Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tony01

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bogár László időről időre feldühít. Mert egy szellemi nyomorék, aki összeesküvés-elméleteket gyárt. Persze ezt csak a hirtelen düh mondatja velem. Bogár messze nem szellemi nyomorék, bár gondolkodása beteges. Sokkal inkább olyan, mint sok híres zsarnok, vagyis társadalmi…..
Tony01 2009.08.19 18:45:28
@milkapista:
""Ez egy picit straw man érvelés"
Nem egészen. Én nem vitatkozni akarok veled, hanem inkább tanulni tőled. Ez csak egy kérdés volt, amire szeretnék választ találni."
A kérdésbe beletettél több olyan állítást amellyel nem értek egyet. Mutatok egy példát, amit hasonlóan nehezen tudsz megválaszolni: "Szerinted szép nő Woody Allen?"
Ha tényleg tanulni akarsz tőlem, akkor próbálj meg olyan kérdést feltenni, amely minnél kevesebb téves prekoncepciót tartalmaz.
Teljesen egyetértek heima-val abban, hogy a bankrendszer a gazdaság szerves része. Nem a gazdaságtól független különálló egység. Népszerű postkommunista elképzelés, hogy a bankrendszer improduktív tevékenységet végez és ezért káros. (Vicces, hogy ilyen postkommunista elveket a szélső jobb is átvesz...)
heima elég jól összefoglalta, hogy a bankrendszer milyen feladatokat vállal fel és végez el.
Tony01 2009.08.19 19:04:08
@milkapista:
"Elvileg lehet, hogy neked van igazad. De gyakorlatilag nekik van. Szóval most ott a pont."
Akkor fussunk neki még egyszer.
A kérdéses honlap azt állítja: az adósság elvileg sem visszafizethető, mert nincs létrehozva pénz a kamatra. Erre én megcáfolom amit állítanak, leírom, hogy elvileg hogy fizethető vissza. (Ez gyakorlatilag is megvalósítható, csak óriási felháborodást váltana ki) Tehát valótlant állítottak, próbálnak téged és másokat is megtéveszteni, így se elvileg se gyakorlatilag se morálisan nincs igazuk.
Nekem úgy tűnik, te az adósok közé tartozol és ezért nem tudod átgondolni a betétesek nézőpontjából a helyzetet. Tetted már bankba éveken át megspórolt pénzed? Fektettél már be pénzt bármibe. Aggódtál már, hogy valaha viszontlátod-e?
Nemrég egy jó barátom hívta fel a figyelmem egy pénzügyi témájú videóra. "Pénz, mint adósság" a címe és megmutatja a kemény valóságot a pénzről. 47 perces angol nyelvű anyag, a pénz történetével a kezdetektől a mai virtuális pénzekig és ízelítőt ad a…..
Nem tudjuk, ez kinek a műve. Nem is számít, majd kiderítjük, ha abbahagytuk a röhögést. Addig is köszönjuk babarumnak és az ő tumblr-jének. ..
Az interneten mindenféle megjelenik. Ha egy portálon azt olvassuk, hogy a föld lapos, és az emberek a szélén ülve a semmibe lógatják a lábukat, akkor vigyorgunk, és továbbklikkelünk. Ám nem érthetünk mindenhez, a legtöbben például híján vannak a pénzelméleti és a pénzügyi…..
    Ismént felszínre törtek a magyar publicisztika mélystruktúráinak búvópatakjai, a hullámok élén a százalékok szarukeretes mesterével. Itt az idő!, itt az idő! kiabálja Bogár László, a neves közgazdász, miközben a B-oldalra tekeri az Orbán Viktor összes beszédei…..
Tony01 2010.04.18 23:58:38
Várkonyi: több ponton nem érted a bankok működését, mert vagy nem olvastad el a weboldalam összes lapját, vagy nem értetted meg:
1. A kereskedelmi bankok nem állíthatnak elő korlátlanul pénzt, ezt három különböző oldalon is elmagyarázom:
bank-penz.co.cc/1-Penz-a-semmibol.html
bank-penz.co.cc/2-Penz-felsokszorozas-a-vegtelensegig.html
bank-penz.co.cc/Meddig-sokszorozhatjak-fel-a-penzt-a-bankok.html
A részleges tartalékot sem érted. Ugyanis, ha nulla lenne a kötelező tartalékráta és nem lenne semmi más korlátozó tényező (van még három) akkor lehetne csak a végtelenségig sokszorozni a pénzt.
Ha 100% lenne a tartalékráta, akkor a központi bankban sokszorozódna fel a pénz.
A lényeg: mivel az emberektől a felvett hitelek nagy része visszakerül a bankokba és azt a bankok újra kihitelezhetik, így csak úgy lehetne ezt a pénzteremtést megakadályozni, ha betiltanánk a bankoknak a hitelezést. De az olyan lenne mintha egy mezőgazdasági cégnek betiltanánk a földművelést.
Kereken négy hónappal ezelőtt bátorkodtam olyan filmeket ajánlani a tisztelt olvasóknak, amelyek konteótartalma megközelíti az egészségügyi határértéket. Mai posztunkban a kattintanivalók következnek, már csak azért is, mert számos kommentelő kifejezte neheztelését amiatt,…..
Manapság mindenki ért a gazdasághoz. Mindenki tudja, ki mit kúrt el, és mit kellene tenni, ahhoz, hogy a dolgok úgy menjenek, mint „normális országokban”. A konkrét javaslatokat meghallgatva én azért nem vagyok ebben annyira biztos. Éppen ezért gondolom úgy, hogy a fél…..
Tony01 2009.10.19 23:03:26
@heima a Cölöpverő: köszi, hogy belinkelted az oldalt amit készítettem a bankok működéséről. Nem árt tudást tölteni a fejekbe a sok összeesküvés elmélet helyett.
Látom nem mindenkinek esik le, hogy a kereskedelmi bankok nem a semmiből hozzák létre a pénzt, hanem csak felsokszorozzák.
Egyénként ha valaki nem ért valamit, kérdése van a témával kapcsolatban küldje el email-ben. (Ide nem biztos, hogy benézek) Így bővíteni tudom az oldalon a gyakran előforduló kérdések lapot.