Regisztráció Blogot indítok
Adatok
impious

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
Nehéz ezt a képet máshogy értelmezni. K.V. fotózta az ablakukból a Hitgyüli utánfutós reklámautóját, ami egy hatalmas Bibliát hurcol magával Budapesten Egerben: Ma délelőtt nyugodtan ültünk a gépünk előtt, amikor arra jött egy kocsi hangosbemondóval. Gondoltuk már megint egy…..
impious 2009.07.24 11:10:29
@sziklárd: Példákat mindenre lehet hozni...és mindennek az ellenkezőjére is...Sok tudós hitt és hisz valamelyik/valamilyen istenben. Darwint említetted. Ő nagyszerű példa számomra is: teológust akartak csinálni belőle, de - a tudomány szerencséjére - nem sikerült. Attól függetlenül boldogan élt életet végéig bigott katolikus feleségével. És igen, rengeteg erőforrást elpazarolt az emberiség a hitre: és nem csak a katolikusokra gondolok. Túl egyszerű lenne itt az eretneküldözésekre, a reneszánsz pápákra, a "sötét középkorra" -amit a kereszténység tett sötétté - utalni. GB-ót pedig ha jól tudom az egyház égette meg, és nem az egyházellenesek...És a katolikus egyház a mai napig harcol a haladás és az emberek életét jobbá tévő dolgok ellen. De hisz ez az érdeke: tudatlanságban tartani az embereket, bár ez a tudomány fejlődésével és a világ/információ szabad terjedésével egyre inkább nehezebb.