liberális világnézetemet amiatt, mert az MSZP és az SZDSZ így vagy úgy politizál! Ez olyan lenne, mintha valaki nem tekintené magát többé jobboldalinak csak amiatt, mert kiábrándult a Fideszből. Akkor is balos és liberális leszek, ha valaha megszűnik az MSZP és az SZDSZ.

3. Az igaz, hogy az MSZP és Gyurcsány teljesítménye az elmúlt években kritikán aluli volt, de demokratikus rendszerben élünk, az MSZP demokratikusan megválasztott párt, demokratikusan kell rá szavazni 2010-ben, vagy demokratikusan kell leváltani.

4. Ha az MSZP-sek a te szavaiddal szólva "történelmi bűnelkövető, politikai diktatúrát üzemeltető szemétládák", akkor nézz körül a Fideszben is. A Fidesz szekerét toló, egykori MSZMP-tagokat, pártfunkcikat és KISZ-titkárokat hova sorolod? Az Orbán-kormány fele egykori MSZMP-tagokból állt. Vagy ők nem "bűnösök", mert átálltak a "jó" oldalra?

5. Leegyszerűsítő gondolkodásra vall, ha azt gondolod: ha valaki a Népszabinál dolgozik, akkor "az MSZP szekerét tolja". Ez olyan, mintha azt mondanád: a hazánkban minden jobboldali ember fideszes. (Képzeld, a szerkesztőségben vannak olyanok, akik Fidesz- vagy MDF-szimpatizánsok. És nem tépték le a körmüket! Hát ilyet!)

6. A megjegyzésed alapján tisztában vagyok vele: teljesen fölöslegesen válaszoltam neked. Nem is tudom, miért tettem, legközelebb nem fárasztalak, igérem.

kácsorzsolt 2008.12.14 09:29:09
Vakapa, azt írod:

"értesd meg velem kérlek, hogy miért helyes elviselni, hogy a diktatúra elitje újra csődbe viszi az országot, azzal a legitimációval, hogy ezt most a szavazók többsége akarta magának".

Ne forgasd ki a szavaimat. Soha nem írtam azt, hogy helyes lenne neked vagy bárkinek ilyesmit elviselni.

Azt írtam:

"demokratikus rendszerben élünk, az MSZP demokratikusan megválasztott párt, demokratikusan kell rá szavazni 2010-ben, vagy demokratikusan kell leváltani"

Ezt "a 100 milliárd légy szart eszik"-szöveget meg annyira unom. A demokrácia ugyanis NEM arról szól, hogy a többségnek vagy a kisebbségnek igaza van-e vagy sem. A parlamenti választáson NEM azt döntjük el, hogy kinek van igaza, hanem azt, hogy ki kormányozza az országot.

Egy sor olyan politikai kérdés van, amelyben a jobboldalnak adok igazat, ettől függetlenül jelenleg az MSZP-nek van felhatalmazása a kormányzásra. Amiből nem következik az, hogy ebben az országban kizárólag az MSZP-nek lehet igaza. Kizárólag az következik belőle, hogy ki kormányoz. Miért olyan nehéz ezt megérteni?

Az MSZP hatalmi legitimációjának kérdése pedig megközelíthető az állampárti múltja felől, miért is ne. De ez olyan érzelmi megközelítés, amely nem terjeszthető ki jogi-alkotmányos jelleggel. Azaz: ezen az alapon nem vonható kétségbe az MSZP felhatalmazása a kormányzásra, egész egyszerűen azért nem, mert a jelenlegi alkotmányunk és jogi-politikai berendezkedésünk ezt nem teszi lehetővé. Az alkotmány és a választási törvény ugyanis NEM szabályozza, hogy az MSZMP utódpártja nem indulhat a választásokon. Ettől függetlenül neked ez persze szúrhatja a szemedet, miért is ne, jogod van hozzá. Véleménynyilvánítási jogodat ugyanis az alkotmány - az előbbi kérdéssel ellentében - szabályozza.

Magyarán: bárkinek joga van hozzá, hogy "szemétláda büdös komcsinak" nevezze az MSZP vezetőit, s ahhoz is joga van mindenkinek, hogy "az egykori diktatúra működtetőinek" tartsa őket, de ahhoz senkinek sincs joga, hogy az MSZP jelenlegi hatalmi legitimációját elvitassa. Ehelyett tessék elmenni szavazni, s tessék leváltani a kormányt, ha nem tetszik, amit művel.