Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malevil

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott tartunk, hogy kicsi Joeyt sikerült megtalálni, egy járőrt és egy szektást vesztettünk, Megan még mindig él, Ryant túszul ejtették. Sajnos ez a túszejtés Joey szeme előtt történt, a gyerek pánikban menekül vissza a szobájába. Paul fogta el Ryant, az ő feladata, hogy az…..
Lírai hangulatban nyitunk, ami némileg az egész epizódot és így a hogyvótot is át fogja lengeni, előre szólok. Bütyök és Tutajos ücsörög a ladikban, horgászgatnak, de gondolataik másfelé járnak, egyre többször jut eszükbe az iskolakezdés, az osztálytársak, a tanárok.…..
1890-es évek, Toronto, 4. számú rendőrörs. Itt dolgozik főszereplőnk, William Murdoch nyomozó. Murdoch minden lányos anyák álma: jólfésült, elegáns, mindig frissen borotvált, öltönyös-kalapos, 30-as éveinek közepén-végén járó agglegény. Ezen kívül: stabil munkahelye van,…..
Remélem, mindenki kipihente a hétvégi bulikat, egyúttal persze dögöljön meg, aki kitalálta a hétfőt, kérjük kapaszkodjanak, a múlt heti bénázást kicsit magunk mögött hagyjuk, újabb fasza epizód következik. Szalonnáci levelet kap egy ATF ügynöktől, vélhetően Zaklatótól,…..
malevil 2012.06.11 15:02:29
@Johnny336: Na ez az, pont ezt szerettem volna mondani én is.
Nyitásnak összefoglaló az előző részekből by Frank, majd a fürdőszoba reggeli mozgalmas életképe ismét, azt hiszem ez a főcím, erre ráfutottam, mint egyszeri hummeres a Balaton jegére… lépjünk is át hirtelen az első jelenetre, mint a Gyalog Galoppban a tél, ami átugrotta…..
Sűrű résznek nézünk elébe, vágjunk is bele gyorsan. A nyitójelenetben Minszkben vagyunk, egy sötét, hideg teremben, ahol egy fickó épp Sherlockot akarja meggyőzni, hogy húzza ki a csávából, miután hirtelenfelindulásból meggyilkolta a barátnőjét. Holmest nem érdekli az ügy,…..
Új nap virrad a kemény fiúkra, épp nagyon keményen hegesztik a hegesztenivalót, Elvis érkezik, szintén keményen, kezében papírzacsi. Hamar kiderül, mit hozott: muffinokat sütött a drága, a srácok rápusztulnak, Elvis meg büszke, az ő sütijében semmilyen mesterséges szar nincs,…..
malevil 2012.03.05 09:30:22
@66th Zealot platoon: Csatlakozom az előttem szólóhoz! Szerintem is sokkal követhetőbb és olvashatóbb lenne, ha mindenkit azon a nevén emlegetnénk, ahogy a sorozatban is szólítják. Ettől az egy zavaró tényezőtől eltekintve nagyon jó a hogyvolt.
A Tom Cruise nevével (is) fémjelzett Sydney Polack-filmet vagy a John Grisham-regényt sokan látták/olvasták itthon is, de ha netán kimaradt volna: Mitch McDeere egy fiatal ügyvéd, akit a maffia egyik pénzmosodájaként működő memphisi ügyvédi iroda vesz fel, de Mitch rájön a setét…..
A kiváló első évad jelmondata a "When you play the game of thrones, you win or you die." volt, ezt cserélték most le a készítők a "The night is dark and full of terrors."-ra. Ne nagyon tessék elspoilerezni, miért! ..
malevil 2011.09.27 12:38:04
@Alyr: Ó jaj nekem, az még rettenetes messze van. De legalább már tudom, mire számítsak, köszönöm szépen az infot.
Az előző részben elszabadult a paripa az írókkal, minden szál megindult, mint Czollner Gyula fantáziája Alonso alsógatyás fotóját látva, csak aztán nehogy beleszakadjunk ebbe a fene nagy rohanásba. Ned Starknak (megint) szar napja van, nem elég, hogy térdkalácson szúrta valami…..
Na, kérem szépen, aki a mostani epizód után is azt állítja, a Trónok harca lassú és unalmas, az hazudik, ez az egy óra konkrétan 22 percnek tűnt a kanapé szélén feszülten üldögélve. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Cat elkapta Tyriont, most viszont királyvárban (csak egy makett)…..
malevil 2011.05.24 14:17:41
@THK: Megjelent a könyv tegnapi napon az Alexandránál. Gondoltam, szólok, mert szerintem azért egészen más könyvben olvasni, mint elektronikus kütyün.
Holló jő a nyitólejenetben, és Brant látjuk két lábon, nahát. Álom, persze az egész, hiszen a kisklambó az ágyban fekszik odafent. A hollónak három szeme van, ettől én is rosszat álmodnék. Bran szegény ugye saját lábon nem tud haladni, a kerekesszéket meg párszáz évig még…..
Rekkenő meleg volt, tüzesen sütött le a nyári nap sugára az ég tetejéről egy vándordiákra – most nézem, milyen tetszetős költői kép ez, egy jó tollú poéta akár fel is használhatná valami versben. A poros siklósi úton ballagó diák kicsit lepihent az árnyékban,…..
Persze nem új sorozatról van szó, hanem egy '85-ös olasz feldolgozásról, de azért mégiscsak feldobhatja ebben az októberi időben a csütörtök estéinket, szóval beajánlom. Tehát, a Henryk Sienkiewicz Nobel-díjas lengyel író regényéből készült Quo Vadis-adaptáció (18:55)…..
Ott hagytuk abba, hogy Giles belépője letaglózza Willow-t, de persze az erőfitogtatós párbaj nem merül ki ennyiben. Giles ideig-óráig be tudja fogni Will erejét, így alkalma nyílik üdvözölni kedvenc vadászát és szöszi üzlettársát. Később Giles elmondja, hogy egy koventől…..
malevil 2010.08.12 10:32:53
@Horemheb: Bocs, de nem bírtam nem megírni, hogy különdíj a nevedért. :-) Kedvenc szereplőm a Waltari regényből.
Elérkeztünk a sorozat századik epizódjához. Az évadzáró cliffhangereket ismerve a készítők kitesznek magukért, tessenek az öveket becsatolni, indul a legeszelősebb pszichopata-hajsza! (Emlékeztetőkkel nyitunk a negyedik és ötödik évad epizódjaiból, Foyet alku-ajánlatából,…..
malevil 2010.06.03 13:12:42
@Lezuzius: Ezt én sem értem egészen. Tegnap az AXN-en a hossza is csak annyi volt, mint egy normális epizódnak, nem dupla, itt pedig 9-10. részt emlegettek. Kihagytak volna valamit az AXN-en?
malevil 2010.06.03 14:27:35
@hex.kelly: Köszi szépen az infót és persze főleg a hv-t. Nagyon várom a folytatást. Engem is az zavart meg, hogy valaki 9-10. részként emlegette a két részre bontott hogyvoltot.
Sajnos egyelőre még nem hozzánk (valószínűleg a sorozat hazai partnere, a Tv2 fogja vetíteni majd egyszer), hanem a Starz nevű amerikai adóra, és nem is holnap, hanem csak júliusban, de akkor is, legalább megvan a premier hozzávetőleges időpontja. A Ken Follett nagyszabású…..
malevil 2010.04.12 16:32:30
@Gaga1: Szia! Nekem is az egyik legkedvesebb könyvem. Úgyhogy remélem, nem írták nagyon át. Azt nem mondta véletlenül a fiad, mennyire tértek el a könyvtől? :-)))
hogyvolt Sogun 1x03 2010.03.26 12:00:00
Rodrigues sétálgat az éjszakai Osakában, de nem gésalesre, a jezsuita misszióba zörget be. Előbb Alvitó atya fogadja, ravasz és okos fickó, de szerencséje van, Nagaszaki helyett itt tartózkodik DelAqua is, a jezsuita rend japáni főgenerálisa. Neki adja át személyesen Vasco a…..
hogyvolt Sogun 1x02 2010.03.19 12:00:00
Reggel barátságosan felrugdalják Andzsint. Megtanulja hogy köszönni a konnicsi-va és Sebastiao kioktatja hogy használja a szan azaz úr, szócskát ha megszólít valakit, főleg ha az kardot visel. Aztán indulás a faluba Omi szan vezetésével.Útközben találkoznak egy szemrevaló…..
malevil 2010.03.19 16:42:18
@piro: Nekem is a Patkánykirály a kedvencem. De nagyon jó az összes többi Clavell könyv is.
hogyvolt Sogun 1x00 2010.03.11 12:00:00
Mind mindenki aki már lábán járt a nyolcvanas években, nekem nagy élmény volt a Sógun című sorozat. Azok az izgalmas helyszínek, fura szokások, kardozások, meg minden, téma volt a suliban másnap. Miután véget ért, marad a könyv, az eredeti, amit egy tucatszor kiolvastam (meg…..